>
Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Från 22 495 SEK
16 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Magiska Sri Lanka och Dubai

Välkommen till frodiga och färgstarka Sri Lanka, som bjuder på stora kulturupplevelser, vackra stränder och fantastisk natur.

 

Upplev Sigiriya och den imponerande lejonklippan som sticker upp mitt i den frodiga naturen, staden Kandy med det heliga ”Tandens Tempel” och den betagande tågresan från Nuwara Eliya till Ella. Njut av den vackra naturen och det rika djurlivet i Minneriya och få en inblick i öns intressanta koloniala historia i charmiga kuststaden Galle.

 

Resan avslutas med en härlig storstads- och badsemester i exotiska metropolen Dubai, där du kan släntra runt i de gamla kvarteren, åka på sightseeing i de moderna delarna av Dubai, shoppa på exotiska marknader och i Dubais enorma shoppingcenter, eller bara koppla av på en av Dubais härliga sandstränder. Oavsett om föredrar badsemester, storstadsemester eller historia, kommer du garanterat hitta något du gillar när du reser till Dubai.

 

Vi rekommenderar att du köper till halvpension på hela rundresan för endast 1 000 kr per person. Vår erfarenhet är att dagarna är så pass fyllda med innehåll, att det är skönt att bara äta på hotellet på kvällen. Det är naturligtvis också möjligt att köpa mat på hotellet på plats, men då ska du räkna med ett betydligt högre pris.

 

Höjdpunkter på Sri Lanka

 • 8 nätters rundresa på Sri Lanka med privat chaufför/guide
 • Sigiriya-området och lejonklippan – 1 500 år gammal stadsplanering och byggnadskonst
 • Tågresa från Nuwara Eliya till Ella – en av världens vackraste tågresor
 • Minneriya nationalpark – asiatiska elefanter och ett rikt fågelliv vid Minneriyasjön
 • Inblick i det srilankesiska sättet att leva – besök hos lokalbefolkningen i Sigiriya
 • Kandy – Sri Lankas spirituella centrum
 • Charmiga Galle
 • Negombo – avkoppling med strand och pool den sista dagen innan resan fortsätter
 • Hos oss ingår alla turer, safarier och entrébiljetter!

 

Höjdpunkter i Dubai

 • 5 nätter på 5-stjärnigt hotell i Dubai med frukost
 • Härliga sandstränder med många möjligheter för vattensport
 • Storslagen arkitektur – upplev bland annat Burj Khalifa och Palm Jumeirah
 • Shopping i världsklass – från traditionella souks till enorma shoppingcenter

 

Har du önskemål till programmet som t.ex. andra logimöjligheter, extra turer eller fler/färre nätter?

Skriv till oss så skräddarsyr vi gärna ditt program.

Sri Lanka

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Utresa – låt äventyret börja!

Du flyger från Sverige till Sri Lanka med mellanlandning(ar) längs vägen.

Luta dig tillbaka och njut av resan. Det väntar dig massor av spännande upplevelser när du kommer fram.

Dag 2:

Välkommen till Sri Lanka

Du ankommer till Bandaranaike Internationella flygplats där din chaufför står redo att ta emot dig och kör dig sedan till Negombo.

På hotellet, som ligger vid den vackra Indiska oceanen, välkomnas du med en drink och får mer information om programmet för de kommande dagarna.

Ingår
Goldi Sands Hotel 3
Frukost
Dag 3:

Sigriya och besök i buddhistiskt tempel

Efter frukosten kör chauffören dig i riktning mot Sigiriya, som ligger i Matale-provinsen i centrala Sri Lanka. Bilresan tar cirka fyra timmar så det finns gott om tid till att koppla av och njuta av utsikten till de vackra landskapen.

När du kommer fram checkar du in på hotellet och resten av dagen kan du ägna åt valfria aktiviteter.

På kvällen besöker du stadens buddhistiska tempel där du kan få uppleva lokalbefolkningens ritualer. Ofta kan du, om du vill, bli välsignad med ”Chanting of Pritithoch”. Efter välsignelsen binder den buddhistiska munken ett välsignat band kring din handled som ska ge dig lycka och bra karma.

Det är en fantastisk upplevelse och ger en mycket bra inblick i de inhemska buddhisternas kultur.

Efter tempelbesöket åker du tillbaka till hotellet.

Ingår
Fresco Water Villa 4
Frukost
Dag 4:

Lejonklippan i Sigiriya och elefanter i Minneriya Nationalpark

Efter frukosten besöker du det som anses vara ett av de finaste monumenten inom srilankesisk kultur och historia, nämligen Sigiriya Rock. Den häpnadsväckande och mycket branta klippan reser sig nästan 200 meter över landskapet.

På toppen ligger ruinerna av kung Kasyapas imponerande fästning som byggdes på 400-talet. Sigiriya-klippan med sin fästning på toppen finns med på UNESCO:s världsarvslista och är ett av de bäst bevarade exemplen på stadsplanering från denna tid.

Det är 1 202 trappsteg upp till toppen av klippan och det är en upplevelse du inte får missa. Utsikten från toppen är spektakulär.

Du påbörjar vandringen uppför till klippan genom att gå genom de symmetriska kungliga trädgårdarna som ligger nedanför klippan. De är bland de äldsta anlagda trädgårdarna i världen. Det finns flera ställen på vägen upp där du kan stanna och vila och ju högre upp du kommer, desto mer uppenbarar sig det grönskande landskapet.

Cirka halvvägs upp finns en liten platå där kungen byggde en port i form av ett gigantiskt lejon och just därför kallas klippan för ”Lion Rock”. I dag finns bara tassarna kvar, men det är ett nationalmonument för Sri Lankas befolkning och anledningen till att det finns ett lejon på Sri Lankas flagga.

När du kommer upp till toppen av klippan kan du gå på upptäcktsfärd i slottsruinerna. När man tänker på hur svårt det måste ha varit att frakta upp byggmaterial på en 200 meter hög klippa på 400-talet, så är det imponerande att tänka på omfattningen av kungens fästning med palats, dammar och bevattningssystem, som pumpade upp vatten ända upp till toppen med hjälp av ett imponerande hydrauliskt system.

Efter besöket på Sigiriya går turen vidare till Minneriya Nationalpark där du beger dig ut på en sen eftermiddagssafari där ni letar efter elefanter. Parken har fått sitt namn efter den stora insjön Minneriya, som i perioder lockar till sig enorma flockar av asiatiska elefanter – ibland är det flera hundra elefanter där samtidigt.

Även om de majestätiska jättarna är huvudattraktionen i nationalparken är det också möjligt att uppleva andra djurarter, t.ex. hjortflockar och ett rikt fågelliv.

Efter de härliga naturupplevelserna i Minneriya Nationalpark åker du tillbaka till hotellet

Ingår
Fresco Water Villa 4
Frukost
Dag 5:

Bybesök, kryddor och Kandy

Du äter frukost på hotellet och sedan skjutsas du till en närliggande by. Här kan då få uppleva och utforska lokalbefolkningens enkla livsstil, få en rundvisning på åkrarna och kanske prata med några av dem som bor där.

Efter ditt besök i byn fortsätter du mot staden Kandy. På vägen stannar du vid en lokal ”spice garden” där du kan uppleva hur de världsberömda srilankesiska kryddorna odlas och hur de används. Förutom att kryddor används i matlagning brukar man i Sri Lanka enligt traditionen även använda kryddor som smärtlindring och till hudvård som en del av ayurvediska behandlingar. I kryddträdgården får du en rundvisning och du får veta vilka kryddor som du kan använda i olika situationer.

Härefter serveras en autentisk srilankesisk lunch innan du fortsätter mot staden Kandy, som finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Staden ligger i en dal med ett vackert läge och omges av grönskande bergssluttningar och tefält.

Kandy var den sista kungliga huvudstaden innan Sri Lanka fick brittiskt styre år 1815. Området bjuder, med både influenser från hinduismen, den brittiska kolonialtiden och inbördeskriget som slutade år 2009, på massor av spännande kulturarv och historia.

På kvällen ska du uppleva ett kulturellt inslag med musik och dans och sedan besöker du Temple of the Tooth, som är anledningen till att Kandy kallas för Sri Lankas spirituella centrum. I Temple of the Tooth finns nämligen en av buddhismens viktigaste reliker, Buddhas hörntand.

Templet är utsmyckat efter konstens alla regler och är ett absolut måste när du reser till Sri Lanka.

Ingår
Thilanka Hotel 3
Frukost
Dag 6:

Kandy på egen hand

I dag har du tid på egen hand i Kandy, med gott om tid att utforska den spännande staden, åka på intressanta utflykter eller bara koppla av på hotellet, där du kan ta ett dopp i poolen och njuta av de vackra omgivningarna.

Om du vill utforska området på egen hand rekommenderar vi en tur till Bahirawanda-templet, som ligger ca en kilometer från stadens centrum. Det är lätt att ta sig dit med en tuk-tuk och från templet kan du njuta av spektakulär utsikt över Kandy, sjön och Tandens Tempel. Dessutom får du på nära håll uppleva den imponerande, 26 meter höga, vita buddhan som skådar ut över Kandy och som kan ses från hela staden.

Om du vill uppleva mera, rekommenderar vi utflykten Kanyds höjdpunkter, där du bland annat upplever den botaniska trädgården, Kandy War Cemetary, en fascinerande tefabrik och naturligtvis den vita Buddhan.

Om du föredrar att vara aktiv och komma ut i naturen så kan du prova på forsränning i Ulapane eller ge dig ut på en naturskön vandring vid Knuckles Mountain Range eller i Udawatta Kele Forest Reservation. Läs mer om alla våra extrautflykter under Tillköp/uppgradering.

Ingår
Thilanka Hotel 3
Frukost
Dag 7:

Naturskön tågresa till Ella

Efter frukosten checkar du ut i lugn och ro innan du hämtas av chauffören och åker till tågstationen Nanu Oya utanför Nuwara Eliya. Tågresan härifrån till Ella anses vara en av de allra vackraste i hela världen och tar dig långt bortom dit bilvägarna når.

Avståndet mellan Nanu Oya och Ella är inte mer än sex mil men tågresan tar ändå cirka tre timmar och ger dig gott om tid till att uppleva det fascinerande landskapet. Luta dig tillbaka och njut av utsikten medan du åker förbi gröna tefält, vackra vattenfall och bergslandskap, genom tunnlar och in bland molnen på vägen till Ella.

När du ankommer till Ella står din chaufför redo att hämta dig och köra dig vidare till ditt hotell, där du resten på dagen på egen hand.

Ingår
Morning Dew Hotel 4
Frukost
Dag 8:

På egen hand i Ella

Dagen är till fri disposition i det charmiga Ella, som har ett fantastiskt läge bland vackra teplantager, kristallklara vattenfall och frodig natur.

Här kan du t.ex. ge dig ut på vandring, bestiga Little Adam’s Peak eller hyra en mountainbike och utforska Sri Lankas vackra Hill Country på egen hand.

Du kan också besöka Ella Spice Garden eller strosa längs Ellas trevliga huvudgata, där du hittar olika restauranger och barer.

På eftermiddagen kör chauffören dig till Unawatuna, där du checkar in på hotellet och kan njuta av kvällen i härliga omgivningar.

Ingår
Sayura Beach Hotel 3
Frukost
Dag 9:

Galle på egen hand

I dag kan du se fram emot en trevlig dag i charmiga Galle – en exotisk, gammal handelsstad med vackra byggnader från tiden som holländsk koloni, gamla moskéer och kyrkor, stora palats, museer och trevliga små butiker.

Det är lätt att utforska staden till fots och du kan släntra runt i staden och suga i dig intryck hela dagen om du vill.

Galle Fort är utan tvekan stadens största attraktion. Fortet byggdes av holländarna och är i dag en liten stad i staden, med mysiga små gator, hus, butiker och restauranger. Fortet finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista och är ett måste att besöka när du är i Galle.

Du kan ta en promenad på fortets tjocka murar och följa dess vinklar längs kustlinjen, njuta av utsikten över havet eller ströva runt på smågatorna på egen hand.

Om du vill uppleva staden på allra bästa sätt, rekommenderar vi att du köper till en guidad rundtur i Galle, där du bland annat får uppleva Galle Fort, Galles fyr, idylliska Jungle Beach och den kritvita Peace Pagoda.

Läs mer om utflyktsmöjligheter under Tillköp/uppgradering.

På eftermiddagen hämtas du av chauffören som kör dig till Negombo, där du övernattar innan resan fortsätter till Maldivernas vita paradisstränder i morgon.

Ingår
Goldi Sands Hotel 3
Frukost
Dag 10:

Resan fortsätter till Dubai

Efter en fantastisk och upplevelserik rundresa i Sri Lanka har det blivit dags att resa vidare. En chaufför hämtar dig på hotellet och kör dig till flygplatsen, varirfån du flyger vidare till exotiska Dubai. 

Här väntar bland annat unik arkitektur, shopping i världsklass och vackra sandstränder blandat med charmiga gamla kvarter och exotiska marknader. 

En chaufför hälsar dig välkommen vid ankomsten och kör dig till det lyxiga hotellet i Dubai

Ingår
Stella Di Mare 5
Frukost
Dag 11-14:

Lyx i Dubai

Under din vistelse i Dubai har du möjlighet att uppleva det allra bästa denna pulserande metropol har att bjuda på.

När du reser till Dubai med Flamingo Toursa bor du på gångavstånd till Dubais mest populära strand, JBR Beach - också kallad Marina Beach.  

Marina Beach bjuder på härlig, finkornig sandstrand med bland annat lekplats, massor av olika vattensporter, biograf, vattenland och gångavstånd till Dubais berömda The Walk – en populär shoppinggata som går parallellt med stranden. Här hittar du massor med butiker och restauranger.

Till skillnad från andra stadsdelar i Dubai är det lätt gå runt till fots i Jumeirah Beach Residence (JBR). Du har därför alla möjligheter för att utforska det spännande området i ditt eget tempo och till exempel strosa längs strandpromenaden vid Dubai Marina, som är världens största människoskapade marina.

En kort åktur från Jumeirah Beach Residence hittar du dessutom den gigantiska Palm Jumeirah, där många små öar formar en palm sedd från luften. Här finns fina golfbanor, stora vattenland och många andra möjligheter för en aktiv semester.

Fler upplevelser i Dubai
Dubai är ett fantastiskt sammelsurium av unik arkitektur, shopping i världsklass och ett brett utbud av aktiviteter blandat med gamla kvarter och exotiska marknader.

Låt dig imponeras av enorma och glamorösa byggnader, njut av den enastående utsikten från ikoniska Burj Khalifa, besök shoppingparadiset Dubai Mall eller upplev en av de populära showerna vid fontänen Dubai Fontain.

Om du vill ha action och underhållning kan du besöka LEGOLAND Dubai, IMG Worlds of Adventure, Aquaventure Waterpark eller en av Dubais andra nöjesparker eller vattenland, upplev gigantiska Dubai Aquarium och Underwater Zoo i Dubai Mall eller ta vägen förbi Ski Dubai – Dubais berömda slalombacke inomhus i Mall of the Emirates.

Bur Dubai och Dubai Creek
Även om Dubai framför allt är känt för lyx och glamour, bjuder den arabiska storstaden också på massor av spännande kultur och historia – speciellt i området vid Dubai Creek. Här hittar du bland annat Dubai Museum och Al Fahidi Fort, där du kan få en unik inblick i Dubais fascinerande historia och få en förståelse för landets utveckling.

I Dubai Creek-området finns också massor med caféer och restauranger, där du kan sitta och beskåda folkvimlet vid The Creek och de många traditionella dhows i vattnet. Ge dig ut på en stämningsfull båttur med en abra och besök de färgstrålande soukerna i Deira på den andra sidan av Dubai Creek, där du bl.a. kan handla guld, kryddor och textiler.

En promenad längs de vindlande gatorna med traditionella vindtorn och små butiker och bodar i Al Fahidi-kvarteret i Bur Dubai kan också rekommenderas. Kontrasten till de enorma och glamorösa skyskraporna i de nyare områdena i Dubai är slående och här upplever du livet i Dubai som det levs av lokalbefolkningen.

I Bur Dubai upplever du också en annan mångfald än i resten av Dubai, eftersom invånarna här är en charmig blandning av bland annat indier, pakistanier, srilankeser och egyptier.

Ökensafari i Dubai
Om du drömmer om att uppleva en äkta ökensafari, så är Dubai platsen där din dröm kan gå i uppfyllelse. Mindre än en timmes åktur från hektiska Dubai kan du uppleva det storslagna arabiska ökenlandskapet med höga sanddyner av silkesmjuk röd sand så långt ögat når.

Det imponerande ökenlandskapet bjuder på en lång rad aktivitetsmöjligheter, från adrenalinhöjande terrängåkning i fyrhjulsdriven bil, sandboarding och åkturer med fyrhjuling till besök i ett beduinläger, där du kan se solen gå ner bakom de imponerande sanddynerna, få händerna målade med henna, prova vattenpipa och rida kamel.

Ingår
Stella Di Mare 5
Frukost
Tillköp/uppgradering
Marina Dhow Cruise
Ökensafari
Heldagstur - Dubais höjdpunkter
Halvdagstur - New Dubai
Heldagstur - Abu Dhabis höjdpunkter
Dag 15:

Hemresan börjar

Din resa till Dubai har nått sitt slut. Förhoppningsvis har du hunnit uppleva allt du drömde om – oavsett om det var avslappning, sightseeing, shopping eller något av allt det andra denna fascinerande metropol kan bjuda på.

Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen och börjar resan tillbaka mot Sverige, eventuellt med mellanlandning(ar) längs vägen.

Med dig i bagaget har du oförglömliga minnen från både din rundresa i Sri Lanka och din semester i Dubai.

Ingår
Frukost
Dag 16:

Välkommen hem från en fantastisk resa!

Äventyret är slut för den här gången, men förhoppningsvis har du fått en massa oförglömliga upplevelser och fantastiska minnen med dig hem i bagaget.

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 8 nätter på Sri Lanka med frukost
 • 5 nätter på 5-stjärnigt hotell i Dubai med frukost
 • Flyg och logi som beskrivet i programmet
 • Upphämtning på flygplatsen samt transfer till och från hotellen
 • Måltider på Sri Lanka, som beskrivet i programmet
 • Alla utflykter, safarier och entrébiljetter på Sri Lanka
 • Privat engelsktalande guide/chaufför på rundresan
 • Avgift till resegarantifonden
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett deltagarantal
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, dryck och dricks
 • Köp av extra utflykter
 • Måltider och drycker utöver de nämnda i programmet
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg
 • Turistskatt i Dubai (betalas direkt på hotellet)
M
T
O
T
F
L
S
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!