Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Från: 23 495 SEK
14 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Sri Lanka med barn

Sri Lanka är ett underbart resmål för dig som reser med barn. Här finns en härlig blandning av exotiska djur och vacker natur, fascinerande tempel, härliga sandstränder och familjevänliga hotell med pool.

På den här resan har vi lagt in de vackraste och mest barnvänliga upplevelserna kombinerat med gott om egen tid för att koppla av, bada eller lägga till de aktiviteter som familjen drömmer om.

Ni har egen privat chaufför och guide under hela resan, så ni bestämmer takten själva och kan ta de pauser ni behöver.

Om du vill göra det extra enkelt för dig, kan du uppgradera till halvpension på hela resan för endast 2 400 kr per vuxen och 1 200 kr per barn. Vår erfarenhet är att dagarna är så pass fyllda med innehåll, att det är skönt att äta på hotellet på kvällen.


Höjdpunkter:

 • 5 nätter på rundresa med privat chaufför/guide
 • 6 nätter på badsemester
 • Barnvänliga hotell med pool
 • En lugn start i Negombo
 • Dansshower och tempel i Kandy
 • Naturskön tågresa till Ella
 • Safari i Udawalawe Nationalpark
 • Besök på ett barnhem för elefanter
 • Badsemester och sköldpaddor i Hikkaduwa


Om du har andra önskemål för din resa, t.ex. fler/färre nätter eller annat boende, vänligen kontakta oss på tel. 010-750 24 72 eller på info@flamingotours.se. Vi hjälper dig gärna att skapa ett skräddarsytt program som uppfyller dina drömmar och önskemål.

Vi rekommenderar inte denna resa i april, maj, juni, juli, augusti, september och oktober. Om du drömmer om att resa till Sri Lanka från april till oktober rekommenderar vi istället rundresan Sommarsemester på Sri Lanka med barn.

Sri Lanka

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Utresa – låt äventyret börja!

Ni flyger från Sverige till Sri Lanka med mellanlandning(ar) längs vägen.

Luta er tillbaka och njut av resan. Det väntar er massor av spännande upplevelser när ni kommer fram.

Dag 2:

Välkommen till Sri Lanka

Ni ankommer till Bandaranaike Internationella flygplats där er chaufför står redo att ta emot er och köra er direkt till ert hotell i Negombo.

Negombo är en mysig badort norr om Colombo på Sri Lankas västkust och ligger mindre än en timmes bilresa från flygplatsen.

Beroende på när ni landat och kommer fram till hotellet kan ni använda resten av dagen på att utforska området, koppla av, låta barnen leka i poolen eller bara gå till sängs för att varaa redo att njuta av morgondagen.

Inkluderat hotell
Club Hotel Dolphin 4
Dag 3:

Avkoppling i Negombo

Idag har ni hela dagen på dig att bara koppla av, vänja dig vid de nya omgivningarna och tidsskillnaden, bygga sandslott på den långa, gyllene sandstranden eller bada i hotellets härliga pool.

Om du vill utforska staden kan ni enkelt hyra en tuk-tuk och be chauffören att ta er runt Negombos huvudattraktioner. Ni kan till exempel besöka den lokala fiskmarknaden, det gamla holländska fortet, vackra St Mary's Church och Angurukaramulla Temple, ett av de äldsta och mest heliga buddhistiska templen i Negombo.

Inkluderat hotell
Club Hotel Dolphin 4
Frukost
Tilläggsturer
Negombos höjdpunkter
Dag 4:

Tefabrik, dansshow och Temple of the Tooth

Efter frukost på hotellet kör ni till staden Kandy som finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Längs vägen besöker du en lokal kryddträdgård där du kan uppleva hur de världsberömda kryddorna från Sri Lanka odlas och används. Förutom kryddor som används i matlagningen har Sri Lanka en tradition av att använda kryddor för smärtlindring och hudvård som en del av ayurvediska behandlingar.

Du kommer också att besöka en tefabrik för en rundtur bakom kulisserna. Teproduktion är en imponerande och överraskande process som kan verka väldigt "gammaldags" - särskilt när man tänker på att det faktiskt är te som säljs till stora varumärken som Lipton.

Det är också möjligt att stanna till vid Millennium Elephant Foundation, där man kan se elefanter på nära håll och få möjlighet att mata dem och bada dem i floden. Läs mer under "Tillköp/uppgradering".

Fortsätt till Kandy, som ligger i en dal, vackert omgiven av frodiga kullar och tefält. Kandy var den sista kungliga huvudstaden innan Sri Lanka hamnade under brittisk kontroll 1815, och med influenser från hinduismen, den brittiska kolonialtiden och inbördeskriget som tog slut 2009 bjuder området på massor av spännande arv och historia.

På kvällen kan du se fram emot en kulturell föreställning med musik och dans, innan du besöker Temple of the Tooth, som är anledningen till att Kandy är känt som Sri Lankas andliga centrum. I Temple of the Tooth finns en av buddhismens viktigaste reliker - Buddhas hörntand.

Templet är dekorerat enligt högsta standard och är ett absolut måste när man reser till Sri Lanka.

Inkluderat hotell
Thilanka Hotel 4
Frukost
Tilläggsturer
Millennium Elephant Foundation
Dag 5:

Kandy på egen hand

Idag kan du se fram emot en dag på egen hand i Sri Lankas kulturhuvudstad med gott om möjligheter att utforska staden, åka på spännande utflykter eller bara koppla av på hotellet, ta ett dopp i den härliga swimmingpoolen och njuta av de vackra omgivningarna.

Om du vill utforska området på egen hand rekommenderar vi en tur till Bahirawakanda-templet, som ligger ca en kilometer från stadens centrum. Det är lätt att ta sig dit med en tuk-tuk och från templet kan du njuta av spektakulär utsikt över Kandy, sjön och Tandens Tempel. Dessutom får du på nära håll uppleva den imponerande, 25 meter höga, vita buddhan som skådar ut över Kandy och som kan ses från hela staden.

Om du föredrar organiserade utflykter finns det gott om alternativ i Kandy för både barn och vuxna. Prova på forsränning, vandra i det natursköna Udawattakele Forest Reservation, gå en matlagningskurs eller besök den kungliga botaniska trädgården, som anses vara en av de mest spektakulära botaniska trädgårdarna i hela Asien.

Inkluderat hotell
Thilanka Hotel 4
Frukost
Tilläggsturer
Forsränning
Vandring i Udawattakele Forest Reservation
Dambulla Cave Temple och lejonklippan
Dag 6:

Naturskön tågresa till Ella

Din chaufför hämtar dig på ditt hotell efter frukost och kör dig söderut mot Nanu Oya, där du tar tåget till Ella. På vägen besöker du Ramboda Falls - ett av Sri Lankas vackraste vattenfall, omgivet av tät, frodig skog.

I Nanu Oya går ni ombord på tåget till Ella, medan chauffören tar ert bagage till bilen. Tågresan mellan Nuwara Eliya och Ella är en av de vackraste i världen och tar dig dit bilar inte kan åka.

Avståndet mellan Nanu Oya och Ella är inte mer än 60 kilometer, men tågresan tar ändå cirka 3 timmar, vilket ger dig gott om tid att ta in det fascinerande landskapet. Luta dig tillbaka och njut av utsikten när du kör förbi gröna tefält, vackra vattenfall och imponerande bergslandskap, genom tunnlar och in i molnen på din väg till Ella.

Vid ankomsten till Ella väntar er chaufför på att ta er till ert hotell, varefter ni har kvällen på egen hand.

Inkluderat hotell
Heavens Edge Hotel Ella 4
Frukost
Dag 7:

Fri dag i Ella

Idag har du dagen till förfogande i den charmiga bergsstaden Ella, som ligger i en underbar miljö med vackra teplantager, kristallklara vattenfall och frodig natur.

Om du bara vill koppla av kan du tillbringa dagen vid poolen på hotellet, och om du vill uppleva ännu mer kan du åka zipline på Flying Ravana, hyra mountainbikes och utforska Sri Lankas pittoreska bergsland på egen hand, eller gå på en vacker vandring till Little Adam's Peak, som med sin relativt plana väg genom frodiga teplantager och vacker natur är hanterbar för både barn och vuxna.

På kvällen kan ni antingen äta middag på hotellet eller promenera längs Ellas mysiga huvudgata, där ni hittar ett litet urval av restauranger, barer och små butiker.

Inkluderat hotell
Heavens Edge Hotel Ella 4
Frukost
Tilläggsturer
Flying Ravana mega zip line
Vandring till toppen av Little Adam's Peak
Dag 8:

Safari i Udawalawe National Park

Idag kör ni vidare till Udawalawe nationalpark, där ni kan se fram emot en äventyrlig eftermiddagssafari.

På vägen ser du vackra Ravana Falls, som är känt som ett av Sri Lankas bredaste vattenfall, och den ikoniska Nine Arch Bridge, som är en av de mest fotograferade sevärdheterna i hela Sri Lanka. Nine Arch Bridge är ca 90 meter lång och nästan 30 meter hög och ligger i en vacker, grönskande omgivning och är ett måste på en resa till Ella.

Fortsätt till Udawalawe National Park, som är känd för sina stora elefanthjordar, sitt vackra landskap och sitt rika djurliv, som förutom elefanterna omfattar krokodiler, apor, bufflar, hjortar och ett rikt fågelliv.

Efter en härlig safari kör ni till ert hotell där ni kan koppla av och njuta av kvällen.

Inkluderat hotell
Centauria Wild 4
Frukost
Dag 9:

Elefantbarnhem och sköldpaddor

Ni börjar dagen med ett besök på Elephant Transit Home - ett mycket erkänt elefantbarnhem som hjälper övergivna och skadade elefanter att återhämta sig så mycket att de kan släppas ut i naturen igen.

Elefanterna strövar fritt omkring på elefanthemmets område och det är inte möjligt att komma i direkt kontakt med dem, eftersom de hålls "vilda" så mycket som möjligt för att öka deras chanser att överleva i det vilda.

Därför kommer du att uppleva elefanterna från en utsiktsplattform där du kan njuta av utsikten över elefanterna som strövar omkring och leker, liksom de små, ivriga elefanterna som kommer springande upp till utfodringsstationen där de får sin mjölk - en rolig upplevelse för hela familjen.

Efter besöket på Elephant Transit Home fortsätter ni längs kusten mot Hikkaduwa. På vägen besöker ni ett sköldpaddskläckeri där lokalbefolkningen och volontärer arbetar för att skydda de lokala sköldpaddorna.

Vid ankomsten till Hikkaduwa, som ligger på Sri Lankas sydvästra kust, har du resten av dagen till fri disposition.

Inkluderat hotell
Coral Sands Hotel 4
Frukost
Dag 10-12:

Badsemester i Hikkaduwa

De närmaste dagarna tillbringar vi i Hikkaduwa - en livlig semesterort med gyllene sandstränder, härligt havsvatten, ett brett utbud av restauranger och butiker samt bra, barnvänliga hotell.

Stranden i Hikkaduwa är en av Sri Lankas mest barnvänliga, eftersom vissa områden skyddas av stendiken som bryter vågorna, vilket gör dem perfekta för simning och lek i vattnet. I Hikkaduwa finns det också stora möjligheter att se sköldpaddor direkt på stranden, liksom att snorkla på det långa korallrevet utanför kusten och se färgglada fiskar.

Om du vill uppleva ännu mer kan du ta en båttur i mangroveskogen vid Bentota, besöka Galle och det holländska fortet, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, eller åka på valskådning vid Mirissa.

Inkluderat hotell
Coral Sands Hotel 4
Frukost
Tilläggsturer
Val- och delfinsafari i Mirissa
Dag 13:

Hemresan börjar

Idag är det dags att säga adjö till Sri Lanka och påbörja hemresan. Din privatchaufför hämtar dig och kör dig till flygplatsen, så att du är framme i god tid före hemresan.

Förhoppningsvis har du många härliga minnen från en fantastisk och äventyrlig resa till Sri Lanka med barn.

Beroende på flygets tidtabell kan det hända att ni anländer till Sverige samma kväll på grund av tidsskillnaden.

Dag 14:

Välkommen hem

Välkommen hem från en fantastisk resa!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 11 nätter på Sri Lanka
 • Privat inhemsk chaufför/guide på rundresan
 • Flyg och inkvartering som beskrivet i programmet
 • Alla transfers som beskrivet i dagsprogrammet
 • Måltider som beskrivet i dagsprogrammet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Resan genomförs vid minst 2 deltagare
 • Trippelrum vid 3 vuxna eller 2 vuxna och 1 barn under 12 år
 • Familjerum eller rum med anslutande dörr vid 2 vuxna och 2 barn eller 3 vuxna och 1 barn under 12 år
 • Två dubbelrum vid 4 vuxna
 • Barnrabatten gäller vid minst två fullt betalande vuxna i rummet
 • Täckt av Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Måltider utöver de som beskrivs i programmet
 • Tillköp av extra utflykter
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg
M
T
O
T
F
L
S
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!