>
Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Från 20 495 SEK
16 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Bäst på Bali

Bäst på Bali är en fantastisk rundresa där du kommer att upplever det bästa Bali har att bjuda på - en perfekt resa för dig som besöker gudarnas ö för första gången.

 

På resan kan du njuta av spännande kultur, exotisk natur, magiska tempel, majestätiska vulkaner och vattenfall, vackra risterrasser, traditionella ritualer och ceremonier, samt läckra tropiska sandstränder.

 

Många utflykter och entréer ingår i resan, så du kan vara säker på att uppleva Balis höjdpunkter. Med flera lediga dagar i programmet och ett brett urval av extra utflykter, har du dessutom möjlighet att lägga till fler spännande upplevelser - eller bara ta en avkopplande dag vid poolen.

 

Under hela rundresan sover du på noggrant utvalda 3- och 4-stjärniga hotell, och i kombination med Balis berömda gästfrihet och en mängd upplevelser, kan du se fram emot en oförglömlig resa till Bali.

 

Det är möjligt att flytta badsemestern till fashionabla Seminyak om så önskas. Det är också möjligt att förlänga badsemestern - antingen på södra Bali eller med en vistelse på Giliöarna.

 

Höjdpunkter

 • 8 nätters rundresa
 • 5 nätter på badsemester i Sanur
 • Privat, engelsktalande chaufför
 • Upplev Ubud, Candidasa och Pemuteran
 • Många utflykter och entréer ingår
 • Utrymme för individuella tillval
Bali

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Utresa från Sverige

I dag börjar äventyret med att du stiger ombord på flyget och sätter kurs mot Bali. .

Luta dig tillbaka och njut av känslan av att vara på väg, så du är pigg och utvilad när du landar på Bali i morgon.  

Dag 2:

Välkommen till Bali

Efter en flygresa som förhoppningsvis varit behaglig landar du på Ngurah Rai International Airport på Bali. Här står den lokala, engelsktalande guiden redo att ta emot dig och köra dig till Sanur, där du ska tillbringa de första dagarna på din resa.

Framme vid hotellet checkar du in och har resten av dagen på egen hand.

Ingår
Swiss-Belresort Watu Jimbar 4
Tillköp/uppgradering
Puri Santrian 4
Dag 3:

På egen hand i Sanur

Du äter frukost på hotellet och sedan håller guiden en genomgång av de spännande upplevelser som väntar de kommande dagarna. Här finns det gott om tid att ställa eventuella frågor.

Resten av dagen är på egen hand, så du har god tid att acklimatisera dig och vänja dig till de nya, exotiska omgivningarna.

Sanur är en av Balis populäraste badorter med en 5 km lång sandstrand och gott om trevliga butiker och restauranger. Byn har lyckats behålla sin traditionella, balinesiska charm trots sin popularitet och vi rekommenderar dig varmt att släntra runt på egen hand.

Ingår
Swiss-Belresort Watu Jimbar 4
Frukost
Tillköp/uppgradering
Puri Santrian 4
Dag 4:

Tirta Empul och charmiga Ubud

Efter en härlig frukost på hotellet hämtas du av guiden och åker runt till flera av de berömda konstnärs- och hantverksbyarna utanför Ubud, där du får en unik inblick i byarnas spännande hantverkstraditioner. Du kommer också att besöka en traditionell balinesisk House Compound, där du kan lära dig mer om balinesernas vardag och kultur.

Därefter åker du vidare till det heliga vattentemplet Tirta Empul, som ligger i Tampaksiring norr om Ubud.

Templet är det nionde mest heliga templet på Bali och är byggt kring en naturlig källa, vars kristallklara vatten betraktas som det allra heligaste på hela ön. Invånare från hela Bali vallfärdar därför till templet för att utföra reningsceremonier. Även turister får lov att ta ett kort dopp i det heliga vattnet inne i tempelkomplexet.

Sista anhalten på dagens utflykt är den världsberömda apskogen, Monkey Forest, där du kan utforska den fascinerande parken med många livliga apor på egen hand.

Efter en spännande dag med många upplevelser åker du vidare till hotellet, där du checkar in och har resten av dagen på egen hand.

Ingår
Amatara Royal Ganesha 4
Frukost
Tillköp/uppgradering
Anumana Hotel Ubud 4
Dag 5:

På egen hand i Ubud

Dagen är på egen hand i charmiga Ubud och du väljer själv om du vill ta det lugnt vid poolen, gå på upptäcktsfärd eller köpa till en spännande utflykt.

Om du drömmer om att vandra genom tropiska landskap och vackra risfält på egen hand rekommenderar vi Champhuan Ridge Walk. Du kan få en detaljerad karta av guiden.

Dessutom rekommenderar vi alla våra gäster att åka på en guidad cykeltur genom den vackra naturen omkring Ubud (tillköp). Det är ett fantastiskt sätt att uppleva det ”äkta” Bali med små byar, hindutempel och frodiga risfält. Läs mer om den trevliga cykelturen här.

Du kan också prova på forsränning på den heliga Ayung-floden. Läs mer om olika utflykter i Ubud under Tillköp/uppgradering.

Ingår
Amatara Royal Ganesha 4
Frukost
Tillköp/uppgradering
Anumana Hotel Ubud 4
Cykeltur i Ubud
Forsränning vid Ubud
Dag 6:

Till Balis hjärta i veteranbil

Efter frukost kan du se fram emot en upplevelserik utflykt till Balis hjärta.

Du börjar med att besöka en lokal marknad, där din guide presenterar några av Balis exotiska kryddor och frukter för dig.

Härifrån går resan vidare till Ulun Danu-templet, som är ett av de mest kända templen på Bali. Templet ligger på Lake Beratans västra strand, men det ser ut som att det svävar i luften över sjön – en mycket fascinerande syn.

Efter besöket i Ulun Danu-templet fortsätter du i en öppen Vw-veteranbil med chaufför. Från bilen har du fantastisk utsikt över de vackra risterrasserna vid Jatiluwih som har utsetts till kulturlandskap av UNESCO och är kända som några av de allra vackraste på hela Bali. Här kan du njuta av den friska bergsluften och utsikten över exotiska landskap, floder, risterrasser och små byar innan resan går tillbaka till Ubud.

Ingår
Amatara Royal Ganesha 4
Frukost
Tillköp/uppgradering
Anumana Hotel Ubud 4
Dag 7:

Modertemplet Besakih och Tenganan

Du äter frukost på hotellet åker sedan österut genom ett frodigt, tropiskt landskap med små byar. Första anhalten för dagen är en av de absoluta höjdpunkterna på din rundresa på Bali: Besakih-templet, även känt som ”modertemplet”.

Templet är byggt på den heliga Agung-vulkanens sluttningar och är det största, heligaste och viktigaste hindutemplet på hela Bali.

Efter besöket ved Besakih åker du till natursköna Rendang, där det finns tid för att äta lunch (ingår ej), innan turen går vidare till byn Tenganan.

Tenganan är en av de äldsta byarna på Bali och här kan du uppleva den unika, traditionella Bali Aga-kulturen med sin unika arkitektur, ritualer och ceremonier.

Resan går sedan vidare till Candidasa – en lugn liten stad i östra Bali. Här checkar du in på hotellet och har kvällen på egen hand.

Ingår
Bali Palms Resort 4
Frukost
Tillköp/uppgradering
Ramayana Candidasa 4
Dag 8:

På egen hand i Candidasa

Dagen är på egen hand i den trevliga kustbyn Candidasa. Du kan tillbringa dagen vid poolen, gå på upptäcktsfärd i byn eller köpa till en spännande utflykt för att uppleva ännu mer.

På utflykten ”Mystiska Östbali” har du bland annat möjlighet att uppleva det berömda vattenpalatset Tirta Gangga, se de spännande saltgruvorna vid Kusamba och den heliga Goa Lawah Bat-grottan, som är ett av Balis heligaste tempel.

Läs mer om de olika utflyktsmöjligheterna i Candidasa under Tillköp/uppgradering.

Ingår
Bali Palms Resort 4
Frukost
Tillköp/uppgradering
Ramayana Candidasa 4
Hemlighetsfulla Östbali
Dag 9:

Kintamani Highland och Pemuteran

Du börjar dagen med frukost på hotellet och ger dig sedan iväg på den långa färden till spektakulära Bali Nationalpark i nordvästra Bali.

Längs vägen stannar du till vid Kintamani för att njuta av den fantastiska utsikten över den imponerande vulkanen Batur och vackra Lake Batur.

Resan fortsätter sedan längs norra kusten och den vackra Indiska oceanen, förbi stränderna vid Lovina och vidare till den charmiga byn Pemuteran, som ligger på gränsen till Bali Nationalpark.

Här checkar du in på hotellet har kvällen på egen hand.

Ingår
Adi Assri Beach Resort & Spa 4
Frukost
Tillköp/uppgradering
Mimpi Resort Menjangan 4
Dag 10-11:

Pemuteran på egen hand

Pemuteran är en trevlig by i den lugna, nordvästra delen av Bali. Här är turismen fortfarande på en låg nivå jämfört med öns södra delar, även om byn har upplevt ett stigande intresse från turister på senare år.

Här har du två dagar på egen hand med alla möjligheter för att koppla av, utforska den vackra naturen och njuta av det lugna havet, som är perfekt för både bad och snorkling.

Utanför Pemuteran hittar du några av de vackraste och mest lättillgängliga korallreven på Bali och om du vill uppleva ännu mer av det fascinerande livet under havsytan kan du följa med på en snorkeltur till Menjangan Island (tillköp).

Det är också möjligt att följa med på vandring i Bali Nationalpark, på delfinsafari vid Lovina, delta i en matlagningskurs eller följa med på en spirituell vandring till heliga vattenfall.

Läs mer om möjliga utflykter i Pemuteran under Tillköp/uppgradering.

Ingår
Adi Assri Beach Resort & Spa 4
Frukost
Tillköp/uppgradering
Mimpi Resort Menjangan 4
Vandring i Bali Nationalpark
Snorkling vid Menjangan Island
Delfinsafari vid Lovina
Cooking class
Spirituell vandring till heliga vattenfall
Dag 12:

Tanah Lot-templet och stränderna i söder

Du äter frukost på hotellet och sätter sedan kurs mot de vackra stränderna i södra Bali.

Längs vägen kan du njuta av det spektakulära landskapet vid Belimbing – ett område fullt av vackra risterrasser, plantager och traditionella, balinesiska byar.

Efter några timmars åkande besöker du Balis mest berömda och mest fotograferade tempel, Tanah Lot.

Templet har ett vackert läge uppe på en imponerande klippa utanför Balis västkust och har en fantastisk utsikt ut över havet. Det är ett av sju havstempel längs Balis kust som tillsammans utgör ett slags andligt skydd mot onda vindar från havet.

Efter besöket vid Tanah Lot går turen vidare till de härliga stränderna vid Sanur, där du tillbringar resten av semestern.

Badsemestern kan utan kostnad flyttas till fashionabla Seminyak.

Ingår
Swiss-Belresort Watu Jimbar 4
Frukost
Tillköp/uppgradering
Puri Santrian 4
Dag 13-14:

Badsemester i Sanur

Dagarna i Sanur är på egen hand med gott om tid för att njuta av solens strålar, det vackra havet och den breda sandstranden.

Du bor på ett härligt hotell, där du naturligtvis också kan koppla av vid det fina poolområdet, ta ett dopp i poolen eller läsa en god bok i skuggan.

Om du önskar lite mer ”action” finns det gott om vattensportsaktiviteter att välja bland från stranden och inne i staden finns ett stort utbud av restauranger, caféer och butiker.

Sanur har allt du kan önska dig för en härlig badsemester på Bali.

*Det är möjligt att flytta badsemestern till exempelvis Nusa Dua eller Seminyak, om så önskas. Det är också möjligt att förlänga badsemestern – antingen på samma ställe, på en annan badort i södra Bali eller med ett upphåll på till exempel Giliöarna.  

Ingår
Swiss-Belresort Watu Jimbar 4
Frukost
Tillköp/uppgradering
Puri Santrian 4
Dag 15:

Hemresan börjar

Semestern går mot sitt slut och det har blivit dags att säga farväl till Bali.

Du äter frukost på hotellet och hämtas av en chaufför som kör dig till flygplatsen i god tid före avresan.

Nu väntar en lång flygning med gott om tid att smälta de många intrycken från resan.

Beroende på flygtiderna kan du endera landa i Sverige redan samma kväll, på grund av tidsskillnaden, eller i morgon.

Ingår
Frukost
Dag 16:

Välkommen hem

Du landar återigen i Sverige med massor av goda reseminnen från Bali med dig hem i bagaget.

Välkommen hem!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 13 nätter på Bali med frukost
 • Privat, engelsktalande chaufför på rundresan
 • Flyg och boende som beskrivet i programmet
 • Alla transfers som beskrivs i dagsprogrammet
 • Måltider som beskrivs i dagsprogrammet
 • Avgift till resegarantifonden
 • Resan genomförs vid minst 2 deltagare
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Måltider utöver de som beskrivs i programmet
 • Tillköp av extra utflykter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg
M
T
O
T
F
L
S
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!

Andra resor till Bali