Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Lejonet ser ut från berget
Från: 29 495 SEK
12 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Kort och gott: Tanzania och Zanzibar

På denna safariresa upplever du det bästa Tanzania har att erbjuda på rekordtid.

 

Upplev det frodiga, vulkaniska paradiset i Ngorongoro, som är den park i Tanzania där chansen att uppleva ikoniska Big Five är störst. Upplev också Lake Manyara och Tarangire – två av Tanzanias mindre kända parker som båda har ett fantastiskt rikt djurliv och en imponerande varierad natur.

 

Resan avslutas med en härlig badsemester på Zanzibars kritvita paradisstränder med gott om tid för avslappning, snorkling, dykning eller bara tid att umgås med familj och vänner.

 

Höjdpunkter:

 • 4 nätter på upplevelserik safari i Tanzania med helpension
 • 5 nätter på Zanzibar på 4-stjärnigt hotell med halvpension
 • Lake Manyara – upplev flodhäst, flamingo, giraffer med mera
 • Tarangire – elefanthjordar, lejon, leopard och baobabträd  
 • Ngorongorokratern – ofta ansedd som det bästa stället att uppleva Big Five i Tanzania
 • Många safariupplevelser på kort tid
 • Exotisk badsemester på Zanzibar med goda möjligheter för snorkling och dykning

 

Har du andra önskemål, som till exempel fler/färre safaridagar eller andra övernattningsställen, så kontakta oss på 010-750 24 72 eller skriv till oss på info@flamingotours.se. Vi hjälper dig att skräddarsy ett program som uppfyller just dina drömmar och önskningar.

Tanzania

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Utresa – Låt äventyret börja

I dag börjar en förhoppningsvis oförglömlig resa med att du lämnar Sverige och reser mot Tanzania med mellanlandning(ar) längs vägen. Luta dig tillbaka och slappna av så att du är redo för att spännande upplevelser som väntar på dig efter landning.

Om du landar i Tanzania på kvällen möts du av en chaufför som kör dig till Kibo Palace Hotel i Arusha ca 1 timmes åktur från flygplatsen,där du tillbringar natten så du är pigg och utvilad när äventyret börjar på allvar nästa dag.  

Dag 2:

Karibu! Välkommen till Tanzania

Du landar på Kilimanjaros flygplats där safariguiden, som kommer följa dig på hela safarituren, hälsar dig välkommen – kanske med ett ”karibu”, som betyder ”välkommen” på swahili.

Resan fortsätter nu till Karatu, där du ska övernatta på en charmig lodge som blir din bas de kommande dagarna. Du kan räkna med att resan tar 4-5 timmar, då du har gott om tid för att fascineras av omgivningarna, som står i skarp kontrast till det du är van vid därhemma.

Om du landat kvällen före så hämtar guiden dig på hotellet efter frukosten.

Vid ankomst på lodgen checkar du in och härefter kan du ägna resten av dagen till avkoppling i de exotiska omgivningarna. Det är en bra idé att ta det lite lugnt, så att du är redo för safariäventyr nästa dag

Inkluderat hotell
Farm of Dreams Lodge 4
Helpension
Dag 3:

Fågelliv och flodhästar i Lake Manyara

Efter frukosten åker du till Lake Manyara Nationalpark, som är en av Tanzanias mindre parker, men välkänd för sin varierade natur och sitt imponerande rika djur- och fågelliv.  

Den 200 kvadratkilometer stora och vackra färskvattensjön, som gett sitt namn åt parken, lockar till sig stora skaror av fåglar och det har registrerats mer än 400 olika fågelarter i området. Här kan du bland annat se flamingo, pelikan, stork, olika örnar och kungsfiskare.

Lake Manyar Nationalpark bjuder naturligtvis också på en lång rad klassiska safaridjur som elefant, buffel, zebra, vårtsvin och leopard, och i den västligaste delen av parken finns en liten utkiksplats med fantastisk utsikt mot parkens stora bestånd av flodhästar.

Efter en dag full av upplevelser åker du tillbaka till lodgen, där du kan slappna av och njuta av den härliga stämningen.

Inkluderat hotell
Farm of Dreams Lodge 4
Helpension
Dag 4:

Ngorongorokratern och The Big Five

I dag går turen vidare till den världsberömda Ngorongorokratern, som anses vara ett Afrikas naturliga underverk och som på goda grunder finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Se fram mot en dag med fantastiska upplevelser!  

Det frodiga paradiset på botten av den 600 meter höga kratern huserar Afrikas tätaste bestånd av storvilt och bjuder på ett rikt djurliv året runt, med bland annat gnu, zebra, flamingo, hyena, sjakal, graciösa gaseller och blixtsnabba geparder.

Ngorongoro är dessutom känd som den park i Tanzania där det finns störst chans att uppleva The Big Five – de fem djur som var svårast att fälla för de gamla storviltsjägarna: lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning.

På dagens safari i Ngorongorokratern är det nästan garanti för massor med enastående djurupplevelser!

Full av intryck och med många minnesvärda upplevelser vänder du tillbaka till lodgen, där kan slappna av och smälta dagens många intryck.

Inkluderat hotell
Farm of Dreams Lodge 4
Helpension
Dag 5:

Baobabträd och storvilt i Tarangire

Sista safaridagen tillbringar du i Tarangire Nationalpark – en pärla bland Tanzanias nationalparker, men som är okänd av många.

Parken kännetecknas framför allt av sitt enorma bestånd av elefanter och sina många lejon och leoparder. Du har dock chansen att uppleva en lång rad andra djur, till exempel zebra, gnu, buffel, långhalsade giraffer och eleganta antiloper.

Tarangire är dessutom det område i Tanzania där det är störst variation i landskapet och det är svårt att inte bli betagen av den enastående naturen i parken. Speciellt de majestätiska baobabträden som pryder det böljande landskapet är en imponerande syn och i sig självt en god anledning att besöka den vackra nationalparken.

Efter ännu en upplevelserik safaridag bär det åter av tillbaka till lodgen, där du kan njuta av en sista kväll på fastlandet innan resan går vidare till underbara Zanzibar nästa dag.

Inkluderat hotell
Farm of Dreams Lodge 4
Helpension
Dag 6:

Turen går till Zanzibar

Det har blivit dags att säga farväl till Tanzanias fastland, det fantastiska safariområdet och den mysiga lodge som varit din bas på den första delen av resan.

Din guide kör dig till flygplatsen i Arusha, varifrån du flyger direkt till paradisön Zanzibar, som ligger utanför Tanzanias kust. På vägen till flygplatsen är det möjligt att stanna för lunch (på egen bekostnad).

När du landar på Zanzibar står en chaufför redo på flygplatsen för att köra dig till ditt hotell.

Här kan du ägna de kommande dagarna åt att smälta de många intrycken från safarin i Tanzania, medan du njuter av de gudomliga omgivningarna på underbara Zanzibar.

Om du har köpt helpension eller all inclusive på din badsemester gäller detta endast vid ankomst till hotellet på Zanzibar.

Inkluderat hotell
Zanzibar Queen Hotel (Östkusten) 4
Halvpension
Hotelluppgraderingar
Toa Hotel & Spa (Östkusten) 5
Zanzibar Magic Boutique Hotel (Östkusten) 4
The Z Hotel (Norra kusten) 4
My Blue Hotel (Norra kusten) 4
Zuri Zanzibar (Norra kusten) 5
Karafuu Beach Resort & Spa (Östkusten) 4
Nungwi Beach Resort by Turaco (Norra kusten) 4
Dag 7-10:

Badsemester på Zanzibar

Zanzibar är som gjort för att ta det lugnt och komma ner i varv.

Ta ett dopp i Indiska oceanen eller bygg sandslott i den kritvita sanden. Slappna av med en god bok i skuggan under en palm, njut av hotellets härliga pool eller skäm bort dig själv med en avslappnande massage på hotellets spa-avdelning.

Om du vill få fler upplevelser på resan kan du t.ex. utforska det fascinerande livet under havets yta, med snorkel eller dykarutrustning. I det kristallklara vattnet finns korallrev och färgglada fiskar.

På land kan du bland annat besöka någon av öns många kryddodlingar, gå på upptäcktsfärd i den tropiska skogen eller ta en tur till Stone Town – Zanzibar Citys gamla stadsdel, som är upptagen på UNESCO:s världsarvslista tack vare sin färgstarka kultur och sina historiska byggningar.

Oavsett om du föredrar spännande utflykter, vattensportsaktiviteter eller ren avslappning kommer du med säkerhet hitta något som passar dig. Paradisön Zanzibar har helt enkelt något för alla!

Inkluderat hotell
Zanzibar Queen Hotel (Östkusten) 4
Halvpension
Hotelluppgraderingar
Toa Hotel & Spa (Östkusten) 5
Zanzibar Magic Boutique Hotel (Östkusten) 4
The Z Hotel (Norra kusten) 4
Karafuu Beach Resort & Spa (Östkusten) 4
Nungwi Beach Resort by Turaco (Norra kusten) 4
My Blue Hotel (Norra kusten) 4
Zuri Zanzibar (Norra kusten) 5
Tilläggsturer
Safari Blue Trip
Jozani Forest Tour
Prison island
Spice Tour
Stone Town
Dag 11:

Dags att säga hej då – hemresan börjar

Efter några dagar som förhoppningsvis varit helt fantastiska, har det blivit dags att tacka Zanzibar för den här gången.

Chauffören hämtar dig på hotellet och kör dig tillbaka till Zanzibars flygplats, varifrån du flyger tillbaka mot Sverige med mellanlandning(ar) längs vägen.

På flyget på väg hemåt kan du glädja dig över de många minnen för livet som du fått på resan – både på safarin i Tanzanias djurrika nationalparker och på badsemestern på exotiska Zanzibar.

Inkluderat hotell
Frukost
Dag 12:

Välkommen hem!

Med bagaget fullt av många oförglömliga upplevelser landar du dig återigen i Sverige.

Kanske har din resa till Tanzania och Zanzibar varit så fantastisk att du redan nu börjar planera för hur resan ska se ut nästa gång. Kanske ska de många intrycken smältas först. Oavsett vilket så önskar vi dig välkommen hem och är redo att hjälpa dig när du börjar planera nästa drömresa.

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 4 nätter på safari med helpension
 • 5 nätter på Zanzibar på 4-stjärnigt hotell med halvpension
 • Flygresor och boende som beskrivet i programmet
 • Hämtning på flygplatsen och transfers mellan hotellen
 • Alla måltider på resan som beskrivet i programmet
 • Alla utflykter som beskrivet i programmet
 • Fönsterplats i 4-hjulsdriven landcruiser under safarin
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer
 • Resan genomförs vid minst två deltagare
 • Täckt av Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Tillköp av extra utflykter
 • Måltider utöver de som beskrivs i programmet
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg
M
T
O
T
F
L
S
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!

Andra resor till Tanzania

 • 5 nätter på safari med helpension
 • 6 nätter på Zanzibar på 4-stjärnigt hotell med halvpension
 • Serengeti National Park
 • Lake Manyara
 • Ngorongorokratern
 • Tarangire National Park
Ingår i priset
 • 14 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
38 495 SEK
Läs mer
 • 5 nätter safari med helpension
 • Serengeti Nationalpark
 • Lake Manyara
 • Tarangire Nationalpark
 • Ngorongorokratern
Ingår i priset
 • 8 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
28 495 SEK
Läs mer