Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
This is svg icon for envelope wt Skriv till oss på: info@flamingotours.se
This is svg icon for handle wt Ring till oss på tel. 010-750 24 72
Vacker sandstrand från Zanzibar

Reseinformation till Zanzibar

Fakta om Zanzibar
 • This is svg icon for location wt Tanzania, Dodoma
 • This is svg icon for language wt Engelsk och swahili
 • This is svg icon for payment method wt Tanzaniska shilling (TZS)
 • This is svg icon for adult avatar wt 53,5 miljoner
 • This is svg icon for thermometer wt 20°C - 30°C
 • This is svg icon for clock circular outline wt Sommartid +1 timme, vintertid +2 timmar

Zanzibar är en ögrupp som består av flera öar utan för Tanzanias kust. Den största ön heter Unguja, och är den som de flesta av oss menar när vi pratar om Zanzibar.

På Zanzibar står intrycken på kö och du kan uppleva kryddor, kulturarv och inte minst underbara, vita sandstränder. Stränderna är som hämtade från paradiset och tillhör världens bästa.

Havet är rikt på fisk och man kan se hela familjer fiska från sina träbåtar, gå med nät längs kustlinjen, och samla musslor och krabbor på stranden vid lågvatten.

Den enda större staden på Zanzibar är Stone Town, som har en mörk historia som centrum för slavhandel. Museet och statyerna vid den anglikanska kyrkan vittnar om många hårda människoöden och du kan bl.a. se cellerna där fångarna hölls fångna i väntan på att säljas. Staden finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista tack vare sin gamla stadskärna, känd för sin livliga marknad och vindlande gränder.

Zanzibar är i dag en del av Tanzania, men har ett visst självstyre.

 

 

Resevillkor

Alla resor köpta hos Flamingotours.se omfattas av lagen om paketresor. Läs mer om våra resevillkor här

 

 

Flygbiljetter och resplan

Din resplan skickas till dig när du har accepterat din offert, härefter skickas dina resedokument med information om din flygresa. Det är mycket viktigt att ditt namn på flygbiljetten är 100 % identiskt med namnet som det står skrivet i passet eftersom det inte kan ändras senare. Vi rekommenderar att du befinner dig på flygplatsen i god tid före avresan.

 

Eftersom flygtiderna kan ändras, är det viktigt att du kontrollerar aktuella flygtider på avresedagen på VIEW TRIP. Här fyller du i reservationsnumret på din flygbiljett och ditt efternamn. Observera att det inte längre finns fysiska biljetter och att du därför ska använda ditt pass och ditt reservationsnummer vid incheckningen på flygplatsen.

 

 

Bästa tiden att besöka Zanzibar

Du kan resa till Zanzibar året runt. Från ungefär slutet av mars till mitten av maj infaller den stora regnperioden och man kan riskera heldagsregn flera dagar i rad.

I november har man den lilla regnperioden vilket i regel innebär kortare regnbyar som följs av solsken från blå himmel.

Läget nära ekvatorn ger en jämn temperatur som alltid i ligger runt 28 grader. Brisen från havet gör att värmen känns behaglig.

 

 

Ankomst på flygplatsen

Vår lokala samarbetspartner står klar på flygplatsen för att köra er till ert hotell

 

 

Incheckat bagage och handbagage

På din resplan hittar du information om hur många kilo du får ta med som incheckat bagage och som handbagage. Det är viktigt att se till att du packar så att du klarar dig några dagar med det som finns i handbagaget om ditt bagage är försenat vid ankomsten. Kom ihåg att packa pass, pengar, visum medicin m.m. i handbagaget. Om bagaget blir försenat tar det alltid lite längre tid innan det kommer fram än vad vi är vana vid i Europa.

 

 

Utflykter

Du kan köpa utflykter på hotellet eller genom vår lokala samarbetspartner på Zanzibar. 

Utflykter:

 • Dhow Sunset cruise
 • Dolphin Tour
 • Jozani Forest Tour
 • Mangapwani Slave Caves
 • Prison island
 • Safari Blue Trip
 • Sandbank/Nakupenda Tour
 • Spice Tour
 • Stone Town

 

 

Måltider og drycker

I våra resor ingår de måltider om framgår av programmet. Alla drycker är på egen räkning, med mindre du har uppgraderat till all inclusive.

 

 

Förberedelser/kom ihåg

Reseförsäkringar

Vi rekommenderar alla våra kunder att teckna både reseförsäkring och avbeställningsförsäkring. Kontrollera att de försäkringar du redan har gäller även vid resor till Afrika. Vi hjälper dig gärna med försäkringarna om du saknar rese- eller avbeställningsförsäkring. 

 

Observera att en eventuell avbeställningsförsäkring ska beställas innan anmälningsavgiften betalas.

 

 

Visum

Svenska medborgare behöver visum till Tanzania vid inres till Zanzibar. Om du har haft ett visum för safari i Tanzania så gäller det även vid inresa på Zanzibar, annars rekommenderar vi dig att ansöka om visum på flygplatsen vid ankomsten. 

Ett visum kostar 50 USD per person vid visumdisken på flygplatsen, där du får ett visum och inresestämpel i passet. Kom ihåg att ha 50 USD per person med i kontanter på flygplatsen. 

Ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter utresan från Tanzania och det ska finnas plats för in- och utresestämplar i passet. 

Du kan läsa mer om visum till Tanzania på UD:s hemsida: www.swedenabroad.com 

Om du inte är svensk medborgare rekommenderar vi att du kontaktar Tanzanias ambassad i Stockholm för att höra vilka regler som gäller för dig. http://www.tanemb.se

 

10 Vaccinationer

Vi rekommenderar dig att kontakta din vaccinationsmottagning angående vaccinationer till Tanzania. Du kan även läsa mer om vaccinationer här: www.vaccinationsguiden.se

Kom ihåg att ta med intyg på att du här vaccinerad så att du kan visa upp det vid ankomst om det blir nödvändigt.

Om du reser via ett annat afrikanskt land ska du vara särskilt uppmärksam på reglerna om gul feber. Rådgör med vaccinationsmottagningen om detta.

 

 

11 Handbagage

Vi rekommenderar att du packar följande i ditt handbagage

Pass

Flygbiljetter

Kreditkort & kontanter

Malariatabletter

Annan medicin

Kamera & kikare

Solglasögon

Mobiltelefon, laddare och annan elektronik

Kläder till ett par dagar om bagaget skulle vara försenat

Påse för att skydda kamera m.m. mot det fina, röda afrikanska dammet

Medel mot dålig mage

 

 

 

Fakta

12 Valuta på Zanzibar

I Tanzania använder du US-dollar för att betala drycker m.m. under resan. Se till att du får med sedlar i små valörer; 20-, 10-, 5- och 1-dollarssedlar. Dollarsedlar utgivna före 2003 är inte giltiga i Tanzania och mottas inte. Observera att det inte är alla övernattningsställen i Tanzania som tar emot kreditkort. Om man kan betala med kort kan man riskera höga avgifter så kontanter är att föredra. 

 

 

13 Dricks

På många ställen runt om i världen används dricks som en naturlig del av de anställdas lön. Så är det också på Zanzibar. Det är lämpligt att ha småsedlar med sig eftersom de anställda inte kan lämna växel på större belopp. En rättningslinje är att lämna 1 USD per väska som bärarna hjälper er med och 6-12 USD per person per dag till safariguiden. Dricksen är självklart frivillig och ska ges personligen till guiden/bäraren.

 

 

14 Tidsskillnad

Zanzibar är två timmar före Sverige när vi har vintertid och en timme före Sverige när vi har sommartid. 

 

 

15 Språk

Det bor ca 1 miljon människor i Zanzibar och drygt hälften av dem bor på huvudön, Unguja. Kiswahili (eller kort och gott ”swahili”) är officiellt språk, men de flesta pratar även engelska.

 

 

16 Mygg

Se till att ha myggmedel med på resan så att du kan skydda dig mot myggen, särskilt ben och händer. Det finns myggnät på rummet på de flesta övernattningsställen.

 

 

17 Elektricitet och uppladdning av mobiltelefoner m.m.

Elen på Zanzibar är 240 V och man använder sig av 3-benade stickkontakter.

Fakta om Zanzibar
 • This is svg icon for location wt Tanzania, Dodoma
 • This is svg icon for language wt Engelsk och swahili
 • This is svg icon for payment method-wt Tanzaniska shilling (TZS)
 • This is svg icon for adult avatar wt 53,5 miljoner
 • This is svg icon for thermometer wt 20°C - 30°C
 • This is svg icon for clock circular outline wt Sommartid +1 timme, vintertid +2 timmar