Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Från: 37 495 SEK
16 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Magiska Sri Lanka och lyx på Maldiverna

Välkommen till frodiga och färgsprakande Sri Lanka, där stora kulturupplevelser, vackra stränder och fantastisk natur väntar på dig.

 

Upplev Sigiriya och lejonklippan, som majestätiskt reser sig mot himlen i de frodiga omgivningarna, fascinerande Dambulla Cave Temple och staden Kandy med heliga ”Tandens Tempel”. Njut av vacker natur och ett rikt djurliv i Yala, samt den fantastiska tågresan från Nuwara Eliya till Ella.

 

De sista dagarna tillbringar du i lyx på Maldiverna, omgiven av kritvita sandstränder och kristallklart, blått hav. Här kan du dyka vid korallrevet, få en massage på spaanläggningen eller bara koppla av.

 

Vi rekommenderar att du uppgraderar till halvpension på hela rundresan för endast 1 600 kr per person. Vår erfarenhet är att dagarna är så pass fyllda med innehåll, att det är skönt att äta på hotellet på kvällen. Det är naturligtvis också möjligt att köpa mat på hotellet på plats, eller på andra restauranger, men då ska du räkna med ett betydligt högre pris.

 

Höjdpunkter på Sri Lanka

 • 8 nätters rundresa på Sri Lanka med privat chaufför/guide
 • Sigiriya-området och lejonklippan – 1 500 år gammal stadsplanering och byggnadskonst
 • Tågresa från Nuwara Eliya till Ella – en av världens vackraste tågresor
 • Kandy – Sri Lankas spirituella centrum
 • Yala Nationalpark – safari bland leoparder och elefanter
 • Dambulla Cave Temple – Sri Lankas bäst bevarade grotttempel
 • Negombo – avkoppling med strand och pool den sista dagen innan resan fortsätter
 • Hos oss ingår alla turer, safarier och entrébiljetter

 

Höjdpunkter på Maldiverna

 • 5 nätters vistelse på förstklassigt hotell
 • Kritvita sandstränder och kristallklart vatten
 • Direkt tillgång till korallrevet via en gångbro
 • Många möjligheter för snorkling, paddle board och andra aktiviteter i/på vattnet
 • Exkursioner och utflykter i området

 

Om du har andra önskemål för din resa, t.ex. fler/färre nätter eller annat boende, vänligen kontakta oss på tel. 010-750 24 72 eller på info@flamingotours.se. Vi hjälper dig gärna att skapa ett skräddarsytt program som uppfyller dina drömmar och önskemål.

Sri Lanka

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Utresa – låt äventyret börja!

Du flyger från Sverige till Sri Lanka med mellanlandning(ar) längs vägen.

Luta dig tillbaka och njut av resan. Det väntar dig massor av spännande upplevelser när du kommer fram.

Dag 2:

Välkommen till Sri Lanka

Du ankommer till Bandaranaike Internationella flygplats där din chaufför står redo att ta emot dig och kör dig sedan till Negombo, som ligger vid den vackra Indiska oceanen.

Inkluderat hotell
Goldi Sands Hotel 4
Hotelluppgraderingar
Pledge Scape Negombo 4
Suriya Resort Kammala 4
Dag 3:

Dambulla Cave Temple

Efter frukosten kör chauffören dig i riktning mot Sigiriya, som ligger i Matale-provinsen i centrala Sri Lanka. Bilresan tar cirka fyra timmar så det finns gott om tid till att koppla av och njuta av utsikten till de vackra landskapen.

På vägen besöker du Dambulla Cave Temple, som är det största och bäst bevarade grotttemplet i Sri Lanka. Grotttemplet finns med på UNESCO:s världsarvslista och består av fem naturliga klippgrottor som innehåller en mängd fascinerande statyer och väggmålningar.

Du kör sedan vidare till Sigiriya, där du checkar in på hotellet och har resten av dagen på egen hand.

.

Inkluderat hotell
Fresco Water Villa 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Habarana Village by Cinnamon 4
Dag 4:

Lejonklippan i Sigiriya

Efter frukosten besöker du det som anses vara ett av de finaste monumenten inom srilankesisk kultur och historia, nämligen Sigiriya Rock, även känt som Lejonklippan. Den häpnadsväckande och mycket branta klippan reser sig nästan 200 meter över landskapet.

På toppen ligger ruinerna av kung Kasyapas imponerande fästning som byggdes på 400-talet. Sigiriya-klippan och  lämningnarna från fästningen finns med på UNESCO:s världsarvslista och är ett av de bäst bevarade exemplen på stadsplanering från denna tid.

Det är 1 202 trappsteg upp till toppen av klippan och att ta sig till hela vägen upp är en upplevelse du inte får missa. Utsikten från toppen är spektakulär.

Du börjar vandringen genom de symmetriska kungliga trädgårdarna som ligger nedanför klippan och tillhör de äldsta anlagda trädgårdarna i världen. Det finns flera ställen på vägen upp för klippan där du kan stanna och vila och ju högre upp du kommer, desto mer spektkulär blir utsikten över det grönskande landskapet.

Cirka halvvägs upp för klippan finns en liten platå där kungen lät bytgga en port i form av ett gigantiskt lejon och som klippan känd under namnet ”Lion Rock”. I dag finns bara tassarna kvar, men det är ett nationalmonument för Sri Lankas befolkning och anledningen till att det finns ett lejon på Sri Lankas flagga.

När du kommer upp till toppen av klippan kan du gå på upptäcktsfärd bland slottsruinerna. När man tänker på hur svårt det måste ha varit att frakta upp byggmaterial på en 200 meter hög klippa på 400-talet, så är det imponerande att tänka på omfattningen av kungens fästning med palats, dammar och ett bevattningssystem, som pumpade upp vatten ända upp till toppen med hjälp av ett imponerande hydrauliskt system.

Efter besöket på Sigiriya går turen tillbaka till hotellet där du har resten av dagen på egen hand. 

På eftermiddagen kan du köpa till en safaritur i Minneriya National Park, där du kan spana efter elefanter. Parken har fått sitt namn efter den stora insjön Minneriya, som i perioder lockar till sig enorma flockar av asiatiska elefanter – ibland är det flera hundra elefanter där samtidigt.

Inkluderat hotell
Fresco Water Villa 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Habarana Village by Cinnamon 4
Tilläggsturer
Safari i Minneriya National Park
Dag 5:

Kryddor, Kandy och Temple of the Tooth

Du äter frukost på hotellet och beger dig sedan mot staden Kandy, som finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista.

Längs vägen stannar du vid en ”spice garden” där du kan uppleva hur man odlar några av Sri Lankas världsberömda kryddor och hur de används. Förutom att kryddor används i matlagningen används kryddor i Sri Lanka även som bl.a. smärtlindring och hudvård som en del av traditionella ayurvediska behandlingar. I kryddträdgården får du en rundvisning och du får veta vilka kryddor som du kan använda i olika situationer.

Härefter fortsätter du mot staden Kandy, som ligger vackert inbäddad i en dal, omgiven av grönskande bergssluttningar och teodlingar. Kandy var den sista kungliga huvudstaden innan Sri Lanka fick brittiskt styre år 1815. Området är präglat både av hinduismen, den brittiska kolonialtiden och inbördeskriget som slutade år 2009 och är ett måste för den som vill ta del av ett spännande kulturarv och historia.

På kvällen upplever du en kulturell föreställning med dans och musik, och sedan besöker du Temple of the Tooth, som är anledningen till att Kandy kallas för Sri Lankas spirituella centrum. I Temple of the Tooth finns nämligen en av buddhismens viktigaste reliker, en av Buddhas hörntänder.

Templet är utsmyckat efter konstens alla regler och är ett absolut måste när du reser till Sri Lanka.

Inkluderat hotell
Thilanka Hotel 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Earl's Regency 5
Dag 6:

Kandy på egen hand

I dag har du tid på egen hand i Kandy, med gott om tid att utforska den spännande staden, åka på intressanta utflykter eller bara koppla av på hotellet, där du kan ta ett dopp i poolen och njuta av de vackra omgivningarna.

Om du vill utforska området på egen hand rekommenderar vi en tur till Bahirawanda-templet, som ligger ca en kilometer från stadens centrum. Det är lätt att ta sig dit med en tuk-tuk och från templet kan du njuta av spektakulär utsikt över Kandy, sjön och Temple of the Tooth. Dessutom får du på nära håll uppleva den imponerande, 26 meter höga, vita buddhan som skådar ut över Kandy och som kan ses från hela staden.

Om du vill uppleva mera, rekommenderar vi utflykten Höjdpunkter i Kandy, där du bland annat upplever den botaniska trädgården, Kandy War Cemetary och naturligtvis den vita Buddhan.

Om du föredrar att vara aktiv och komma ut i naturen så kan du prova på forsränning i Ulapane eller ge dig ut på en naturskön vandring vid Knuckles Mountain Range eller i Udawatta Kele Forest Reservation. Läs mer om alla våra extrautflykter under Tillköp/uppgradering.

Inkluderat hotell
Thilanka Hotel 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Earl's Regency 5
Tilläggsturer
Vandring i Knuckles Mountain Range
Forsränning
Vandring i Udawattakele Forest Reservation
Höjdpunkter i Kandy
Dag 7:

Naturskön tågresa till Ella

Efter frukosten hämtas du av chauffören och åker till tågstationen Nanu Oya utanför Nuwara Eliya. Längs vägen besöker du en tefabrik, där du får en guidad tur och lär dig om processen bakom Sri Lankas berömda teproduktion.

Sri Lanka är världens fjärde största producent av te och med en årlig produktion på över 300 000 ton är te landets viktigaste exportvara. Tefabriken du besöker producerar några av Sri Lankas finaste teer, som du får möjlighet att både smaka och köpa med dig hem.

Efter besöket i tefabriken går turen vidare till Nanu Oya. Tågresan härifrån till Ella anses vara en av de allra vackraste i hela världen och tar dig långt bortom dit bilvägarna når.

Avståndet mellan Nanu Oya och Ella är inte mer än sex mil men tågresan tar ändå cirka tre timmar och ger dig gott om tid till att uppleva det fascinerande landskapet. Luta dig tillbaka och njut av utsikten medan du åker förbi gröna tefält, vackra vattenfall och bergslandskap, genom tunnlar och in bland molnen på vägen till Ella.

När du ankommer till Ella står din chaufför redo att hämta dig och köra dig vidare till ditt hotell, där du resten på dagen på egen hand.

Inkluderat hotell
Serenite Ella 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Morning Dew Hotel 4
Ella Heritage 3
Dag 8:

På egen hand i Ella

Dagen är till fri disposition i det charmiga Ella, som har ett fantastiskt läge bland vackra teplantager, kristallklara vattenfall och frodig natur.

Här kan du t.ex. ge dig ut på vandring, bestiga Little Adam’s Peak eller hyra en mountainbike och utforska Sri Lankas vackra Hill Country på egen hand.

Du kan också besöka Ella Spice Garden eller strosa längs Ellas trevliga huvudgata, där du hittar olika restauranger och barer.

På eftermiddagen kör chauffören dig till Tissamaharama, där du checkar in på hotellet och kan njuta av kvällen i härliga omgivningar.

Inkluderat hotell
Oak Ray Wild Yala 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Elephant Reach Yala 4
Tilläggsturer
Besök på elefantbarnhem
Vandring till toppen av Little Adam's Peak
Dag 9:

Safari i Yala Nationalpark

I dag kan du se fram emot en spännande morgonsafari i Yala National Park – Sri Lankas äldsta och mest populära nationalpark.

Yala är världsberömt för sin stora koncentration av leoparder och är en av de platser i världen där du har störst chans att uppleva de imponerande, men skygga, kattdjuren i sin naturliga miljö. Parken är också hem för hjortar, apor, påfåglar, majestätiska elefanter, krokodiler, björnar, vårtsvin, vattenbufflar, guldschakaler och varaner. Det finns också ett imponerande rikt fågelliv med mer än 200 olika fågelarter, inklusive pelikaner, storkar och flamingos.

Efter en förhoppningsvis äventyrlig safari i Yala fortsätter resan till Negombo, där du tillbringar natten innan du reser till Maldivernas vita paradisstränder i morgon.

Inkluderat hotell
Goldi Sands Hotel 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Pledge Scape Negombo 4
Suriya Resort Kammala 4
Dag 10:

Turen går till Maldiverna

Du hämtas på hotellet och chauffören kör dig till flygplatsen. Härifrån flyger du vidare till Maldiverna.

När du ankommer till Maldivernas internationella flygplats, som ligger på ön Malé, hämtas du och åker vidare med båt till South Malé Atoll. Båtresan tar ca 45 minuter och här får du det första intrycket av detta fantastiska område i Indiska oceanen, där öarna ligger utströdda som små gröna oaser omringade av vit sand.

Sun Siyam Olhuveli, där du ska bo under din badsemester, ligger på spetsen av South Malé Atoll och ger dig direkt tillgång till det kristallklara havet, vita stränder så långt ögat kan nå och korallrevet, som bjuder på oförglömliga snorkelupplevelser.

Här har du chansen att släppa taget om den hektiska vardagen och komma ner i tempo.

Om du har köpt helpension eller all inclusive på din badsemester gäller detta endast vid ankomst till hotellet på Maldiverna.

Inkluderat hotell
Sun Siyam Olhuveli 4
Helpension
Dag 11-14:

Lyx på Maldiverna

Olhuveli Beach & Spa erbjuder allt du behöver under din vistelse. Var du än befinner dig i området så lockar stranden och den vackra oceanen. Om vattnet och stranden ska njutas i stillhet eller utforskas är helt och hållet upp till dig själv.

Det finns massor av aktiviteter som du kan välja att sysselsätta dig med. Du kan, när du behöver det, alltid dra dig tillbaka till det fantastiska resortet som är din bas under vistelsen. Personalen kommer att se till att du har allt du behöver, på alla sätt och vis.

Maldiverna är fantastiskt att uppleva både ovanför och under vattenytan och det finns många möjligheter att komma hem med upplevelser som du aldrig glömmer. Hotellet erbjuder bland annat motionsrum och inomhusaktiviteter som biljard, dart, bordtennis och badminton. Bland några av utomhusaktiviteterna kan vi nämna: Delfinkryssning, guidad snorkel-safari, solnedgångskryssning, paddle boards och vindsurfing.

Önskas det ännu fler nätter på badsemestern kan det självklart ordnas.

Inkluderat hotell
Sun Siyam Olhuveli 4
Helpension
Dag 15:

Hemresan börjar

Du äter frukost på resortet. Sedan checkar du ut och säger hejdå till vackra Maldiverna, innan det bär av tillbaka till Sverige.

På flygresan hem har du gott om tid till att koppla av och tänka tillbaka på alla de fantastiska upplevelserna som du har haft på din resa till Sri Lanka och Maldiverna.

Beroende på flygtider kan du landa i Sverige redan samma kväll.

Inkluderat hotell
Frukost
Dag 16:

Välkommen hem från en fantastisk resa!

Äventyret är slut för den här gången, men förhoppningsvis har du fått en massa oförglömliga upplevelser och fantastiska minnen med dig hem i bagaget.

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 8 nätter på Sri Lanka med frukost
 • 5 nätter på Maldiverna i deluxe-rum
 • Flyg och logi som beskrivet i programmet
 • Upphämtning på flygplatsen samt transfer till och från hotellen
 • Måltider som beskrivet i programmet
 • Alla utflykter, safarier och entrébiljetter på Sri Lanka
 • Privat engelsktalande guide/chaufför på rundresan
 • Resan genomförs vid minst två deltagare
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer
 • Täckt av Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, dryck och dricks
 • Köp av extra utflykter
 • Måltider och drycker utöver de nämnda i programmet
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg
M
T
O
T
F
L
S
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!