Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
INTRESSEANMÄLAN Gratis och icke bindande

Kilimanjaro, The Big Five och Mombasa

Upplev några av de allra bästa parkerna i Kenya. Vi startar med Amboseli och vilda djur vid Kilimanjaros fot. Sedan besöker vi Lake Naivasha och åker båt bland flodhästar, pelikaner och örnar.  Till sist upplever vi det makalösa Masai Mara med öppen savann och ett överflöd av djurupplevelser. Efter en intensiv safari smälter vi alla intryck vid en underbar vit strand utanför Mombasa.

 

 

Höjdpunkter

 • Amboseli National Park – se solen gå upp över Kilimanjaro
 • Lake Naivasha – flodhästar och ett rikt fågelliv
 • Masai Mara – med möjlighet att uppleva ”The Big Five”
 • Hög standard på lodger

 

Har du andra önskemål, som t.ex. andra övernattningsställen, extra utflykter eller annat antal nätter? Skriv till oss - vi skräddarsyr gärna din resa. 

INTRESSEANMÄLANGratis och icke bindande
FRÅN 21395 kr
Barn under 12 år: 7000 kr rabatt
Det icke bindande erbjudandet skickas
Inom 24 timmar under normal arbetstid.

Dagsprogram för resan

Dag 1 : Utresa från Sverige till Nairobi

I dag flyger vi från Sverige/Köpenhamn med mellanlandning(ar) längs vägen.

Dag 2 : Amboseli

Vi hämtas på flygplatsen i Nairobi och kör mot Amboseli National Park vid foten av Kilimanjaro. Resan tar ca 4 timmar och vi äter lunch när vi kommer fram till lodgen.  

På eftermiddagen kör vi ut på safari i parken, där det finns möjlighet att uppleva de vilda djuren på nära håll. Amboseli är bland annat känt för sina många elefanthjordar och för ett rikt och varierat djurliv generellt.

INGÅR

Helpension

TILLKÖP/UPPGRADERING

Dag 3 : Amboseli

Naturen i Amboseli utgörs främst av stora grässlätter på gränsen mellan Kenya och Tanzania, men här finns också skogsområden, floder och sjöar. Parken är känd för att vara det bästa stället i hela Afrika för att uppleva elefanter som strövar fritt bland andra vilda djur. 

I dag ger vi oss ut på en tidig game drive, bl.a. för att se den spektakulära soluppgången över Kilimanjaro. Det majestätiska berget med sin snöklädda topp dominerar landskapet och ger hela området en speciell atmosfär. På eftermiddagen finns det tid för en sen game drive. 

INGÅR

Helpension
Dag 4 : Lake Naivasha

Efter frukost kör vi mot Lake Naivasha och äter lunch där när vi kommer fram. Restiden är ca 5 timmar. Resten av dagen står till eget förfogande i detta vackra område, där den grunda sjön är hemvist till en stor population flodhästar och lockar till sig mer än 400 olika fågelarter.

INGÅR

Dag 5 : Masai Mara

Vi ger oss iväg tidigt mot Masai Mara-reservatet. Restiden är ca 5,5 timme. Eftermiddagen tillbringar vi på safari i det fantastiska reservatet som är känt för ”The big five”: elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard.

INGÅR

Helpension
Dag 6 : Masai Mara

Hela dagen ägnas åt att uppleva denna helt speciella del av Kenya, som har fått sitt namn efter massajerna som lever här, och Marafloden som flyter igenom. Varje år, från juli till oktober, är Masai Mara hemvist åt ett av världens sju underverk: ”den stora migrationen”, där enorma mängder gnuer, zebror och gaseller vandrar från Serengeti till Masai Mara. Alla djur försöker korsa floden utan att bli uppätna av krokodilerna som ligger på lur i vattnet. På andra sidan floden – i Masai Mara – utsätts de för stora faror av alla rovdjur som bor i reservatet. Här finns gott om lejon, leopard och gepard. 

 

Ge er ut på en tidig morgonsafari före frukosten eller lägg till en extra upplevelse i form av luftballongfärd i soluppgången följt av champagnefrukost på savannen. Efter lunch på lodgen finns det tid för ännu en game drive innan vi slår oss till ro för natten. 

INGÅR

Helpension
Dag 7 : Masai Mara - Mombasa

Det har blivit dags att tacka Masai Mara för den här gången och åka tillbaka mot flygplatsen i Nairobi. Vi flyger nu vidare mot en härlig badsemester med underbara vita stränder och vajande palmer vid ett turkosblått hav.

INGÅR

Halvpension
Dag 8-12 : Badsemester i Mombasa

Vi njuter av några dagars sol och bad utanför Mombasa. Mombasa är en gammal hamnstad och utanför breder vackra vita stränder ut sig med blått hav och gröna palmer. Detta är den perfekta platsen för sol och bad. Utanför Mombasas kust kan du vid ett jättelikt korallrev på mer än 1300 km. Här finns massor av spännande och färgrika fiskar som kan upplevas både genom både dykning och snorkling.

INGÅR

Halvpension
Dag 13 : Hemresa

Vi hämtas på hotellet och kör tillbaka till flygplatsen för att påbörja resan tillbaka till Sverige.

INGÅR

Frukost
Dag 14 : Hemkomst

Välkommen hem från en oförglömlig resa!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 5 nätter på safari med helpension
 • 6 nätter på Mombasa på 4-stjärnigt hotell med halvpension
 • Flygresor och boende som beskrivet i programmet
 • Hämtning på flygplatsen och transfers mellan hotellen
 • Alla måltider på resan som beskrivet i programmet
 • Fönsterplats i 4-hjulsdriven landcruiser under safarin
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • Avgift till resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Enkelrumstillägg: 4 000 kr
 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Tillköp av extra utflykter
 • Måltider utöver de som beskrivs i programme
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
INTRESSEANMÄLANGratis och icke bindande
FRÅN 21395 kr
Barn under 12 år: 7000 kr rabatt
Det icke bindande erbjudandet skickas
Inom 24 timmar under normal arbetstid.
Vi rekommenderar även
Flamingo Safari och Mombasa Från 21495 kr.

Drömmer du en safari med få övernattningsställen och många djur? Så har vi den perfekta resan här, med flamingo och noshörning i Lake Nakuru och 3 nätter i Masai Mara med fantastisk safari. Avsluta med bad i Mombasa.

14 dage Fly inkluderet Læs mere
Flamingo Safari och Zanzibar Från 24795 kr.

Drömmer du om en safari med få förflyttningar och fler djur? Den perfekta resan hittar du här. Se flamingo och noshörningar i Lake Nakuru, bo 3 nätter i fantastiska Masai Mara och avsluta med badsemester på Zanzibar.

14 dage Fly inkluderet Læs mere
Kilimanjaro, The Big Five och Zanzibar Från 24195 kr.

Få upplevelser kan mäta sig med att se elefanter vandra över slätten mot en bakgrund bestående av Kilimanjaro med sin snö på toppen. Lake Naivasha ger dig möjlighet att uppleva både flodhästar och fåglar på nära håll ...

14 dage Fly inkluderet Læs mere
Big Five safari och ekvatorn Från 20495 kr.

Det frodiga Aberdare i bergstrakterna kring Mount Kenya, Samburu med sitt torra klimat och unika djurliv, sjöarna Lake Nakuru och Lake Naivasha, och den storslagna savannen i Masai Mara. Den här 10 dagar långa resan b...

10 dage Fly inkluderet Læs mere
Big Five safari, ekvatorn och Zanzibar Från 22895 kr.

Aberdere med sin fantastiska växtlighet, Samburu med sitt halvökenlandskap och rika djurliv, Lake Nakuru med sina noshörningar, Lake Naivasha med flodhästarna och Masai Maras slätter – allt detta upplever du på denna ...

14 dage Fly inkluderet Læs mere
Big Five safari, ekvatorn och Mombasa Från 24895 kr.

Upplev några av de allra bästa parkerna i Kenya. Vi startar med Amboseli och vilda djur vid Kilimanjaros fot. Sedan besöker vi Lake Naivasha och åker båt bland flodhästar, pelikaner och örnar. Till sist upplever vi de...

14 dage Fly inkluderet Læs mere