Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Resor till Kuba

Resor till Kuba

Kuba är ett kontrasternas land med pastellfärgade hus och kullerstensgator, gamla amerikanska bilar, majestätisk och förfallen arkitektur, fattigdom, vacker natur och frodiga tobaksplantager, gatumusiker och salsa, karibiska paradisstränder och mycket mer.

Det finns många anledningar att resa till Kuba!

Här är 5 bra anledningar att resa till Kuba.

Unik kultur och historia

Kuba är ett land rikt på kultur och historia. Du kan utforska de färgglada gatorna i Havanna, besöka gamla sockerplantager och lära dig mer om den kubanska revolutionen och dess inflytande på landets utveckling.

Vackra stränder

Kuba är känt för sina fantastiska stränder med vit sand och azurblått vatten. Platser som Varadero lockar strandälskare från hela världen som söker sol och avkoppling.

Livlig musik och dans

Kuba är födelseplatsen för salsa och rumba. Du kan uppleva livemusik på gatorna, dansa salsa hela natten lång och kanske till och med ta några danslektioner för att lära dig de lokala rörelserna.

Fantastisk mat

Kubansk mat är en unik blandning av spanska, afrikanska och karibiska influenser. Prova läckra rätter som Ropa Vieja (långtidsstekt nötkött), Moros y Cristianos (svarta bönor och ris) och Cubanos (kubanska smörgåsar) medan du utforskar den lokala gastronomiska scenen.

Vänlig lokalbefolkning

Kubanerna är kända för sin vänlighet och gästfrihet. Du kommer att känna dig välkommen och ha möjlighet att interagera med lokalbefolkningen, lära dig om deras livsstil och traditioner och få en verklig inblick i det kubanska samhället.

Är du redo att resa? Eller är det något du vill veta mer om?

Ring våra duktiga reseexperter på 010-750 24 72 för att diskutera möjligheterna att resa till Kuba eller någon av våra många andra destinationer.

Aktiviteter på Kuba

Utforska Kubas förtrollande värld av upplevelser! Dyk ner i färgglada korallträdgårdar, dansa till pulserande salsarytmer, vandra genom frodiga djungler och njut av autentiska smaker. Upptäck cigarrfabriker, utforska UNESCO:s världsarvslista och koppla av på paradisstränder. Kuba är en guldgruva av äventyr som väntar på dig!

Dykning och snorkling

Kubas korallrev är kända för sin skönhet och biologiska mångfald. Området runt Isla de la Juventud är särskilt populärt bland dykare.

Musik och dans

Upptäck den livliga musikscenen på Kuba. Gå till lokala barer och klubbar för att lyssna på traditionell kubansk musik som salsa och son och prova på att dansa med lokalbefolkningen.

Ridning

Utforska den kubanska landsbygden på hästryggen. Det finns många ställen där man kan åka på guidade ridturer.

Cigarrfabriker

Kuba är känt för sina fina cigarrer. Ta en rundtur i en cigarrfabrik för att se hur de tillverkas och lära dig mer om den långa traditionen med kubanska cigarrer.

Vandring i nationalparker

Utforska Kubas vackra natur genom att vandra i nationalparker som Topes de Collantes eller Alejandro de Humboldt National Park.

Upplevelser i köket

Gå på matlagningskurs och lär dig hur man tillagar autentiska kubanska rätter som ropa vieja och arroz con pollo.

Sevärdheter och attraktioner

Upptäck Kubas magi genom en skattkista av sevärdheter! Utforska den historiska charmen i Havannas gamla stadskärna, kliv in på kullerstensgatorna i Trinidad och förundras över det dramatiska landskapet i Viñalesdalen. Njut av solnedgången på stränderna i Varadero och utforska dolda pärlor som den arkitektoniska prakten i Cienfuegos. Kuba väntar med öppna armar!

Havanna

Kubas huvudstad är känd för sin charmiga gamla stad, strandpromenaden Malecón längs kusten, imponerande koloniala byggnader och livliga atmosfär. Besök också revolutionsmuseet och El Capitolio.

Viñales-dalen

Detta är ett av UNESCO:s världsarv och är känt för sina kalkstensklippor och tobaksplantager. Du kan utforska grottor, vandra och besöka lokala tobaksodlingar.

Trinidad

En välbevarad spansk kolonialstad som också finns med på UNESCO:s världsarvslista. Vandra längs kullerstensgator, besök Plaza Mayor och utforska museer som Museo Romántico.

Varadero

En populär badort med kilometerlånga vita sandstränder och kristallklart vatten. Perfekt för avkoppling och vattensportaktiviteter.

Cienfuegos

Staden kallas "Söderns pärla" och är känd för sin franska kolonialarkitektur och sitt vackra hamnområde.

Naturen på Kuba

Kuba är välsignat med allt från frodiga skogar och bergskedjor till paradisiska stränder och korallrev, vilket gör det till ett riktigt naturparadis.

Lummiga skogar och djungel

Kubas skogar är hem för en mängd olika djurarter och tropiska växter. Amazonas regnskogar och mangroveskogar sträcker sig längs kusten och skapar livsmiljöer för sällsynta fåglar som kubanska trogoner och endemiska däggdjur som jutías. I de frodiga skogarna kan man också se färgglada fjärilar och olika typer av trädlevande orkidéer.

Bergskedjor och dalar

Sierra Maestra-bergen sträcker sig genom sydöstra Kuba och erbjuder enastående vandring och spektakulära vyer. Dalar som Viñalesdalen är kända för sina dramatiska kalkstensklippor och tobaksplantager, vilket gör dem till populära resmål för naturälskare.

Paradisiska stränder och korallrev

Kubas kustlinje kantas av stränder med vit sand och azurblått vatten. Städer som Varadero och Cayo Coco erbjuder idylliska miljöer för avkoppling och vattensporter. Havet runt Kuba är rikt på korallrev som är hem för färgglada fiskar, havssköldpaddor och andra marina varelser och erbjuder fantastiska dyk- och snorklingsupplevelser.

Unika kalkstensformationer och grottor

Kuba är känt för sina spektakulära kalkstensformationer och jättelika grottor. Cueva del Indio och Saturno Cave är exempel på imponerande underjordiska underverk som lockar både naturälskare och äventyrslystna resenärer.

Biologisk mångfald och endemiska arter

Kuba är hem för en myriad av endemiska arter som inte finns någon annanstans i världen. Från fåglar som zunzuncito till trädlevande sniglar och krokodiler - Kubas natur är en viktig del av öns identitet och en skattkista av biologisk mångfald.

Barn på Kuba

Att resa med barn på Kuba kan vara en berikande och minnesvärd upplevelse eftersom ön erbjuder en rad familjevänliga aktiviteter och attraktioner. Här är några tips för att göra resan med barn så smidig och trevlig som möjligt:

Barnvänliga stränder

Kuba har vackra, barnvänliga stränder som Varadero, Cayo Coco och Playa Larga, där barnen kan njuta av sand, sol och klart vatten. På dessa platser finns också olika vattensportaktiviteter som passar hela familjen.

Kulturella upplevelser

Ta med barnen på kulturupplevelser som dansuppvisningar där de kan lära sig att dansa salsa och besök lokala marknader där de kan utforska färgglada varor och läckra lokala delikatesser. Många barn tycker också att det är spännande och lärorikt att besöka cigarrfabriker.

Upplevelser av natur och djurliv

Planera resor till nationalparker som Viñalesdalen, där barnen kan utforska kalkstensklippor och lära sig mer om tobaksproduktion. Djuphavsfiske och båtturer ger också barnen möjlighet att uppleva det marina djurlivet på nära håll.

Interaktiva museer

Besök museer som Museo Nacional de Historia Natural (Nationalmuseet för naturhistoria) i Havanna, som är interaktiva och barnvänliga, så att barnen kan lära sig om Kubas rika natur och biologiska mångfald på ett roligt sätt.

Var man ska bo

Välj familjevänliga boenden som resorter, semesterbostäder eller hotell som erbjuder faciliteter som pooler och lekplatser för barn. På vissa ställen finns också barnklubbar med aktiviteter och underhållning.

Matupplevelser

Prova lokala rätter med barnen och låt dem utforska det kubanska köket. Kubanska rätter som ropa vieja (rostbiff) och arroz con pollo (kyckling och ris) kan vara en kulinarisk upplevelse för dem.

Kom ihåg att alltid ha solskydd, vatten och nödvändig medicinsk utrustning med dig och var öppen för att omfamna Kubas vänliga och varma kultur, vilket gör det till en positiv upplevelse för hela familjen.

Res med Flamingo Tours till Kuba

På Flamingo Tours strävar vi efter att göra hela planeringsprocessen så enkel och transparent som möjligt, och om du har några önskemål om ändringar anpassar vi gärna din resa så att du får den resa till Kuba som du drömmer om.

Kontakta oss på tel. 010-750 24 72 för ett förutsättningslöst samtal om dina drömmar och alternativ eller låt dig inspireras av våra reseförslag nedan:

Bästa på Kuba med en badsemester

Bäst på Kuba