Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Discover the Multi-Cultural facet of Mauritius

Extra turné - Discover the Multi-Cultural facet of Mauritius - Mauritius - Läs mer här

Discover the Multi-Cultural facet of Mauritius

Mauritius

En heldagsutflykt, där du får en inblick i det multikulturella Mauritius.

På öns norra spets hittar du Cap Malheureux (Cape Misfortune), som fått sitt namn efter de många som gått under på grund av de många klipporna utanför kusten. Platser har stor historisk betydning eftersom det var här som britterna besegrade fransmännen och övertog ön år 1810.

I dag är Cap Malheureux välkänt för sin charmiga lilla bykyrka med sitt karaktäristiska röda tak och en betagande utsikt över havet och öarna runt omkring. Trots att många turister besöker platsen känns det orört och tiden tycks ha stått till i denna lilla måleriska by.

Cirka 5 km från Cap Malheureux ligger Grand Baie, som är en skarp kontrast till den lilla fiskebyn i norr. Grand Baie är den stora turist- och badorten på Mauritius och lockar med en uppsjö av aktiviteter, restauranger, barer, hotell och shoppingmöjligheter.   

Du fortsätter söderut till Port Louis, Mauritius huvudstad, som också är centrum för landets administration och handel. Staden sjuder av aktivitet hela dagen, men är också full av kulturella och historiska skatter.

Upplev bland annat Citadel of Port Louis, som också är känt som Fort Adelaide. Fortet ligger på 100 meters höjd på toppen av Petite Montagne med en strålande utsikt över både hamnen och hela staden.

Det storslagna citadellet byggdes mellan år 1834 och 1840 för att skydda staden mot uppror i samband med att slaveriet avskaffades. I dag används fortet för konserter och shower och är absolut ett besök värt för dess spännande historia och fantastiska utsikt.

Turen rundas av med shopping vid Le Caudan Waterfront, som med cirka 170 butiker har ett imponerande utbud av allt från sportutrustning och böcker till badkläder, kroppsvård, smycken och klockor. Dessutom finns det alla möjligheter för att shoppa såväl mauritiska kvalitetstyger från lokala designers som från kända internationella märken.

Lunch ingår i utflykten.

Priser

Fakta om Mauritius
  • Port Louis
  • Engelska, franska och kreol
  • Mauritiska rupee (MUR)
  • 1,27 miljoner
  • 24-30 °C
  • Sommertid +1 timme, vintertid +2 timmar