Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Reseinformation till Maldiverna

Fakta om Maldiverna
 • Male
 • Dhivehi
 • Rufiyaa
 • 300.000
 • 25°C - 32°C
 • Sommartid +3 timmar, vintertid +4 timmar

Maldiverna består av en massa små korallöar i Indiska oceanen, så långt ögat kan nå. Det finns ca 1 800 öar men det är färre än 200 av dem som är bebodda.

Det är 340 000 invånare på Maldiverna varav en fjärdedel bor i huvudstaden Malé. Befolkningen är till stor del av indisk härkomst och muslimer och de lever av lantbruk, båtbyggeri, fiskeri och turism.

Njut av det azurblå havet, koppla av på de vita sandstränderna, ge dig ut på en dyk- eller snorkeltur och upplev massor av fiskar och fina koraller, eller boka en spaupplevelse. Här blir du bortskämd till tusen!

Hitta din nästa resa till Maldiverna här.

Väder och klimat

Resevillkor

Alla resor köpta hos Flamingotours.se omfattas av lagen om paketresor. Du kan läsa mer om våra resevillkor här

Resevillkor

Flygbiljetter och resplan

Din resplan skickas till dig när du har accepterat din offert, härefter skickas dina resedokument med information om din flygresa.

Det är mycket viktigt att ditt namn på flygbiljetten är 100% identiskt med namnet som det står skrivet i passet eftersom det inte kan ändras senare. Vi rekommenderar att du befinner dig på flygplatsen i god tid före avresan.

Eftersom flygtiderna kan ändras, är det viktigt att du kontrollerar aktuella flygtider på avresedagen på VIEW TRIP. Här fyller du i reservationsnumret på din flygbiljett och ditt efternamn.

Platsreservation

Hur gärna vi än vill, kan in inte välja platser på flyget. Om du har särskilda önskemål till var du vill sitta i flyget, eller om ni reser tillsammans och vill vara säkra på att få sitta tillsammans på flygresan, så föreslår vi att du gör en platsreservation på flygbolagets hemsida.

På flygbolagets hemsida, finns oftast en kategori som heter ”manage my booking” där du bl.a. kan reservera din plats i flyget. Observera att många flygbolag kräver betalning för platsreservationen och att det är en bra idé att ha betalkortet till hands. Många flygbolag erbjuder dessutom uppgradering till platser med extra benplats och högre komfort mot extra betalning.

Det varierar mellan olika flygbolag hur tidigt det är möjligt att reservera platser och flera bolag öppnar för platsreservation mellan 72 och 24 timmar före avresan. Det är ändå en bra idé att prova att göra platsreservationen så snart du mottagit dina e-tickets och om det är för tidigt att reservera platser får du ett meddelande om när detta är möjligt.

Många flygbolag har i dag också en app till telefonen där man bl.a. kan välja platser i flyget och se eventuella tidsändringar med det samma.

Bästa tiden att besöka Maldiverna

Du kan åka till Maldiverna året runt och temperaturerna är jämna oavsett när på året du reser. Den torraste perioden är från oktober till april, men det är även den dyraste perioden då flygbolag och hotell höjer priserna. Framförallt runt jul, nyår och under sportlovsveckorna kan det vara extra dyrt.

Mottagande på flygplatsen

Vår lokala representant står redo på flygplatsen och tar dig vidare till din resort i motorbåt.

Incheckat bagage och handbagage

På din resplan hittar du information om hur många kilo du får ta med som incheckat bagage och som handbagage.

Det är viktigt att se till att du packar så att du klarar dig några dagar med det som finns i handbagaget om ditt bagage skulle vara försenat vid ankomsten.

Kom ihåg att packa pass, pengar, visum, medicin med mera i handbagaget. Om bagaget blir försenat tar det alltid lite längre tid innan det kommer fram jämfört med vad vi är vana vid i Europa.

Transport på Maldiverna

Maldiverna består av en stor grupp öar och därför är det till största del vattentrafik som nyttjas. I Malé finns det lite biltrafik men däremot inga bussar.

Måltider och drycker

I våra resor ingår de måltider som framgår av programmet. Drycker är alltid på egen räkning.

Reseförsäkringar

Vi rekommenderar alla våra kunder att teckna både reseförsäkring och avbeställningsförsäkring. Kontrollera att de försäkringar du redan har även gäller vid resor till Maldiverna.

Vi hjälper dig gärna med försäkringarna om du saknar rese- eller avbeställningsförsäkring.

Observera att en eventuell avbeställningsförsäkring ska beställas innan anmälningsavgiften betalas

Visum

Du behöver inte visum när du reser till Maldiverna så länge din resa är under 30 dagar lång.

Det är dock viktigt att ditt pass är giltigt minimum 6 månader efter hemresedatumet.

Vaccinationer

Vi rekommenderar att du kontaktar en vaccinationsmottagning angående vaccinationer till Maldiverna. Du kan även läsa mer om vaccinationer här.

Kom ihåg att ta med intyg på att du är vaccinerad så att du kan visa upp det vid ankomst om det skulle behövas.  

Vaccinationsguiden.se

Handbagage

Vi föreslår att du packar följande i ditt handbagage:

 • Pass
 • Flygbiljetter
 • Kreditkort & kontanter
 • Livsviktig medicin
 • Kamera
 • Solglasögon
 • Mobiltelefon, laddare, adapter och annan elektronik
 • Kläder till ett par dagar om bagaget blir försenat
 • Medel mot dålig mage
 • Handsprit

Valuta på Maldiverna

Du betalar med maldiviska rufiyaa (MVR) på Maldiverna. Du kan på alla öar, med undantag för huvudön, använda USD eller EUR.

Vi föreslår att du tar med dig USD/EUR i små sedlar. Du kan dock använda de vanligaste kreditkorten på öarna.

Dricks och prisnivå

Maldiverna är inte en billig semesterdestination. Om man inte har all inclusive på sitt hotell så kan det bli dyrt i längden.

Vi rekommenderar därför alltid att uppgradera till all inclusive så att man inte behöver tänka på att betala en stor räkning när man reser från ön.

Det läggs automatiskt 10% på räkningen på hotell, på restauranger och i barer, samt ofta när du köper en tur/utflykt på ön. Det är god sed att ge lite extra i dricks, men det är såklart helt upp till dig.

Tidsskillnad

Svensk tid +4 timmar på vintern och svensk tid +3 timmar på sommaren.

Språk

Det officiella språket på Maldiverna är Dhivehi, men på hotellen och i turistområdena och i huvudstaden talar de även engelska.

Elektricitet och laddning av mobiltelefoner

Det används stickkontakter med tre ben (engelska stickkontakter) och uttagen har 240 volt. Vi föreslår att du tar med dig en adapter så att du kan ladda alla dina elektriska apparater.

Vett och etikett

Rökning: Det är förbjudet att röka på restauranger, kaféer, regeringsbyggnader och offentliga företag samt i större offentliga områden. Kaféer och restauranger kan dock ha fått ett särskilt tillstånd.

Maldiverna är ett muslimskt land och därför är det inte tillåtet att ta med sig alkohol eller produkter med griskött.

"Rekommenderar starkt Flamingotours till alla som vill åka på safari antingen i Tanzania eller Kenya."

- Barbara

"Flamingo tours ska ha en stor eloge de har varit så hjälpsamma med alla frågor vi haft inför resan alltid vänliga och trevliga."

- Lena Antoniusson

"Vi vill rekommendera flamingotours för vi har alltid fått bra svar och bemötande när vi undrat något."

- Anna Kivi

"Vi reste till Sydafrika på kombinerad safari med Kapstaden. Allt fungerade perfekt med flygresor och transfer. Vi kände oss mycket väl omhändertagna."

- Sirpa