>
Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Från 21 495 SEK
16 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Bäst på Bali

Bäst på Bali är en fantastisk rundresa där du kommer att upplever det bästa Bali har att bjuda på - en perfekt resa för dig som besöker gudarnas ö för första gången.

 

På resan kan du njuta av spännande kultur, exotisk natur, magiska tempel, majestätiska vulkaner och vattenfall, vilda delfiner, vackra risterrasser, traditionella ritualer och ceremonier, samt läckra tropiska sandstränder.

 

Många utflykter och entréer ingår i resan, så du kan vara säker på att uppleva Balis höjdpunkter. Med flera lediga dagar i programmet och ett brett urval av extra utflykter, har du dessutom möjlighet att lägga till fler spännande upplevelser - eller bara ta en avkopplande dag vid poolen.

 

Under hela rundresan sover du på noggrant utvalda 3- och 4-stjärniga hotell, och i kombination med Balis berömda gästfrihet och en mängd upplevelser, kan du se fram emot en oförglömlig resa till Bali.

 

Det är möjligt att flytta badsemestern till fashionabla Seminyak om så önskas. Det är också möjligt att förlänga badsemestern - antingen på södra Bali eller med en vistelse på Giliöarna.

 

Höjdpunkter

 • 9 nätters rundresa
 • 4 nätter på badsemester i Sanur
 • Privat, engelsktalande chaufför
 • Ubud, Candidasa och Pemuteran
 • Upplev vilda delfiner i Lovina 
 • Många utflykter och entréer ingår
 • Utrymme för individuella tillval
 • Möjlighet för snorkling
Bali

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Utresa från Sverige

I dag börjar äventyret med att du stiger ombord på flyget och sätter kurs mot Bali. .

Luta dig tillbaka och njut av känslan av att vara på väg, så du är pigg och utvilad när du landar på Bali i morgon.  

Dag 2:

Välkommen till Bali

Efter en flygresa som förhoppningsvis varit behaglig landar du på Ngurah Rai International Airport på Bali. Här står den lokala, engelsktalande guiden redo att ta emot dig och köra dig till Ubud, där du ska tillbringa de första dagarna på din resa.

Framme vid hotellet checkar du in och har resten av dagen på egen hand.

Ingår
The Evitel Resort Ubud 3
Tillköp/uppgradering
Anumana Hotel Ubud 4
Dag 3:

Ubud på egen hand

Idag finns det inget planerat program, så du kommer att ha gott om tid att vänja dig vid de nya exotiska omgivningarna.

Om du är trött efter resan kan du tillbringa dagen vid hotellets härliga pool, och om du föredrar att göra något mer finns det gott om möjligheter att utforska charmiga Ubud på egen hand.

Staden är känd som Balis kulturella och konstnärliga centrum och erbjuder en lång rad konstgallerier, butiker, marknader, restauranger och tempel. Du kan också besöka Ubud Palace, där du kan ta en promenad i de fridfulla trädgårdarna, som står i skarp kontrast till den hektiska trafiken i staden.

Om du drömmer om att vandra genom tropiska landskap och vackra risfält på egen hand rekommenderar vi Campuhan Ridge Walk, som är en naturskön vandringsled som du enkelt kan ta på egen hand.

Du kan också köpa en guidad utflykt om du föredrar att ha dagen planerad hemifrån. Läs mer om olika utflykter i Ubud under Tillköp/uppgradering.

Ingår
The Evitel Resort Ubud 3
Frukost
Tillköp/uppgradering
Anumana Hotel Ubud 4
Mason Elephant Park
Bali Zoo
Cykeltur i Ubud
Balinesisk matlagningslektion
Dag 4:

Monkey Forest, Tirta Empul och risterrasser vid Tegalalang

Efter en härlig hotellfrukost besöker du byn Bongkasa, där du får en unik inblick i den traditionella balinesiska livsstilen och kultur.

Därefter fortsätter resan till den världsberömda apskogen, Monkey Forest, som ligger i hjärtat av Ubud och är en av stadens populäraste attraktioner. Du utforskar den fascinerande parken med många livliga apor på egen hand, och sedan går turen vidare till det heliga vattentemplet Tirta Empul.

Templet ligger i Tampaksiring norr om Ubud och är byggt kring en naturlig källa, vars kristallklara vatten betraktas som det allra heligaste på hela ön. Invånare från hela Bali vallfärdar därför till templet för att utföra reningsceremonier.

Sista anhalten på dagens utflykt är Tegalagangs vackra och berömda risterrasser som anses vara några av de mest spektakulära på hela Bali.

Efter en spännande dag med många upplevelser åker du tilbaka till hotellet, där du har resten av dagen på egen hand.

Ingår
The Evitel Resort Ubud 3
Frukost + lunch
Tillköp/uppgradering
Anumana Hotel Ubud 4
Dag 5:

På egen hand i Ubud

Dagen är på egen hand i charmiga Ubud och du väljer själv om du vill ta det lugnt vid poolen, gå på upptäcktsfärd eller köpa till en spännande utflykt.

Vi rekommenderar alla våra gäster att åka på en guidad cykeltur genom den vackra naturen omkring Ubud (tillköp). Det är ett fantastiskt sätt att uppleva det ”äkta” Bali med små byar, hindutempel och frodiga risfält. Läs mer om den trevliga cykelturen här.

Du kan också prova på forsränning på den heliga Ayung-floden eller delta i en balinesisk matlagningskurs. Läs mer om olika utflykter i Ubud under Tillköp/uppgradering.

Ingår
The Evitel Resort Ubud 3
Frukost
Tillköp/uppgradering
Anumana Hotel Ubud 4
Forsränning vid Ubud
Mason Elephant Park
Bali Zoo
Cykeltur i Ubud
Balinesisk matlagningslektion
Dag 6:

Upplevelser i hjärtat av Bali

Efter frukost kan du se fram emot en upplevelserik utflykt i Balis bultande hjärta.

Du börjar med att besöka det vackra Taman Ayun-templet, som är ett av sex kungliga tempel och känt som ett av de vackraste på Bali. Här kan du njuta av de fridfulla omgivningarna och utforska det fascinerande tempelkomplexet med stora lotus- och fiskdammar, gröna trädgårdar och en mängd statyer, pagoder och andra helgedomar.

Efteråt äter du lunch på en lokal restaurang med en fantastisk utsikt över de vackra risterrasserna vid Jatiluwih som har utsetts till kulturlandskap av UNESCO och är kända som några av de allra vackraste på hela Bali.

Efter lunch fortsätter du till en lokal marknad, där din guide presenterar några av Balis exotiska frukter för dig, innan du fortsätter till Ulun Danu-templet, som är ett av de mest kända templen på Bali. Templet ligger på Lake Beratans västra strand, men det ser ut som att det svävar i luften över sjön – en mycket fascinerande syn.

Efter besöket i Ulun Danu-templet fortsätter du till den charmiga byn Pemuteran, som ligger på norra kusten vid den vackra Indiska oceanen. Här checkar du in på hotellet har kvällen på egen hand.

Ingår
Adi Assri Beach Resort & Spa 4
Frukost + lunch
Tillköp/uppgradering
Mimpi Resort Menjangan 4
Dag 7:

Upplev vilda delfiner i Lovina

Idag måste du stiga upp tidigt för att uppleva en av resans höjdpunkter – Lovinas vilda delfiner.

Chauffören hämtar dig på hotellet mycket tidigt, och strax efter soluppgången går du ombord på en lokal båt, som tar dig ut på den vackra Indiska Oceanen, där de vilda delfinerna börjar tumla runt och leka tidigt på morgonen.

Eftersom det är vilda delfiner, som lever fritt i havet, kan vi inte garantera att de dyker upp varje dag. I de flesta fall är det dock stor chans att få uppleva delfinerna utanför Lovinas kust – ibland i stora grupper och ibland bara enstaka delfiner.

Efter en trevlig båttur äter du den medhavda matsäcken och fortsätter till Brahmavihara Arama – det största buddhistiska templet och klostret på Bali, som ligger i vackra, lummiga omgivningar.

Du kör sedan vidare till Banjar Hotsprings, där du har möjlighet att ta ett avkopplande dopp i de varma källorna innan du återvänder till hotellet.

Här har du resten av dagen på egen hand med möjlighet att koppla av på hotellet eller utforska området.

Ingår
Adi Assri Beach Resort & Spa 4
Frukost
Tillköp/uppgradering
Mimpi Resort Menjangan 4
Dag 8:

Pemuteran på egen hand

Pemuteran är en trevlig by i den lugna, nordvästra delen av Bali. Här är turismen fortfarande på en låg nivå jämfört med öns södra delar, även om byn har upplevt ett stigande intresse från turister på senare år.

Här har du dagen på egen hand med alla möjligheter för att koppla av, utforska den vackra naturen och njuta av det lugna havet, som är perfekt för både bad och snorkling.

Utanför Pemuteran hittar du några av de vackraste och mest lättillgängliga korallreven på Bali och om du vill uppleva ännu mer av det fascinerande livet under havsytan kan du följa med på en snorkeltur till Menjangan Island. Det är också möjligt att följa med på vandring i Bali Nationalpark.

Läs mer om möjliga utflykter i Pemuteran under Tillköp/uppgradering.

Ingår
Adi Assri Beach Resort & Spa 4
Frukost
Tillköp/uppgradering
Mimpi Resort Menjangan 4
Vandring i Bali Nationalpark
Snorkling vid Menjangan Island
Delfinsafari vid Lovina
Heldagsutflykt: Vandring och snorkling
Dag 9:

Sköldpaddor, Kintamani Highlands och Besakih-templet

Du äter lunch på hotellet innan chauffören hämtar dig och tar dig till ett lokalt sköldpaddskläckeri där du kan uppleva sköldpaddorna på nära håll och lära dig mer om ansträngningarna för att bevara de vilda sköldpaddorna i området.

Efter detta går turen vidare det vackra Kintamani-höglandet. Här äter du lunch på en lokal restaurang med en formidabel utsikt över den imponerande vulkanen Batur och vackra Lake Batur.

Nästa anhalt är en av de absoluta höjdpunkterna på din rundresa på Bali: Besakih-templet, även känt som ”modertemplet”.

Templet är byggt på den heliga Agung-vulkanens sluttningar och är det största, heligaste och viktigaste hindutemplet på hela Bali. Här har du gott om tid att utforska det imponerande tempelkomplexet som består av totalt 23 tempel.

Efter ett spännande besök i Besakih-templet går resan vidare till Candidasa – en lugn liten stad i östra Bali. Här checkar du in på hotellet och har kvällen på egen hand.

Ingår
Bali Palms Resort 4
Frukost + lunch
Tillköp/uppgradering
Ramayana Candidasa 4
Dag 10:

På egen hand i Candidasa

Dagen är på egen hand i den trevliga kustbyn Candidasa. Du kan tillbringa dagen vid poolen, gå på upptäcktsfärd i byn eller köpa till en spännande utflykt för att uppleva ännu mer.

På utflykten ”Mystiska Östbali” har du bland annat möjlighet att uppleva det berömda vattenpalatset Tirta Gangga och det fascinerande Lempuyang-templet, där du också hittar den ikoniska "porten till himlen".

Läs mer om de olika utflyktsmöjligheterna i Candidasa under Tillköp/uppgradering.

Ingår
Bali Palms Resort 4
Frukost
Tillköp/uppgradering
Ramayana Candidasa 4
Mystiska Östbali
Dag 11:

Upplevelser på vägen till Sanur

Efter frukosten kör chauffören dig till byn Tenganan, som är en av de äldsta byarna på Bali. Här kan du uppleva den unika, traditionella Bali Aga-kulturen med dess speciella arkitektur, ritualer och ceremonier.

Du kör sedan vidare till det heliga Goa Lawah-templet som byggdes på 1000-talet. Templet är ett av de heligaste och vackraste på ön och besöks dagligen av hinduiska pilgrimer från hela Bali.

Sista anhalten före Sanur är Kertha Gosa-paviljongen, känd för sin traditionella balinesiska arkitektur och i synnerhet sina imponerande takmålningar.

Efter en dag med många upplevelser går turen vidare till de härliga stränderna vid Sanur, där du tillbringar resten av semestern.

Badsemestern kan utan kostnad flyttas till fashionabla Seminyak.

Ingår
Swiss-Belresort Watu Jimbar 4
Frukost
Tillköp/uppgradering
Puri Santrian 4
Dag 12-14:

Badsemester i Sanur

Dagarna i Sanur är på egen hand med gott om tid för att njuta av solens strålar, det vackra havet och den breda sandstranden.

Du bor på ett härligt hotell, där du naturligtvis också kan koppla av vid det fina poolområdet, ta ett dopp i poolen eller läsa en god bok i skuggan.

Om du önskar lite mer ”action” finns det gott om vattensportsaktiviteter att välja bland från stranden och inne i staden finns ett stort utbud av restauranger, caféer och butiker.

Sanur har allt du kan önska dig för en härlig badsemester på Bali.

*Det är möjligt att flytta badsemestern till exempelvis Nusa Dua eller Seminyak, om så önskas. Det är också möjligt att förlänga badsemestern – antingen på samma ställe, på en annan badort i södra Bali eller med ett upphåll på till exempel Giliöarna.  

Ingår
Swiss-Belresort Watu Jimbar 4
Frukost
Tillköp/uppgradering
Puri Santrian 4
Dag 15:

Hemresan börjar

Semestern går mot sitt slut och det har blivit dags att säga farväl till Bali.

Du äter frukost på hotellet och hämtas av en chaufför som kör dig till flygplatsen i god tid före avresan.

Nu väntar en lång flygning med gott om tid att smälta de många intrycken från resan.

Beroende på flygtiderna kan du endera landa i Sverige redan samma kväll, på grund av tidsskillnaden, eller i morgon.

Ingår
Frukost
Dag 16:

Välkommen hem

Du landar återigen i Sverige med massor av goda reseminnen från Bali med dig hem i bagaget.

Välkommen hem!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 13 nätter på Bali med frukost
 • Privat, engelsktalande chaufför på rundresan
 • Flyg och boende som beskrivet i programmet
 • Alla transfers som beskrivs i dagsprogrammet
 • Måltider som beskrivs i dagsprogrammet
 • Avgift till resegarantifonden
 • Resan genomförs vid minst 2 deltagare
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Måltider utöver de som beskrivs i programmet
 • Tillköp av extra utflykter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg
M
T
O
T
F
L
S
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!

Andra resor till Bali