Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Machu Picchu sett från toppen
Från: 32 995 SEK
13 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Historiska Peru

Upplev alla höjdpunkterna i Peru på denna fantastiska rundresa i det färgglada och mytomspunna landet.

 

Från huvudstaden ”Kungarnas stad” Lima till ”Den vita staden” Arequipa reser vi vidare upp i Anderna och upplever Colca Canyon med de svävande kondorerna.

 

Vi besöker Titicasjön som ligger på 4 000 meters höjd och upplever de färgstrålande indianstammarna i området. Härifrån beger vi oss vidare mot hjärtat av det gamla inkariket, staden Cusco, samt Den heliga dalen som leder oss mot det mytomspunna Machu Picchu – ett av världens sju underverk.

 

Vill du uppleva Amazonas som avslutning på resan så kan du välja vår Amazonasresa.

 

Rekommenderas inte för barn under 12 år.

 

Höjdpunkter

 • 11 nätters upplevelserik rundresa i Peru
 • Lima – upplev staden på kanten av Stilla havet. Bland annat stadsdelen Miraflores, San Fransisco-klostret och stadens historiska centrum
 • Arequipa – ”Den vita staden” med Santa Catalina-klostret, vacker arkitektur från kolonialtiden och den charmiga stadskärnan
 • Colca Canyon – Sydamerikas djupaste ravin, svävande kondorer och häpnadsväckande landskap
 • Titicacasjön – färgrika indianstammar på Uros och Taquile samt inkaruiner
 • Cusco – inkaindianernas huvudstad, Santo Domingo-kyrkan och Saksaywaman-ruinerna
 • Den heliga dalen – upplev Pisac och det imponerande ruinområdet Ollantaytambo
 • Machu Picchu – det mytomspunna och mäktiga inkaområdet högt uppe i Anderna

 

Om du har andra önskemål för din resa, t.ex. fler/färre nätter eller annat boende, vänligen kontakta oss på tel. 010-750 24 72 eller på info@flamingotours.se. Vi hjälper dig gärna att skapa ett skräddarsytt program som uppfyller dina drömmar och önskemål.

Peru

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Avresa från Sverige till Peru

Vi flyger med morgonflyget från Sverige och landar i Jorge Chávez International Airport på kvällen, lokal tid.

Vår lokala samarbetspartner kör oss till vårt hotell som ligger i den charmiga stadsdelen Miraflores. På vägen till hotellet får vi information om de nästkommande dagarna och om upphämtningstider.

Bilresan från flygplatsen tar ca 40 minuter.

Inkluderat hotell
Tierra Viva 3
Dag 2:

Stadsrundtur i vackra Lima

Efter frukosten hämtas vi på hotellet, sedan bär det av mot Limas centrala delar.

Tillsammans med grupper från andra hotell ska vi nu uppleva den historiska delen av staden, med de imponerande byggnaderna från den spanska kolonialtiden. Plaza Mayor, som är ett av stadens vackraste torg, ligger omgivet av regeringspalatset och katedralen, som är ett av de viktigaste exemplen på arkitektur från kolonialtiden i Peru.

Det gäller även det vackra San Fransisco-klostret, som Unesco har k-märkt som en del av världens kulturarv. Klostret har en av de viktigaste samlingarna av konst från kolonialtiden, och de dystra katakomberna under klostret bör också upplevas.

Vi besöker även den moderna delen av Lima: Stadsdelen El Olivar de San Isidro, Miraflores och Larcomar. I Miraflores kan man bland annat ta en promenad längs ”Malecon”, som är termen för de sammanhängande grönskande parkerna, som man via breda gångstigar kan gå genom medan man njuter av den betagande utsikten över Stilla havet.

Inkluderat hotell
Tierra Viva 3
Frukost
Dag 3:

Flyg till Arequipa och stadsrundtur

Vi hämtas upp på hotellet och skjutsas till flygplatsen, där resan nu går vidare till Arequipa, "Den vita staden". När vi ankommer till Arequipa blir vi hämtade och körda till vårt hotell.

Arequipa är Perus näst största stad och ligger vackert, omgiven av tre stora vulkaner. När vi har checkat in på vårt hotell har vi tid till att koppla av och på egen hand utforska staden innan vi på eftermiddagen tar en promenad tillsammans med en guide runt i staden.

Här lär vi oss bl.a. skillnaden på babyalpackaull och vanlig alpackaull, får historien om de fina vita byggnaderna och upplever en av de livliga lokala marknaderna med färska grönsaker, kött och frukt.

Inkluderat hotell
Casa Andina Select 3
Frukost
Dag 4:

Colca Canyon

Vi blir hämtade tidigt på morgonen och åker mot Colca Canyon genom ett fantastiskt vackert landskap.

På vägen dit passerar vi vackra sjöar, imponerande vulkaner och flera fantastiska utsiktspunkter, där det är möjligt att rasta och njuta av utsikten.

Vi stannar bland annat vid Pampa Cañahuas där många exotiska djur bor, häribland lamor, flamingor, Isidores hökörn och inte minst de eleganta och sällsynta kamelerna, vikunjor.

Från den högsta punkten på vår resa, 4 800 m upp, får vi den vackraste utsikten över den peruanska delen av Anderna.

Härifrån åker vi ned i dalgången till den lilla, pittoreska byn Chivay, där vi checkar in på vårt hotell och har resten av dagen till egna aktiviteter. Utforska till exempel staden, unna dig ett bad i de varma källorna ”La Calera” eller slappa på hotellet och njuta utsikten till de unika omgivningarna.

Inkluderat hotell
Casa Andina Standard Colca 3
Frukost
Dag 5:

Kondorkorset och vidare till Puno

Efter frukosten blir vi hämtade på hotellet och påbörjar rundturen där vi ska uppleva de mest fantastiska platserna i Colca Canyon.

På vägen stannar vi till i små byar där tiden har stått stilla och där den koloniala arkitekturen är imponerande välbevarad.

Vi beger oss vidare till Colca Canyons absolut bästa utsiktspunkt, ”Mirador Cruz del Condor” – Kondorkorset, där du har en fantastisk utsikt över den 1 200 meter djupa ravinen. Här får du också en väldigt sällsynt möjlighet att få uppleva de majestätiska kondorerna, som svävar genom ravinen med en imponerande vingbredd på upp emot tre meter, som gör den till världens största flygande fågel.

Vi åker tillbaka till Chivay, där det är dags att äta lunch. Sedan går resan vidare mot Puno, som ligger cirka sex timmar bort, inklusive planerade stopp vid utsiktspunkter.

I Puno checkar vi in på hotellet – nästan 4 000 meter över havet, inte långt från Titicacasjön.

Inkluderat hotell
Casa Andina Standard Puno 3
Frukost
Dag 6:

Uros och Taquile i Titicacasjön

Dagen ägnas åt att uppleva Titicacasjön, som ligger på gränsen mellan Peru och Bolivia, och är världens högst belägna sjö.

Vi blir hämtade på morgonen och åker ut i båt från Puno. Målet är de flytande öarna, Uros, som är små öar som är gjorde av sjögräs och rötter.

På varje ö bor det flera urosstammar och de lever som de har gjort i många hundra år, och det är fascinerande att få lov att uppleva hur deras vardag ser ut.

De visar stolt fram sitt hantverk, som kvinnorna ägnar dagarna åt att tillverka.

Vi fortsätter turen mot den långa klippön Taquile. Befolkningen på ön är känd för sitt hantverk, som anses vara bland det allra bästa av UNESCO – inte bara i Sydamerika, utan i hela världen.

På denna ö är det männen som stickar och kvinnorna som kardar ullen och väver.

Vi får en detaljerad inblick i deras kultur och äter lunch på en restaurang med traditionell mat på menyn.

Efter lunchen är det möjligt att utforska ön lite mer, innan vi tar båten tillbaka till Puno.

Inkluderat hotell
Casa Andina Standard Puno 3
Halvpension
Dag 7:

Resa genom Anderna till Cusco

Dagen ägnas åt att åka till Cusco, som en gång i tiden var hjärtat i Inkariket. Vi blir hämtade på hotellet och skjutsas till busstationen, där guiden hjälper oss att hitta rätt buss. Den komfortabla turistbussen kör längs med ”Solrutten” där vi bland annat ska besöka staden Pucara och stanna till vid ”La Raya”-passet i 4 300 meters höjd.

Vi äter en delikat traditionell lunch i staden Sicuani och fortsätter mot inkaruinerna och Wiracocha-templet i Raqchi – ett av de största arkeologiska områdena relaterat till inkariket.

Sista stoppet innan vi ankommer till Cusco är orten Andahuaylillas. Där ska vi besöka kyrkan, som även kallas för Perus sixtinska kapell tack vare sina imponerande målningar.

När vi ankommer till Cusco hämtas vi på busstationen och åker till vårt hotell.

Det har nu blivit dags att strosa runt i Cuscos stadskärna och uppleva den härliga stämningen.

Inkluderat hotell
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Halvpension
Dag 8:

Cusco – Inkaindianernas huvudstad

Den första delen av dagen ägnas åt egna aktiviteter och ni har chansen att utforska denna spännande stad som finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Cusco anses vara en av Sydamerikas mest spännande städer. Upplev livet på Plaza de Armas, där även den stora vackra katedralen ligger, samt restauranger och kaféer, där man kan sätta sig ner med något gott att dricka och njuta av omgivningarna.

De smala kullerstensgatorna, där det dyker upp små marknader, är väl värda att uppleva. Staden har även spännande museer som berättar en levande historia om staden och inkariket.

På eftermiddagen ska vi på en guidad tur till några av de viktigaste inkaruinerna i Peru. Upplev bland annat soltemplet Qoricancha, offerplatsen Qenqo, Puca Pucara-ruinerna, vattentemplet Tambomachay och fästningen Sacsayhuaman med de karaktäristiska väggarna av stora stenar som satts ihop tätt och utan att använda murbruk.

Därefter åker vi tillbaka till hotellet.

Inkluderat hotell
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Halvpension
Dag 9:

Den heliga dalen

Vi blir hämtade efter frukosten och åker mot Den heliga dalen, som ligger mellan Cusco och Machu Picchu. Första stoppet på turen är dock Pisac, där man kan uppleva den stora färggranna indianmarknaden. Om man vill ha en autentisk souvenir med sig hem så är det här man kan göra ett bra köp hos de lokala indianerna, som förväntar att man prutar om priset.

Vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi reser vidare mot inkafästningen Ollantaytambo, som under inkariket var kungligt residens för kejsare Pachacuti. Själva staden är än idag levande och charmig och man kommer till ruinområdet från staden via en trappa med 200 trappsteg. Som tur är, är utsikten så fantastisk att man kan ha den som ursäkt om man behöver stanna många gånger på vägen upp.

När vi ankommer till Ollantaytambo följs vi till stationen, här tar vi sedan tåget vidare mot Aguas Calientes. Njut av den underbara utsikten från tåget, med naturen och bergen på vardera sidan, samt mysig servering på vägen. Framme i Aguas Calientes följs vi till hotellet och kan se fram emot en helt obeskrivlig upplevelse på Machu Picchu i morgon.

Inkluderat hotell
Tierra Viva Cusco Machu Picchu 4
Halvpension
Dag 10:

Machu Picchu

Efter frukosten ger vi oss iväg på en heldagsutflykt till ikoniska Machu Picchu. Här väntar det oss en två timmar lång guidad tur, där vi upplever de viktigaste huvudområdena inklusive den magiska solstenen Intihuatana och de tre fönstren.

Efter rundturen har vi chansen att själva utforska det fascinerade området med de imponerande bevattningssystemen, byggnaderna och templen.

Från Huayna Picchu, som ligger högre än ruinområdet, är det en helt fantastisk utsikt över det mytomspunna ruinområdet och de vackra omgivningarna. Det är dock bara tillträde för ett begränsat antal personer per dag, därför måste man förhandsboka hemifrån. Dessutom rekommenderar vi att man är i bra form eftersom uppstigningen är brant och hård.

Om eftermiddagen åker vi tillbaka till Aguas Calientes och hoppar på tåget till Ollantaytambo. I Ollantaytambo blir vi hämtade av en chaufför som kör oss tillbaka till Cusco.

Inkluderat hotell
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Frukost
Dag 11:

Cusco - Lima

Vi blir hämtade på hotellet i Cusco och skjutsas till flygplatsen där turen går vidare till Lima. Här kan vi koppla av resten av dagen.

Gå en promenad i Larcomar eller sätt dig ned och drick en härlig kaffe, eller ät en god middag, med utsikt över vattnet.

Inkluderat hotell
Tierra Viva 3
Frukost
Dag 12:

Hemresa till Sverige

På dag 12 bär det av hem till Sverige igen.

Vi blir hämtade på hotellet i god tid så att vi hinner med vårt flyg.

Inkluderat hotell
Frukost
Dag 13:

Hemkomst till Sverige

Välkommen hem från en oförglömlig resa!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 11 nätter i Peru
 • Flygresor och boende som beskrivet i programmet
 • Hämtning på flygplatsen och samtliga transfer till och från hotellen
 • Bussresor som beskrivet i programmet
 • Alla måltider på resan som beskrivet i programmet
 • Alla utflykter som beskrivet i programmet
 • Lokala engelstalande guider/chaufförer
 • Avgift till resegarantifonden
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer
 • Avresegaranti – Resan organiseras med minst 2 deltagare

I priset ingår inte

 • Enkelrumstillägg
 • Tillköp av extra utflykter
 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Måltider utöver de som beskrivs i programmet
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
M
T
O
T
F
L
S
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!

Andra resor till Peru

 • 12 nätters rundresa
 • 2 nätter i Amazonas
 • Lima
 • Arequipa
 • Colca Canyon
 • Titicacasjön
 • Cusco
 • Den Heliga Dalen
 • Machu Picchu
 • Amazonfloden
Ingår i priset
 • 16 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
46 995 SEK
Läs mer
 • 10 nätters rundresa
 • 3 nätter på Inkaleden
 • Lima
 • Arequipa
 • Colca Canyon
 • Titicacasjön
 • Cusco
 • Den Heliga Dalen
 • Machu Picchu
Ingår i priset
 • 15 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
38 495 SEK
Läs mer