Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Från: 30 495 SEK
12 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Familjesafari i Tanzania och Zanzibar

Upplev Lejonkungen och en mängd andra fascinerande djur på denna barnvänliga safari i Tanzania.

Ni bor på samma familjevänliga lodge under hela safarin, det finns gott om tid att koppla av på lodgen och bada i poolen mellan safariturerna, körsträckorna är korta och ni har er egen safaribil med guide, så ni kan bestämma er egen takt.

På denna familjesafari i Tanzania får ni uppleva det grönskande vulkanparadiset Ngorongoro, nationalparken i Tanzania med störst chans att se Big Five, samt Lake Manyara och Tarangire - två av Tanzanias mindre kända pärlor som är hemvist för ett otroligt rikt djurliv.

Resan avslutas med en härlig strandsemester på Zanzibars kritvita sandstränder med gott om tid för avkoppling, familjeaktiviteter, snorkling och mycket mer.

 

Höjdpunkter:

 • 4 nätters barnvänlig safari i Tanzania
 • 5 nätters strandsemester på Zanzibar
 • Privat safarifordon och guide
 • Korta avstånd och familjevänliga hotell
 • Lake Manyara - Upptäck flodhästar, flamingos, näshornsfåglar och mycket mer
 • Tarangire - Många elefanter, lejon och leoparder samt baobabträd
 • Ngorongorokratern - Det bästa stället att se Big Five i Tanzania
 • Exotisk strandsemester på Zanzibar

 

Om du har andra önskemål för din resa, t.ex. fler/färre nätter eller annat boende, vänligen kontakta oss på tel. 010-750 24 72 eller på info@flamingotours.se. Vi hjälper dig gärna att skapa ett skräddarsytt program som uppfyller dina drömmar och önskemål.

Tanzania

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Utresa – Låt äventyret börja

I dag börjar en förhoppningsvis oförglömlig resa med att  ni lämnar Sverige och reser mot Tanzania med mellanlandning(ar) längs vägen. Lutt er tillbaka och slappna av så att ni är redo för att spännande upplevelser som väntar efter landning.

Om ni landar i Tanzania på kvällen möts ni av en chaufför som kör er till ett hotell nära flygplatsen, där ni tillbringar natten så ni är pigga och utvilad när äventyret börjar på allvar nästa dag.

Dag 2:

Karibu! Välkommen till Tanzania

Ni landar på Kilimanjaros flygplats där safariguiden, som kommer följa er på hela safarituren, hälsar er välkommen – kanske med ett ”karibu”, som betyder ”välkommen” på swahili.

Resan fortsätter nu till Karatu, där ni ska övernatta på en mysig och barnvänlig lodge som blir er bas de kommande dagarna. Ni kan räkna med att resan tar 4-5 timmar, så ni har gott om tid för att fascineras av omgivningarna, som står i skarp kontrast till det ni är van vid därhemma.

Om ni landat kvällen före så hämtar guiden er på hotellet efter frukosten.

Vid ankomst på lodgen checkar ni in och har sedan resten av dagen på er att koppla av, njuta av de exotiska omgivningarna eller bada i lodgens härliga swimmingpool.

Inkluderat hotell
Marera Valley Lodge 4
Helpension
Dag 3:

Fågelliv och flodhästar i Lake Manyara

Efter frukosten åker ni till Lake Manyara Nationalpark, som är en av Tanzanias mindre parker, men välkänd för sin varierade natur och sitt imponerande rika djur- och fågelliv.  

Den 200 kvadratkilometer stora och vackra färskvattensjön, som gett sitt namn åt parken, lockar till sig stora skaror av fåglar och det har registrerats mer än 400 olika fågelarter i området. Här kan ni bland annat se flamingo, pelikan, stork, olika örnar och kungsfiskare.

Lake Manyara Nationalpark bjuder naturligtvis också på en lång rad klassiska safaridjur som elefant, buffel, zebra, vårtsvin och leopard, och i den västligaste delen av parken finns en liten utkiksplats med fantastisk utsikt mot parkens stora bestånd av flodhästar.

Efter en dag full av upplevelser åker ni tillbaka till lodgen, där ni kan slappna av och njuta av den härliga stämningen.

Inkluderat hotell
Marera Valley Lodge 4
Helpension
Dag 4:

Ngorongorokratern och The Big Five

I dag går turen vidare till den världsberömda Ngorongorokratern, som anses vara ett av Afrikas naturliga underverk och som på goda grunder finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Se fram mot en dag med fantastiska upplevelser!  

Det frodiga paradiset på botten av den 600 meter höga kratern huserar Afrikas tätaste bestånd av storvilt och har ett rikt djurliv året runt, med bland annat gnu, zebra, flamingo, hyena, sjakal, graciösa gaseller och blixtsnabba geparder.

Ngorongoro är dessutom känd som den park i Tanzania där det finns störst chans att uppleva The Big Five – de fem djur som var svårast att fälla för de gamla storviltsjägarna: lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning.

På dagens safari i Ngorongorokratern är det nästan garanti för massor med enastående djurupplevelser!

Full av intryck och med många minnesvärda upplevelser vänder ni tillbaka till lodgen, där kan slappna av och smälta dagens många intryck.

Inkluderat hotell
Marera Valley Lodge 4
Helpension
Dag 5:

Baobabträd och storvilt i Tarangire

Sista safaridagen tillbringar nii Tarangire Nationalpark – en pärla bland Tanzanias nationalparker, men okänd av många.

Parken kännetecknas framför allt av sitt enorma bestånd av elefanter och sina många lejon och leoparder. Ni har dock chansen att uppleva en lång rad andra djur, till exempel zebra, gnu, buffel, långhalsade giraffer och eleganta antiloper.

Tarangire är dessutom det område i Tanzania där det är störst variation i landskapet och det är svårt att inte bli betagen av den enastående naturen i parken. Speciellt de majestätiska baobabträden som pryder det böljande landskapet är en imponerande syn och i sig självt en god anledning att besöka den vackra nationalparken.

Efter ännu en upplevelserik safaridag bär det åter tillbaka till lodgen, där ni kan njuta av en sista kväll på fastlandet innan resan går vidare till underbara Zanzibar i morgon.

Inkluderat hotell
Marera Valley Lodge 4
Helpension
Dag 6:

Turen går till Zanzibar

Det har blivit dags att säga farväl till Tanzanias fastland, det fantastiska safariområdet och den mysiga lodge som varit basen på den första delen av resan.

Er guide kör er till flygplatsen i Arusha, varifrån ni flyger direkt till paradisön Zanzibar, som ligger utanför Tanzanias kust.

När ni landar på Zanzibar står en chaufför redo på flygplatsen för att köra er till ert hotell. Här kan ni ägna de kommande dagarna åt att smälta de många intrycken från safarin i Tanzania, medan ni njuter av de gudomliga omgivningarna på underbara Zanzibar.

Inkluderat hotell
Karafuu Beach Resort & Spa (Östkusten) 4
Halvpension
Dag 7-10:

Badsemester på Zanzibar

På Zanzibar står avkoppling och familjemys i centrum.

Ta ett dopp i Indiska oceanen eller bygg sandslott i den kritvita sanden. Slappna av med en god bok i skuggan under en palm, njut av hotellets härliga pool eller skäm bort er själv med en avslappnande massage på hotellets spa-avdelning.

Om ni vill få fler upplevelser på resan kan ni t.ex. utforska det fascinerande livet under havets yta, med snorkel eller dykarutrustning. I det kristallklara vattnet finns korallrev och färgglada fiskar.

På land kan ni bland annat besöka någon av öns många kryddodlingar, gå på upptäcktsfärd i den tropiska skogen eller ta en tur till Stone Town – Zanzibar Citys gamla stadsdel, som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista tack vare sin färgstarka kultur och sina historiska byggningar.

Oavsett om ni föredrar spännande utflykter, vattensportsaktiviteter eller ren avslappning kommer ni med säkerhet hitta något som passar er. Paradisön Zanzibar har helt enkelt något för alla!

Inkluderat hotell
Karafuu Beach Resort & Spa (Östkusten) 4
Halvpension
Dag 11:

Hemresan börjar

Efter några dagar som förhoppningsvis varit helt fantastiska, har det blivit dags att tacka Zanzibar för den här gången.

Chauffören hämtar er på hotellet och kör er tillbaka till Zanzibars flygplats, varifrån ni flyger tillbaka mot Sverige med mellanlandning(ar) längs vägen.

På flyget på väg hemåt kan ni glädja er över de många minnen för livet som ni fått på resan – både på den barnvänliga safarin i Tanzanias djurrika nationalparker och på badsemestern på exotiska Zanzibar.

Dag 12:

Välkommen hem!

Med bagaget fullt av många oförglömliga upplevelser landar ni återigen i Sverige.

Kanske har familjesafarin i Tanzania och Zanzibar varit så fantastisk att ni redan nu börjar planera för hur nästa resa ska se ut. Kanske ska de många intrycken smältas först.

Oavsett vilket så önskar vi er välkomna hem och är redo att hjälpa till när ni börjar planera nästa drömresa.

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 4 nätter på safari med helpension
 • 5 nätter på Zanzibar på 4-stjärnigt hotell med halvpension
 • Privat safaribil med lokal engelsktalande guide/chaufför
 • Flygresor och boende som beskrivet i programmet
 • Hämtning på flygplatsen och transfers mellan hotellen
 • Alla måltider på resan som beskrivet i programmet
 • Alla utflykter som beskrivet i programmet
 • Resan genomförs vid minst två deltagare
 • Trippelrum vid 3 vuxna eller 2 vuxna och 1 barn under 12 år
 • Familjerum eller rum med anslutande dörr vid 2 vuxna och 2 barn eller 3 vuxna och 1 barn under 12 år
 • Två dubbelrum vid 4 vuxna
 • Barnrabatten gäller vid minst två fullt betalande vuxna i rummet
 • Täckt av Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Tillköp av extra utflykter
 • Måltider utöver de som beskrivs i programmet
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg
M
T
O
T
F
L
S
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!

Andra resor till Tanzania

 • 5 nätter på safari med helpension
 • 6 nätter på Zanzibar på 4-stjärnigt hotell med halvpension
 • Serengeti National Park
 • Lake Manyara
 • Ngorongorokratern
 • Tarangire National Park
Ingår i priset
 • 14 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
38 495 SEK
Läs mer
 • 5 nätter safari med helpension
 • Serengeti Nationalpark
 • Lake Manyara
 • Tarangire Nationalpark
 • Ngorongorokratern
Ingår i priset
 • 8 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
28 495 SEK
Läs mer