Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Safari i Sydafrika

  • 7 nätter på Lamai Safari Lodges med helpension
  • Game Drives i Lamai Safaris privata "Big Five"-område
  • Picknick och Game Drive vid Oliphant River
  • Prisbelönt lodge – Travellers Choice 2023
Ingår i priset
  • 10 dagar
  • Inklusive flygbiljetter
  • Bagage ingår
  • Inklusive transfer och guide
  • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
21 495 SEK
Läs mer
Safari i Sydafrika

Om du funderar på att åka på safari i Sydafrika är området omkring världsberömda Kruger Nationalpark är ett absolut måste.

Nationalparken är Sydafrikas största med sina 20 000 km2 och samtidigt en av de mest djurrika i världen, med ca 150 däggdjursarter, 500 fågelarter och 115 olika kräldjursarter.

Det är alltså goda chanser för att få oförglömliga safariupplevelser och det är dessutom lätt att åka till Krugerområdet på grund av den väl utbyggda infrastrukturen.

 

Läs mer om safari i Afrika här och bli även inspirerad av andra safaridestinationer.

Kruger Nationalpark

På en safari vid Kruger Nationalpark får du garanterat massvis av unika upplevelser. På en safari i området har du chansen att få se ”The Big Five”, det vill säga lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning, samt en rad andra ikoniska safaridjur som zebra, vårtsvin, giraff, impala och kudu.

Vid idylliska Olifants River har du dessutom möjlighet att uppleva flodhästar och krokodiler.

Safariturer och bush walk

Safariturerna äger rum i öppna safaribilar med fri utsikt mot djuren, men med ett stort tak som skyddar mot solens strålar. Under de sydafrikanska vintermånaderna arrangeras även bush walk, där du kommer ut i bushen till fots. Ett unikt sätt att uppleva de vilda djuren!

Både på safariturer och på bush walk har du sällskap av duktiga och erfarna guider som ser till att du upplever så mycket som möjligt.

Storslagna naturupplevelser

I Sydafrika upplever du även de imponerande Drakensbergen och Blyde River Canyon, som skär igenom den norra delen av bergskedjan och är en av de vackraste ravinerna i världen. Här kan du även uppleva bergsformationerna ”Three Rondavels”, som liknar tre traditionell afrikanska hyddor, och Bourke’s Luck Potholes med vackra vattenfall och unika röda klippformationer.

Sebra av speglad sjö

Kombinationsmöjligheter

När du åker på safari i Sydafrika finns det olika kombinationsmöjligheter beroende på om du föredrar storstadssemester, fler naturupplevelser eller avslappnande badsemester.

Storstadssemester i Kapstaden

Kapstaden är Sydafrikas näst största stad och har ett vackert läge vid foten av Taffelberget med utsikt mot Atlanten. Den moderna storstaden bjuder på massor med shoppingmöjligheter, restauranter och muséer och du kan bland annat uppleva Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad i 28 år.

Läs mer om resan Kruger Safari och Kapstaden här

Viktoriafallen

De världsberömda Viktoriafallen kan ta andan ur vem som helst. Naturen runt omkring fallen är otroligt vacker och att uppleva de fantastiska vattenfallen är en upplevelse för livet.

Läs mer om resan Kruger Safari och Viktoriafallen här

Badsemester på Mauritius eller Zanzibar

De exotiska öarna Mauritius och Zanzibar är båda som tagna ur paradiset och lockar med kritvita sandstränder, gröna palmer, kristallklart vatten och korallrev med färgglada fiskar. Hit åker du för att uppleva total avslappning och för att njuta av livet.

Läs mer om Kruger Safari och Mauritius här eller Kruger Safari och Zanzibar här

Ganska vit sandstrand med palmer

Få ett gratis erbjudande

Få en offert på din resa till Sydafrika genom att gå in på din favoritresa och fyll i dina uppgifter.

Kruger Safari och Kapstaden

Kruger Safari och Mauritius

Kruger Safari och Durban

Kruger Safari och Viktoriafallen

Kruger Safari och Zanzibar

Kruger Safari – Big 5 och Olifants River

 

Behöver du hjälp med att hitta den resa till Afrika som motsvarar dina önskemål och drömmar så sitter våra reseexperter redo att hjälpa dig på tel. 010-750 24 72.

En rosa flamingo i Lake Nakuru