Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
cheetah letar efter utbyte
Få en offert Gratis och icke bindande

Big Five safari och ekvatorn

Det frodiga Aberdare i bergstrakterna kring Mount Kenya, Samburu med sitt torra klimat och unika djurliv, sjöarna Lake Nakuru och Lake Naivasha, och den storslagna savannen i Masai Mara. Den här resan bjuder på varierad och storslagen natur och många dagar bland djuren i de olika parkerna vi besöker. Vi korsar även ekvatorn och får möjlighet att stå med ena foten på norra halvklotet och den andra på södra.

 

Höjdpunkter

 • 7 nätter på safari med helpension
 • Aberdare National Park – vackra vattenfall och ett varierat och rikt djurliv i den frodiga parken 
 • Samburu National Reserve – se de stora däggdjuren i magiska Samburu 
 • Lake Nakuru – fantastiskt djurliv vid den grunda, salthaltiga sodasjön 
 • Lake Naivasha – flodhästar och ett rikt fågelliv
 • Masai Mara National Reserve – möjlighet att uppleva ”The Big Five”
 • Hög standard på lodger

 

Har du andra önskemål, som t.ex. andra övernattningsställen, extra utflykter eller annat antal nätter? Skriv till oss - vi skräddarsyr gärna din resa.

Kenya
Få en offert Gratis och icke bindande
Från 20 595 kr Barn under 12 år: 5 000 kr rabatt
Det icke bindande erbjudandet skickas
tilbud innen 24 timer på hverdager

Dagsprogram för resan

Dag 1: Utresa från Sverige till Nairobi

I dag flyger vi från Sverige/Köpenhamn med mellanlandning(ar) längs vägen.

Dag 2: Nairobi – Aberdare

Vi hämtas på flygplatsen i Nairobi och åker till Somak Safari Lounge. Här kan du förvara extra bagage som du inte behöver under safarin. Vi kör sedan vidare mot Aberdare National Park. Bilresan tar ca 4 timmar och vi äter lunch när vi kommer fram till lodgen. Resten av dagen kan användas på att slappna av eller promenera i det vackra området om vädret tillåter det. Naturen i Aberdare består både av regnskog, bambuskog och hedar som ger området ett djurliv som man inte möter på annat håll i Kenya. Här finns framför allt flera vackra vattenfall som imponerar.

Ingår
Aberdare Country Club 4
Helpension
Tillköp/uppgradering
Nairobis Höjdpunkter
Dag 3: Samburu

Från Aberdare beger vi oss norrut och korsar ekvatorn på väg mot det 165 km2 stora Samburu National Reserve. Restiden är ca 4 timmar och vi äter lunch framme i Samburu. Området ligger på en lavaslätt som korsas av floden Ewaso Nyiro. Hit söker sig djuren för att dricka vatten och söka skugga under doumpalmerna och akaciaträden, som även lockar till dig ett rikt fågelliv.

Efter lunchen ger vi oss ut på en eftermiddagssafari i bil, en s.k. game drive. Kom ihåg din kamera! Här kan vi uppleva zebror, gaseller, giraffer och de tre stora kattdjuren: lejon, gepard och leopard. I området finns även elefant, buffel, krokodil och flodhäst – det finns alla möjligheter att uppleva magiska ögonblick i Samburu.

Ingår
Ashnil Samburu Camp 4
Helpension
Dag 4: Samburu

Dagen tillbringas i Samburu, där vi startar dagen med en stämningsfull morgonsafari följd av frukost på lodgen. Det finns tid till ännu en game drive på eftermiddagen. Samburu är känt för sitt unika djurliv, så det finns massor med möjligheter att uppleva vilda djur riktigt nära och suga åt sig av den kenyanska magin. Efter en dag full av upplevelser vänder vi tillbaka till vår lodge.

Ingår
Ashnil Samburu Camp 4
Helpension
Dag 5: Från Samburu till Mount Kenya

Efter frukost vänder vi söderut igen och kör till Serena Mountain Lodge som ligger mellan trädtopparna vid foten av det vackra Mount Kenya. Resan tar ca 4 timmar. Här äter vi lunch och sedan har vi tid på egen hand till att gå en tur med guide eller uppleva djurlivet direkt från lodgen, som har spektakulär utsikt över området. Från hotellets terrasser kan du se elefanter och bufflar vid vattenhålet, eller så kan du använda dig av tunneln som går från lodgen ner till ett gömsle. Utom synhåll för djuren kan du ta den perfekta bilden eller bara njuta av upplevelsen av att befinna dig några få meter från djuren. 

På kvällen drar du dig tillbaka på ett av de fina rummen, som alla har terrass med utsikt mot vattenhålet.

Ingår
Serena Mountain Lodge 4
Helpension
Dag 6: Lake Nakuru – Lake Naivasha

Efter frukosten kör vi mot den imponerande Great Rift Valley och fortsätter mot Lake Nakuru Lodge – en körtur på ca 4 timmar. Här äter vi lunch innan vi ger oss ut på game drive i Lake Nakuru National Park. Parken är Kenyas minsta, men den bjuder på ett storslaget djurliv. Sjön är en salthaltig och grund sodasjö som lockar till sig er än 400 fågelarter, varav den rosa flamingon är den mest kända och speciella av dem. De förflyttar sig regelbundet i stora flockar i området runt sjön och är en imponerande syn. Lejon, flodhäst, vit noshörning, buffel, giraff, zebra, impala, pelikan och stork ses regelbundet i parken, bara för att nämna några av djuren. Vi fortsätter vidare mot Lake Naivasha, som ligger en timmes bilfärd bort.

Ingår
Lake Naivasha Sopa Lodge 4
Helpension
Dag 7: Masai Mara

Dagen startar med möjlighet att ta en härlig båttur på Lake Naivasha för att komma ännu närmre det rika fågellivet och flodhästarna i vattnet. Härnäst bär det av mot Masai Mara, en resa som tar ca 5,5 timmar. Masai Mara tar andan ur en med sina vidsträckta slätter och öppna savann. Vi äter lunch innan vi ger oss ut på eftermiddagens game drive och upplever denna helt speciella plats som bland annat är känd för de tre stora kattdjuren – lejon, gepard och leopard. Här finns även gott om andra djur, som zebra, gnu, elefant och giraff. I floden ligger stora krokodiler och väntar på att ett av de större djuren ska korsa floden.

Ingår
Ashnil Mara Camp 4
Helpension
Tillköp/uppgradering
Båttur på Lake Naivasha
Dag 8: Masai Mara

Njut av morgonbrisen och upplev gryningen på savannen när vi ger oss ut på game drive före frukost. Det är möjligt att lägga till en näst intill magisk färd i luftballong följt av champagnefrukost ute på savannen (kostar extra). Efter lunchen kan man slappna av och njuta av atmosfären, innan vi ger oss ut på ännu en game drive på savannen på eftermiddagen. 

Ingår
Ashnil Mara Camp 4
Helpension
Tillköp/uppgradering
Ballongsafari Masai Mara
Dag 9: Hemresa

Efter frukost kör vi tillbaka till Nairobi för att resa tillbaka mot Sverige.

Ingår
Frukost
Dag 10: Hemkomst

Välkommen hem från en oförglömlig resa!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 7 nätter på safari med helpension
 • Flygresor och boende som beskrivet i programmet
 • Hämtning på flygplatsen och transfers mellan hotellen
 • Alla måltider på resan som beskrivet i programmet
 • Fönsterplats i 4-hjulsdriven landcruiser under safarin
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • Avgift till resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Tillköp av extra utflykter
 • Måltider utöver de som beskrivs i programmet
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg: 3 000 kr
Få en offert Gratis och icke bindande
Från 20 595 kr Barn under 12 år: 5 000 kr rabatt
Det icke bindande erbjudandet skickas
tilbud innen 24 timer på hverdager