Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Från: 33 995 SEK
15 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Costa Rica från kust till kust

Upptäck några av Costa Ricas vackraste och mest spännande områden på denna rundresa från den karibiska kusten i öster till Stillahavskusten i väster.

 

Resan börjar i den pulserande huvudstaden San José, där du har en dag på dig att "landa", vänja dig vid tidsskillnaden och utforska staden.

 

Sedan bär det av till den karibiska kusten, där du får uppleva Tortugueros natursköna kanaler och fascinerande djurliv, samt Puerto Viejo de Talamancas vackra sandstränder och mysiga karibiska atmosfär.

 

I centrala Costa Rica kan du se fram emot vandring och varma källor vid vulkanen Arenal och en guidad promenad på de ikoniska hängbroarna i Monteverde, innan du åker till Stillahavskusten och Manuel Antonio National Park, som erbjuder frodig regnskog, ett rikt djurliv och långa sandstränder med fantastiska snorklingsmöjligheter.

 

Höjdpunkter

 • 13 nätter tur och retur
 • San José - marknader, parker och museer
 • Tortuguero - sköldpaddor och kanaler
 • Puerto Viejo de Talamanca - karibiska stränder
 • Arenal - vulkaner och varma källor
 • Monteverde - hängbroar och molnskog
 • Manuel Antonio - stränder och korallrev
 • Alla transfers ingår
 • Många aktivitetsalternativ

 

Utflykterna sker i mindre, internationella grupper med lokala, engelsktalande guider. Transporten sker också i mindre, internationella grupper.

 

Om du har andra önskemål för din resa, t.ex. fler/färre nätter eller annat boende, vänligen kontakta oss på tel. 010-750 24 72 eller på info@flamingotours.se. Vi hjälper dig gärna att skapa ett skräddarsytt program som uppfyller dina drömmar och önskemål.

Costa Rica

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Välkommen till Costa Rica

Idag flyger du från din valda flygplats till Costa Rica med mellanlandning(ar) längs vägen. Äventyret har börjat!

Efter en förhoppningsvis behaglig resa anländer du till San José Mineta International Airport, där vår lokala partner står redo att välkomna dig och se till att du kommer säkert fram till ditt hotell.

Inkluderat hotell
Park Inn by Radisson San Jose 3
Hotelluppgraderingar
Hilton San Jose La Sabana 5
Dag 2:

San José på egen hand

Idag har du en dag på egen hand i Costa Ricas pulserande huvudstad San José.

Staden erbjuder en mängd teatrar, museer och vackra parker som du enkelt kan utforska på egen hand. Du kan också besöka något av de lokala konstgallerierna i den gamla stadsdelen Barrio Amón eller utforska de många stånden på den berömda Mercado Central, där du kan köpa allt från kryddor, kaffe och färsk frukt till lokalt hantverk, kläder, skor och souvenirer.

Glöm inte att ta en paus på ett lokalt kafé och njuta av en kopp costaricanskt kaffe medan du tittar på stadens vardagsliv.

Om du vill vara säker på att du får ut det mesta av din dag i San José kan du köpa en guidad stadsrundtur för att uppleva Costa Ricas historiska och kulturella höjdpunkter. Läs mer om detta under "Tillägg/uppgraderingar".

Inkluderat hotell
Park Inn by Radisson San Jose 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Hilton San Jose La Sabana 5
Tilläggsturer
Stadsrundtur i San José
Dag 3:

Tortuguero och besök i byn

Idag reser du från San José genom Braulio Carrillo nationalpark till Guápiles, där du serveras en utsökt costaricansk frukost. Sedan fortsätter ni med hotellbuss genom banan- och ananasplantager tills ni kommer till piren där ni går ombord på båten till det unika naturparadiset Tortuguero.

Efter en idyllisk båttur på ca 1-1½ timme kommer ni fram till lodgen där lunch serveras. Kanske hinner ni också med ett dopp i den inbjudande swimmingpoolen innan ni på eftermiddagen åker på en guidad tur till den mysiga byn Tortuguero.

Byn ligger på en smal halvö i hjärtat av nationalparken med Karibiska havet på ena sidan och floden på den andra. Byn har starka afrokaribiska rötter och här kan du verkligen uppleva den lokala kulturen på nära håll.

Efter en äventyrlig eftermiddag seglar du tillbaka till lodgen, som ligger mitt i den frodiga regnskogen, för att äta middag innan du går till sängs till ljudet av grodor, cikador, apor, ugglor och mycket mer.

Inkluderat hotell
Aninga Lodge Tortuguero 3
Helpension
Hotelluppgraderingar
Manatus Hotel 4
Dag 4:

Båttur på kanalerna i Tortuguero

Börja dagen med en guidad vandring på lodgens privata stigar. Resten av förmiddagen är fri att koppla av på lodgen eller utforska på egen hand innan lunch serveras.

På eftermiddagen kan du ta en spännande båttur längs kanalerna i Tortuguero nationalpark. Nationalparken, som också kallas "Lilla Amazonas", är känd för sin unika biologiska mångfald och sitt omfattande nätverk av kanaler och laguner, omgiven av frodig tropisk skog och hem för ett imponerande djur- och fågelliv.

Du kan ha turen att få se olika arter av apor, kajmaner (krokodiler), uttrar, bältdjur, sengångare, tukaner och färgglada arapapegojor - och om du har riktig tur kanske du får syn på en av de utrotningshotade lamantinerna som lever i området.

Efter en äventyrlig eftermiddag seglar ni tillbaka till lodgen där middagen serveras.

En av de största attraktionerna i Tortuguero är, som namnet antyder, de många havssköldpaddorna som föder sina ungar på nationalparkens stränder. Det finns fyra typer av havssköldpaddor - den oäkta karettsköldpaddan, karettsköldpaddan, den äkta karettsköldpaddan, den gröna havssköldpaddan och den mycket sällsynta havslädersköldpaddan.

De flesta sköldpaddor förökar sig mellan juli och oktober, då det är störst chans att få se dem. Om du reser under den här perioden rekommenderar vi starkt den guidade nattutflykten, där du får möjlighet att se de stora sköldpaddorna kämpa sig upp på stranden, gräva hål i sanden och lägga sina ägg innan de glider tillbaka ner i vattnet.

Inkluderat hotell
Aninga Lodge Tortuguero 3
Helpension
Hotelluppgraderingar
Manatus Hotel 4
Tilläggsturer
Havssköldpaddstur i Tortuguero
Dag 5:

Välkommen till Karibien

Idag seglar du tillbaka till fastlandet och kör till Guápiles för lunch. Härifrån fortsätter ni söderut till den karibiska kuststaden Puerto Viejo de Talamanca.

Resan från Tortuguero till Puerto Viejo de Talamanca tar totalt ca 6 timmar, vilket ger dig gott om tid att smälta de många intrycken från din vistelse i regnskogen.

När du anländer till Puerto Viejo de Talamanca har du resten av dagen på dig att utforska området, som är ett riktigt paradis för strandälskare.

Den mysiga byn ligger tillräckligt långt bort från landets övriga turistområden för att få turister ska komma till området, och staden utstrålar karibisk atmosfär och lokalt liv. Här finns ett fint utbud av barer, lokal street food och bra restauranger som serverar välsmakande latinamerikanska rätter och nyfångad fisk och skaldjur.

Inkluderat hotell
Shawandha Lodge 3
Frukost + lunch
Dag 6:

Fri dag i Puerto Viejo de Talamanca

Se fram emot en heldag på egen hand för att njuta av Costa Ricas vackra karibiska stränder, som är omgivna av frodig tropisk vegetation och erbjuder strandsand i alla nyanser, klart varmt vatten och spektakulära korallrev.

Området är ett riktigt paradis för strandälskare och erbjuder snorkling, surfing och avkoppling på de härliga sandstränderna. Om det är vågor på ett ställe är vattnet oftast lugnt på ett annat - och nästa dag kan det vara tvärtom. Därför är det nästan alltid möjligt att hitta en fin strand där man kan simma.

Om du vill uppleva det fascinerande djurlivet i området rekommenderar vi att du besöker Cahuita nationalpark, där du kan vandra eller snorkla vid det hisnande korallrevet. Området är en av de bästa snorklingsplatserna i Costa Rica. Du kan också rida, cykla mountainbike eller paddla kajak runt Puerto Viejo de Talamanca.

Den mysiga staden Puerto Viejo de Talamanca var en gång en lugn liten fiskeby och är nu känd för sin avslappnade atmosfär och unika blandning av afrokaribiska, latinamerikanska och inhemska Bribri-kulturer, och du kommer säkert att höra livlig karibisk musik när du vandrar på gatorna.

Inkluderat hotell
Shawandha Lodge 3
Frukost
Tilläggsturer
Snorkling i Cahuita nationalpark
Vandring i Cahuita nationalpark
Dag 7:

Resan till Arenal

Efter frukost hämtar din chaufför dig och kör dig nordväst till Arenal. Resan tar ca 5 timmar och längs vägen kan du njuta av utsikten över den vackra naturen och inte minst den majestätiska Arenalvulkanen.

Arenalvulkanen är Costa Ricas mest kända vulkan och ett av landets mest ikoniska landmärken med sin vackra, symmetriska konform. Området runt Arenal är känt som ett paradis för utomhusaktiviteter som forsränning, ziplining, ridning, vandring och mycket mer.

Vid ankomsten till Arenal checkar du in på ditt hotell och har resten av dagen på egen hand.

Du kan till exempel ta en promenad i området, unna dig en avkopplande spabehandling eller ta ett dopp i hotellets termalpooler, vars mineralrika vatten värms upp naturligt av vulkanen. Hotellen erbjuder också ett brett utbud av aktiviteter och utflykter om du vill uppleva ännu mer.

Inkluderat hotell
Montana De Fuego Resort & Spa 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Arenal Springs Resort 4
Arenal Kioro Suites & Spa 5
Dag 8:

Vandring och varma källor

Se fram emot en spännande och äventyrlig dag i natursköna Arenal.

Första delen av dagen är på egen hand för att njuta av de fina faciliteterna på hotellet eller utforska på egen hand, och efter lunch börjar äventyret.

Här får du en guidad vandring genom regnskogen i Arenal Volcano National Park, som erbjuder en varierad vegetation och ett imponerande djurliv, inklusive apor, hjortar, sengångare och ett överflöd av vackra fåglar. Du får också möjlighet att komma tillräckligt nära vulkanen för att kunna gå på de gamla lavaflödena, som nu har förvandlats till sten.

Längs vägen berättar din guide om regnskogen, de många djuren som gömmer sig bland träd och buskar och naturligtvis om den fascinerande 1 670 meter höga Arenal-vulkanen.

Efter vandringen fortsätter ni till Ecotermales Fortunas varma källor, där ni kan koppla av och vila kroppen i de varma bassängerna innan middagen serveras.

Inkluderat hotell
Montana De Fuego Resort & Spa 3
Halvpension
Hotelluppgraderingar
Arenal Springs Resort 4
Arenal Kioro Suites & Spa 5
Dag 9:

Resa till Monteverde

Efter frukost på hotellet hämtar er chaufför er och kör er till Monteverde. Resan tar ca 3½-4 timmar och går längs små, slingrande vägar. Längs vägen kan du njuta av utsikten över de vackra landskapen och se hur lokalbefolkningen lever i de små byarna som du passerar längs vägen.

Frodiga Monteverde är ett av de mest unika områdena i Costa Rica med sin fascinerande molnskog med höga träd, hängbroar och vackra vattenfall, samt sin spektakulära biologiska mångfald med en mängd exotiska djur, fåglar och växter.

Vid ankomsten till hotellet checkar du in och har resten av dagen på egen hand. Vi rekommenderar en nattvandring (tillval) på kvällen - en unik upplevelse där du kan ha turen att få se nattaktiva sengångare, näsbjörnar, fladdermöss och eldflugor.

Kom ihåg att ta med regnkläder och en varm tröja, eftersom det ofta regnar och temperaturen i molnskogen kan vara något lägre än i resten av landet.

Inkluderat hotell
Sibú Lodge 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Hotel Belmar 4
Tilläggsturer
Nattbesök i Monteverde-reservatet
Dag 10:

Hängbroarna i Monteverde

Idag kan du se fram emot att uppleva Monteverdes berömda hängbroar på en guidad tur genom den frodiga molnskogen.

När du går genom trädtopparna via de sex hängbroarna, som sträcker sig 300 meter totalt, får du en spektakulär utsikt över molnskogen och dess mångsidiga flora och fauna. Längs vägen berättar din guide mycket om det frodiga området och de djur som lever där, och svarar naturligtvis på alla frågor du kan ha.

Om du gillar äventyrsaktiviteter kan du kombinera hängbroupplevelsen med ziplining, där du åker genom trädtopparna via en flera hundra meter lång metalltråd.

Inkluderat hotell
Sibú Lodge 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Hotel Belmar 4
Tilläggsturer
Kaffe, choklad och sockerrör
Ziplining i Monteverde
Dag 11:

Resa till Manuel Antonio

Efter frukost reser ni vidare till den varma Stillahavskusten och idylliska Manuel Antonio. Resan tar ca 4½-5 timmar och när ni kommer fram har ni resten av dagen på er att koppla av på hotellet, gå till stranden eller utforska området.

Manuel Antonio nationalpark är en av Costa Ricas minsta men mest populära nationalparker, och när du väl har anlänt kommer du inte att tvivla på varför. Kombinationen av frodig regnskog, ett rikt djurliv och långa sandstränder med vackra korallrev är helt enkelt fantastisk.

Inkluderat hotell
Hotel Costa Verde 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Igloo Beach Lodge 3
Hotel San Bada 4
Shana By The Beach 4
Parador Resort & Spa 4
Dag 12-13:

Strandsemester i Manuel Antonio

Se fram emot några härliga, avkopplande dagar vid Manuel Antonio och Costa Ricas vackra Stillahavskust.

Det finns gott om möjligheter att varva ner med ett dopp i hotellpoolen, en god bok på en solstol eller en avkopplande tur till stranden.

Om du föredrar lite mer action finns det gott om aktiviteter både på land och till havs. Du kan t.ex. ta en tur med katamaran och få chansen att se knölvalar och delfiner eller snorkla och uppleva områdets fascinerande undervattensliv på nära håll.

Du kan också vandra i Manuel Antonio nationalpark, paddla kajak, besöka det spektakulära vattenfallet Nauyaca eller prova på forsränning. Du kan läsa mer om våra utflykter under "Tillägg/uppgraderingar", men du kan också vänta och boka aktiviteter efter din ankomst till Manuel Antonio.

Inkluderat hotell
Hotel Costa Verde 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Igloo Beach Lodge 3
Hotel San Bada 4
Shana By The Beach 4
Parador Resort & Spa 4
Tilläggsturer
Katamaranbåt och snorkling
Kajakpaddling vid Damas Island och mangroveskogen
Forsränning i Manuel Antonio
Val- och delfinsafari i Manuel Antonio
Vandring i Manuel Antonio Nationalpark
Vandring till vattenfallet Nauyaca
Ridning till vattenfallet Tocori
Dag 14:

Resan hem börjar

Idag är det dags att säga adjö till Costa Rica och påbörja hemresan.

En chaufför hämtar dig på ditt hotell och kör dig direkt till flygplatsen i San José. Resan tar ca 3½-4 timmar och ni kommer iväg i god tid så att ni hinner med ert flyg hem.

Dag 15:

Välkommen hem igen

Du landar i Sverige efter en förhoppningsvis trevlig flygresa med massor av fina minnen från din resa till Costa Rica i bagaget.

Välkomna hem!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 13 nätter i Costa Rica
 • Flyg och boende enligt beskrivningen i dagsprogrammet
 • Transfers enligt beskrivningen i dagsprogrammet
 • Utflykter enligt beskrivningen i dagsprogrammet
 • Måltider enligt beskrivningen i dagsprogrammet
 • Resa med minst två personer
 • Dubbelrum för två personer, trebäddsrum för tre personer
 • Täckt av Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Måltider utöver de som nämns i dagsprogrammet
 • Köp av ytterligare utflykter
 • Tillköp av privata transfers för hela resan
 • Tillägg för enkelrum
 • Avbeställningsförsäkring vid sjukdom
 • Reseförsäkring
 • Vaccinationer
M
T
O
T
F
L
S
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!