Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Från 18 495 SEK
14 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Magiska Sri Lanka med badsemester

Välkommen till det grönskande och färgspraknade Sri Lanka som bjuder på stora kulturupplevelser och en fantastisk natur.


Upplev Sigiriya med den gamla fästningen på toppen av den imponerande lejonklippan, den vackra tågresan från Nuwara Eliya till Ella, staden Kandy med det heliga ”Tempel of the Tooth” och Bahirawakanda-templet med den imponerande 26 meter höga vita Buddhastatyn. Njut av den härliga naturen och det rika djurlivet i nationalparkerna Minneriya och Udawalawe och få en inblick i det srilankesiska vardagslivet när du bland annat besöker en kryddträdgård och lokalbefolkningen i Sigiriya.
 

Resan till Sri Lanka avslutas med en härligt avkopplande badsemester i det natursköna Unawatuna-området.
 

Höjdpunkter

 • 7 nätters rundresa i Sri Lanka med privat chaufför/guide
 • 4 nätters avkopplande badsemester
 • Sigiriya-området och Lejonklippan – 1 500 år gammal stadsplanering och byggnadskonst
 • Tågresa från Nuwara Eliya till Ella  – en av världens vackraste tågresor
 • Minneriya Nationalpark – asiatiska elefanter och ett rikt fågelliv vid Minneriyasjön
 • Inblick i det srilankesiska vardagslivet – besök hos lokalbefolkningen i Sigiriya
 • Kandy – Sri Lankas spirituella centrum
 • Udawalawe Nationalpark – vilda elefanter och fantastiska naturupplevelser
 • Unawatuna – avkoppling med strand och pool de sista dagarna innan hemresan
 • Hos oss ingår alla turer, safarier och entrébiljetter!
   

Har du andra önskemål till programmet, som t.ex. andra logimöjligheter, extra turer/utflykter eller ändra antalet nätter?

Skriv till oss – vi skräddarsyr gärna ditt program.

Sri Lanka

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Utresa – låt äventyret börja!

Du flyger från Sverige till Sri Lanka med mellanlandning(ar) längs vägen.

Luta dig tillbaka och njut av resan. Det väntar dig massor av spännande upplevelser när du kommer fram.

Dag 2:

Välkommen till Sri Lanka

Du ankommer till Bandaranaike Internationella flygplats där din chaufför står redo att ta emot dig och kör dig sedan till Negombo.

På hotellet, som ligger vid den vackra Indiska oceanen, välkomnas du med en drink och får mer information om programmet för de kommande dagarna.

Ingår
Goldi Sands Hotel 3
Frukost
Dag 3:

Besök i buddhistiskt tempel

Efter frukosten kör chauffören dig i riktning mot Sigiriya, som ligger i Matale-provinsen i centrala Sri Lanka. Bilresan tar cirka fyra timmar så det finns gott om tid till att koppla av och njuta av utsikten till de vackra landskapen.

När du kommer fram checkar du in på hotellet och resten av dagen kan du ägna åt valfria aktiviteter.

På kvällen besöker du stadens buddhistiska tempel där du kan få uppleva lokalbefolkningens ritualer. Ofta kan du, om du vill, bli välsignad med ”Chanting of Pritithoch”. Efter välsignelsen binder den buddhistiska munken ett välsignat band kring din handled som ska ge dig lycka och bra karma.

Det är en fantastisk upplevelse och ger en mycket bra inblick i de inhemska buddhisternas kultur.

Efter tempelbesöket åker du tillbaka till hotellet.

Ingår
Fresco Water Villa 4
Frukost
Dag 4:

Sigiriya och elefanter i Minneriya Nationalpark

Efter frukosten besöker du det som anses vara ett av de finaste monumenten inom srilankesisk kultur och historia, nämligen Sigiriya Rock. Den häpnadsväckande och mycket branta klippan reser sig nästan 200 meter över landskapet.

På toppen ligger ruinerna av kung Kasyapas imponerande fästning som byggdes på 400-talet. Sigiriya-klippan med sin fästning på toppen finns med på UNESCO:s världsarvslista och är ett av de bäst bevarade exemplen på stadsplanering från denna tid.

Det är 1 202 trappsteg upp till toppen av klippan och det är en upplevelse du inte får missa. Utsikten från toppen är spektakulär.

Du påbörjar vandringen uppför till klippan genom att gå genom de symmetriska kungliga trädgårdarna som ligger nedanför klippan. De är bland de äldsta anlagda trädgårdarna i världen. Det finns flera ställen på vägen upp där du kan stanna och vila och ju högre upp du kommer, desto mer uppenbarar sig det grönskande landskapet.

Cirka halvvägs upp finns en liten platå där kungen byggde en port i form av ett gigantiskt lejon och just därför kallas klippan för ”Lion Rock”. I dag finns bara tassarna kvar, men det är ett nationalmonument för Sri Lankas befolkning och anledningen till att det finns ett lejon på Sri Lankas flagga.

När du kommer upp till toppen av klippan kan du gå på upptäcktsfärd i slottsruinerna. När man tänker på hur svårt det måste ha varit att frakta upp byggmaterial på en 200 meter hög klippa på 400-talet, så är det imponerande att tänka på omfattningen av kungens fästning med palats, dammar och bevattningssystem, som pumpade upp vatten ända upp till toppen med hjälp av ett imponerande hydrauliskt system.

Efter besöket på Sigiriya går turen vidare till Minneriya Nationalpark där du beger dig ut på en sen eftermiddagssafari där ni letar efter elefanter. Parken har fått sitt namn efter den stora insjön Minneriya, som i perioder lockar till sig enorma flockar av asiatiska elefanter – ibland är det flera hundra elefanter där samtidigt.

Även om de majestätiska jättarna är huvudattraktionen i nationalparken är det också möjligt att uppleva andra djurarter, t.ex. hjortflockar och ett rikt fågelliv.

Efter de härliga naturupplevelserna i Minneriya Nationalpark åker du tillbaka till hotellet

Ingår
Fresco Water Villa 4
Frukost
Dag 5:

Bybesök, kryddor och Kandy

Du äter frukost på hotellet och sedan skjutsas du till en närliggande by. Här kan då få uppleva och utforska lokalbefolkningens enkla livsstil, få en rundvisning på åkrarna och kanske prata med några av dem som bor där.

Efter ditt besök i byn fortsätter du mot staden Kandy. På vägen stannar du vid en lokal ”spice garden” där du kan uppleva hur de världsberömda srilankesiska kryddorna odlas och hur de används. Förutom att kryddor används i matlagning brukar man i Sri Lanka enligt traditionen även använda kryddor som smärtlindring och till hudvård som en del av ayurvediska behandlingar. I kryddträdgården får du en rundvisning och du får veta vilka kryddor som du kan använda i olika situationer.

Härefter serveras en autentisk srilankesisk lunch (ingår ej i resans pris) innan du fortsätter mot staden Kandy, som finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Staden ligger i en dal med ett vackert läge och omges av grönskande bergssluttningar och tefält.

Kandy var den sista kungliga huvudstaden innan Sri Lanka fick brittiskt styre år 1815. Området bjuder, med både influenser från hinduismen, den brittiska kolonialtiden och inbördeskriget som slutade år 2009, på massor av spännande kulturarv och historia.

På kvällen ska du uppleva ett kulturellt inslag med musik och dans och sedan besöker du Temple of the Tooth, som är anledningen till att Kandy kallas för Sri Lankas spirituella centrum. I Temple of the Tooth finns nämligen en av buddhismens viktigaste reliker, Buddhas hörntand.

Templet är utsmyckat efter konstens alla regler och är ett absolut måste när du reser till Sri Lanka.

Ingår
Thilanka Hotel 3
Frukost
Dag 6:

Nuwara Eliya och besök på tefabrik

I dag fortsätter resan mot Nuwara Eliya som är berömt för sin teproduktion.

Längs vägen stannar du till vid vackra vattenfall och besöker en tefabrik, där du får lov att komma in bakom kulisserna. Det är en både imponerande och överraskande process som kan verka ganska ”gammeldags” – i synnerhet när man tänker på att det faktiskt är te som säljs till stora märken som t.ex. Lipton.

Vid ankomst till Nuwara Eliya checkar du in på hotellet och kan slappna av resten av dagen.

Ingår
Summer Hill Breeze 3
Frukost
Dag 7:

Naturskön tågresa till Ella

På förmiddagen finns det tid att ta det lugnt en stund eller gå på upptäcktfärd i vackra Nuwara Eliya, som också är känt som Sri Lankas ’Little England’.

Härnäst kör guiden dig till Nanu Oyas tågstation där du kliver på tåget till Ella. Tågresan mellan Nuwara Eliya och Ella är en av världens vackraste och tar dig långt bortom dit bilvägarna når.

Avståndet mellan Nanu Oya och Ella är inte mer än sex mil men tågresan tar ändå cirka tre timmar och ger dig gott om tid till att uppleva det fascinerande landskapet. Luta dig tillbaka och njut av utsikten medan du åker förbi gröna tefält, vackra vattenfall och bergslandskap, genom tunnlar och in bland molnen på vägen till Ella.

När du ankommer till Ella står din chaufför redo att hämta dig och köra dig vidare till ditt hotell, där du resten på dagen på egen hand.

Ingår
Morning Dew Hotel 4
Frukost
Dag 8:

På egen hand i Ella

Dagen är till fri disposition i det charmiga Ella, som har ett fantastiskt läge bland vackra teplantager, kristallklara vattenfall och frodig natur.

Här kan du t.ex. ge dig ut på vandring, bestiga Little Adam’s Peak eller hyra en mountainbike och utforska Sri Lankas vackra Hill Country på egen hand.

Du kan också besöka Ella Spice Garden eller strosa längs Ellas trevliga huvudgata, där du hittar olika restauranger och barer.

På eftermiddagen åker du vidare till Udawalawe, där du checkar in på hotellet och kan njuta av den varma kvällen i härlig miljö.

Ingår
Grand Udawalawe Safari Resort 4
Frukost
Dag 9:

Udawalawe Nationalpark - Unawatuna

Efter frukosten besöker du  Elephant Transit Home, som drivs av en organisation som hjälper övergivna babyelefanter att komma ut i naturen igen. Det är en rolig upplevelse att se de små ivriga elefanterna komma springandes upp till platsen där de matas med mjölk. 

Härifrån är det inte långt till Udawalawe Nationalpark, som har Sri Lankas största koncentration av vilda elefanter. Här åker du på safari för att uppleva djurlivet, bland annat krokodiler, apor, bufflar, hjortar samt ett rikt fågelliv.

Efter safarin kör du vidare till Unawatuna på Sri Lankas sydkust, där underbara stränder och kristallklart vatten väntar på dig. Här kan du njuta av dina sista dagar på Sri Lanka innan det bär av hemåt igen.  

Ingår
Sayura Beach Hotel 3
Frukost
Tillköp/uppgradering
Thaproban Pavilion Resort and Spa 5
Riff Hikkaduwa 5
Coco Bay Unawatuna 4
Cantaloupe Levels 4
Dag 10-12:

Badsemester i Unawatuna

Sri Lankas sydkust är berömd för sina härliga stränder och det kristallklara vattnet som lockar till sköna avkopplande stunder. Det är dock möjligt att få ännu fler upplevelser om man föredrar det. Det skulle exempelvis kunna vara att besöka Galle och Det holländska fortet som finns med på UNESCO:s världsarvslista, bege sig ut på blåvalssafari vid Mirissa, uppleva de lokala stylt-fiskarna eller besöka ett lokalt tempel.

Har du redan fått massor av fantastiska upplevelser och bara vill koppla av och komma ner i tempo, kan du göra det på den vackra stranden eller vid hotellets mysiga poolområde.

Det är möjligt att lägga till fler nätter på badsemestern.

Ingår
Sayura Beach Hotel 3
Frukost
Tillköp/uppgradering
Cantaloupe Levels 4
Thaproban Pavilion Resort and Spa 5
Riff Hikkaduwa 5
Coco Bay Unawatuna 4
Dag 13:

Hemresa till Sverige

Du äter frukost på hotellet innan du checkar ut och säger hej då till magiska Sri Lanka.

Ingår
Frukost
Dag 14:

Välkommen hem

Välkommen hem från en fantastisk resa!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 7 nätters rundresa med privat chaufför/guide
 • 4 nätters avkopplande badsemester
 • Privat chaufför/guide på rundresan
 • Flyg och inkvartering som beskrivet i programmet
 • Upphämtning på flygplatsen samt transfer till och från hotellen
 • Måltider på Sri Lanka, som beskrivet i programmet
 • Privat engelsktalande guide/chaufför på rundresan
 • Avgift till resegarantifonden
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett deltagarantal
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, dryck och dricks
 • Köp av extra utflykter
 • Måltider och drycker utöver de nämnda i programmet
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg
M
T
O
T
F
L
S
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!