Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Reseinformation till Dubai

Fakta om Dubai
 • Förenade Arabemiraterna, Abu Dhabi
 • Arabiska och engelska
 • Dirham (AED)
 • 2,5 miljoner
 • 23-41°C
 • Sommartid +2 timmar, vintertid +3 timmar
Om du planerar en resa till Dubai ber vi dig läsa nedanstående reseinfo. Här hittar du praktisk information och allt från flygbiljetter och bagage till visum och valuta.
 
Se alla våra resor till Dubai.
 
Du kan dessutom läsa mer om och se bilder från våra hotell i Dubai här.

Väder och klimat

Resevillkor

Alla resor köpta hos Flamingotours.se omfattas av lagen om paketresor. Läs mer om våra resevillkor här.
 
Resevillkor

Flygbiljetter och resplan

Din resplan skickas till dig när du har accepterat din offert, härefter skickas dina resedokument med information om din flygresa.
 
Det är mycket viktigt att ditt namn på flygbiljetten är 100 % identiskt med namnet som det står skrivet i passet eftersom det inte kan ändras senare.
 
Vi rekommenderar att du befinner dig på flygplatsen i god tid före avresan.
 
Eftersom flygtiderna kan ändras, är det viktigt att du kontrollerar aktuella flygtider på avresedagen på VIEW TRIP. Här fyller du i reservationsnumret på din flygbiljett och ditt efternamn.

Platsreservation

Hur gärna vi än vill, kan in inte välja platser på flyget. Om du har särskilda önskemål till var du vill sitta i flyget, eller om ni reser tillsammans och vill vara säkra på att få sitta tillsammans på flygresan, så föreslår vi att du gör en platsreservation på flygbolagets hemsida.
 
På flygbolagets hemsida, finns oftast en kategori som heter ”manage my booking” där du bl.a. kan reservera din plats i flyget. Observera att många flygbolag kräver betalning för platsreservationen och att det är en bra idé att ha betalkortet till hands. Många flygbolag erbjuder dessutom uppgradering till platser med extra benplats och högre komfort mot extra betalning.
 
Det varierar mellan olika flygbolag hur tidigt det är möjligt att reservera platser och flera bolag öppnar för platsreservation mellan 72 och 24 timmar före avresan. Det är ändå en bra idé att prova att göra platsreservationen så snart du mottagit dina e-tickets och om det är för tidigt att reservera platser får du ett meddelande om när detta är möjligt.
 
Många flygbolag har i dag också en app till telefonen där man bl.a. kan välja platser i flyget och se eventuella tidsändringar med det samma.

Bästa tiden att besöka Dubai

Vädret i Dubai visar sig från sin bästa sida i perioden oktober till april. Här ligger dagstemperaturerna på behagliga 23-33°C, vilket gör det möjligt att njuta av både upplevelser utomhus i Dubai och naturligtvis av de härliga stränderna.
 
Här kan du också uppleva årliga arrangemang som Dubai International Film Festival, Art Dubai eller Dubai Shopping Festival.
 
På sommaren kommer dagstemperaturen upp på 37-42°C – och ibland ännu högre – och med en luftfuktighet på upp till 90% kan det bli jobbigt att vistas utomhus mitt på dagen.
 
Om du drömmer om att ligga på stranden hela dagen kan det därför vara en fördel att resa till Dubai under vinterhalvåret.
 
Det finns dock fortfarande massor med spännande upplevelser i Dubai även om sommaren. Ta till exempel ett dopp i hotellet pool eller besök en av de många shoppingcentren, som ofta även har nöjesparker, skridskobanor, vattenland eller andra former av underhållning.
 
Dubai kan därför besökas året runt, oavsett vilka upplevelser du söker.

Ankomst på flygplatsen

Våra lokala guider står redo att möta dig på flygplatsen vid ankomsten och kommer att köra dig till ditt i hotell i Dubai.

Incheckat bagage och handbagage

Som regel kan du alltid ha med dig 20 kg incheckat bagage och 5 kg handbagage på din resa. På din resplan kan du se exakt hur mycket bagage du kan ta med.
 
Observera att du får ta med mindre bagage på inrikesflyg än på internationella flyg. Var därför extra uppmärksam på bagagebegränsningarna på alla inrikesflyg.
 
Ditt bagage checkas alltid in hela vägen från början till slut. Du behöver därför inte hämta ditt bagage och checka in igen vid eventuella mellanlandningar.
 
Vi rekommenderar att packa så att du klarar dig några dagar med det som finns i handbagaget om ditt bagage är försenat vid ankomsten. Kom ihåg att packa pass, pengar, visum, medicin m.m. i handbagaget.
 
Om bagaget blir försenat tar det alltid lite längre tid innan det kommer fram än vad vi är vana vid i Europa. 

Utflykter

Du kan beställa extra utflykter hos vår samarbetspartner på plats i Dubai. Det finns dessutom ett brett utbud av lokala arrangörer.  
 
 
Extra Turer

Måltider och drycker

I våra resor till Dubai ingår de måltider och drycker som framgår av dagsprogrammet.

Reseförsäkringar

Vi rekommenderar alla våra kunder att teckna både reseförsäkring och avbeställningsförsäkring. För säkerhets skull bör du kontrollera att du din reseförsäkring gäller vid resor till Dubai.
 
Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkringar, som har marknadens bästa skydd och som även täcker kostnaderna om du blir sjuk i covid-19 eller placeras i karantän. Läs mer och beställ din reseförsäkring här.
 
Observera att en eventuell avbeställningsförsäkring ska beställas innan anmälningsavgiften betalas.
 

Pass och visum

Som svensk medborgare får du ett visum för upp till 90 dagars vistelse i Dubai stämplat i passet på flygplatsen vid ankomst.
 
Observera att ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter utresan från Dubai och att det ska finnas minst två tomma sidor med plats till in- och utresestämplar i passet. 
 
Om du inte är svensk medborgare rekommenderar vi att du kontaktar Förenade Arabemiratens ambassad i Stockholm för att höra vilka regler som gäller för dig.
 

Vaccinationer

Vi rekommenderar dig att kontakta din vaccinationsmottagning angående vaccinationer till Dubai. Du kan även läsa mer om vaccinationer här.
 
Kom ihåg att ta med intyg på att du här vaccinerad så att du kan visa upp det vid ankomst om det blir nödvändigt.
 
Läs mer på www.vaccinationsguiden.se

Handbagage

Vi rekommenderar dig att packa följande i ditt handbagage:
 • Pass
 • Flygbiljetter 
 • Kreditkort & kontanter
 • Medicin
 • Kamera & kikare 
 • Solglasögon
 • Mobiltelefon, laddare och annan elektronik 
 • Kläder till ett par dagar om bagaget skulle vara försenat 
 • Medel mot dålig mage

Valuta i Dubai

Valutan i Dubai och resten av Förenade Arabemiraterna heter dirham (AED).
 
Du kan betala med kort på flertalet restauranger, butiker, hotell och shoppingcenter, men kontanter i dirham kan vara nödvändiga vid t.ex. taxiresor. Det är därför en bra idé att ta med lite kontanter i lokal valuta hemifrån.
 
Om du behöver kontanter under resan finns det många uttagsautomater på olika ställen i staden. Observera att det tillkommer en avgift.
 
Se till att välja betalning i lokala valuta istället för i svenska kronor, för att få den bästa växlingskursen.

Dricks

Precis som i Sverige finns det inget krav på att lämna dricks i Dubai. Det finns dock en förväntan om dricks om du har fått god service.
 
På några restauranger är en s.k. service charge med på notan och då är 5-10% i dricks en bra riktlinje. Om service charge inte ingår kan du eventuellt höja dricksen till 10-15 % för att försäkra dig om att just din servitör får lite extra för sin goda service.
 
Samma sak gäller för andra som gör din resa lättare eller bättre. Det kan till exempel vara taxichaufförer, guider eller rengöringspersonal som också uppskattar att få dricks.
 
Att ge dricks är naturligtvis alltid frivilligt och ovanstående ska endast ses som goda råd vad gäller kulturen kring dricks i Dubai.

Tidsskillnad

Dubai är två timmar före Sverige vid sommartid och tre timmar före vid vintertid.
Dubai är därför ett perfekt resmål, om du vill undvika jetlag.

Språk

Det officiella språket i Dubai är fortfarande arabiska, men engelskan är mycket utbredd i dag och är det gemensamma språket för de många olika nationaliteter som har bosatt sig i Dubai tack vare den stora ekonomiska tillväxten.
 
Lokalbefolkningens olika modersmål, som persiska, hindi och urdu är också levande språk, men engelskan är det språk som används de olika folkslagen emellan.
 
Du klarar dig därför utmärkt med engelska när du reser till Dubai.

Elektricitet och laddning av bl.a. mobiltelefoner

Precis som Sverige har även Dubai 220 volt, men kontakterna är av samma typ som i Storbritannien med tre pinnar. Ta med en adapter hemifrån eller köp en på plats i Dubai.
 
Det är en bra idé att ta med en förgreningskontakt, så att du kan ladda flera enheter på en stickkontakt.

Lokala lagar och seder i Dubai

När du reser till Dubai kommer du troligen att uppleva en stor gästfrihet. Speciellt unga invånare och moderna familjer är mycket tillmötesgående, medan äldre och mer traditionella Dubaibor kan vara mer återhållna och reserverade.
Blir du bjuden på en kopp te medan du shoppar mattor eller smycken, eller om du skulle ha ynnesten att bli bjuden på förfriskningar med en lokal familj, är det artigt att acceptera inbjudan.
 

Dubai och islam

Islam är en del av samhällsstrukturen i Förenade Arabemiraten och även om Dubai är det mest öppna och liberala av emiraten, så gäller de muslimska traditionerna och moraliska sederna även här.
Vi råder dig alltid att respektera och följer den lokala kulturen i det land du besöker. När du reser till Dubai rekommenderar vi dig därför alltid att observera följande:
 

Påklädning

Oavsett om du är man eller kvinna bör du klä dig respektfullt på resor till Dubai. Se därför till att täcka axlar och knän och undvik plagg som är genomskinliga eller åtsittande.
Vid religiösa helgedomar kan du bli ombedd att täcka håret med en sjal. Detta är inte nödvändigt i t.ex. gallerior, på gator, restauranger eller andra offentliga platser.
 
Små linnen, korta shorts, korta klänningar och badkläder används endast på stranden och vid hotellets poolområde.
Observera att det är strängt förbjudet att vara naken eller topless på offentliga platser. Om du bryter mot detta, riskerar du att fängslas eller utvisas.
 

Att visa kärlek

I Dubai är homosexualitet och sexuella förhållanden mellan ogifta män och kvinnor olagliga och kan straffas hårt med till exempel fängelse, böter och/eller utvisning. Undvik därför att visa kärlek offentligt.
Även för gifta par är det förbjudet att pussas och kramas på offentliga platser. Det är tillåtet för gifta par att hålla varandra i handen.
 

Alkohol och narkotika

Alkohol är generellt inte tillåtet i Dubai och kan därför inte köpas på restauranger eller i affärer. Några hotell och större restauranger har tillstånd för att servera alkohol.  Observera att alkohol är mycket dyrt i Dubai och att det är helt förbjudet för personer under 21 år att dricka alkohol. Alla typer av berusat beteende är straffbart. Innehav av alla former av narkotika (inklusive hasch) är strängt förbjudet även i små mängder och straffas hårt. 
 

Ramadan

Under Ramadan, som er muslimernas heliga fastemånad, stänger många caféer, restauranger och butiker dagtid. 
Ramadan är strängare i Förenade Arabemiraten än i t.ex. Turkiet. Som icke-muslim bör du därför låta bli att äta, dricka eller röka på offentlig plats, utan endast göra detta privat eller på slutna hotellrestauranger. Läs mer om Ramadan i Dubai här.
 

Eid

Den muslimska högtiden Eid firas två gånger om året. Första gången marker Eid slutet på Ramadan och firas med Eid-bön på förmiddagen följt av en stor festmåltid med familj och vänner.
Eid firas också två månader och tio dagar senare än den första, då i förbindelse med den muslimska pilgrimsfärden Hajj, då miljontals muslimer från hela världen vallfärdar till Mekka. Denna Eid-fest varar i fyra hela dagar med massvis av aktiviteter och festligheter.
 
Om du åker till Dubai under Eid ska du vara förberedd på att shoppingcenter är fullproppade med människor och att det kan vara långa köer till taxi och restauranger. Samtidigt får du en unik chans att uppleva ett fantastiskt livligt Dubai med spännande aktiviteter, traditionella dansshower, livemusik och mycket mer. Läs mer om Eid i Dubai här.
 
Fler goda råd

Import av växter, frön och växtdelar

Enligt EU:s växtskyddsförordning är det inte tillåtet att föra in växter, frön, blommor, grönsaker eller frukt från länder utanför EU utan ett av ett officiellt tillstånd. Det finns några få undantag, bland annat dadlar. Reglerna gäller för alla resenärer som anländer till Sverige från destinationer utanför EU.

Syftet med reglerna är att skydda vår natur och vår växtproduktion mot allvarliga sjukdomar, invasiva arter och skadegörare som kan följa med växter och växtdelar, eftersom dessa kan orsaka stor skada både för ekonomin och naturen. Du kan läsa mer på bland annat Naturvårdsverket.

Läkemedel

Olika länder har olika regler för att ta med sig läkemedel på resor. Du bör kontakta landets ambassad för att ta reda på vilka krav som gäller. Enligt vår erfarenhet brukar följande praxis gälla.
 
Få din läkare att skriva ett intyg på engelska där det framgår:
 • Ditt namn, födelsedatum och passnummer
 • Vad du behandlas för
 • Vad du behandlas med (namn och styrka på din medicin)
 • Vilken mängd du är ordinerad (mängd per dag)
 
Kom alltid ihåg att resa med läkemedlet i originalförpackningen.

"Flamingo tours ska ha en stor eloge de har varit så hjälpsamma med alla frågor vi haft inför resan alltid vänliga och trevliga."

- Lena Antoniusson

"Rekommenderar starkt Flamingotours till alla som vill åka på safari antingen i Tanzania eller Kenya."

- Barbara

"Vi vill rekommendera flamingotours för vi har alltid fått bra svar och bemötande när vi undrat något."

- Anna Kivi

"Vi reste till Sydafrika på kombinerad safari med Kapstaden. Allt fungerade perfekt med flygresor och transfer. Vi kände oss mycket väl omhändertagna."

- Sirpa