Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Två lejon på utkik
Från 26 495 SEK
14 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Big Five safari, ekvatorn och Mombasa

Få länder kan mäta sig med Kenya när det gäller fantastiska djur- och naturupplevelser. Upplev Aberdere med djur, berg och vattenfall, Samburu med djur unika för området, Lake Nakuru med flamingo och noshörning, Lake Naivasha med flodhästar och fåglar, och den världsberömda savannen i Masai Mara med Big Five. Ekvatorn korsar landet och vi provar på att stå med en fot på vartdera halvklotet.

Som pricken över i lockar Mombasa ute vid kusten med vita stränder och korallrev. 

 

Höjdpunkter

 • 7 nätter på safari i Kenya med helpension
 • 4 nätter på Mombasa på 4-stjärnigt hotell med halvpension
 • Aberdare National Park – vackra vattenfall och ett varierat och rikt djurliv i den frodiga parken 
 • Samburu National Reserve – se de stora däggdjuren i magiska Samburu 
 • Lake Nakuru – fantastiskt djurliv vid den grunda, salthaltiga sodasjön 
 • Lake Naivasha – flodhästar och ett rikt fågelliv
 • Masai Mara National Reserve – möjlighet att uppleva ”The Big Five”

Har du andra önskemål, som t.ex. andra övernattningsställen, extra utflykter eller annat antal nätter? Skriv till oss - vi skräddarsyr gärna din resa.

Kenya

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Utresa från Sverige till Nairobi

I dag flyger du från Sverige/Köpenhamn med mellanlandning(ar) längs vägen.

Om du landar i Kenya redan samma kväll övernattar du på Eka Hotel i närheten av flygplatsen, så du är pigg och utvilad när äventyret startar på allvar nästa morgon.

Dag 2:

Nairobi – Aberdare

Du hämtas på flygplatsen i Nairobi och åker till Somak Safari Lounge för en stunds avkoppling innan turen går vidare mot Aberdare National Park. Om du har landat kvällen innan hämtas du på hotellet istället.

Bilresan till Aberdare tar ca 4 timmar och du är framme i tid för att äta lunch på lodgen.

Resten av dagen kan användas på att slappna av eller promenera i det vackra området om vädret tillåter det. Naturen i Aberdare består både av regnskog, bambuskog och hedar som ger området ett djurliv som man inte möter på annat håll i Kenya. Här finns framför allt flera vackra vattenfall som imponerar.

Ingår
Aberdare Country Club 4
Helpension
Tillköp/uppgradering
Nairobis Höjdpunkter
Dag 3:

Samburu

Från Aberdare beger du dig norrut och korsar ekvatorn på väg mot det 165 km2 stora Samburu National Reserve. Restiden är ca 4 timmar. Det serveras lunch framme i Samburu. Området ligger på en lavaslätt som korsas av floden Ewaso Nyiro. Hit söker sig djuren för att dricka vatten och söka skugga under doumpalmerna och akaciaträden, som även lockar till sig ett rikt fågelliv.

Efter lunch är det en eftermiddagssafari i bil, en s.k. game drive. Kom ihåg din kamera! Här kan du uppleva zebror, gaseller, giraffer och de tre stora kattdjuren: lejon, gepard och leopard. I området finns även elefant, buffel, krokodil och flodhäst – det finns alla möjligheter att uppleva magiska ögonblick i Samburu.

.

Ingår
Ashnil Samburu Camp 4
Helpension
Dag 4:

Samburu

Dagen tillbringas i Samburu, där du startar dagen med en stämningsfull morgonsafari följd av frukost på lodgen. På eftermiddagen åker du ut på ännu en game drive. Samburu är känt för sitt unika djurliv, så det finns massor med möjligheter att uppleva vilda djur riktigt nära och suga åt sig av den kenyanska magin. Efter en dag full av upplevelser vänder du tillbaka till lodgen.

Ingår
Ashnil Samburu Camp 4
Helpension
Dag 5:

Från Samburu till Mount Kenya

Efter frukost beger du dig söderut igen och kör till Serena Mountain Lodge som ligger mellan trädtopparna vid foten av det vackra Mount Kenya. Resan tar ca 4 timmar. Här serveras lunch och här har du sedan tid att på egen hand. Du kan gå en tur med guide eller uppleva djurlivet direkt från lodgen, som har en spektakulär utsikt över området. Från hotellets terrasser kan du se elefanter och bufflar vid vattenhålet, eller så kan du använda dig av tunneln som går från lodgen ner till ett gömsle. Utom synhåll för djuren kan du ta den perfekta bilden eller bara njuta av upplevelsen av att befinna dig några få meter från djuren. 

På kvällen drar du dig tillbaka på ett av de fina rummen, som alla har terrass med utsikt mot vattenhålet.

Ingår
Serena Mountain Lodge 4
Helpension
Dag 6:

Lake Nakuru - Naivasha

Efter frukost åker du till den imponerande Great Rift Valley och fortsätter mot Lake Nakuru Lodge – en körtur på ca 4 timmar. Här serveras lunch innan du ger dig ut på game drive i Lake Nakuru National Park. Parken är Kenyas minsta, men den bjuder på ett storslaget djurliv. Sjön är en salthaltig och grund sodasjö som lockar till sig er än 400 fågelarter, varav den rosa flamingon är den mest kända och speciella av dem. De förflyttar sig regelbundet i stora flockar i området runt sjön och är en imponerande syn. Lejon, flodhäst, vit noshörning, buffel, giraff, zebra, impala, pelikan och stork ses regelbundet i parken, bara för att nämna några av djuren. Du fortsätter vidare mot Lake Naivasha, som ligger en timmes bilfärd bort.

Ingår
Lake Naivasha Sopa Resort 4
Helpension
Dag 7:

Masai Mara

Dagen startar med möjlighet att ta en härlig båttur på Lake Naivasha för att komma ännu närmre det rika fågellivet och flodhästarna i vattnet. Härnäst bär det av mot Masai Mara, en resa som tar ca 5,5 timmar. Masai Mara tar andan ur en med sina vidsträckta slätter och öppna savann. Det serveras lunch innan du ger dig ut på eftermiddagens game drive och upplever denna helt speciella plats som bland annat är känd för de tre stora kattdjuren – lejon, gepard och leopard. Här finns även gott om andra djur, som zebra, gnu, elefant och giraff. I floden ligger stora krokodiler på lur i väntan på att ett av de större djuren ska korsa floden.

Ingår
Ashnil Mara Camp 4
Helpension
Tillköp/uppgradering
Båttur på Lake Naivasha
Dag 8:

Masai Mara

Njut av morgonbrisen och upplev gryningen på savannen när du ger ut på game drive före frukost. Det är möjligt att lägga till en näst intill magisk färd i luftballong följt av champagnefrukost ute på savannen (kostar extra). Efter lunchen kan du slappna av och njuta av atmosfären, innan det är dags för ännu en game drive på savannen på eftermiddagen. 

Ingår
Ashnil Mara Camp 4
Helpension
Tillköp/uppgradering
Ballongsafari Masai Mara
Besök i massajby
Dag 9:

Masai Mara - Mombasa

Det har blivit dags att tacka Masai Mara för den här gången och åka tillbaka mot flygplatsen i Nairobi. Du flyger nu vidare mot en härlig badsemester med underbara vita stränder och vajande palmer vid ett turkosblått hav.

Ingår
Leopard Beach Resort & Spa 4
Halvpension
Tillköp/uppgradering
Travellers Beach Hotel 4
Neptune Paradise Beach Resort & Spa 4
Diani Sea Resort 3
Southern Palms Beach Resort & Spa 4
Dag 10-12:

Badsemester i Mombasa

Det har blivit dags att komma ner i varv och njuta av din badsemester i Mombasa. Området bjuder på idylliska palmklädda sandstränder som är perfekta för avslappning. Lägg dig i en solstol och njut av solen, ta en skön simtur i det fantastiska azurblå havet eller utforska det enorma korallrevet som är mer än 130 mil långt. Här kan du dyka eller snorkla och uppleva det fantastiska livet under ytan. Vackra Indiska oceanen med sitt kristallklara vatten lämpar sig även för surfning, djuphavsfiske eller en båttur med möjlighet att uppleva de vilda delfinerna som leker i vattnet.

Den gamla hamnstaden bjuder även på charmiga trånga gränder där du kan köpa lokalt hantverk och många kulinariska upplevelser med allt från fina restauranger till små gatubodar med exotiska rätter. Du kan även uppleva spåren från kolonialtiden och de synliga spåren från bland annat den arabiska, europeiska och indiska kulturen i stadens många sevärdheter.

Det är möjligt att boka flera nätter i Mombasa.

Ingår
Leopard Beach Resort & Spa 4
Halvpension
Tillköp/uppgradering
Tamarind Night Dhow
Pilli Pipa Dhow Safari
Mombasa Tour + lunch ombord på Tamarind Dhow + Haller Park
La Marinas Dhow
Dag 13:

Hemresa

Äventyret närmar sig sitt slut och det har blivit dags att säga farväl till Mombasas vackra stränder och Kenyas vilda djur, öppna savanner och enastående natur.

Du körs tillbaka till Mombasas flygplats och flyger tillbaka till Sverige med mellanlandning(ar) längs vägen – troligen med massor av oförglömliga upplevelser i bagaget.

Ingår
Frukost
Dag 14:

Hemkomst

Välkommen hem från en oförglömlig resa!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 7 nätter på safari med helpension
 • 4 nätter på Mombasa på 4-stjärnigt hotell med halvpension
 • Flygresor och boende som beskrivet i programmet
 • Hämtning på flygplatsen och transfers mellan hotellen
 • Alla utflykter som beskrivet i programmet
 • Alla måltider på resan som beskrivet i programmet
 • Fönsterplats i 4-hjulsdriven landcruiser under safarin
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • Avgift till resegarantifonden
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer
 • Resan genomförs vid minst två deltagare

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Tillköp av extra utflykter
 • Måltider utöver de som beskrivs i programmet
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg
M
T
O
T
F
L
S
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!