Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Lion familj dricksvatten i mitten av vägen
Från: 38 495 SEK
14 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Safari Tanzania och Zanzibar

Serengetis storslagna slätter, Ngorongorokraterns imponerande paradis och Tarangires elefanthjordar - alla finns med bland upplevelserna på denna fantastiska safari i Tanzania. Resan avslutas på underbara Zanzibar. Det finns möjlighet att förlänga resan om så önskas. 

 

Höjdpunkter

 

Om du har andra önskemål för din resa, t.ex. fler/färre nätter eller annat boende, vänligen kontakta oss på tel. 010-750 24 72 eller på info@flamingotours.se. Vi hjälper dig gärna att skapa ett skräddarsytt program som uppfyller dina drömmar och önskemål.

Tanzania

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Utresa från Sverige till Tanzania

I dag flyger du från Sverige/Köpenhamn till Tanzania med mellanlandning(ar) längs vägen. På flyget kan du använda tiden på att förbereda dig på en oförglömlig resa. 

Dagarna du har framför dig kommer säkerligen att sätta spår i ditt minne för evigt, för här snålas det inte på upplevelserna. Med dig i bagaget hem kommer du att ha massor med minnen av Afrikas storslagna nationalparker, den öppna savannen och imponerande djurliv.

Om du landar i Tanzania redan samma kväll övernattar du på Kibo Palace Hotel i Arusha, ca 1 timmes åktur från flygplatsen, så du är pigg och utvilad när äventyret startar på allvar nästa morgon.

Dag 2:

Välkommen till Karatu – äventyret börjar

I dag ankommer du till Kilimanjaro Airport och reser vidare i 4–5 timmar till Karatu. Äventyret har börjat. Vid ankomst kvällen innan är det istället hämtning på hotellet som gäller.

Här börjar du med att checka in på vår lodge i Karatu i lugn och ro. Här upplever du ett överflöd av autentisk afrikansk stämning och tanzanisk gästfrihet. Här finns det tid att slappna av i den fina loungen, ta ett dopp i poolen, promenera i den frodiga trädgården, eller bara sitta i baren och njuta av atmosfären. Det är en bra idé att ta det lite lugnt i dag, så att det finns krafter till en händelserik dag i morgon.

Inkluderat hotell
Farm of Dreams Lodge 4
Helpension
Dag 3:

Tarangire Nationalpark

Efter en god frukost i vacker omgivning, kör du på game drive i Tarangire Nationalpark. Tarangire är känt för sina stora elefantflockar och sitt rika fågelliv, för sin speciella natur och för att ge en genuin safariupplevelse. Här hittar man även de kända baobabträden. Afrikanerna själva kallar träden för ”livets träd”. Träden kan bli mer än 1 000 år gamla och är på så sätt en bro mellan dåtid och nutid.

Efter dagens safari åker du tillbaka för en stunds avslappning före middagen.

Inkluderat hotell
Farm of Dreams Lodge 4
Helpension
Dag 4:

Serengeti

I dag lämnar du Karatu och beger dig mot Serengeti, där du övernattar mitt inne i nationalparken. Åkturen till campen är en game drive i sig själv och det är goda chanser för att se djur längs vägen. 

Serengeti National Park finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista och är en av de bästa nationalparkerna i världen. Detta är den äldsta nationalparken i Tanzania och var ursprungligen hemvist för massajerna. Namnet Serengeti kommer från massajernas ord ”siringet” som betyder ”platsen där jorden fortsätter för evigt” – en perfekt beskrivning av dessa ändlösa slätter. 

På 1920-talet campade amerikanen Stewart Edward White i området och tillsammans med sina följeslagare sköt han 50 lejon. Efter Stewart Edwards vistelse i området var lejonbeståndet lågt och den brittiska kolonin beslutade sig för att freda området. Detta var startskottet för nationalparken Serengeti. I dag lever lejonen i Serengeti under bra förhållanden och man räknar med att det finns ca 2 500 lejon i området. 

Efter en kort tur i nationalparken på eftermiddagen vänder du tillbaka till campen.

Inkluderat hotell
Tanzania Bush Camps: Central Serengeti 4
Helpension
Hotelluppgraderingar
Serengeti Serena Safari Lodge 4
Tilläggsturer
Besök i massajby
Dag 5:

Serengeti

Serengeti kan inte upplevas på en dag, därför har du en heldag på safari i den historiska nationalparken i dag. Varje år vandrar ca 1,5 miljoner gnuer tillsammans med zebror och gaseller från Serengeti till Masai Mara i norr och tillbaka igen när regnen faller och vattenhålen fylls upp igen. Förutom gnuvandringen finns här mer än 500 fågelarter, ett 70-tal stora däggdjursarter, samt en stor population av rovdjur. Här har du alltså ännu en dag med goda möjligheter att uppleva det fantastiska djurlivet. 

Efter en dag med många äventyr åker du tillbaka till campen.

Inkluderat hotell
Tanzania Bush Camps: Central Serengeti 4
Helpension
Hotelluppgraderingar
Serengeti Serena Safari Lodge 4
Tilläggsturer
Ballonsafari Serengeti
Dag 6:

Ngorongorokratern

Du äter frukost på campen, tackar Serengeti för den här gången och kör mot Ngorongoro. Vi kör ner i kratern längs de branta kraterväggarna och kör på game drive nere på kraterns botten. Här finns ett tätt bestånd av djur – bland annat ”The Big Five”: elefant, noshörning, buffel, lejon och leopard. Kratern bildades av en vulkan som fick ett våldsamt utbrott för 2–3 miljoner år sedan och kollapsade. Detta är i dag ett paradis med frodig jord som lockar till sig både däggdjur och ett stort fågelbestånd. Ngorongorokratern finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista och anses vara ett av världens naturliga underverk.

Inkluderat hotell
Farm of Dreams Lodge 4
Helpension
Dag 7:

Lake Manyara National Park till Zanzibar

I dag avslutas safarin med en sista game drive i Lake Manyara National Park. Nationalparken är en av Tanzanias minsta parker, men här finns stora bestånd av däggdjur. Bland parkens artrikedom märks bl.a. elefant, flodhäst, zebra, giraff, buffel, leopard, hyena, lejon och gnu.

Du beger dig mot flygplatsen i Arusha och flyger vidare till Zanzibar. På vägen till flygplatsen är det möjligt att stanna för lunch (på egen bekostnad).

På Zanzibar checkar du in på hotellet och är redo att njuta av öns lugn och ro. Om du har köpt helpension eller all inclusive på din badsemester gäller detta endast vid ankomst till hotellet.

Inkluderat hotell
Zanzibar Queen Hotel (Östkusten) 4
Halvpension
Hotelluppgraderingar
Toa Hotel & Spa (Östkusten) 5
Zanzibar Magic Boutique Hotel (Östkusten) 4
The Z Hotel (Norra kusten) 4
My Blue Hotel (Norra kusten) 4
Zuri Zanzibar (Norra kusten) 5
Karafuu Beach Resort & Spa (Östkusten) 4
Nungwi Beach Resort by Turaco (Norra kusten) 4
Dag 8-12:

Badsemester på Zanzibar

De sista dagarna på resan ägnas åt avslappning och upplevelser på Zanzibar. Slappna av på hotellet, njut av drömliknande stränder med vit sand, kristallklart vatten och gröna palmer. Sug solens strålar till dig vid poolområdet eller hitta skugga under en palm. Om du inte vill riskera att fastna i solstolen för gott kan du aktivera dig med vattensport. Zanzibars kust är perfekt för dykning och snorkling med korallrev och färgstrålande fisk.

Allt detta gör Zanzibar till en unik pärla som det är svårt att resa hem ifrån.

Inkluderat hotell
Zanzibar Queen Hotel (Östkusten) 4
Halvpension
Hotelluppgraderingar
Toa Hotel & Spa (Östkusten) 5
Zanzibar Magic Boutique Hotel (Östkusten) 4
The Z Hotel (Norra kusten) 4
Karafuu Beach Resort & Spa (Östkusten) 4
Nungwi Beach Resort by Turaco (Norra kusten) 4
My Blue Hotel (Norra kusten) 4
Zuri Zanzibar (Norra kusten) 5
Tilläggsturer
Safari Blue Trip
Jozani Forest Tour
Prison island
Spice Tour
Stone Town
Dag 13:

Hemresa

Du tackar Zanzibar för härliga dagar i paradiset och gör dig redo för att börja hemresan. Du hämtas på hotellet i god tid före avresan och körs tillbaka till flygplatsen.

Det är möjligt att boka extra nätter på Zanzibar

 

Inkluderat hotell
Frukost
Dag 14:

Hemkomst

Välkommen hem från en oförglömlig resa!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 5 nätter på safari med helpension
 • 6 nätter på Zanzibar på 4-stjärnigt hotell med halvpension
 • Flygresor och boende som beskrivet i programmet
 • Hämtning på flygplatsen och transfers mellan hotellen
 • Alla måltider på resan som beskrivet i programmet
 • Alla utflykter som beskrivet i programmet
 • Fönsterplats i 4-hjulsdriven landcruiser under safarin
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer
 • Resan genomförs vid minst två deltagare
 • Täckt av Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Tillköp av extra utflykter
 • Måltider utöver de som beskrivs i programmet
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg
M
T
O
T
F
L
S
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!

Andra resor till Tanzania