>
Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Från 0 SEK
16 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Historiska Peru med Amazonas

Upplev essensen av Peru på denna fantastiska rundresa i det färgstrålande och mytomspunna landet. Från huvudstaden ”Kungarnas stad” Lima till ”Den vita staden” Arequipa reser vi vidare upp i Anderna och upplever Colca Canyon med de svävande kondorerna. 

Vi besöker Titica och dess häpnadsväckande landskap på 4 000 meters höjd och upplever de färgstrålande indianstammarna i området. Härifrån beger vi oss vidare mot hjärtat av det gamla inkariket, staden Cusco, samt Den heliga dalen som leder oss mot det mytomspunna Machu Picchu – ett av världens sju underverk. Hela rundresan avslutas med fantastiska djur- och naturupplevelser i Amazonas.

 

Rekommenderas inte för barn under 12 år. 

 

Höjdpunkter

 • 12 nätters upplevelserik rundresa i Peru
 • 2 nätter i fantastiska Amazonas
 • Lima – upplev staden på kanten av Stilla havet. Bland annat stadsdelen Miraflores, San Fransisco-klostret och stadens historiska centrum
 • Arequipa – ”Den vita staden” med Santa Catalina-klostret, vacker arkitektur från kolonialtiden och den charmiga stadskärnan
 • Colca Canyon – Sydamerikas djupaste ravin, svävande kondorer och häpnadsväckande landskap
 • Titicacasjön – färgrika indianstammar på Uros och Taquile samt inkaruiner
 • Cusco – Inkaindianernas huvudstad, Santo Domingo-kyrkan och Saksaywaman-ruinerna
 • Den heliga dalen – upplev Pisac och det imponerande ruinområdet Ollantaytambo
 • Machu Picchu – det mytomspunna och mäktiga inkaområdet högt uppe i Anderna
 • Amazonfloden – vackra naturupplevelser på floden och i den peruanska djungeln
Peru

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Avresa från Sverige till Peru

Vi flyger med morgonflyget från Sverige och landar i Jorge Chávez International Airport på kvällen, lokal tid.

Vår lokala samarbetspartner kör oss till vårt hotell som ligger i den charmiga stadsdelen Miraflores. På vägen till hotellet får vi information om de nästkommande dagarna och om upphämtningstider.

Bilresan från flygplatsen tar ca 40 minuter.

Ingår
Tierra Viva 3
Dag 2:

Stadsrundtur i vackra Lima

Efter frukosten hämtas vi på hotellet, sedan bär det av mot Limas centrala delar.

Tillsammans med grupper från andra hotell ska vi nu uppleva den historiska delen av staden, med de imponerande byggnaderna från den spanska kolonialtiden. Plaza Mayor, som är ett av stadens vackraste torg, ligger omgivet av regeringspalatset och katedralen, som är ett av de viktigaste exemplen på arkitektur från kolonialtiden i Peru.

Det gäller även det vackra San Fransisco-klostret, som Unesco har k-märkt som en del av världens kulturarv. Klostret har en av de viktigaste samlingarna av konst från kolonialtiden, och de dystra katakomberna under klostret bör också upplevas.

Vi besöker även den moderna delen av Lima: Stadsdelen El Olivar de San Isidro, Miraflores och Larcomar. I Miraflores kan man bland annat ta en promenad längs ”Malecon”, som är termen för de sammanhängande grönskande parkerna, som man via breda gångstigar kan gå genom medan man njuter av den betagande utsikten över Stilla havet.

Ingår
Tierra Viva 3
Frukost
Dag 3:

Flyg till Arequipa och stadsrundtur

Vi hämtas upp på hotellet och skjutsas till flygplatsen, där resan nu går vidare till Arequipa, "Den vita staden". När vi ankommer till Arequipa blir vi hämtade och körda till vårt hotell.

Arequipa är Perus näst största stad och ligger vackert, omgiven av tre stora vulkaner. När vi har checkat in på vårt hotell har vi tid till att koppla av och på egen hand utforska staden innan vi på eftermiddagen tar en promenad tillsammans med en guide runt i staden.

Här lär vi oss bl.a. skillnaden på babyalpackaull och vanlig alpackaull, får historien om de fina vita byggnaderna och upplever en av de livliga lokala marknaderna med färska grönsaker, kött och frukt.

Ingår
Casa Andina Select 3
Frukost
Dag 4:

Colca Canyon

Vi blir hämtade tidigt på morgonen och åker mot Colca Canyon genom ett fantastiskt vackert landskap.

På vägen dit passerar vi vackra sjöar, imponerande vulkaner och flera fantastiska utsiktspunkter, där det är möjligt att rasta och njuta av utsikten.

Vi stannar bland annat vid Pampa Cañahuas där många exotiska djur bor, häribland lamor, flamingor, Isidores hökörn och inte minst de eleganta och sällsynta kamelerna, vikunjor.

Från den högsta punkten på vår resa, 4 800 m upp, får vi den vackraste utsikten över den peruanska delen av Anderna.

Härifrån åker vi ned i dalgången till den lilla, pittoreska byn Chivay, där vi checkar in på vårt hotell och har resten av dagen till egna aktiviteter. Utforska till exempel staden, unna dig ett bad i de varma källorna ”La Calera” eller slappa på hotellet och njuta utsikten till de unika omgivningarna.

Ingår
Casa Andina Standard Colca 3
Frukost
Dag 5:

Kondorkorset och vidare till Puno

Efter frukosten blir vi hämtade på hotellet och påbörjar rundturen där vi ska uppleva de mest fantastiska platserna i Colca Canyon.

På vägen stannar vi till i små byar där tiden har stått stilla och där den koloniala arkitekturen är imponerande välbevarad.

Vi beger oss vidare till Colca Canyons absolut bästa utsiktspunkt, ”Mirador Cruz del Condor” – Kondorkorset, där du har en fantastisk utsikt över den 1 200 meter djupa ravinen. Här får du också en väldigt sällsynt möjlighet att få uppleva de majestätiska kondorerna, som svävar genom ravinen med en imponerande vingbredd på upp emot tre meter, som gör den till världens största flygande fågel.

Vi åker tillbaka till Chivay, där det är dags att äta lunch. Sedan går resan vidare mot Puno, som ligger cirka sex timmar bort, inklusive planerade stopp vid utsiktspunkter.

I Puno checkar vi in på hotellet – nästan 4 000 meter över havet, inte långt från Titicacasjön.

Ingår
Casa Andina Standard Puno 3
Frukost
Dag 6:

Uros och Taquile i Titicacasjön

Dagen ägnas åt att uppleva Titicacasjön, som ligger på gränsen mellan Peru och Bolivia, och är världens högst belägna sjö.

Vi blir hämtade på morgonen och åker ut i båt från Puno. Målet är de flytande öarna, Uros, som är små öar som är gjorde av sjögräs och rötter.

På varje ö bor det flera urosstammar och de lever som de har gjort i många hundra år, och det är fascinerande att få lov att uppleva hur deras vardag ser ut.

De visar stolt fram sitt hantverk, som kvinnorna ägnar dagarna åt att tillverka.

Vi fortsätter turen mot den långa klippön Taquile. Befolkningen på ön är känd för sitt hantverk, som anses vara bland det allra bästa av UNESCO – inte bara i Sydamerika, utan i hela världen.

På denna ö är det männen som stickar och kvinnorna som kardar ullen och väver.

Vi får en detaljerad inblick i deras kultur och äter lunch på en restaurang med traditionell mat på menyn.

Efter lunchen är det möjligt att utforska ön lite mer, innan vi tar båten tillbaka till Puno.

Ingår
Casa Andina Standard Puno 3
Halvpension
Dag 7:

Resa genom Anderna till Cusco

Dagen ägnas åt att åka till Cusco, som en gång i tiden var hjärtat i Inkariket. Vi blir hämtade på hotellet och skjutsas till busstationen, där guiden hjälper oss att hitta rätt buss. Den komfortabla turistbussen kör längs med ”Solrutten” där vi bland annat ska besöka staden Pucara och stanna till vid ”La Raya”-passet i 4 300 meters höjd.

Vi äter en delikat traditionell lunch i staden Sicuani och fortsätter mot inkaruinerna och Wiracocha-templet i Raqchi – ett av de största arkeologiska områdena relaterat till inkariket.

Sista stoppet innan vi ankommer till Cusco är orten Andahuaylillas. Där ska vi besöka kyrkan, som även kallas för Perus sixtinska kapell tack vare sina imponerande målningar.

När vi ankommer till Cusco hämtas vi på busstationen och åker till vårt hotell.

Det har nu blivit dags att strosa runt i Cuscos stadskärna och uppleva den härliga stämningen.

Ingår
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Halvpension
Dag 8:

Cusco – Inkaindianernas huvudstad

Den första delen av dagen ägnas åt egna aktiviteter och ni har chansen att utforska denna spännande stad som finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Cusco anses vara en av Sydamerikas mest spännande städer. Upplev livet på Plaza de Armas, där även den stora vackra katedralen ligger, samt restauranger och kaféer, där man kan sätta sig ner med något gott att dricka och njuta av omgivningarna.

De smala kullerstensgatorna, där det dyker upp små marknader, är väl värda att uppleva. Staden har även spännande museer som berättar en levande historia om staden och inkariket.

På eftermiddagen ska vi på en guidad tur till några av de viktigaste inkaruinerna i Peru. Upplev bland annat soltemplet Qoricancha, offerplatsen Qenqo, Puca Pucara-ruinerna, vattentemplet Tambomachay och fästningen Sacsayhuaman med de karaktäristiska väggarna av stora stenar som satts ihop tätt och utan att använda murbruk.

Därefter åker vi tillbaka till hotellet.

Ingår
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Frukost
Dag 9:

Den heliga dalen

Vi blir hämtade efter frukosten och åker mot Den heliga dalen, som ligger mellan Cusco och Machu Picchu. Första stoppet på turen är dock Pisac, där man kan uppleva den stora färggranna indianmarknaden. Om man vill ha en autentisk souvenir med sig hem så är det här man kan göra ett bra köp hos de lokala indianerna, som förväntar att man prutar om priset.

Vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi reser vidare mot inkafästningen Ollantaytambo, som under inkariket var kungligt residens för kejsare Pachacuti. Själva staden är än idag levande och charmig och man kommer till ruinområdet från staden via en trappa med 200 trappsteg. Turligt nog är utsikten så fantastisk att man kan ha den som ursäkt om man behöver stanna många gånger på vägen upp.

När vi ankommer till Ollantaytambo följs vi till stationen, här tar vi sedan tåget vidare mot Aguas Calientes. Njut av den underbara utsikten från tåget, med naturen och bergen på vardera sidan, samt mysig servering på vägen. Framme i Aguas Calientes följs vi till hotellet och kan se fram emot en helt obeskrivlig upplevelse på Machu Picchu i morgon.

Ingår
Tierra Viva Cusco Machu Picchu 4
Halvpension
Dag 10:

Machu Picchu

Efter frukosten ger vi oss iväg på en heldagsutflykt till ikoniska Machu Picchu. Här väntar det oss en två timmar lång guidad tur, där vi upplever de viktigaste huvudområdena inklusive den magiska solstenen Intihuatana och de tre fönstren.

Efter rundturen har vi chansen att själva utforska det fascinerade området med de imponerande bevattningssystemen, byggnaderna och templen.

Från Huayna Picchu, som ligger högre än ruinområdet, är det en helt fantastisk utsikt över det mytomspunna ruinområdet och de vackra omgivningarna. Det är dock bara tillträde för ett begränsat antal personer per dag, därför måste man förhandsboka hemifrån. Dessutom rekommenderar vi att man är i bra form eftersom uppstigningen är brant och hård.

På eftermiddagen åker vi tillbaka till Aguas Calientes och hoppar på tåget till Ollantaytambo. I Ollantaytambo blir vi hämtade av en chaufför som kör oss tillbaka till Cusco.

Ingår
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Frukost
Dag 11:

Cusco - Lima

Vi ger oss iväg till flygplatsen idag, i god tid så att vi hinner med vårt flyg till Lima.

När vi har checkat in på hotellet, kan vi ägna resten av dagen åt avkoppling eller shopping i Larcomar Mall. Här hittar du bra butiker till både honom och henne, samt bra restauranger och en fin utsikt över stranden och bergen.

Njut av dagen och ta det lugnt så att du är pigg till morgondagens spännande upplevelser.

Ingår
Tierra Viva 3
Frukost
Dag 12:

Lima - Amazonas

Vår guide hämtar oss tidigt om morgonen och skjutsar oss till flygplatsen där vi ska med flyget till Iquitos.

När vi har ankommit till Iquitos blir vi körda till hamnen där vår båt ligger redo att segla oss till vår lodge i Pacaya Samiriya National Reserve. På vägen dit tittar vi förbi Nauta SapiSapi, där vi kan uppleva bland annat sköldpaddor och världens största sötvattensfisk, arapaima, i lagunen.

Efter incheckning på lodgen äter vi lunch.

På eftermiddagen tar vi på en promenad i Restinga Forest, som omkransar lodgen. Här har vi möjlighet att få uppleva den unika floran och faunan i området, och efter mörkrets inbrott letar vi efter de karaktäristiska och giftiga små grodorna som ändrar färg om natten.

Tillbaka på lodgen är det dags för kvällsmat och avkoppling.

Ingår
Pacaya Samiria Amazon Lodge 3
Helpension
Dag 13:

Amazonas

Efter frukosten ska vi ut och utforska Pacaya Samiriya National Reserve.

Vi kan ha turen att få se rosa och grå delfiner, medan vi upplever den vackra naturen som reservatet har att erbjuda. Den vackra blanka sjön fångar spegelbilden av molnen och vegetationen runt sjön Så det är inte för inte att den kallas ”The forest of mirrors”.

Det finns många primater och sengångare i området samt många olika fågelarter som vi håller utkik efter. Vi kommer också få se och uppleva några av de fiskesätt som man använder sig av, med de material som användes förr i tiden och som än idag används av lokalbefolkningen.

Vi har med oss lunchen i båten och den intas under dagen.

Efter utflykten i naturreservatet åker vi tillbaka och besöker ett hantverkscenter för kvinnor i samhället San Jorge, som är kända för sitt hantverk med bl.a. naturliga fibrer (Chambira) och utskurna pumpor.

Åter på lodgen är det dags för kvällsmat. Efter kvällsmaten bjuder guiden in oss till att lyssna på myter och sägner från Amazonas.

Ingår
Pacaya Samiria Amazon Lodge 3
Helpension
Dag 14:

Amazonas - Lima

Vi äter frukost på lodgen och sedan ger vi oss ut i lokalområdet och upplever lokalbefolkningens levnadssätt. Här är det även möjligt att prova på att klättra upp och hämta aguajefrukt i aguajeträden, paddla kanot samt prova att fiska som de infödda.

När vi kommer tillbaka till lodgen kan vi njuta vår lunch och sedan har vi tid till att packa innan vi seglar tillbaka till Iquitos.

När vi ankommer till Iquitos skjutsas vi till flygplatsen och flyger tillbaka till Lima, där vi i sin tur skjutsas till vårt hotell.

Ingår
Tierra Viva 3
Frukost
Dag 15:

Hemresa till Sverige

Vi blir hämtade av chauffören i god tid innan vi ska ta flyget tillbaka till Sverige.

Ingår
Frukost
Dag 16:

Välkommen hem

Välkommen hem från en fantastisk resa!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 12 nätter på rundresan
 • 2 nätter i Amazonas
 • Flygresor och boende som beskrivet i programmet
 • Hämtning på flygplatserna och samtliga transfers
 • Bussresor som beskrivet i programmet
 • Alla utflykter som beskrivet i programmet
 • Alla måltider som beskrivet i programmet
 • Lokala engelsktalende guider och chaufförer
 • Avgift till resegarantifonden
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

I priset ingår inte

 • Enkelrumstillägg
 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Tillköp av extra utflykter
 • Måltider som inte beskrivs i programmet
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkringar
 • Visum
 • Vaccinationer
M
T
O
T
F
L
S
Gratis, ej bindande och snabbt!