Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Lions njuter av en måltid
Från 27 995 SEK
16 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Kruger Safari och Mauritius

Kombinationen med safari i Sydafrika och sol och bad på Mauritius ger dig chansen att uppleva något av det allra bästa i världen.


Safaridelen är perfekt för dig som både vill uppleva en fantastisk safari och samtidigt önskar avslappning och lyx. Du bor på Lamai Safari Lodges, som har flera mindre lodger och bungalows i djurrika områden. Alla håller samma höga standard.


Lamai Safari Lodges har dansk ägare, men personalen är inhemsk och man har tillgång till ett 10 000 hektar stort privat ”Big Five”-område av Krugerparken, där alla safariturer äger rum. Du har goda chanser att uppleva de fem legendariska djuren: elefant, noshörning, buffel, leopard och lejon.


Här upplever du äkta sydafrikansk stämning med en touch dansk ”hygge” och safarin pågår utanför från morgon till kväll.


Se fram emot en oförglömlig resa späckad med fantastiska upplevelser i Sydafrika och Mauritius!

 

Höjdpunkter

 • 7 övernattningar på safari i Sydafrika med halvpension
 • 5 övernattningar i Mauritius med halvpension
 • Safari i Lamai Safaris privata ”Big 5-område”i Kruger Nationalpark
 • Picknick och safari vid Olifants River – upplev flodhästar, krokodiler och elefanter vid floden  
 • Panoramaturen i Drakensbergen – vackar utsiktsplatser och betagande vattenfall  
 • Blyde River Canyon – världens tredje djupaste ravin och en av de vackraste i världen
 • Lyxig badsemester på exotiska Mauritius

 

Har du andra önskemål? Kontakta oss, så skräddarsyr vi din resa.

Sydafrika

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Utresa från Sverige

Du flyger från Sverige/Köpenhamn på eftermiddagen och flyger mot Sydafrika med mellanlandning(ar) än längs vägen.

Luta dig tillbaka och njut, så du är redo för de många fantastiska upplevelserna som väntar dig först i Sydafarika och därefter på Mauritius.

 

Dag 2:

Ankomst – transfer till lodgen

Du ankommer till flygplatsen i Johannesburg där en chaufför möter dig. Du lämnar Johannesburg och kör mot Drakensbergen och det populära low weld-området där Lamai Safari ligger. Det tar 5-6 timmar att köra till lodgen inlusive ett par stopp, där du kan sträcka på benen och har chansen att se de första djuren. 

Efter incheckning är det möjlighet för att bekanta sig med området, innan middagen serveras under bar himmel.

Ingår
Lamai Safari Lodges 4
Middag
Dag 3:

Game drive i Kruger Nationalpark

Du hämtas tidigt på morgonen för att köra ut på en stämningsfull morgonsafari.

Djurspåren efter nattens aktiviteter är fortfarande färska och du körs ut i området där du har chansen för att bland annat uppleva ”The Big Five”, som är en beteckning på den fem djur som var svårast för de gamla storviltsjägarna att nedlägga – elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard.

Det är även möjligt att uppleva en lång rad andra ikoniska afrikanska djur, som giraff, zebra, kudu, vårtsvin och impala.

När du kommer tillbaka till lodgen serveras frukost. Härefter kan du slappna av vid poolen eller vid en av de många terrasser som har utsikt mot naturen och alla vilda djur.

På eftermiddagen beger du dig ut på en intensiv och fascinerande bush walk* med en erfaren ranger, som berättar om de spår och växter ni träffar på. En bush walk är en helt unik upplevelse där du har möjlighet att komma riktigt nära djuren på ett helt annat sätt än från en bil. Om du reser med barn ska du vara uppmärksam på att barn under 12 år inte får delta i en bush walk.

Åter på lodgen är resten av eftermiddagen på egen hand fram tills det blir dags för middag.

*Om du reser under de sydafrikanska sommarmånaderna byts bush walk ut mot en game drive med fokus på djurspår. Här kan barn från 3 år vara med. På sommaren är sikten allt för dålig i den frodiga bushen för att du ska kunna röra dig fritt på ett säkert sätt, men om rangern menar att det är tryggt kan du få lov att gå en liten tur till fots i ett område där det är lätt att se om det finns farliga djur i närheten.

Ingår
Lamai Safari Lodges 4
Halvpension
Dag 4:

Drakensbergen och Blyde River Canyon

Du äter frukost på lodgen och ger dig iväg mot de imponerande Drakensbergen som gör stort intryck med sina klippformationer och många utkiksplatser.

Blyde River Canyon skär igenom den nordliga delen av bergen och är en av de vackraste ravinerna i världen med sin frodighet och subtropiska vegetation. 

Du äter lunch i bergen på ett trevligt matställe och fortsätter till Graskop och vidare till Pilgrim’s Rest – en gammal guldgrävarstad med möjlighet för lite shopping. Dessutom stannar du vid The Three Rondavels, som är tre bergsformationer formade som de traditionella afrikanska hyddorna.

Du ska också se Bourke’s Luck Potholes vackra vattenfall och helt unika klippformationer som markerar starten av Blyde River Canyon. Dessutom upplever du utkiksplatsen som kallas ”God’s Window” tack vare sin imponerande utsikt över den frodiga dalen. Vid klart väder kan man ana horisontens båge i fjärran. 

Mätt på upplevelser vänder du tillbaka till lodgen där det serveras middag och senare väntar avslappning vid brasan.

Ingår
Lamai Safari Lodges 4
Halvpension
Dag 5:

Olifants River

I dag går turen till Olifants River, där du bland annat har goda möjligheter att uppleva flodhästar, krokodiler och elefanter som badar längs floden.

Du åker på safari i området längs floden och får utan tvekan en massa fantastiska djurupplevelser. En picknick i det fria ingår – en mysig och speciell upplevelse.

Efter en händelserik dag återvänder du till lodgen.

Ingår
Lamai Safari Lodges 4
Halvpension
Dag 6:

Avslappning eller aktiviteter i området

agen står till eget förfogande och det finns möjlighet för att beställa följande aktiviteter: 

 • Fyrhjuling i Big Five-området inklusive game drive + dansshow
 • Besök hos den tama flodhästen Jessica och Reptilparken + dansshow
 • Besök i landsby och smakprover på traditionella, sydafrikanska maträtter + dansshow
 • Båtsafari på Blyde River Dam och besök på bilmuseum + dansshow
Ingår
Lamai Safari Lodges 4
Halvpension
Dag 7:

Kruger National Park och ”The Big Five”

Dagen används till att få fler fantastiska Big Five-upplevelser i Lamai Safaris egen privata del av Kruger Nationalpark.

Du åker ut på upplevelserika safariturer i parken med möjlighet för att uppleva de fascinerande vilda djuren och mellan safariturerna finns det tid för avslappning och vila på lodgen.

Lunchen intas endera på lodgen eller ute i bushen beroende på hur det passar in i programmet.

På kvällen har du möjlighet för att äta middag under bar himmel och runda av dagen med en stunds avslappning vid bålet.

Ingår
Lamai Safari Lodges 4
Halvpension
Dag 8:

Game drive och sundowner i Kruger Nationalpark

Den sista dagen startar med ännu en game drive före frukosten.

Efter djurupplevelserna är det frukost och du har lite tid för att njuta av dagen och omgivningarna. Fram emot kvällen kör du ut till vår fantastiska utkiksplats där du ser solen gå ned över bergen medan du njuter av ett glas bubbel och lite snacks.

På väg tillbaka till lodgen kör vår ranger med strålkastare för att hitta djurögon i mörkret. Här finns bland annat möjlighet för att se lejon på jakt, elefanter som är trötta efter dagens ätande och står och sover mellan träden, och hyenor som nyfiket kommer ända fram till bilen.

Du vänder tillbaka till lodgen för middag och en sista kväll vid brasan.

Ingår
Lamai Safari Lodges 4
Halvpension
Dag 9:

Övernattning i Johannesburg

Det har blivit dags att säga hej då till det fantastiska djurlivet vid Lamai Safari Lodges. 

Chaufför kör dig till Johannesburg där du övernattar på Protea Hotel nära flygplatsen. Här får du en god natts sömn så du är redo att resa vidare till paradisstränder och fler upplevelser på exotiska Mauritius.

 

Ingår
Protea Hotel by Marriott O.R. Tambo Airport 4
Frukost
Dag 10:

Avresa mot Mauritius

Du hämats på hotellet och körs till flygplatsen för att flyga vidare till Mauritius. Flygtiden till Mauritius är cirka 4 timmar.

Här kan du se fram emot att tillbringa resten av semestern i lyxiga omgivningar vid öns härliga, finkorniga sanstränder och kristallklara vatten.

 

Ingår
La Pirogue 4
Middag
Dag 11-14:

Lyxig badsemester på Mauritius

Mark Twain skrev en gång att ’Mauritius was made first and then heaven, heaven being copied after Mauritius’ –  och han hade rätt!

Det är inte utan anledning att Mauritius är känt som ett äkta paradis med azurblått vatten så långt ögat kan nå, kritvita sandstränder och lyxiga hotell med enastående service och komfort.

Mauritius är dock så mycket mer än vackra stränder och har något för alla – från den äventyrslystne och aktive, till barnfamiljen och livsnjutaren. En safari i Sydafrika med badsemester på Mauritius kan också vara en perfekt bröllopsresa, där du får en perfekt blandning av storslagna naturupplevelser och avslappning på kritvita paradisstränder.

Aktiviteter på Mauritius

Oavsett om du gillar vattensport, som stand up paddling och kajak, båtturer till omkringliggande öar, naturupplevelser, kulturella utflykter, dykning, snorkling, golf eller djurupplevelser så finns det något för dig här – Mauritius har allt!

Under ”Tillköp” kan du läsa mer om några av de utflykter och aktiviteter du kan ägna dina dagar på Mauritius åt. Dessutom kan den serviceinriktade personalen på resorten hjälpa till med att arrangera ännu flera utflykter.

Mauritius är också ett bra resmål för golfentusiaster. Fantastisk utsikt och banor i världsklass kännetecknar de legendariska golfbanorna på Mauritius. Besök till exempel Ile aux Cerfs Golf Club, som er designad av dubble Masters-vinnaren Bernhard Langer och ligger i fantastiska omgivningar på privat ö med utsikt över det azurblå havet.

Ingår
La Pirogue 4
Halvpension
Tillköp/uppgradering
Catamaran cruise
Dormant Volcano and Sacred Lake
Big Foot Adventure
Casela World of Adventure
Discover the Multi-Cultural facet of Mauritius
Dolphins Encounter
Island Adventures
Sugar Adventure - Pamplemousse - Port Louis
The Tea Route
Dag 15:

Hemresan börjar

Efter några förhoppningsvis fantastiska dagar på Mauritius är det dags att säga hej då till detta frodiga paradis. 

Du körs därför till flygplatsen och flyger tillbaka mot Sverige med mellanlandning(ar) längs vägen. 

 

Ingår
Frukost
Dag 16:

Välkommmen hem från en oförglömlig resa!

Välkommen hem från en oförglömlig resa!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 7 nätter på Lamai Safari Lodges med halvpension
 • 1 natt i Johannesburg
 • 5 nätter på 4-stjärnigt hotell på Mauritius med halvpension
 • Flygresor och boende som beskrivit i programmet
 • Hämtning på flygplatsen och transfers mellan hotellen
 • Alla måltider på resan som beskrivet i programmet
 • Alla utflykter som beskrivet i programmet
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • Avgift till resegarantifonden
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Tillköp av extra utflykter
 • Måltider utöver de som beskrivs i programmet
 • Avbeställningsskydd
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg
M
T
O
T
F
L
S
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!