Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
utsikt från Lions Rock

Resor till Sri Lanka

Resor till Sri Lanka

På Sri Lanka hittar du något för alla: frodig natur, exotiska djurarter, ett spännande buddhistiskt kulturarv och härliga badstränder – och så är landets befolkning något av det vänligaste, mest gästvänliga och hjälpsamma man kan träffa på.

En rundresa på den tropiska paradisön i Indiska oceanen bjuder på upplevelser för både stora och små, och när du kommer hem har du massor med härliga minnen med dig i bagaget: kor som rör sig fritt på gatorna, färgstrålande kvinnor i sari, imponerande tempel, buddhistiska munkar, unika naturupplevelser, doften välsmakande curry-rätter och mycket, mycket mera.

Det är inte svårt att förälska sig i Sri Lanka, och när du väl har besökt Sri Lanka en första gång är det goda chanser för att du vänder tillbaka.

Upplevelser på Sri Lanka

När du reser till Sri Lanka får du garanterat upplevelser i världsklass och på en rundresa med Flamingo Tours får du något av det allra bästa landet har att bjuda på.

Besök till exempel Sigiriya Rock, som även är känt som lejonklippan och är upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Turen upp mot toppen på den 200 meter höga klippan är lång och varm, men när du har tillryggalagt de 1200 trappstegen upplever du en överdådig utsikt, som är hela mödan värd.

Staden Kandy i centrala höglandet är känt som landets spirituella centrum och är ett absolut måste när du reser till Sri Lanka. Här hittar du bland annat Temple of the Tooth, Tandens Tempel, som sägs vara hemvist åt en av Buddhas hörntänder och därför är en av Sri Lankas största helgedomar.

Drömmer du om ett exotiskt djurliv kan du åka på safari i en av Sri Lankas nationalparker och uppleva bland annat majestätiska elefanter, skygga leoparder, lekfulla apor och glupska krokodiler, samt stora påfåglar, färgstrålande papegojor och olika rovfåglar.

Den historiska Løveklippen sett från avstånd

Badsemester på Sri Lankas sydkust

Utöver spännande kultur, imponerande natur och den mest gästvänlig lokalbefolkningen man kan tänka sig, bjuder Sri Lanka också på azurblått vatten och fantastiska, palmkantade stränder med alla möjligheter för att slappa i timmar eller snorkla vid korallrevet. 

Sri Lanka är därför också en perfekt destination för en badsemester. På en badsemester på Sri Lankas sydkust får du uppleva härliga stränder, kristallklart vatten; du har chansen att se de lokala styltfiskarna, åka på båttur för att se blåvalar och delfiner vid Mirissa, besöka lokala tempel eller göra en utflykt till Galle, där du kan uppleva det holländska fortet som är upptaget på UNESCO:s världsarvslista.

Om du behöver mer avslappning hittar du bara en lugn plats på sandstranden eller vid hotellets poolområde och lutar dig tillbaka.

Trevlig sandstrand i Ahangama, Sri Lanka

Sri Lanka och Maldiverna

Efter den upplevelserika rundresan på Sri Lanka kan du förlänga din semester på underbara Maldiverna. Här får du en riktigt lyxig badsemester, där allt handlar om avslappning och om att skämma bort sig själv.

Maldivernas paradisöar lockar med kritvita, palmklädda stränder med kristallklart vatten och eminenta möjligheter för snorkling och andra vattensportsaktiviteter i lugna vatten.

De lyxiga hotellen erbjuder en lång rad aktiviteter och utflyktsmöjligheter för den som gärna vill uppleva mera, medan andra föredrar att bara ta det lugnt på stranden, på den privata terrassen eller på ett av hotellets många matställen och barer.

En avslappnande och lyxig badsemester på Maldiverna rekommenderas varmt, oavsett om du reser till Sri Lanka på familjesemester, på egen hand, med goda vänner eller på en romantisk resa på tu man hand.

Läs mer om resan till Sri Lanka och Maldiverne
Strandstolar i vit sand

Res till Sri Lanka med Flamingo Tours

När man planerar sin drömresa lägger man ofta många timmar på att leta inspiration och sätta ihop ett bra program.

Hos Flamingo Tours vill vi göra det enkelt att upplev det allra bästa och det ska vara lätt att se vad som ingår i resan du köper. Vi menar att det ger lugn och ro och är den bästa starten på en fantastisk resa.

Om du drömmer om något särskilt på din resa till Sri Lanka hjälper vi gärna till och skräddarsyr din drömresa, så att du får uppleva precis det som du själv drömmer om.

Kontakta oss på tel. 010-750 24 72 eller info@flamingotours.se.

Kvinna tebonde, i färgglada kläder.