Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
This is svg icon for envelope wt Skriv till oss på: info@flamingotours.se
This is svg icon for handle wt Ring till oss på tel. 010-750 24 72
vackert klart hav i Mombasa

Reseinformation till Mombasa

Fakta om Mombasa
 • This is svg icon for location wt Kenya, Nairobi
 • This is svg icon for language wt Engelska och Swahili
 • This is svg icon for payment method wt Kenya Shilling (KES)
 • This is svg icon for adult avatar wt 915.000
 • This is svg icon for thermometer wt 20°C - 30°C
 • This is svg icon for clock circular outline wt Sommartid +1 timme, vintertid +2 timmer

Mombasa är Kenyas näst största stad och Östafrikas största och bästa naturliga hamn. Hamnen betjänar Kenya, Uganda, Rwanda, Burundi och den östra delen av Demokratiska Republiken Kongo. Mombasa ligger på en klippö mellan två laguner och var en del av Zanzibar fram till 1963. Utanför staden ligger fantastiska stränder både norr- och söderut.

Mombasa är känt för ett varierat kök med swahili, indisk, kinesisk, koreansk och italiensk mat, samt skaldjur. Restauranger värda ett besök är bl.a. Chinese Galaxy, Tamarind (fisk och skaldjur), POA restaurang & grill och Blue Room. 

 

 

Resevillkor

Alla resor köpta hos Flamingotours.se omfattas av lagen om paketresor. Läs mer om våra resevillkor här.  

 

 

Flygbiljetter och resplan

Din resplan skickas till dig när du har accepterat din offert, härefter skickas dina resedokument med information om din flygresa. Det är mycket viktigt att ditt namn på flygbiljetten är 100 % identiskt med namnet som det står skrivet i passet eftersom det inte kan ändras senare. Vi rekommenderar att du befinner dig på flygplatsen i god tid före avresan.

 

Eftersom flygtiderna kan ändras, är det viktigt att du kontrollerar aktuella flygtider på avresedagen på VIEW TRIP. Här fyller du i reservationsnumret på din flygbiljett och ditt efternamn. Observera att det inte längre finns fysiska biljetter och att du därför ska använda ditt pass och ditt reservationsnummer vid incheckningen på flygplatsen.

 

 

Ankomst på flygplatsen

Vår lokala samarbetspartner står klar på flygplatsen för att köra er till ert hotell. 

 

 

Incheckat bagage och handbagage

På din resplan hittar du information om hur många kilo du får ta med som incheckat bagage och som handbagage. Det är viktigt att se till att du packar så att du klarar dig några dagar med det som finns i handbagaget om ditt bagage är försenat vid ankomsten. Kom ihåg att packa pass, pengar, visum medicin m.m. i handbagaget. Om bagaget blir försenat tar det alltid lite längre tid innan det kommer fram än vad vi är vana vid i Europa. .

 

 

Måltider och drycker

I våra resor ingår de måltider om framgår av programmet. Alla drycker är på egen räkning, med mindre du har uppgraderat till all inclusive. 

 

 

Förberedelser/kom ihåg

Reseförsäkringar

Vi rekommenderar alla våra kunder att teckna både reseförsäkring och avbeställningsförsäkring. Kontrollera att de försäkringar du redan har gäller även vid resor till Afrika. Vi hjälper dig gärna med försäkringarna om du saknar rese- eller avbeställningsförsäkring.

 

Observera att en eventuell avbeställningsförsäkring ska beställas innan anmälningsavgiften betalas.

 

 

Visum

Svenska medborgare behöver turistvisum för att besöka Kenya. Visumet kan endera beställa på www.ecitizen.go.ke eller ordnas på flygplatsen vid ankomst. Vi rekommenderar att du ansöker om visum på länken ovan för att slippa eventuell kö när du landar. För att söka om visum online ska du skapa ett konto (eVisa) på www.ecitizen.go.ke, och betala direkt med VISA eller Mastercard. Kom ihåg att skiva ut bekräftelse på ditt visum och ta med detta på resan.

Visumet kostar 51 USD per person. Vi rekommenderar dig att söka om visum i god tid före avresan, men observera att visumet gäller i 3 månader och ska vara giltigt hela resan.

Observera även att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter hemresan och att det ska finnas minst två tomma sidor i passet.

Om du inte är svensk medborgare rekommenderar vi att du kontaktar Kenyas ambassad i Stockholm för att höra vilka regler som gäller för dig. http://kenyaembassystockholm.com/index.html

 

Vaccinationer

Vi rekommenderar dig att kontakta din vaccinationsmottagning angående vaccinationer till Kenya. Du kan även läsa mer om vaccinationer här: www.vaccinationsguiden.se

Kom ihåg att ta med intyg på att du är vaccinerad så att du kan visa upp det vid ankomst om det blir nödvändigt. 

Om du reser via ett annat afrikanskt land ska du vara särskilt uppmärksam på reglerna om gul feber. Rådgör med vaccinationsmottagningen om detta. 

 

 

Handbagage

Vi rekommenderar att du packar följande i ditt handbagage: 

 • Pass
 • Flygbiljetter 
 • Kreditkort & kontanter
 • Malariatabletter
 • Annan medicin
 • Kamera & kikare 
 • Solglasögon
 • Mobiltelefon, laddare och annan elektronik 
 • Kläder till ett par dagar om bagaget skulle vara försenat 
 • Påse för att skydda kamera m.m. mot det fina, röda afrikanska dammet 
 • Medel mot dålig mage

 

 

Fakta

10 Valuta i Mombasa

 Den lokala valutan är kenyanska shilling, KES. Man använder sig i stor utsträckning av US-dollar för att betala drycker m.m. under safarin, så det är bra idé att ta med sig en del dollar hemifrån. Se till att du får med sedlar i små valörer; 20-, 10-, 5- och 1-dollarssedlar. Dollarsedlar utgivna före 2003 är inte giltiga i Kenya och mottas inte. Observera att det inte är alla övernattningsställen i Kenya som tar emot kreditkort. Om man kan betala med kort kan man riskera höga avgifter så kontanter är att föredra. 

 

 

11 Dricks

På många ställen runt om i världen används dricks som en naturlig del av de anställdas lön. Så är det också i Kenya. Det är lämpligt att ha småsedlar med sig eftersom de anställda inte kan lämna växel på större belopp. En rättningslinje är att lämna 1 USD per väska som bärarna hjälper er med och 6–12 USD per person per dag till safariguiden. Dricksen är självklart frivillig och ska ges personligen till guiden/bäraren. Ge gärna guiden dricks varje dag om du tycker att han gör ett bra arbete. 

 

 

12 Tidsskillnad

Kenya är två timmar före Sverige när vi har vintertid och en timme före Sverige när vi har sommartid. 

 

 

13 Mygg

Se till att ha myggmedel med på resan så att du kan skydda dig mot myggen, särskilt ben och händer. Det finns myggnät på rummet på de flesta övernattningsställen.

 

 

14 Elektricitet och laddning av mobiltelefoner m.m. 

De flesta hotell och lodger får sin elektricitet från sina egna generatorer och de flesta stänger av dessa nattetid. Det är därför en bra idé att ta med en ficklampa eller mobiltelefon som kan användas att lysa med. Elen är 240 V och man använder sig av 3-benade stickkontakter (som i Storbritannien).  Kom ihåg att ta med en grenkontakt så att du har möjlighet för att ladda flera enheter från samma kontakt.

 

 

15 Utflykter du kan köpa på plats i Mombasa

La Marinas Dhow: USD 145 per person

Båttur från Marine Island längs Mtwapa-floden. Upplev mangrove, exotiska blommor, underhållning ombord samt ett besök på Snake Park & Aquarium. 

Pili pipa Dhow: USD 140 per person

Båttur från hamnen i Shimoni. Upplev valhaj, puckelval, delfiner, snorkla vid korallrevet och ät en läcker lunch på ön.  

Mombasa Tour + lunch ombord på Tamarind Dhow + Haller park: USD 165 per person

Upplev Mombasa, avnjut en lunch på Tamarind Dhow och besök Haller Park.

Tamarind Dhow, kväll: USD 135 per person

Båttur med middag. Se Mombasa från vattnet, den stjärnklara himlen och få en idyllisk upplevelse med mat, underhållning och dans.

 

Fakta om Mombasa
 • This is svg icon for location wt Kenya, Nairobi
 • This is svg icon for language wt Engelska och Swahili
 • This is svg icon for payment method-wt Kenya Shilling (KES)
 • This is svg icon for adult avatar wt 915.000
 • This is svg icon for thermometer wt 20°C - 30°C
 • This is svg icon for clock circular outline wt Sommartid +1 timme, vintertid +2 timmer