Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

The Tea Route

Extra turné - The Tea Route - Mauritius - Läs mer här

The Tea Route

Mauritius

Heldagsutflykt där du upplever det traditionella Mauritius och lär dig mer om öns folk, historia och traditioner, fram för allt inom sockerrörsindustrin och teproduktionen.

Utflykten börjar med ett besök på Domaine des Aubineaux – ett vackert hus från kolonialtiden, som byggdes om till ett spännande museum med Mauritius historiska teproduktion. Du tas tillbaka i tiden och hor mer om teproduktionens betydelse på Mauritius. Upplev också antika möbler från 1600-talet och en imponerande samling bilder på koloniala hus.

Nästa stopp är Mauritius största tefabrik Bois Chéri. Här får du en rundvisning på farbriken och på teplantagen som har en fantastisk utsikt över den södra delen av Mauritius. Det arrangeras även tesmakning där du får möjlighet för att smaka några av de olika sorters te som produceras på fabriken.

"The Tea Route” rundas av med ett besök på St. Aubin med frodiga trädgårdar och romdestilleri. Jorden runtomkring St. Aubin har använts till odling av sockerrör sedan år 1819 och kvalitet har alltid varit den viktigaste ledstjärnan för plantagen, och i dag förenas innovation, tradition och miljöskydd på ett imponerande sätt.

Lunchen intas på St. Aubin, där restaurangerna ligger det imponerande huset från kolonialtiden och bjuder på välsmakande mauritiska rätter.

Priser

Fakta om Mauritius
  • Port Louis
  • Engelska, franska och kreol
  • Mauritiska rupee (MUR)
  • 1,27 miljoner
  • 24-30 °C
  • Sommertid +1 timme, vintertid +2 timmar