>
Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Från 26 995 SEK
14 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Indiens gyllene triangel med tigersafari, Taj Mahal och Goa

Upplev den gyllene triangeln i Indien med stora upplevelser i Delhi, Jaipur och Agra. Sug in intrycken från ”det genuina Indien” i Old Delhi och upplev vackra New Delhi, som grundades som regeringsstad under det engelska styret. Du upplever det imponerande Amberfortet i Jaipur och ska också besöka den vackra Ranthambore Nationalpark, där du beger dig ut på tigersafari. Agra och ett av världens sju underverk, det mäktiga Taj Mahal, kommer vara resans stora arkitektoniska upplevelse. Resan avslutas i strandparadiset Goa.
 

Höjdpunkter

 • 8 nätters spännande rundresa i Indien med privat chaufför
 • 3 nätters badsemester i Goa – vita sandstränder, spännande kultur och ren avkoppling
 • Old Delhi – Jama Masjid – Indiens största moské, rickshaw-tur genom Delhis äldsta marknad, minnesparken för Mahatma Gandhi
 • New Delhi – regeringsstadsdelen med India Gate, Humayuns gravmonument och järnpelaren i Delhi
 • Jaipur – det imponerande Amberfortet och City Palace
 • Ranthambore Nationalpark – safariturer i en av Indiens vackraste tigerparker
 • Fatehpur Sikri – den perfekt bevarade och övergivna staden med vacker hindu-islamisk arkitektur
 • Taj Mahal – det mäktiga mausoleet och ett av världens sju underverk
 • Agra Fort – ett imponerande mästerverk inom mogulisk arkitektur


Har du andra önskemål? Kontakta oss, så skräddarsyr vi din resa til Indien.

Under monsunsäsongen från 1 juli till 30 september är Ranthambore National Park stängd. Under denna period rekommenderar vi resan Indiens gyllene triangel – Delhi, Jaipur och Taj Mahal, som eventuellt kan kombineras med en badsemester i Goa.

Indien

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Avresa från Sverige

Du flyger från Sverige till Indien med mellanlandning(ar) längs vägen. Luta dig tillbaka och njut av resan så att du är utvilad till alla de upplevelser som väntar i myllrande och färgsprakande Indien.

Dag 2:

Välkommen till Indien

När du ankommer till flygplatsen i Delhi står din chaufför redo att ta emot dig och köra dig till hotellet. Här kan du ägna resten av dagen åt att koppla av efter resan eller gå på upptäcktsfärd i staden.


Delhi beskrivs ofta som en av juvelerna i Indiens krona och det finns massor av färgsprakande och kulturella upplevelser att få i denna historiska metropol. Delhi har varit huvudstad för flera olika imperier och har under historiens gång erövrats, förstörts och återuppbyggts många gånger.


Bland annat kan du uppleva de två imponerande moskéerna Jama Masjid och Qutb Minar som byggdes under tiden staden var under muslimskt styre från 1100-talet och cirka 500 år framåt. Den hinduistiska kulturhistorien ligger dock som en röd tråd överallt i området.

Ingår
WelcomeHotel Dwarka 5
Halvpension
Dag 3:

Old Delhi och New Delhi

Du äter frukost på hotellet och beger dig därefter ut på sightseeing i charmiga, färgsprakande och spännande Old Delhi som verkligen är en sammanfattning av "det genuina Indien" med smala gator, en fantastisk doft av kryddor samt liv och rörelse.


På sightseeing-turen åker du bland annat förbi det imponerande Röda fortet som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Det är ett kolossalt byggnadsverk som har fått sitt namn efter de röda sandstenarna som använts i byggeriet.


Ett stenkast från fortet ligger Indiens största moské, Jama Masjid, som kan rymma så många som 25 000 bedjande. Här kan du gå uppför de 121 trappstegen i den södra minareten och få en vacker vy över staden.


I samma område kan du också få en åktur i en rickshaw genom Delhis äldsta marknad, Chandni Chowk, med anor från 1600-talet. Dessutom kan du besöka minnesparken Raj Ghat som anlades till ära för landsfadern, Mahatma Gandhi. Parken är en fridfull grön oas mitt i den myllrande metropolen.


På eftermiddagen ska du få uppleva New Delhi som grundades år 1911 när Delhi, av logistiska skäl, valdes som Indiens huvudstad istället för Kolkata (tidigare Calcutta). Staden designades av de engelska arkitekterna Sir Edwin Lutyens och Sir Herbert Baker och stod färdig år 1931.


I New Delhi besöker du Humayuns gravmonument, som ofta kallas för Taj Mahals föregångare. Det vackra monumentet är byggt av vit marmor och röda sandstenar och hela byggnaden är byggd efter islamiska traditioner som fokuserar på geometri och siffran 8.


Upplev även Qutub Minar, Indiens första moské, som byggdes på ruinerna av ett hinduistiskt tempel. En av kvarlevorna från hindutemplet är en järnpelare som väckt förundran bland forskare och arkeologer eftersom den 1 600 år gamla järnpelaren inte rostar.


Sedan åker du förbi det vackra monumentet India Gate som byggdes till ära för de 70 000 soldater som kämpade under första världskriget och som aldrig kom hem igen. Du passerar även regeringsbyggnaderna och den indiska presidentens regeringspalats innan du återvänder till hotellet.

Ingår
WelcomeHotel Dwarka 5
Halvpension
Dag 4:

Jaipur – den rosa staden

Efter frukosten checkar vi ut från hotellet och åker mot Jaipur – en resa som tar ca 5 timmar. Njut av utsikten till ”det genuina Indien” på vägen, eller ta en tupplur så att du är utvilad och redo för ännu fler upplevelser när du kommer fram.

Jaipur kallas för den rosa staden i Rajasthan och har vackra palats, imponerande fort och marknader med exotiska varor.


När du ankommer till Jaipur checkar du in på hotellet och du kan ägna resten av dagen åt att koppla av eller upptäcka staden på egen hand.

Ingår
Zone By The Park 4
Halvpension
Dag 5:

Amber Fort och City Palace

Efter frukosten besöker du det storslagna palatset Amber Fort som ligger precis utanför Jaipur. Det imponerande byggnadsverket breder, med sina fyra innergårdar, ut sig på imponerande 4 km² – det ena området vackrare än det andra.


Upplev bland annat Jai Mandir, salen där väggar och tak är dekorerade med glittrande glasmosaik. Den vackra silverbelagda dörren som leder in till Siladevi-templet bör också upplevas.


Under eftermiddagen besöker du City Palace, som än idag är residens för kungafamiljen i Jaipur. En del av palatset har gjorts om till museum, där du bland annat kan uppleva den imponerande samlingen av historiska vapen samt kläder och vackra pashminasjalar från Jaipurs storhetstid.


Kvällen spenderas på egen hand i Jaipur. Det är även här som du övernattar.

Ingår
Zone By The Park 4
Halvpension
Dag 6:

Ranthambore Nationalpark

Du äter frukost på hotellet och åker därefter vidare till Ranthambore Nationalpark där du checkar in på ditt hotell. Resan tar ca 4 timmar.


På eftermiddagen åker du ut på din första spännande safaritur i Ranthambore Nationalpark, som täcker ca 400 km² och som är världsberömda för sitt tigerbestånd.


Nationalparken, som en gång i tiden fungerade som jaktmark för Jaipurs kungafamilj, bjuder dessutom på steniga kullar och öppna dalar med ett rikt djurliv som består av bland annat gaseller, antiloper, apor, vildsvin, indiska flyghundar, skygga leoparder och många fler.

Ingår
Anuraga Palace 4
Helpension
Dag 7:

Fler upplevelser i Ranthambore Nationalpark

Du tillbringar dagen i den natursköna nationalparken som ligger vackert bland kullar och öppna dalar med sjöar där man ofta kan uppleva sumpkrokodiler. Gaseller, leoparder, sjakaler, vildsvin och ett rikt fågelliv kan även upplevas i parken, men de många tigrarna är tveklöst den största upplevelsen.


Parken har fått sitt namn efter det tusen år gamla fortet som nu ligger som en pittoresk, stämningsfull ruin i parken.


Dagens första safaritur äger rum tidigt på morgonen så att du kan uppleva när parken vaknar.


Efter frukosten står dagen till fritt förfogande fram tills dess att du återigen åker på safari sent om eftermiddagen.

Ingår
Anuraga Palace 4
Helpension
Dag 8:

Fatehpur Sikri och Agra

Efter frukosten lämnar du Ranthambore och åker mot Agra – en åktur som tar ca 5-6 timmar där du har gott om tid till att koppla av och njuta av landskapet som susar förbi utanför.


På vägen till Agra besöker du Fatehpur Sikri, en historisk stad som hade sin korta storhetstid som huvudstad för Mogulimperiet från år 1572-1585. Staden byggdes av kejsare Akbar och är ett av de mest välbevarade och fascinerande exemplen på mogulisk arkitektur.


Efter besöket i Fatehpur Sikri fortsätter du mot Agra där du checkar in på hotellet.


Agra är framförallt berömda för att ha ett av världens sju underverk – häpnadsväckande Taj Mahal. Men Agra är mycket mer än så. Arvet från det legendariska mogulimperiet syns överallt i form av ypperligt hantverk på mausoleer, palats och inte minst imponerande Agra Fort.


Vill du uppleva något helt annat så är de livliga marknaderna helt klart sevärda.

Ingår
Crystal Sarovar Premiere 5
Halvpension
Dag 9:

Taj Mahal – ett häpnadsväckande kärleksmonument

I dag ska du uppleva Taj Mahal, som kejsare Shah Jahan lät bygga till sin tredje fru, Mumtaz Mahal, som dog i barnsäng. Kejsaren sa själv om det vackra mausoleet att det fick både solen och månen att gråta.


Byggnadsverket anses vara ett av de vackraste i världen och varje år vallfärdar turister och pilgrimer till Agra för att uppleva Taj Mahal, som byggdes av de allra duktigaste hantverkarna från Persien, Turkiet, Frankrike och Italien. 20 000 människor arbetade i 22 år för att bygga mausoleet som byggdes i marmor och dekorerades med ädelstenar och pärlemor som hämtades hem från Persien, Ryssland, Afghanistan, Tibet, Kina och Indiska oceanen.


Efter Taj Mahal besöker du Agra Fort, som ursprungligen byggdes som en fästning av Akbar den store år 1565 och efterföljande byggdes om till ett palats av Shah Jahan. Agra Fort står som ett mästerverk inom mogulisk design och byggnadskonst och det är svårt att inte förtjusas av detta imponerande byggnadsverk.


Därefter åker du tillbaka till Delhi, resan tar ca fyra timmar. När du kommer fram checkar du in på ditt hotell.

Ingår
WelcomeHotel Dwarka 5
Halvpension
Dag 10:

Välkommen till Goa

Efter de många upplevelserna i Delhi, Jaipur, Ranthambore och Agra är det nu dags att koppla av ordentligt och uppleva de härliga stränderna i Goa.

Du hämtas på hotellet och skjutsas till flygplatsen och därifrån flyger du vidare till Goa. Vid ankomst hämtas du upp och skjutsas till hotellet.

Ingår
Sea Queen Beach Resort & Spa 4
Frukost
Dag 11-12:

Badsemester i färgsprakande Goa

Den indiska delstaten Goa ligger precis vid Arabiska havet och tillhörde portugiserna fram till år 1961. Därför upplever man också Goa som ett charmigt kalejdoskop av indisk och portugisisk kultur.

Längs kusten ligger de vita stränderna som ett obrutet streck och varje strandområde har sin helt egen personlighet och stämning. Njut i hotellets poolområde eller hitta ditt eget favoritställe på stranden med utsikt till det vackra Arabiska havet.

Goa är även en charmig kulturell upplevelse och mixen mellan indisk och portugisisk kultur kryddat med sol, sand och hav kan nog locka de flesta. Här kan du koppla av och njuta av resten av ditt indiska äventyr.

Vill du ha fler nätter i Goa kan detta ordnas.

Ingår
Sea Queen Beach Resort & Spa 4
Frukost
Dag 13:

Hemresa – en upplevelserik resa är slut

Du hämtas på hotellet och skjutsas till flygplatsen och du påbörjar resan hem till Sverige med mellanlandning(ar) längs vägen.


På vägen hem har du gott om tid till att koppla av och tänka tillbaka på alla de fantastiska upplevelser som du har fått i Indien.

Ingår
Frukost
Dag 14:

Välkommen hem!

Du ankommer till Sverige efter en förhoppningsvis behaglig flygresa – och med en massa minnesvärda upplevelser i bagaget.


Välkommen hem från en oförglömlig resa!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 8 nätters rundresa
 • 3 nätter i Goa på badsemester
 • Flygresor och boende som beskrivet i programmet
 • Hämtning på flygplatsen och transfers mellan hotellen
 • Alla måltider och utflykter på resan som beskrivet i programmet
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • Avgift till resegarantifonden
 • Resan genomförs vid minst 2 deltagare
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Tillköp av extra utflykter
 • Måltider utöver de som beskrivs i programmet
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäking
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg
M
T
O
T
F
L
S
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!

Andra resor till Indien

 • 8 nätters spännande rundresa
 • Privat, engelsktalande chaufför
 • Old Delhi och New Delhi
 • Jaipur
 • Ranthambore Nationalpark
 • Fatehpur Sikri
 • Taj Mahal
 • Agra Fort
Ingår i priset
 • 11 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
20 495 SEK
Läs mer
 • 6 nätters rundresa
 • Privat, engelsktalande chaufför
 • Old Delhi och New Delhi
 • Jaipur
 • Fatehpur Sikri
 • Taj Mahal
 • Agra Fort
Ingår i priset
 • 9 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
16 995 SEK
Läs mer