Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Från 18 995 SEK
17 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Vietnam från norr till söder med badsemester

På denna upplevelserika rundresa från norr till söder kommer du att uppleva några av Vietnams absoluta höjdpunkter.

 

Upplev vietnamesernas fascinerande kultur och livsstil, den vänliga lokalbefolkningen och det välsmakande vietnamesiska köket.

 

Gå på upptäcktsfärd bland historiska stadsdelar, spännande museer och viktiga monument och få en unik inblick i båda kejsartidens extravaganser, kolonialtiden och Vietnamkrigets brutala verklighet.

 

Slappna av och smält intrycken på den bildsköna stranden i Nha Trang och njut av den gudavackra naturen i Mekongdeltat, i Halong och Bai Tu Long-bukten med dess branta klippformationer, fascinerande grottor och flytande byar.

 

Resan kan anpassas efter dina önskemål vad gäller till exempel antal nätter, övernattningsställen m.m. Kontakta oss på tel. 010-750 24 72 för att få en offert på en skräddarsydd drömresa till Vietnam.
 

Höjdpunkter

 • 11 nätters innehållsrik rundresa  
 • 3 nätters badsemester  
 • Inrikesflyg på samtliga långa sträckor i Vietnam
 • Hanoi – kultur och historia i Vietnams pulserande huvudstad
 • Kryssning i Halong och Bai Tu Long-bukten – bortom allfartsvägarna
 • Hue – Vietnams gamla kejserliga huvudstad  
 • Hoi An – charmerande och autentisk stad med trevligt centrum
 • Badsemester i Nha Trang – finkornig sandstrand och azurblått vatten
 • Ho Chi Minh City – upplev det tidigare Saigon och fascinerande underjordiska tunnlar
 • Mekongdeltat – trevlig båttur på Mekongfloden
 • Flytande marknad– upplev lokalbefolkningens Vietnam

Mest för pengarna eller extra komfort?

Alla övernattningsställen på rundresan i Vietnam är noggrant utvalda för att ge så mycket som möjligt för pengarna. Om du önskar högre komfort erbjuder vi ett uppgraderingspaket med 4-stjärniga hotell på hela resan. Du kan se de olika hotellen under ”Tillköp/uppgradering” i dagsprogrammet.

Vietnam

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Avresa mot nya äventyr

Äntligen har dagen kommit, när du kan gå ombord på ditt flyg och börja resan mot Vietnam.

Luta dig tillbaka och njut av flygresan med en god bok, en film, ett korsord eller något helt annat.

Du tillbringar natten ombord på planet, så ta eventuellt med ett par öronproppar eller en sovmask, om det behövs för att få en god natts sömn.

När du kommer fram till Vietnam väntar massor med sinnesintryck och spännande upplevelser.

Dag 2:

Välkommen till Vietnam

Du landar på flygplatsen i Hanoi efter en förhoppningsvis behaglig och avslappnande resa.

Här står en chaufför redo för att köra till hotellet. Åkturen tar ca. 45 minuter till en timme, beroende av trafiken.

Här har du möjlighet för att acklimatisera dig och slappna av resten av dagen, så att du är redo att njuta av din vistelse i Vietnam, när äventyret börjar på allvar nästa dag.

Har du ork och lust är det naturligtvis fritt fram att utforska den charmiga vietnamesiska huvudstaden på egen hand.

Ingår
Anise Hotel 3
Tillköp/uppgradering
The Ann Hotel 4
Dag 3:

Guidad rundtur i Hanoi

I dag ska du uppleva några av Hanois höjdpunkter på en guidad rundtur i den spännande storstaden.  

Du startar dagen med ett besök på Ho Chi Minh Complex – ett trafikfritt område med botaniska trädgårdar, monument, minnesmärken och pagoder. Vietnameserna reser långväga för att besöka komplexet för att visa ära för ”Farbror Ho”.

Komplexet består bland annat av den stora marmorbyggningen Ho Chi Minh Mausoleum, Ho Chi Minh Museum – tillägnat Farbror Hos liv, samt den vackra One Pillar Pagoda, som är byggd i trä uppe på en stenpelare och formad som en lotusblomma.

Därnäst går turen vidare till Litteraturens Tempel – Vietnams första universitet och en av Hanois vackraste sevärdheter, samt ett extremt välhållet exempel på traditionell vietnamesisk arkitektur.

På motsatt sida av vägen kan du uppleva Vietnam Museum of Fine Arts, som verkar för att bevara landets konstnärliga skatter med bland annat målningar, keramik, religiösa skulpturer med mera.

Efteråt äter du lunch på en lokal restaurang, innan du ger dig iväg på en trevlig sightseeing till fots i Hanois Gamla Stan. I de gamla kvarteren i stadsdelen trängs charmiga byggnader i kolonialstil, buddhistiska tempel och pagoder, caféer, barer och restauranger med spännande butiker och konstgallerier.

Här upplever du också en traditionell vattendockteater – en unik nordvietnamesisk tradition – innan turen går tillbaka till hotellet.

Ingår
Anise Hotel 3
Frukost + lunch
Tillköp/uppgradering
The Ann Hotel 4
Dag 4:

Kryssning i Halongbukten

Efter en tidig frukost på hotellet går resan vidare mot Halong-bukten, som är Vietnams mest berömda turistattraktion och bjuder på några av de allra vackraste naturupplevelserna i hela Sydostasien. Det tar ca 2,5 timme att åka från Hanoi till Halong.

Bai Tu Long-bukten är en del av Halong som är mindre känd, men som bjuder på minst lika vacker och fascinerande natur. Här upplever du tusentals öar av kalksten utspridda i det smaragdfärgade vattnet – och som en bonus hittar långt färre turister hit än till berömda Halong.

Din kryssning startar därför i Halong-bukten, men fortsätter mot underbara Bai Tu Long, där du kan få några helt unika naturupplevelser bortom allfartsvägarna.

Strax före lunch är du framme vid hamnen i Hon Gai och kan gå ombord på det mysiga kryssningsfartyget, där en härlig välkomstdrink väntar på dig. Luta dig tillbaka och njut av upplevelsen och av lunchen som serveras.

Efter lunchen besöker du Vung Vieng Village – en autentisk flytande landsby, där det finns tid för att åka på upptäcktsfärd i en bambubåt och uppleva vardagslivet i den lilla fiskebyn eller paddla kajak.

Senare på eftermiddagen kan du bada, sola eller bara slappna av på orörda Ban Chan Beach. Detta är en riktig paradisstrand med fin, vit sand omgiven av branta kalkstensformationer och smaragdgrönt vatten.

Tillbaka på båten kan du smutta på en drink medan du tar du tar in utsikten mot den fantastiska solnedgången medan båten glider vidare mot Cong Dong, där den lägger till för natten.

På kvällen serveras det en utsökt middag från grillen, sedan finns det möjlighet att prova på att fiska bläckfisk, låna olika spel, njuta av en cocktail, ett glas juice eller vin (mot betalning).

Du övernattar i en fin hytt med privat badrum och balkong ombord på det lyxiga fartyget – en helt unik upplevelse.

Ingår
Garden Bay Cruise 4
Helpension
Dag 5:

Tai Chi och grottor i Bai Tu Long Bay

Efter en god natts sömn vaknar du upp till ljudet av vågornas mjuka skvalpningar. Om du är morgonpigg kan du delta i Tai Chi på soldäcket innan frukosten servas och båten styr mot Hon Co Island.  

På den frodiga, gröna ön kan du uppleva Thien Canh Son Cave – en av de otaliga grottorna som bildats genom miljontals år och är en del av det unika ekosystemet i Halongbukten.

Låt dig fascineras av detta spektakulära naturfenomen och öns enastående orörda skönhet innan du återvänder till båten, där du har möjlighet att slappna av på soldäcket och njuta av utsikten mot de spektakulära omgivningarna.

Medan du njuter av en sista lunch på båten seglar den tillbaka mot hamnen. Du åker nu till tillbaka mot Hanoi där du övernattar.

Ingår
Anise Hotel 3
Frukost + lunch
Tillköp/uppgradering
The Ann Hotel 4
Dag 6:

Turen går till Hue

Du äter frukost på hotellet i Hanoi. Sedan körs du till flygplatsen och flyger vidare till Hue.

Vid ankomst till Hue står din chaufför redo att hämta dig och köra dig vidare till ditt hotell. Åkturen från flygplats til hotellet tar ca. 30 minuter.

Här kan du ägna resten av dagen åt att koppla av eller upptäcka staden på egen hand.

Ingår
Serene Shining Hotel 3
Frukost
Tillköp/uppgradering
Midtown Hue 4
Dag 7:

Guidad rundvisning i Hue

I dag kan du se fram emot en spännande rundvisning i charmiga och stämningsfulla Hue – Vietnams före detta kejserliga huvudstad.

Dagen börjar med ett besök vid den karaktäristiska träbron Thanh Toan Bridge, som är en av de mest estetiskt värdefulla broarna i Vietnam.

Sedan fortsätter resan vidare till Minh Mang Tomb och Khai Dinh Tomb – två imponerande begravningskomplex, som de två kejsarna lät uppföra. Den förstnämnda anses vara den mest majestätiska av alla de kungliga gravarna och är känd för sin unika arkitektur, som harmoniskt och naturligt smälter in i omgivningarna.

Efter en god lunch på en lokal restaurang åker du vidare till citadellet i Hue, där du får en unik inblick i de gamla kejsarnas extravaganta leverne. Citadellet används som kungligt palats samt politiskt och religiöst centrum från det att det byggdes i början av 1800-talet till år 1945, då Vietnams sista kejsare abdikerade.  

Du kan se fram emot storslagen asiatisk arkitektur med imponerande fästningar och palats, Den Förbjudna stad inspirerad av Den Förbjudna Staden i Beijing, samt fascinerande historier om kejsarnas liv.

Den intressanta rundvisningen avslutas med ett besök vid ikoniska Thien Mu Pagoda, som är Hues äldsta pagod och som har ett vackert läge på en kulle med utsikt över floden. Här går du ombord på en drakbåt och seglar tillbaka till staden.

Åter i Hue hämtas du av en chaufför som kör dig vidare till Hoi An. Det tar ca tre timmar att åka, så du har god tid att slappna av och reflektera över de många upplevelserna du har fått under dagen som gått.

Ingår
Green Apple Hotel 3
Frukost + lunch
Tillköp/uppgradering
La Siesta Hoi An Resort and Spa 4
Dag 8:

My Son Sanctuary och stadstur i Hoi An

Efter frukost på hotellet hämtas du av en chaufför som kör dig till My Son Sanctuary, en åktur på ca. 1 timme. My Son Sancturary är ett enormt tempelkomplex från det gamla Champa-kungadömet, med som var influerat av hinduismen. My Son är i dag upptaget på UNESCOS:s världsarvslista.

De fascinerande ruinerna ligger i ett tropiskt djungelområde som omfattar mängder av vackra stenskulpturer, torn och tempel. Tempelkomplexet består av fler än 70 olika element, som alla är tillägnade olika hinduiska gudar och gudinnor.

På vägen tillbaka till Hoi An besöker du Kim Bong Carpentry Village – en unik hantverksby, där man har specialiserat sig på snickeriarbeten genom århundraden. Här kan du gå runt bland olika små verkstäder, prata en stund med byborna och beundra handgjorda möbler, vackra träbåtar och detaljerade, religiösa statyer.

Efter en god vietnamesisk lunch på en lokal restaurang bär det av på en guidad stadsvandring i Hoi An, som har en mysig, gammal stadskärna med en charmig blandning av historiska byggnader, butiker, restauranger och autentiska gatukök.

Här upplever du Hoi Ans färgsprakande lokala marknad samt Tan Ky Old House, som är stadens bäst bevarade exempel på hur en handelsman levde i staden på 1700-talet, då detta var en viktig och hektisk handelsstad.

Du upplever också imponerande Fujian Assemly Hall, som uppfördes i slutet av 1700-talet som en plats där invånare från kinesiska Fujian kunde mötas i Hoi An. I dag kommer både lokalbefolkningen och turisterna hit för att uppleva den fascinerande arkitekturen och platsen används ofta i samband med kinesiska festligheter.

Rundturen avslutas vid den 400 år gamla japanska bron, som ursprungligen byggdes för att binda ihop det japanska och kinesiska kvarteret. Japanese Covered Bridge är i dag en symbol för Hoi An och är en av Vietnams mest ikoniska turistattraktioner.

Ingår
Green Apple Hotel 3
Frukost + lunch
Tillköp/uppgradering
La Siesta Hoi An Resort and Spa 4
Dag 9:

Turen går till Nha Trang

Du äter frukost på hotellet och har resten av förmiddagen på egen hand i Hoi An.

På eftermiddagen har det blivit dags att checka ut från hotellet och åka till flygplatsen i Danang för att flyga vidare till Nha Trang. Här väntar några härliga dagar med sol, strand och avslappning i fokus.

När du landar i Nha Trang står en chaufför redo att köra dig vidare till hotellet. Åkturen tar ca. 50 minuter.

Ingår
Venue Hotel Nha Trang 3
Frukost
Tillköp/uppgradering
Red Sun Nha Trang 4
Dag 10-11:

Badsemester i Nha Trang

Badorten Nha Trang bjuder på en 6 kilometer lång finkornig, vit sandstrand med kristallklart vatten och ett stort urval av aktiviteter för både vuxna och barn.

Den fantastiska stranden är som gjord för ren avslappning, men om du vill se dig omkring kan du till exempel ta en båttur till en av öarna i närheten för att snorkla eller dyka.

Om du vill skämma bort dig själv rekommenderas en utflykt till områdets varma källor eller ett gyttjebad på en av stadens spaanläggningar.

Läs om mer om olika utflyktmöjligheter här.

Längs strandpromenaden hittar du många mysiga restauranger, strandbarer och små parker, medan själva staden en liten bit in från stranden har ett stort utbud av butiker, barer, restauranger och ett livligt nattliv.

Ingår
Venue Hotel Nha Trang 3
Frukost
Tillköp/uppgradering
Red Sun Nha Trang 4
Dag 12:

Resan fortsätter mot Ho Chi Minh City

Du äter frukost på hotellet och njuter av dina sista timmar i underbara Nha Trang, innan det blir dags för din transfer till flygplatsen, där du flyger vidare till Ho Chi Minh City.

När du landar i Ho Chi Minh City möts du av en chaufför som är kör dig till hotellet. Denna åkturen tar ca. 40 minuter.

När du har checkat in, kan du utforska Vietnams största stad på egen hand.

Du kan till exempel släntra en tur genom stadens historiska centrum, där du kan njuta av utsikten mot – och kontrasterna mellan – gamla franska byggnader och polerade skyskrapor.

Området bjuder också på breda boulevarder som populära Nguyen Hue, bra shoppingmöjligheter med allt från kända internationelle märken och designerbutiker till traditionellt hantverk och små souvenirbutiker, ett imponerande gatuliv och massor med fantastiska restauranger.

Ho Chi Minh Citys spännande museer kommer du att uppleva i morgon, när du bland annat ska ut på en fascinerande och lärorik resa tillbaka till Vietnamkriget.

Ingår
Liberty Saigon Greenview 3
Frukost
Tillköp/uppgradering
Paragon Saigon Hotel 4
Dag 13:

Stadsrundtur och Cu Chi-tunnlarna

I dag kan du se fram emot många upplevelser i charmiga och hektiska Ho Chi Minh City – staden som tidigare var känd som Saigon.  

På rundturen upplever du Presidentpalatset (även kallat Reunification Palace), där en nordvietnamesisk stridsvagn brakade in genom porten och markerade Vietnamkrigets slut år 1975. Palatset är som en tidskapsel från 1975 och man kan fortfarande se ett par av stridsvagnarna som användes i kriget.

I Ho Chi Minh upplever du också den fantastiskt vackra, nästan 60 meter höga Saigon Notre Dame-katedralen (utifrån) och Krigsminnesmuseet, som är en chockerande påminnelse om det långa och brutala Vietnamkriget. Här kan du bland annat se skrämmande bilder av delar av den amerikanska militärutrustningen som användes under kriget.

Efter lunch på en lokal restaurang åker du ut ur staden för att uppleva de berömda Cu Chi-tunnlarna, som byggdes av den kommunistiska gerillan under Vietnamkriget. Här kan du uppleva det imponerande och chockerande nätverket av tunnlar med bland annat sovrum, kök, fältsjukhus, kommandocentraler och vapenfabriker och själv prova på hur det känns att ”gå under jorden”.

Du körs tillbaka till hotellet efter en lång dag späckad med upplevelser.

Ingår
Liberty Saigon Greenview 3
Frukost + lunch
Tillköp/uppgradering
Paragon Saigon Hotel 4
Dag 14:

Båttur på Mekongfloden

Efter frukost på hotellet körs du till staden My Tho, som ligger i hjärtat av Vietnams berömda Mekongdelta. Här börjar du med att besöka den gudomligt vackra, buddhistiska pagodan Vinh Trang med fler än 60 statyer av Buddha och två hektar välhållna trädgårdar.

Sedan beger du dig ut på mysig båtfärd på Mekongfloden, där du kan njuta av traditionella hus på pålar och fruktplantager utmed floden.

Efter ett lunchstopp på Tortoise Island blir det ännu ett strandhugg för att njuta av underbara, färska frukter och honungste till tonerna av traditionell vietnamesisk musik.

Du kan även prova på en roddbåtstur på några av de små vattendrag som utlöper från Mekongfloden och gå på upptäcktsfärd genom fruktplantager och traditionella landsbyar, innan resan fortsätter till Can Tho, där guiden sörjer för transfer till ditt hotell.

Ingår
TTC Hotel Premium Can Tho 4
Frukost + lunch
Dag 15:

Flytande marknaden i Cai Rang

Morgonstund har guld i mun! Räkna med en tidig start på dagen, så att du hinner uppleva Cai Rangs flytande marknad när den är som allra mest livad på dagen. Den guidade turen börjar i Ninh Kieu Harbour kl. 06:30 och föregår i en mindre motorbåt.

Cai Rangs flytande marknad är en grossistmarknad med stora mängder läckra frukter och grönsaker, och här kan du verkligen känna stämningen av lokalbefolkningens Vietnam.

Båtturen fortsätter genom små kanalsystem till en by, där du kan lära dig mer om hur risnudlar tillverkas.

På en lokal restaurang äter du en välsmakande lunch innan du körs tillbaka till Ho Chi Minh, där du övernattar. Åkturen tillbaka till Ho Chi Minh City tar 4-5 timmar, beroende av trafiken.

Ingår
Liberty Saigon Greenview 3
Frukost + lunch
Tillköp/uppgradering
Paragon Saigon Hotel 4
Dag 16:

Hej då Vietnam

Du äter frukost på hotellet och har resten av dagen på egen hand, till det är dags att åka tillbaka flygplatsen och påbörja hemresan tillbaka mot Sverige med mellanlandning(ar) längs vägen.

Du lär ha massvis med spännande och oförglömliga upplevelser med dig hem i bagaget, så luta dig tillbaka och njut av flygresan, så att du är redo att berätta om dina upplevelser när du kommer hem.

Ingår
Frukost
Dag 17:

Välkommen hem!

Välkommen hem från en fantastisk resa till Vietnam!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 14 nätter i Vietnam
 • Flygresor och boende som beskrivet i programmet
 • Hämtning på flygplatserna och transfers till och från hotellen
 • De måltider som framgår av dagsprogrammet
 • Alla resor, utflykter och entrébiljetter som beskrivs i dagsprogrammet
 • Guidade utflykter i grupper med engelsktalande guide
 • Engelsktalande guider
 • Avgift till resegarantifonden
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Måltider utöver de som beskrivs i programmet
 • Tillköp av extra utflykter och/eller privat guide
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg
M
T
O
T
F
L
S
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!