Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Grupp av zebror på vägkanten
Från: 38 495 SEK
13 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Serengeti Big 5 Safari och Zanzibar

Här är den perfekta safarin för dig som vill uppleva storslagen safari, men på kort tid och utan onödiga transportsträckor. Vi koncentrerar oss på Ngorongorokratern och Serengeti som båda bjuder på safari i världsklass året om.

 

Flygturen från Serengeti till Zanzibar sparar oss en resdag och ger oss mer tid att njuta av savann och strand. 

 

Höjdpunkter

 • 4 nätter på safari i Tanzania med helpension
 • 6 nätter i Zanzibar på 4-stjärnigt hotell med halvpension
 • Tarangire Nationalpark – elefanthjordar, lejon, leopard och baobabträd
 • Ngorongorokratern – (UNESCO:s världsarvslista) – ett paradis på jorden med rikt djurliv 
 • Serengeti National Park (UNESCO:s världsarvslista) – ändlös savann och möjlighet för ”The Big 5”
 • Boende centralt inne i Serengeti – maximalt med safari på kort tid
 • Flyg från Serengeti till Zanzibar – optimal resrutt
 • Möjlighet att förlänga både safari och vistelse på Zanzibar

 

Om du har andra önskemål för din resa, t.ex. fler/färre nätter eller annat boende, vänligen kontakta oss på tel. 010-750 24 72 eller på info@flamingotours.se. Vi hjälper dig gärna att skapa ett skräddarsytt program som uppfyller dina drömmar och önskemål.

Tanzania

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Utresa från Sverige till Tanzania

I dag flyger du från Sverige/Köpenhamn till Tanzania med mellanlandning(ar) längs vägen. Sätt dig tillrätta i flygstolen och försök vila lite – de närmaste dagarna kommer vara fullspäckade med intensiv safari.

Om du landar i Tanzania på kvällen möts du av en chaufför som kör dig till Kibo Palace Hotel i Arusha. ca 1 timmes åktur från flygplatsen, där du tillbringar natten så du är pigg och utvilad när äventyret börjar på allvar nästa dag. 

Dag 2:

Välkommen till Tanzania

Redan vid inflygningen får du den första naturupplevelsen när det imponerande Kilimajaro hälsar dig välkommen till Tanzania.

Du hämtas på flygplatsen av din safariguide som kör dig till Karatu, där du ska övernatta på en charmig lodge. Du kan räkna med att resan tar 4-5 timmar, då du har gott om tid för att fascineras av omgivningarna, som står i skarp kontrast till det du är van vid därhemma.

Om du landat kvällen före så hämtar guiden dig på hotellet efter frukosten.

Vid ankomst på lodgen checkar du in och härefter kan du ägna resten av dagen till avkoppling i de exotiska omgivningarna. Det är en bra idé att ta det lite lugnt, så att du är redo för safariäventyr nästa dag

Inkluderat hotell
Farm of Dreams Lodge 4
Helpension
Dag 3:

Baobabträd och storvilt i Tarangire

Efter frukost på hotellet går resan vidare till Tarangire Nationalpark, en åktur på crika 1,5 timme.

Du ger dig ut på safari i nationalparken och följer floden Tarangire, som är parkens livsnerv och som parken har fått sitt namn ifrån. Området är framför allt känt för sina stora elefanthjordar, men här finns även gott om andra djur, som lejon, leopard, buffel, olika antiloper och många olika fågelarter.

Tarangire bjuder även på en stor naturupplevelse i form av majestätiska baobabträd som är 100-tals år gamla och som ger området en särskild stämning och charm.

Efter denna spännande safariupplevelse åker du tillbaka till lodgen, där du hinner med en stunds vila före middagen.

Inkluderat hotell
Farm of Dreams Lodge 4
Helpension
Dag 4:

Ngorongorokratern – Serengeti

Du äter frukost, lämnar Karatu och kör mot Ngorongoro Conservation Area, gaten ligger bara en halvtimme bort. Härifrån slingrar sig vägen uppåt längs den 600 meter höga kratern och utsikten är fantastisk när du når toppen. Du kör ner i kratern längs de branta väggarna och kör på safari nere på botten. Kratern är känd för ”The Big Five”: elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard, men här finns även gott om andra rovdjur, som schakal, hyena och gepard. Flodhäst kan också ses i kratern, liksom olika gaseller, antiloper och zebror. Kratern är ett av de bästa ställena i Afrika för att se svart noshörning. Även fågelbeståndet är stort med flamingo, krontrana, sekreterarfågel och struts som några av de mest spektakulära.

Kratern bildades av en vulkan som fick ett våldsamt utbrott för 2–3 miljoner år sedan och kollapsade. Ngorongorokratern finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista och anses vara ett av världens naturliga underverk.

På eftermiddagen lämnar du kratern och kör vidare västerut, mot Serengeti. Längs vägen ser du massajer i traditionella kläder som vallar sin boskap och det är inte ovanligt att se även vilda djur utanför parken. Här finns inga staket och djuren rör sig fritt. Du kör in Serengeti National Park, som finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista och anses vara en av de allra bästa nationalparkerna i världen. Vårt övernattningsställe ligger mitt inne i nationalparken och du har hela vägen möjlighet för att se fler djur. 

Du äter middag på campen och gör dig hemmastadda i våra tält, som alla är utrustade med bekväma sängar, elektricitet och badrum med toalett. Tältduken släpper igenom ljud och dofter från savannen utanför och du somnar gott efter en lång och innehållsrik dag.

Inkluderat hotell
Tanzania Bush Camps: Central Serengeti 4
Helpension
Hotelluppgraderingar
Serengeti Serena Safari Lodge 4
Tilläggsturer
Besök i massajby
Dag 5:

Heldag i Serengeti

Du startar dagen tidigt för att hinna ut medan djuren är aktiva, innan värmen från solen får många djur att söka skydd i skuggan. Med lite tur ser du en flock lejon som fällt ett byte under natten. 

Du befinner dig mitt ute på en savann som känns ändlös. Slätterna breder ut sig så långt ögat kan nå och ger ibland känslan av att sitta i en båt långt ute på en öde ocean, men här är finns en djurrikedom som är unik. I Serengeti finns mer än 500 fågelarter, ett 70-tal stora däggdjursarter, och en stor population av rovdjur. Det finns goda chanser att bocka av många nya arter på checklistan i dag. 

Du äter lunch på campen, vilar en stund och ger dig ut på ännu en safari på eftermiddagen. 

Under större delen av året (november – juli) befinner sig de vandrande gnuerna, migrationen, i Serengeti. Antalet gnuer uppskattas till 1,5 miljon och i sällskap har de 100 000-tals zebror och gaseller. Det är ett imponerande skådespel att se de stora hjordarna röra sig över slätterna.

Efter middagen tänds bålet och du kan  fascineras av den afrikanska stjärnhimlen och tänka tillbaka på ännu en fantastisk safaridag. 

Inkluderat hotell
Tanzania Bush Camps: Central Serengeti 4
Helpension
Hotelluppgraderingar
Serengeti Serena Safari Lodge 4
Tilläggsturer
Ballonsafari Serengeti
Dag 6:

Flyg till Zanzibar

Du vaknar upp till en dag med nya äventyr. Efter frukost beger du dig till Seronera Airstrip för att flyga till Zanzibar. Om du har tur får du med några sista djurupplevelser längs vägen.

På Zanzibar möts du av en chaufför som kör dig till ditt hotell. Nu väntar en härlig badsemester med underbara vita stränder och vajande palmer vid ett turkosblått hav.

Om du har köpt helpension eller all inclusive på din badsemester gäller detta endast vid ankomst till hotellet på Zanzibar.

Inkluderat hotell
Zanzibar Queen Hotel (Östkusten) 4
Halvpension
Hotelluppgraderingar
Toa Hotel & Spa (Östkusten) 5
Zanzibar Magic Boutique Hotel (Östkusten) 4
The Z Hotel (Norra kusten) 4
My Blue Hotel (Norra kusten) 4
Zuri Zanzibar (Norra kusten) 5
Karafuu Beach Resort & Spa (Östkusten) 4
Nungwi Beach Resort by Turaco (Norra kusten) 4
Dag 7-11:

Zanzibar

På paradisön Zanzibar, möts du av kritvita sandstränder, palmer och kristallklart vatten. Här har du alla möjligheter för att slappna av och njuta av livet i skuggan, under en vajande palm. Ta ett dopp i den underbara azurblåa Indiska oceanen, eller bada i poolen och njut av solens strålar medans du tänker på den magiska safariresa du precis har upplevt.

Vill du uppleva mera än stranden? Så finns det många möjligheter för utflykter på Zanzibar. Både ön och havet omkring bjuder på en rad olika aktiviteter så som dykning och snorkling vid det spektakulära korallrev, båtturer med speciella dhows, havsfiske med möjlighet för att uppleva vilda delfiner eller en tur till en imponerande koloni av havssköldpaddor.

Föredrar du att stanna på landbacken, rekommenderar vi ett besök på ett av öns många kryddplantager eller gå en tur i Stone Town som är Zanzibar Citys gamla stadsdel som p.g.a. sin färgsprakande kultur och historiska byggningar, är upptaget på UNESCOs världsarvslista.

Det är möjlighet för att boka flera nätter på Zanzibar.

Inkluderat hotell
Zanzibar Queen Hotel (Östkusten) 4
Halvpension
Hotelluppgraderingar
Toa Hotel & Spa (Östkusten) 5
Zanzibar Magic Boutique Hotel (Östkusten) 4
The Z Hotel (Norra kusten) 4
Karafuu Beach Resort & Spa (Östkusten) 4
Nungwi Beach Resort by Turaco (Norra kusten) 4
My Blue Hotel (Norra kusten) 4
Zuri Zanzibar (Norra kusten) 5
Tilläggsturer
Safari Blue Trip
Jozani Forest Tour
Prison island
Spice Tour
Stone Town
Dag 12:

Hemresan startar

Du hämtas på hotellet i god tid för att åka tillbaka till flygplatsen och påbörja hemresan.

Inkluderat hotell
Frukost
Dag 13:

Hemkomst

Välkommen hem från en oförglömlig resa till Tanzania och Zanzibar!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 4 nätter på safari med helpension
 • 6 nätter på Zanzibar med halvpension på 4-stjärnigt hotell
 • Flygresor och boende som beskrivet i programmet
 • Hämtning på flygplatsen och transfers mellan hotellen
 • Alla måltider på resan som beskrivet i programmet
 • Alla utflykter som beskrivet i programmet
 • Fönsterplats i 4-hjulsdriven landcruiser under safarin
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer
 • Resan genomförs vid minst två deltagare
 • Täckt av Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Tillköp av extra utflykter
 • Måltider utöver de som beskrivs i programmet
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Enkelrumstillägg
M
T
O
T
F
L
S
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!

Andra resor till Tanzania

 • 5 nätter på safari med helpension
 • 6 nätter på Zanzibar på 4-stjärnigt hotell med halvpension
 • Serengeti National Park
 • Lake Manyara
 • Ngorongorokratern
 • Tarangire National Park
Ingår i priset
 • 14 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
38 495 SEK
Läs mer
 • 5 nätter safari med helpension
 • Serengeti Nationalpark
 • Lake Manyara
 • Tarangire Nationalpark
 • Ngorongorokratern
Ingår i priset
 • 8 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
30 495 SEK
Läs mer