Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Resor till Costa Rica

Resor till Costa Rica

Drömmer du om att resa till Costa Rica? Eller är du inte riktigt övertygad än?

Costa Rica har oändliga upplevelser att erbjuda och är ett utmärkt semestermål, oavsett om du reser ensam, som ett par, med vänner, på smekmånad, med barn eller något annat.

Här är 5 bra anledningar att resa till Costa Rica.

1. Biologisk mångfald och natur

Costa Rica är ett av de länder i världen som har störst biologisk mångfald med en rik variation av växter, djur och fåglar. Landet har imponerande regnskogar, vulkaner, stränder och en mängd nationalparker och skyddade områden. Resenärer kan uppleva sällsynta djurarter, färgglada fåglar och exotiska växter i deras naturliga livsmiljö.

2. Äventyrliga aktiviteter

Costa Rica erbjuder ett brett utbud av äventyrliga aktiviteter som vandring i regnskogen, zip-lining genom trädtopparna, vulkanklättring, surfing, dykning och snorkling. Oavsett om du är en naturälskare, vattenhund eller adrenalinsökare finns det gott om spännande upplevelser att välja mellan.

3. Hållbar turism

Costa Rica är känt för sin hållbara turism. Landet har investerat i grön energi och bevarandeprogram, och många hotell och turer är miljövänliga. Resenärer kan njuta av naturen samtidigt som de bidrar till bevarandet av Costa Ricas unika naturresurser.

4. Gästfrihet och kultur

Costa Ricaborna, även kända som "Ticos", är kända för sin vänlighet och varma gästfrihet. Du kommer att känna dig välkommen vart du än går. Landet har också en rik kultur med färgglada marknader, traditionella konstverk och utsökt lokal mat som speglar landets mångsidiga arv.5. Kombinera med paradisstränder och vackra korallrev på Giliöarna

5. Livsstilen "Pura Vida"

Costaricanerna lever efter mottot "Pura Vida", som betyder "rent liv". Denna filosofi symboliserar en positiv och avslappnad livsstil som prioriterar glädje, tillfredsställelse och harmoni med naturen. När du besöker Costa Rica kommer du att inspireras av den avslappnade atmosfären och den glada livsstil som lokalbefolkningen omfamnar.

Är du redo att resa? Eller är det något du vill veta mer om?

Ring våra duktiga reseexperter på 010-750 24 72 för att prata om möjligheterna att resa till Bali eller någon av våra många andra destinationer.

Sevärdheter och upplevelser i Costa Rica

Costa Rica är ett tropiskt paradis som erbjuder besökare en unik blandning av natursköna underverk, spännande äventyr och rik kultur. Det lilla landet är känt som "fredens och naturens rike" och har länge varit ett populärt resmål för resenärer som vill uppleva den orörda naturens skönhet och ägna sig åt ett brett utbud av utomhusaktiviteter. Se vilka aktiviteter du kan uppleva i Costa Rica här:

Natursköna nationalparker

I Costa Rica finns en mängd nationalparker där besökare kan utforska den biologiska mångfalden. Monteverde Reserve och Manuel Antonio National Park är kända för sitt rika djurliv och sina vackra stränder.

Imponerande vulkaner

Vulkanen Arenal erbjuder inte bara fantastiska vyer, utan också möjligheter till vandring och upplevelser i de varma källorna vid vulkanernas fot.

Äventyr

Costa Rica är ett högborg för ziplining, där besökare kan glida genom trädtopparna och njuta av fågelperspektiv över djungeln. Du kan åka zipline i Arenal och Monteverde-reservatet.

Stränder och vattenaktiviteter

Landets kustlinje är berikad med vackra stränder, perfekta för solbad och vattensporter som surfing, dykning och snorkling. Tortuguero nationalpark är känd för sin sköldpaddsskådning, medan Guanacaste-provinsen erbjuder underbara stränder och dykplatser.

Kulturella upplevelser

Costa Ricas kultur och traditioner kan utforskas i städer som San José. Besökarna kan delta i lokala marknader, smaka på äkta costaricansk mat och lära sig mer om landets historia och hantverk.

Costa Ricas vilda djur

Costa Rica är känt för sitt otroliga djurliv. Landet är hem för en mängd olika djur, allt från färgglada fåglar till imponerande däggdjur och fascinerande insekter. Ett besök i Costa Rica erbjuder unika möjligheter att uppleva naturen och se djur i deras naturliga livsmiljö.

Djurliv i regnskogen

I de frodiga regnskogarna i Costa Rica kan du träffa på otaliga fågelarter, inklusive papegojor, tukaner och kolibrier. Regnskogarna är också hem för apor som kapucinapor, vrålapor och sengångare som hänger i träden och rör sig i maklig takt. 

Djurliv i floder och sjöar

I de omgivande floderna och sjöarna kan du se krokodiler och leguaner, medan kustområdena är en grogrund för havssköldpaddor som lägger sina ägg på de varma sandstränderna. Om du har tur kan du också se delfiner och valar utanför Costa Ricas kustlinje.

Nationalparker och reservat

Besökare i Costa Rica har möjlighet att utforska nationalparker och reservat där de kan uppleva detta fantastiska djurliv på nära håll. Landet har en stark miljömedvetenhet och arbetar hårt för att bevara sin naturliga miljö och skydda de utrotningshotade arter som kallar Costa Rica sitt hem. Att resa till Costa Rica är ett unikt tillfälle att fördjupa sig i naturen och uppleva den otroliga rikedom av vilda djur som detta vackra land har att erbjuda.

Naturen i Costa Rica

Detta land är känt för sin oöverträffade skönhet och mångfald, med allt från frodiga regnskogar till vackra stränder och imponerande vulkaner.

Regnskogar

Mycket av Costa Ricas naturliga skönhet finns i dess omfattande regnskogar, som utgör cirka 25% av landets landyta. Regnskogarna är hem för ett rikt djurliv, bland annat exotiska fåglar som papegojor, tukaner och kolibrier samt olika typer av apor och sengångare. I regnskogarna finns också otaliga arter av insekter, amfibier och orkidéer som bidrar till den otroliga biologiska mångfalden.

Vulkaner

Costa Rica är också känt för sina imponerande vulkaner, varav några fortfarande är aktiva. Vulkanerna i Arenal och Rincón de la Vieja lockar besökare från hela världen som vill se de magnifika vyerna och de varma källorna som är resultatet av vulkanisk aktivitet.

Stränder

Costa Ricas kustområden är också anmärkningsvärda, med vackra stränder på både Stilla havet och Karibiska havet. Dessa stränder är inte bara perfekta för sol och bad, utan de är också viktiga uppfödningsplatser för havssköldpaddor som kommer hit för att lägga sina ägg på natten.

Barn i Costa Rica

Att resa till Costa Rica är ett utmärkt tillfälle att ge din familj en berikande och minnesvärd upplevelse. Costa Rica är ett land fullt av spännande äventyr och rik natur, perfekt för familjer som vill utforska tillsammans.

Natur och djurliv

Costa Ricas största skatt är dess mångsidiga natur. Barnen kommer att förtrollas av regnskogens färgglada fåglar, apor och fascinerande insekter. Vid floder och sjöar kan de få syn på krokodiler, leguaner och en mängd olika fågelarter. Stränderna längs kusten inbjuder till lek i det klara vattnet och byggande av sandslott. Naturen blir en pedagogisk lekplats där barnen kan utforska och lära sig om djurlivet på nära håll.

Äventyr och aktiviteter för hela familjen

Costa Rica erbjuder spännande äventyr som passar familjer. Från ziplining i regnskogen till vandring till imponerande vattenfall - det finns något för alla. Familjer kan utforska vulkaner och lära sig om geologi samtidigt som de ser geotermisk aktivitet på nära håll. Nattvandringar ger möjlighet att upptäcka nattlivet i regnskogen och se sällsynta nattdjur och insekter. Landet erbjuder otaliga möjligheter till familjeäventyr som skapar minnen för livet.

Kulturella upplevelser

Costa Rica är känt för sin vänliga befolkning som varmt välkomnar barn. Familjerna kan utforska den lokala kulturen och traditionerna, prova traditionella costaricanska rätter och lära sig mer om den autentiska livsstilen. Denna kulturella inblick skapar förståelse och öppnar dörrarna till en värld av nya upplevelser för barnen.

En lärorik upplevelse

Att resa till Costa Rica är inte bara roligt och spännande, det kan också vara en lärorik upplevelse för barnen. Landets engagemang för miljöskydd och hållbarhet ger en unik möjlighet att lära sig om vikten av att skydda vår planet. Denna insikt kan forma barnens medvetande och inspirera dem att ta hand om naturen och miljön.

Att resa till Costa Rica kommer inte bara att vara en semester, det kommer att vara en berikande upplevelse som stärker familjebanden och skapar minnen som barnen kommer att uppskatta under hela livet. Costa Ricas skönhet, vänliga atmosfär och utbildningsmöjligheter väntar på hela familjen.

Res med Flamingo Tours till Costa Rica

På Flamingo Tours strävar vi efter att göra hela planeringsprocessen så enkel och transparent som möjligt, och om du har några önskemål om ändringar skräddarsyr vi gärna din resa så att du får den resa till Costa Rica som du drömmer om.

Kontakta oss på tel. 010-750 24 72 för ett förutsättningslöst samtal om dina drömmar och alternativ eller låt dig inspireras av våra reseförslag nedan:

Costa Ricas höjdpunkter

Costa Rica från kust till kust

Bäst i Costa Rica