>
Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Från 37 495 SEK
16 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Magiska Sri Lanka och lyx på Maldiverna

Välkommen till frodiga och färgstarka Sri Lanka, som bjuder på stora kulturupplevelser, vackra stränder och fantastisk natur.

 

Upplev Sigiriya och den imponerande lejonklippan som sticker upp mitt i den frodiga naturen, staden Kandy med det heliga ”Tandens Tempel” och den betagande tågresan från Nuwara Eliya till Ella. Njut av den vackra naturen och det rika djurlivet i Minneriya och få en inblick i öns intressanta koloniala historia i charmiga kuststaden Galle.

 

De sista dagarna tillbringar du i lyx på Maldiverna, omgiven av kritvita sandstränder och det kristallklara, blå havet. Här kan du dyka vid korallrevet, få en massage på spaanläggningen eller bara koppla av.

 

Vi rekommenderar att du köper till halvpension på hela rundresan för endast 1 000 kr per person. Vår erfarenhet är att dagarna är så pass fyllda med innehåll, att det är skönt att bara äta på hotellet på kvällen. Det är naturligtvis också möjligt att köpa mat på hotellet på plats, men då ska du räkna med ett betydligt högre pris.

 

Höjdpunkter på Sri Lanka

 • 8 nätters rundresa på Sri Lanka med privat chaufför/guide
 • Sigiriya-området och lejonklippan – 1 500 år gammal stadsplanering och byggnadskonst
 • Tågresa från Nuwara Eliya till Ella – en av världens vackraste tågresor
 • Minneriya nationalpark – asiatiska elefanter och ett rikt fågelliv vid Minneriyasjön
 • Inblick i det srilankesiska sättet att leva – besök hos lokalbefolkningen i Sigiriya
 • Kandy – Sri Lankas spirituella centrum
 • Charmiga Galle
 • Negombo – avkoppling med strand och pool den sista dagen innan resan fortsätter
 • Hos oss ingår alla turer, safarier och entrébiljetter!

 

Höjdpunkter på Maldiverna

 • 5 nätters all inclusive-vistelse på förstklassigt hotell i deluxe-rum
 • Kritvita sandstränder och kristallklart vatten
 • Direkt tillgång till korallrevet via en gångbro
 • Många möjligheter för snorkling, paddle board och andra aktiviteter i/på vattnet
 • Exkursioner och utflykter i området

 

Har du önskemål till programmet som t.ex. andra logimöjligheter, extra turer eller fler/färre nätter?

Skriv till oss så skräddarsyr vi gärna ditt program.

Sri Lanka

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Utresa – låt äventyret börja!

Du flyger från Sverige till Sri Lanka med mellanlandning(ar) längs vägen.

Luta dig tillbaka och njut av resan. Det väntar dig massor av spännande upplevelser när du kommer fram.

Dag 2:

Välkommen till Sri Lanka

Du ankommer till Bandaranaike Internationella flygplats där din chaufför står redo att ta emot dig och kör dig sedan till Negombo.

På hotellet, som ligger vid den vackra Indiska oceanen, välkomnas du med en drink och får mer information om programmet för de kommande dagarna.

Ingår
Goldi Sands Hotel 3
Frukost
Dag 3:

Sigriya och besök i buddhistiskt tempel

Efter frukosten kör chauffören dig i riktning mot Sigiriya, som ligger i Matale-provinsen i centrala Sri Lanka. Bilresan tar cirka fyra timmar så det finns gott om tid till att koppla av och njuta av utsikten till de vackra landskapen.

När du kommer fram checkar du in på hotellet och resten av dagen kan du ägna åt valfria aktiviteter.

På kvällen besöker du stadens buddhistiska tempel där du kan få uppleva lokalbefolkningens ritualer. Ofta kan du, om du vill, bli välsignad med ”Chanting of Pritithoch”. Efter välsignelsen binder den buddhistiska munken ett välsignat band kring din handled som ska ge dig lycka och bra karma.

Det är en fantastisk upplevelse och ger en mycket bra inblick i de inhemska buddhisternas kultur.

Efter tempelbesöket åker du tillbaka till hotellet.

Ingår
Fresco Water Villa 4
Frukost
Dag 4:

Lejonklippan i Sigiriya och elefanter i Minneriya Nationalpark

Efter frukosten besöker du det som anses vara ett av de finaste monumenten inom srilankesisk kultur och historia, nämligen Sigiriya Rock. Den häpnadsväckande och mycket branta klippan reser sig nästan 200 meter över landskapet.

På toppen ligger ruinerna av kung Kasyapas imponerande fästning som byggdes på 400-talet. Sigiriya-klippan med sin fästning på toppen finns med på UNESCO:s världsarvslista och är ett av de bäst bevarade exemplen på stadsplanering från denna tid.

Det är 1 202 trappsteg upp till toppen av klippan och det är en upplevelse du inte får missa. Utsikten från toppen är spektakulär.

Du påbörjar vandringen uppför till klippan genom att gå genom de symmetriska kungliga trädgårdarna som ligger nedanför klippan. De är bland de äldsta anlagda trädgårdarna i världen. Det finns flera ställen på vägen upp där du kan stanna och vila och ju högre upp du kommer, desto mer uppenbarar sig det grönskande landskapet.

Cirka halvvägs upp finns en liten platå där kungen byggde en port i form av ett gigantiskt lejon och just därför kallas klippan för ”Lion Rock”. I dag finns bara tassarna kvar, men det är ett nationalmonument för Sri Lankas befolkning och anledningen till att det finns ett lejon på Sri Lankas flagga.

När du kommer upp till toppen av klippan kan du gå på upptäcktsfärd i slottsruinerna. När man tänker på hur svårt det måste ha varit att frakta upp byggmaterial på en 200 meter hög klippa på 400-talet, så är det imponerande att tänka på omfattningen av kungens fästning med palats, dammar och bevattningssystem, som pumpade upp vatten ända upp till toppen med hjälp av ett imponerande hydrauliskt system.

Efter besöket på Sigiriya går turen vidare till Minneriya Nationalpark där du beger dig ut på en sen eftermiddagssafari där ni letar efter elefanter. Parken har fått sitt namn efter den stora insjön Minneriya, som i perioder lockar till sig enorma flockar av asiatiska elefanter – ibland är det flera hundra elefanter där samtidigt.

Även om de majestätiska jättarna är huvudattraktionen i nationalparken är det också möjligt att uppleva andra djurarter, t.ex. hjortflockar och ett rikt fågelliv.

Efter de härliga naturupplevelserna i Minneriya Nationalpark åker du tillbaka till hotellet

Ingår
Fresco Water Villa 4
Frukost
Dag 5:

Bybesök, kryddor och Kandy

Du äter frukost på hotellet och sedan skjutsas du till en närliggande by. Här kan då få uppleva och utforska lokalbefolkningens enkla livsstil, få en rundvisning på åkrarna och kanske prata med några av dem som bor där.

Efter ditt besök i byn fortsätter du mot staden Kandy. På vägen stannar du vid en lokal ”spice garden” där du kan uppleva hur de världsberömda srilankesiska kryddorna odlas och hur de används. Förutom att kryddor används i matlagning brukar man i Sri Lanka enligt traditionen även använda kryddor som smärtlindring och till hudvård som en del av ayurvediska behandlingar. I kryddträdgården får du en rundvisning och du får veta vilka kryddor som du kan använda i olika situationer.

Härefter serveras en autentisk srilankesisk lunch innan du fortsätter mot staden Kandy, som finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Staden ligger i en dal med ett vackert läge och omges av grönskande bergssluttningar och tefält.

Kandy var den sista kungliga huvudstaden innan Sri Lanka fick brittiskt styre år 1815. Området bjuder, med både influenser från hinduismen, den brittiska kolonialtiden och inbördeskriget som slutade år 2009, på massor av spännande kulturarv och historia.

På kvällen ska du uppleva ett kulturellt inslag med musik och dans och sedan besöker du Temple of the Tooth, som är anledningen till att Kandy kallas för Sri Lankas spirituella centrum. I Temple of the Tooth finns nämligen en av buddhismens viktigaste reliker, Buddhas hörntand.

Templet är utsmyckat efter konstens alla regler och är ett absolut måste när du reser till Sri Lanka.

Ingår
Thilanka Hotel 3
Frukost
Dag 6:

Kandy på egen hand

I dag har du tid på egen hand i Kandy, med gott om tid att utforska den spännande staden, åka på intressanta utflykter eller bara koppla av på hotellet, där du kan ta ett dopp i poolen och njuta av de vackra omgivningarna.

Om du vill utforska området på egen hand rekommenderar vi en tur till Bahirawanda-templet, som ligger ca en kilometer från stadens centrum. Det är lätt att ta sig dit med en tuk-tuk och från templet kan du njuta av spektakulär utsikt över Kandy, sjön och Tandens Tempel. Dessutom får du på nära håll uppleva den imponerande, 26 meter höga, vita buddhan som skådar ut över Kandy och som kan ses från hela staden.

Om du vill uppleva mera, rekommenderar vi utflykten Kanyds höjdpunkter, där du bland annat upplever den botaniska trädgården, Kandy War Cemetary, en fascinerande tefabrik och naturligtvis den vita Buddhan.

Om du föredrar att vara aktiv och komma ut i naturen så kan du prova på forsränning i Ulapane eller ge dig ut på en naturskön vandring vid Knuckles Mountain Range eller i Udawatta Kele Forest Reservation. Läs mer om alla våra extrautflykter under Tillköp/uppgradering.

Ingår
Thilanka Hotel 3
Frukost
Dag 7:

Naturskön tågresa till Ella

Efter frukosten checkar du ut i lugn och ro innan du hämtas av chauffören och åker till tågstationen Nanu Oya utanför Nuwara Eliya. Tågresan härifrån till Ella anses vara en av de allra vackraste i hela världen och tar dig långt bortom dit bilvägarna når.

Avståndet mellan Nanu Oya och Ella är inte mer än sex mil men tågresan tar ändå cirka tre timmar och ger dig gott om tid till att uppleva det fascinerande landskapet. Luta dig tillbaka och njut av utsikten medan du åker förbi gröna tefält, vackra vattenfall och bergslandskap, genom tunnlar och in bland molnen på vägen till Ella.

När du ankommer till Ella står din chaufför redo att hämta dig och köra dig vidare till ditt hotell, där du resten på dagen på egen hand.

Ingår
Morning Dew Hotel 4
Frukost
Dag 8:

På egen hand i Ella

Dagen är till fri disposition i det charmiga Ella, som har ett fantastiskt läge bland vackra teplantager, kristallklara vattenfall och frodig natur.

Här kan du t.ex. ge dig ut på vandring, bestiga Little Adam’s Peak eller hyra en mountainbike och utforska Sri Lankas vackra Hill Country på egen hand.

Du kan också besöka Ella Spice Garden eller strosa längs Ellas trevliga huvudgata, där du hittar olika restauranger och barer.

På eftermiddagen kör chauffören dig till Unawatuna, där du checkar in på hotellet och kan njuta av kvällen i härliga omgivningar.

Ingår
Sayura Beach Hotel 3
Frukost
Dag 9:

Galle på egen hand

I dag kan du se fram emot en trevlig dag i charmiga Galle – en exotisk, gammal handelsstad med vackra byggnader från tiden som holländsk koloni, gamla moskéer och kyrkor, stora palats, museer och trevliga små butiker.

Det är lätt att utforska staden till fots och du kan släntra runt i staden och suga i dig intryck hela dagen om du vill.

Galle Fort är utan tvekan stadens största attraktion. Fortet byggdes av holländarna och är i dag en liten stad i staden, med mysiga små gator, hus, butiker och restauranger. Fortet finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista och är ett måste att besöka när du är i Galle.

Du kan ta en promenad på fortets tjocka murar och följa dess vinklar längs kustlinjen, njuta av utsikten över havet eller ströva runt på smågatorna på egen hand.

Om du vill uppleva staden på allra bästa sätt, rekommenderar vi att du köper till en guidad rundtur i Galle, där du bland annat får uppleva Galle Fort, Galles fyr, idylliska Jungle Beach och den kritvita Peace Pagoda.

Läs mer om utflyktsmöjligheter under Tillköp/uppgradering.

På eftermiddagen hämtas du av chauffören som kör dig till Negombo, där du övernattar innan resan fortsätter till Maldivernas vita paradisstränder i morgon.

Ingår
Goldi Sands Hotel 3
Frukost
Dag 10:

Turen går till Maldiverna

Du hämtas på hotellet och chauffören kör dig till flygplatsen. Härifrån flyger du vidare till Maldiverna.

När du ankommer till Maldivernas internationella flygplats, som ligger på ön Malé, hämtas du och åker vidare med båt till South Malé Atoll. Båtresan tar ca 45 minuter och här får du det första intrycket av detta fantastiska område i Indiska oceanen, där öarna ligger utströdda som små gröna oaser omringade av vit sand.

Olhuveli Beach & Spa Resort, där du ska bo under din badsemester, ligger på spetsen av South Malé Atoll och ger dig direkt tillgång till det kristallklara havet, vita stränder så långt ögat kan nå och korallrevet, som bjuder på oförglömliga snorkelupplevelser.

Här har du chansen att släppa taget om den hektiska vardagen och komma ner i tempo.

I All inclusive-vistelsen ingår följande:

 • Frukostbuffet
 • Lunchbuffet
 • Middagsbuffet
 • Drycker mellan kl. 10 och 24 (välj mellan läsk, juice, vatten, kaffe, te, vin, öl, sprit, cocktails och den alkoholfria varianten "mochtails")
 • Minibar, som fylls upp med vatten, läsk och öl varje dag

Du får dessutom 40 % rabatt på resortets à la carte-restauranger. Beställ bord i förväg! 

Dag 11-14:

Lyx på Maldiverna

Olhuveli Beach & Spa erbjuder allt du behöver under din vistelse. Var du än befinner dig i området så lockar stranden och den vackra oceanen. Om vattnet och stranden ska njutas i stillhet eller utforskas är helt och hållet upp till dig själv.

Det finns massor av aktiviteter som du kan välja att sysselsätta dig med. Du kan, när du behöver det, alltid dra dig tillbaka till det fantastiska resortet som är din bas under vistelsen. Personalen kommer att se till att du har allt du behöver, på alla sätt och vis.

Maldiverna är fantastiskt att uppleva både ovanför och under vattenytan och det finns många möjligheter att komma hem med upplevelser som du aldrig glömmer. Det ingår fritt wi-fi på rummen och på hotellet, samt gratis tillgång till motionsrum och inomhusaktiviteter som bland annat biljard, dart, bordtennis och badminton. Bland några av utomhusaktiviteterna kan vi nämna: Delfinkryssning, guidad snorkel-safari, solnedgångskryssning, paddle boards och vindsurfing.
 

Aktiviteter som ingår i all inclusive-paketet:

 • ½ timmes snorkelgrupplektion
 • ½ timmes grupplektion i vindsurfing
 • Du kan använda paddle boards och kajaker samt utrustning till vindsurfing utan kostnad 1 timme om dagen
 • Motionsrum, tennisbana, badminton, bordtennis, dart och biljard
 • En valfri exkursion (per person per vistelse förutsatt att vädret tillåter det): Välj mellan snorkel-safari och besök på en lokal ö

Önskas det ännu fler nätter på badsemestern kan det självklart ordnas.

Dag 15:

Hemresan börjar

Du äter frukost på resortet. Sedan checkar du ut och säger hejdå till vackra Maldiverna, innan det bär av tillbaka till Sverige.
 

På flygresan hem har du gott om tid till att koppla av och tänka tillbaka på alla de fantastiska upplevelserna som du har haft på din resa till Sri Lanka och Maldiverna.

Ingår
Frukost
Dag 16:

Välkommen hem från en fantastisk resa!

Äventyret är slut för den här gången, men förhoppningsvis har du fått en massa oförglömliga upplevelser och fantastiska minnen med dig hem i bagaget.

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 8 nätter på Sri Lanka med frukost
 • 5 nätter på Maldiverna i deluxe-rum med all inclusive
 • Flyg och logi som beskrivet i programmet
 • Upphämtning på flygplatsen samt transfer till och från hotellen
 • Måltider på Sri Lanka, som beskrivet i programmet
 • All Inclusive på Maldiverna
 • Alla utflykter, safarier och entrébiljetter på Sri Lanka
 • Privat engelsktalande guide/chaufför på rundresan
 • Avgift till resegarantifonden
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett deltagarantal
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, dryck och dricks
 • Köp av extra utflykter
 • Måltider och drycker utöver de nämnda i programmet
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg
M
T
O
T
F
L
S
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!

Andra resor till Sri Lanka