Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Indien

Fakta om Indien
 • New Delhi
 • Hindi och engelska
 • Rupee
 • 1,26 miljarder
 • 8° C - 33 °C
 • Sommartid + 3½ timmar, vintertid + 4½ timmar
Indien är det sjunde största landet i världen (baserat på areal) och de har det näst högsta antalet invånare i världen.
 
Indierna är ett väldigt öppensinnat och hjärtevarmt folkslag och du kommer att känna dig välkommen, oavsett vart du än befinner dig runtom i landet. Människorna du möter älskar turister och frågar nyfiket frågor om dig, din familj och ditt sätt att leva. De svarar också gärna på frågor, så var inte rädd för att fråga om du undrar något
 
Ranthambore National Park är stängd från 1 juli till 30 september när monsuntiden (regntiden) infaller, och vi arrangerar inte ha resor där nationalparksbesök ingår under denna period.
 
På våren firar Indien Holi, det är en färgfestival/kärleksfestival där man firar det goda som segrar över det onda. De firar samtidigt att vintern är över och bjuder våren välkommen och det är dessutom en skördefest.
Det är till största del i norra Indien som man firar detta och om du är i Delhi och Jaipur i mars kan du ha turen att få uppleva denna roliga och livsglada festival. Du ska dock förbereda dig på att du antagligen får färg på kläderna och i håret när du vistas utomhus. All färg som används är dock helt naturlig och ofarlig för miljön.
 
Under hösten firar Indien Diwali (deepavali) – oftast i oktober/november. Detta är en hinduistisk ljusfest till minne av guden Ramas seger över demonen Ravanan, efter att Rama hade varit landsförvisad i 14 år. Samtidigt firar de den hinduistiska gudinnan för välstånd, rikedom och skönhet – Lakshmi. Festen kallas också för ”Ljusets fest” och symboliserar det goda som segrar över det onda. Ljuset är till för att fira detta och ge hopp för mänskligheten. På en del ställen firas detta även med fyrverkeri.
 

Väder och klimat

Resevillkor

Alla resor köpta hos Flamingotours.se omfattas av lagen om paketresor. Du kan läsa mer om våra resevillkor.
 
Resevillkor

Flygbiljetter och resplan

Din resplan skickas till dig när du har accepterat din offert, härefter skickas dina resedokument med information om din flygresa.
 
Det är mycket viktigt att ditt namn på flygbiljetten är 100% identiskt med namnet som det står skrivet i passet eftersom det inte kan ändras senare. Vi rekommenderar att du befinner dig på flygplatsen i god tid före avresan.
 
Eftersom flygtiderna kan ändras, är det viktigt att du kontrollerar aktuella flygtider på avresedagen på VIEW TRIP. Här fyller du i reservationsnumret på din flygbiljett och ditt efternamn.

Platsreservation

Hur gärna vi än vill, kan in inte välja platser på flyget. Om du har särskilda önskemål till var du vill sitta i flyget, eller om ni reser tillsammans och vill vara säkra på att få sitta tillsammans på flygresan, så föreslår vi att du gör en platsreservation på flygbolagets hemsida.
 
På flygbolagets hemsida, finns oftast en kategori som heter ”manage my booking” där du bl.a. kan reservera din plats i flyget. Observera att många flygbolag kräver betalning för platsreservationen och att det är en bra idé att ha betalkortet till hands. Många flygbolag erbjuder dessutom uppgradering till platser med extra benplats och högre komfort mot extra betalning.
 
Det varierar mellan olika flygbolag hur tidigt det är möjligt att reservera platser och flera bolag öppnar för platsreservation mellan 72 och 24 timmar före avresan. Det är ändå en bra idé att prova att göra platsreservationen så snart du mottagit dina e-tickets och om det är för tidigt att reservera platser får du ett meddelande om när detta är möjligt.
 
Många flygbolag har i dag också en app till telefonen där man bl.a. kan välja platser i flyget och se eventuella tidsändringar med det samma.

Bästa tiden att besöka Indien

Klimatet varierar från tropiskt i södra Indien till tempererat eller kyligt i norra Indien.
 
Hela landet, bortsett från Himalayaområdet, har monsunklimat. Vädret under monsunperioden är behagligt och ganska kyligt i de lågt liggande områdena. Det blir våtare ju längre upp i höjden man kommer. Det regnar dock inte hela dagen, oftast skiner solen alltid i perioder under dagen.
 
I november till mars är vädret torrt och ljummet med solsken. April och maj är de torraste och varmaste månaderna, vilket gör att det kan vara lättare att se tigrar och elefanter i parkerna.

Mottagande på flygplatsen

En chaufför/guide från vår lokala samarbetspartner står redo att ta emot dig på flygplatsen när du landar. Det kan hända att det blir lite väntetid om chauffören ska hämta fler gäster.

Incheckat bagage och handbagage

Som regel kan du alltid ha med dig 20 kg incheckat bagage och 5 kg handbagage på din resa. På din resplan kan du se exakt hur mycket bagage du kan ta med.
 
Observera att du får ta med mindre bagage på inrikesflyg än på internationella flyg. Var därför extra uppmärksam på bagagebegränsningarna på alla inrikesflyg.
 
Ditt bagage checkas alltid in hela vägen från början till slut. Du behöver därför inte hämta ditt bagage och checka in igen vid eventuella mellanlandningar.
 
Vi rekommenderar att packa så att du klarar dig några dagar med det som finns i handbagaget om ditt bagage är försenat vid ankomsten. Kom ihåg att packa pass, pengar, visum, medicin m.m. i handbagaget.
 
Om bagaget blir försenat tar det alltid lite längre tid innan det kommer fram än vad vi är vana vid i Europa. 

Transport i Indien

När du reser till Indien med Flamingo Tours har du din egen chaufför på resan. Han hämtar dig på flygplatsen och kör dig runt till de olika platserna på din resa. Om du reser vidare till Goa för en badsemester tar chauffören dig till flygplatsen och en annan chaufför hämtar dig i Goa.
 
Flyg: På de längre sträckorna flyger vi med inrikesflyg. Till exempel mellan Delhi och Goa.

Måltider och dryck

I våra resor till Indien ingår de måltider som framgår av programmet. Drycker är alltid för egen räkning. 

Reseförsäkringar

Vi rekommenderar alla våra kunder att teckna både reseförsäkring och avbeställningsförsäkring. Kontrollera att de försäkringar du redan har även gäller vid resor till Indien.
 
Vi samarbetar med Gouda, men du kan naturligtvis också använda ditt eget försäkringsbolag. Läs mer och beställ din reseförsäkring här.
 
OBSERVERA att en eventuell avbeställningsförsäkring ska beställas innan anmälningsavgiften betalas.
 

Visum

Du ska komma ihåg att ansöka om visum till Indien innan du reser. Det kan du göra här.
 
När du ska söka visum är det viktigt att du har en passbild och en inskannad bild av passet på din dator. Avsätt åtminstone 30 minuter till ansökan. Bilden av passet får max vara 300 KB och ska vara i PDF-format, annars kommer deras system inte godkänna det.
 
Du får svar på din visumansökan inom 48 timmar.
 
Kontaktinfo i Indien:
Namaste Tours Pvt. Ltd.
Contact Person: Mr. Balasubramanyan
O-130, DLF Shopping Mall,
Arjun Marg, DLF Phase I
Gurgaon, Haryana-122002 (India)
Tel: 0091 98 11116317
 
Observera att ditt pass ska vara giltiga minst 6 månader efter utresa från Indien. Det ska dessutom finnas minst två blanka sidor med plats till in- och utresestämplar i passet. Du kan läsa mer om visum till Indien på indiska ambassadens hemsida här.
 
Ansök om visum till Indien

Vaccinationer

Vi rekommenderar att du kontaktar en vaccinationsmottagning angående vaccinationer till Indien. Du kan även läsa mer om vaccinationer här.
 
Kom ihåg att ta med intyg på att du är vaccinerad så att du kan visa upp det vid ankomst om det skulle behövas.  
 
Läs mer på www.vaccinationsguiden.se

Handbagage

Vi föreslår att du packar följande i ditt handbagage:
 • Pass
 • Flygbiljetter
 • Kreditkort & kontanter
 • Livsviktig medicin
 • Kamera & kikare
 • Solglasögon
 • Mobiltelefon, laddare, adapter och annan elektronik
 • Kläder till ett par dagar om bagaget blir försenat
 • Medel mot dålig mage 

Valuta och ekonomi

I Indien är den lokala valutan indiska rupier (INR) och finns i 10-, 20-, 50-, 100-, 5000- och 10000-rupiersedlar, samt mynten 1, 2 och 5 rupier. Det är bra att ha med sig USD som du därefter kan växla till rupier.
 
Om du ska växla tillbaka igen är det viktigt att du har sparat kvittot som du fick när du växlade till rupier. Om du inte har ditt kvitto kan du tyvärr inte växla tillbaka. Du kan bara växla tillbaka på flygplatsen vid utresa från Indien.
 
Det kan på vissa ställen tas ut en extra avgift på 10-30 kronor för kamera och videokamera vid sevärdheter. Pengarna går till bevarandet av sevärdheten. På en del ställen kan det också vara olika slags fotomöjligheter där det förväntas att du ger 2-3 kronor per bild.
 
Kontrollera valutan

Dricks

På många hotell, restauranger och kaféer/barer kommer det ett tillägg på 10-15% i service charge på notan. Om det står på notan så behöver du inte ge dricks.
 
Det är självklart ditt eget val om du vill ge extra dricks, oavsett om det är service charge på din nota eller inte.

Tidsskillnad

Indien är 4 ½ timmar efter Sverige vid vintertid och 3 ½ timmar vid sommartid.

Språk

De mest använda språken i Indien är hindi och engelska, men landet har fler än 100 olika språk. De läser engelska i skolorna och engelska talas på en hel del ställen och i turistområdena förstår man engelska bra.

Mygg

Se till att använda myggmedel på resan. Myggmedel som är köpt i Indien fungerar oftast bättre än de som man kan köpa i Sverige. Det är framförallt viktigt att använda myggsprejen när mörkret faller på eftersom myggen sticker mer när solen gått ned.

Elektricitet och laddning av mobiltelefoner

Indien har samma växelström som Sverige, 220 V. I en del uttag kan du använda de svenska stickkontakterna med två ben, men det kan variera. Vi föreslår därför att du tar med dig en adapter hemifrån.

Vett och etikett

Kultur

Indierna är ett hjärtevarmt och glatt folkslag som helt säkert kommer att få dig att känna dig som hemma. De har en mycket öppen och direkt kultur och du kan därför råka ut för att de ställer väldigt privata frågor. Ta detta som en inbjudan till att kunna ställa frågor tillbaka, så att du kan lära dig mer om dem och deras kultur. I Indien räcker man inte fram något i vänster hand eftersom denna ses som ”den smutsiga handen”.
 
Det är viktigt att du respekterar de indiska helgedomarna. Ta av dig skorna när du besöker ett tempel, en moské eller ett privat hem. Dessutom bör du inte peka på helgedomar eller andra människor.
 
Indien är tyvärr ett väldigt fattigt land, och du kan därför inte undvika de många fattiga när du går omkring. Rådfråga din guide och ge aldrig pengar till barnen du träffer på din resa till Indien.
 

Klädsel

Turister kan bli förlåtna för det mesta, men om du vill ge ett bra förstahandsintryck är det en bra idé att inte ha tajta, korta eller utmanande kläder på sig, som exempelvis korta shorts och linne.
 
Framförallt i tempel och moskéer är det bäst att ha något som täcker axlar och knän. Håret ska också vara täckt. Du kan få låna en sjal vid entrén. Kom ihåg att ta med ett par strumpor till dina bara fötter eftersom golven både kan vara väldigt kalla och väldigt varma. Det är såklart annorlunda om du är vid stranden, som t.ex. i Goa.
 

Hälsning

Sätt ihop dina händer framför dig (handflata mot handflata) och säg ”namaste” (hej) när du ska hälsa på folk. Det är oftast bara affärsmän som hälsar på varandra genom att skaka hand.

Import av växter, frön och växtdelar

Enligt EU:s växtskyddsförordning är det inte tillåtet att föra in växter, frön, blommor, grönsaker eller frukt från länder utanför EU utan ett av ett officiellt tillstånd. Det finns några få undantag, bland annat dadlar. Reglerna gäller för alla resenärer som anländer till Sverige från destinationer utanför EU.

Syftet med reglerna är att skydda vår natur och vår växtproduktion mot allvarliga sjukdomar, invasiva arter och skadegörare som kan följa med växter och växtdelar, eftersom dessa kan orsaka stor skada både för ekonomin och naturen. 

Läkemedel

Olika länder har olika regler för att ta med sig läkemedel på resor. Du bör kontakta landets ambassad för att ta reda på vilka krav som gäller. Enligt vår erfarenhet brukar följande praxis gälla.
 
Få din läkare att skriva ett intyg på engelska där det framgår:
 • Ditt namn, födelsedatum och passnummer
 • Vad du behandlas för
 • Vad du behandlas med (namn och styrka på din medicin)
 • Vilken mängd du är ordinerad (mängd per dag)

Kom alltid ihåg att resa med läkemedlet i originalförpackningen.
Ingår i priset
 • 14 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
 • 8 nätters rundresa med privat chaufför
 • 3 nätters badsemester i Goa
 • Old Delhi
 • New Delhi
 • Jaipur
 • Ranthambore Nationalpark
 • Fatehpur Sikri
 • Taj Mahal
 • Agra Fort
Pris pr. pers. från
28 995 SEK
Läs mer
Ingår i priset
 • 11 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
 • 8 nätters spännande rundresa
 • Privat, engelsktalande chaufför
 • Old Delhi och New Delhi
 • Jaipur
 • Ranthambore Nationalpark
 • Fatehpur Sikri
 • Taj Mahal
 • Agra Fort
Pris pr. pers. från
21 495 SEK
Läs mer
Ingår i priset
 • 9 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
 • 6 nätters rundresa
 • Privat, engelsktalande chaufför
 • Old Delhi och New Delhi
 • Jaipur
 • Fatehpur Sikri
 • Taj Mahal
 • Agra Fort
Pris pr. pers. från
16 995 SEK
Läs mer

"Flamingo tours ska ha en stor eloge de har varit så hjälpsamma med alla frågor vi haft inför resan alltid vänliga och trevliga."

- Lena Antoniusson

"Rekommenderar starkt Flamingotours till alla som vill åka på safari antingen i Tanzania eller Kenya."

- Barbara

"Vi vill rekommendera flamingotours för vi har alltid fått bra svar och bemötande när vi undrat något."

- Anna Kivi

"Vi reste till Sydafrika på kombinerad safari med Kapstaden. Allt fungerade perfekt med flygresor och transfer. Vi kände oss mycket väl omhändertagna."

- Sirpa