Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
INTRESSEANMÄLAN Gratis och icke bindande

Big Five safari, ekvatorn och Zanzibar

Aberdere med sin fantastiska växtlighet, Samburu med sitt halvökenlandskap och rika djurliv, Lake Nakuru med sina noshörningar, Lake Naivasha med flodhästarna och Masai Maras slätter – allt detta upplever du på denna fantastiska safari.  Du får också chansen att föreviga dig själv på bild när du står på jordens mittlinje, ekvatorn. Efter safarin slappnar du av på exotiska Zanzibar, där du njuter av vita stränder och kristallklart vatten. Det är möjligt att lägga till fler nätter på Zanzibar om så önskas.

 

Höjdpunkter

 • Aberdare National Park – vackra vattenfall och ett varierat och rikt djurliv i den frodiga parken 
 • Samburu National Reserve – se de stora däggdjuren i magiska Samburu 
 • Lake Nakuru – fantastiskt djurliv vid den grunda, salthaltiga sodasjön 
 • Lake Naivasha – flodhästar och ett rikt fågelliv
 • Masai Mara National Reserve – möjlighet att uppleva ”The Big Five”
 • Hög standard på lodger

 

Har du andra önskemål, som t.ex. andra övernattningsställen, extra utflykter eller annat antal nätter?  Skriv till oss - vi skräddarsyr gärna din resa.

 

INTRESSEANMÄLANGratis och icke bindande
FRÅN 22895 kr
Barn under 12 år: 7000 kr rabatt
Det icke bindande erbjudandet skickas
Inom 24 timmar under normal arbetstid.

Dagsprogram för resan

Dag 1 : Utresa från Sverige till Nairobi

I dag flyger vi från Sverige/Köpenhamn med mellanlandning(ar) längs vägen.

Dag 2 : Nairobi – Aberdare

Vi hämtas på flygplatsen i Nairobi och åker till Somak Safari Lounge. Här kan du förvara extra bagage som du inte behöver under safarin. Vi kör sedan vidare mot Aberdare National Park. Bilresan tar ca 4 timmar och vi äter lunch när vi kommer fram till lodgen. Resten av dagen kan användas på att slappna av eller promenera i det vackra området om vädret tillåter det. Naturen i Aberdare består både av regnskog, bambuskog och hedar som ger området ett djurliv som man inte möter på annat håll i Kenya. Här finns framför allt flera vackra vattenfall som imponerar.

INGÅR

Helpension

TILLKÖP/UPPGRADERING

Dag 3 : Samburu

Från Aberdare beger vi oss norrut och korsar ekvatorn på väg mot det 165 km2 stora Samburu National Reserve. Restiden är ca 4 timmar och vi äter lunch framme i Samburu. Området ligger på en lavaslätt som korsas av floden Ewaso Nyiro. Hit söker sig djuren för att dricka vatten och söka skugga under doumpalmerna och akaciaträden, som även lockar till dig ett rikt fågelliv.

 

Efter lunchen ger vi oss ut på en eftermiddagssafari i bil, en s.k. game drive. Kom ihåg din kamera! Här kan vi uppleva zebror, gaseller, giraffer och de tre stora kattdjuren: lejon, gepard och leopard. I området finns även elefant, buffel, krokodil och flodhäst – det finns alla möjligheter att uppleva magiska ögonblick i Samburu.

INGÅR

Helpension
Dag 4 : Samburu

Dagen tillbringas i Samburu, där vi startar dagen med en stämningsfull morgonsafari följd av frukost på lodgen. Det finns tid till ännu en game drive på eftermiddagen. Samburu är känt för sitt unika djurliv, så det finns massor med möjligheter att uppleva vilda djur riktigt nära och suga åt sig av den kenyanska magin. Efter en dag full av upplevelser vänder vi tillbaka till vår lodge.

INGÅR

Helpension
Dag 5 : Från Samburu till Mount Kenya

Efter frukost vänder vi söderut igen och kör till Serena Mountain Lodge som ligger mellan trädtopparna vid foten av det vackra Mount Kenya. Resan tar ca 4 timmar. Här äter vi lunch och sedan har vi tid på egen hand till att gå en tur med guide eller uppleva djurlivet direkt från lodgen, som har spektakulär utsikt över området. Från hotellets terrasser kan du se elefanter och bufflar vid vattenhålet, eller så kan du använda dig av tunneln som går från lodgen ner till ett gömsle. Utom synhåll för djuren kan du ta den perfekta bilden eller bara njuta av upplevelsen av att befinna dig några få meter från djuren.

 

På kvällen drar du dig tillbaka på ett av de fina rummen, som alla har terrass med utsikt mot vattenhålet.

INGÅR

Helpension
Dag 6 : Lake Nakuru - Naivasha

Efter frukosten kör vi mot den imponerande Great Rift Valley och fortsätter mot Lake Nakuru Lodge – en körtur på ca 4 timmar. Här äter vi lunch innan vi ger oss ut på game drive i Lake Nakuru National Park. Parken är Kenyas minsta, men den bjuder på ett storslaget djurliv. Sjön är en salthaltig och grund sodasjö som lockar till sig er än 400 fågelarter, varav den rosa flamingon är den mest kända och speciella av dem. De förflyttar sig regelbundet i stora flockar i området runt sjön och är en imponerande syn. Lejon, flodhäst, vit noshörning, buffel, giraff, zebra, impala, pelikan och stork ses regelbundet i parken, bara för att nämna några av djuren. Vi fortsätter vidare mot Lake Naivasha, som ligger en timmes bilfärd bort. 

INGÅR

Dag 7 : Masai Mara

Dagen startar med möjlighet att ta en härlig båttur på Lake Naivasha för att komma ännu närmre det rika fågellivet och flodhästarna i vattnet. Härnäst bär det av mot Masai Mara, en resa som tar ca 5,5 timmar. Masai Mara tar andan ur en med sina vidsträckta slätter och öppna savann. Vi äter lunch innan vi ger oss ut på eftermiddagens game drive och upplever denna helt speciella plats som bland annat är känd för de tre stora kattdjuren – lejon, gepard och leopard. Här finns även gott om andra djur, som zebra, gnu, elefant och giraff. I floden ligger stora krokodiler och väntar på att ett av de större djuren ska korsa floden.

INGÅR

Helpension
Dag 8 : Masai Mara

Njut av morgonbrisen och upplev gryningen på savannen när vi ger oss ut på game drive före frukost. Det är möjligt att lägga till en näst intill magisk färd i luftballong följt av champagnefrukost ute på savannen (kostar extra). Efter lunchen kan man slappna av och njuta av atmosfären, innan vi ger oss ut på ännu en game drive på savannen på eftermiddagen.

INGÅR

Helpension
Dag 9 : Masai Mara - Zanzibar

Det har blivit dags att tacka Masai Mara för den här gången och åka tillbaka mot flygplatsen i Nairobi. Vi flyger nu vidare mot en härlig badsemester med underbara vita stränder och vajande palmer vid ett turkosblått hav.

INGÅR

Halvpension
Dag 10 - 12 : Badsemester på Zanzibar

Vi njuter av sol och bad på Zanzibar. Denna ö är ett paradis på jorden med vita stränder, kristallklart vatten och palmer som susar i vinden. Vattnet är fantastiskt att bada i och runt om ön finns korallrev med spännande fiskar. Här kan man både dyka och snorkla.

INGÅR

Halvpension
Dag 13 : Hemresa

Vi hämtas på hotellet i god tid för att återvända till flygplatsen och påbörja hemresan.

INGÅR

Frukost
Dag 14 : Hemkomst

Välkommen hem från en oförglömlig resa!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 7 nätter på safari med helpension
 • 4 nätter på Zanzibar på 4-stjärnigt hotell med halvpension
 • Flygresor och boende som beskrivet i programmet
 • Hämtning på flygplatsen och transfers mellan hotellen
 • Alla måltider på resan som beskrivet i programmet
 • Fönsterplats i 4-hjulsdriven landcruiser under safarin
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • Avgift till resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Tillköp av extra utflykter
 • Måltider utöver de som beskrivs i programme
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg: 4 000 kr
INTRESSEANMÄLANGratis och icke bindande
FRÅN 22895 kr
Barn under 12 år: 7000 kr rabatt
Det icke bindande erbjudandet skickas
Inom 24 timmar under normal arbetstid.
Vi rekommenderar även
Flamingo Safari och Mombasa Från 21495 kr.

Drömmer du en safari med få övernattningsställen och många djur? Så har vi den perfekta resan här, med flamingo och noshörning i Lake Nakuru och 3 nätter i Masai Mara med fantastisk safari. Avsluta med bad i Mombasa.

14 dage Fly inkluderet Læs mere
Flamingo Safari och Zanzibar Från 24795 kr.

Drömmer du om en safari med få förflyttningar och fler djur? Den perfekta resan hittar du här. Se flamingo och noshörningar i Lake Nakuru, bo 3 nätter i fantastiska Masai Mara och avsluta med badsemester på Zanzibar.

14 dage Fly inkluderet Læs mere
Kilimanjaro, The Big Five och Mombasa Från 21395 kr.

Upplev några av de allra bästa parkerna i Kenya. Vi startar med Amboseli och vilda djur vid Kilimanjaros fot. Sedan besöker vi Lake Naivasha och åker båt bland flodhästar, pelikaner och örnar. Till sist upplever vi de...

14 dage Fly inkluderet Læs mere
Kilimanjaro, The Big Five och Zanzibar Från 24195 kr.

Få upplevelser kan mäta sig med att se elefanter vandra över slätten mot en bakgrund bestående av Kilimanjaro med sin snö på toppen. Lake Naivasha ger dig möjlighet att uppleva både flodhästar och fåglar på nära håll ...

14 dage Fly inkluderet Læs mere
Big Five safari och ekvatorn Från 20495 kr.

Det frodiga Aberdare i bergstrakterna kring Mount Kenya, Samburu med sitt torra klimat och unika djurliv, sjöarna Lake Nakuru och Lake Naivasha, och den storslagna savannen i Masai Mara. Den här 10 dagar långa resan b...

10 dage Fly inkluderet Læs mere
Big Five safari, ekvatorn och Mombasa Från 24895 kr.

Upplev några av de allra bästa parkerna i Kenya. Vi startar med Amboseli och vilda djur vid Kilimanjaros fot. Sedan besöker vi Lake Naivasha och åker båt bland flodhästar, pelikaner och örnar. Till sist upplever vi de...

14 dage Fly inkluderet Læs mere