Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Från: 23 495 SEK
14 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Sommar på Sri Lanka med badsemester

Drömmer du om att resa till Sri Lanka under sommarhalvåret så är "Sommar på Sri Lanka" rätt resa för dig.

 

Här kan du se fram emot en spännande rundresa där du upplever några av Sri Lankas absoluta höjdpunkter, till exempel charmiga Galle med det holländska fortet, det rika djurlivet i Yala Nationalpark, en av världens vackraste tågturer, Sigiriya med den imponerande Lejonklippan, fascinerande Dambulla Cave Temple och staden Kandy med heliga "Temple of the Tooth".

 

De sista dagarna tillbringar du i Pasikudah på Sri Lankas östkust, där vädret vanligtvis är torrt och soligt från april till september. Här kan du komma ner i varv efter en fullspäckad rundresa och njuta av den underbara, barnvänliga sandstranden, bada i det vackra havet eller snorkla och uppleva livet under havsytan.

 

Vi rekommenderar att du uppgraderar till halvpension på hela rundresan för endast 1 600 kr per person (exklusive badsemestern). Vår erfarenhet är att dagarna är så pass fyllda med innehåll, att det är skönt att äta på hotellet på kvällen.

 

Höjdpunkter:

 •  7 nätter på rundresa med privat chaufför/guide
 •  4 nätter på avkopplande strandsemester
 • Safari i Yala nationalpark
 • Tågresa till Ella – en av världens vackraste tågresor
 • Kandy och ”Temple of the Tooth”
 • Dambulla Cave Temple
 • Lejonklippan i Sigiriya
 • Underbara stränder i Pasikudah
 • Hos oss ingår alla turer, safarier och entrébiljetter

 

Om du har andra önskemål för din resa, t.ex. fler/färre nätter eller annat boende, vänligen kontakta oss på tel. 010-750 24 72 eller på info@flamingotours.se. Vi hjälper dig gärna att skapa ett skräddarsytt program som uppfyller dina drömmar och önskemål.

Vi rekommenderar särskilt denna resa från april till oktober. Drömmer du om att resa till Sri Lanka under perioden november till mars rekommenderar vi i stället resan ”Magiska Sri Lanka med badsemester”.

Sri Lanka

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Utresa – låt äventyret börja!

Du flyger från Sverige till Sri Lanka med mellanlandning(ar) längs vägen.

Luta dig tillbaka och njut av resan. Det väntar dig massor av spännande upplevelser när du kommer fram.

Dag 2:

Välkommen till Sri Lanka

Du ankommer till Bandaranaike Internationella flygplats där din chaufför står redo att ta emot dig och kör dig sedan till Negombo, som ligger vid den vackra Indiska oceanen.

Inkluderat hotell
Goldi Sands Hotel 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Pledge Scape Negombo 4
Suriya Resort Kammala 4
Dag 3:

Stadsrundtur i Galle

Efter frukost kör chauffören dig söderut mot Galle – en exotisk gammal handelsstad med vackra holländska koloniala byggnader, gamla moskéer och kyrkor, stora herrgårdar, museer och mysiga små butiker.

Här kan du se fram emot en spännande stadsrundtur där du får uppleva stadens höjdpunkter, inklusive Galle Fort, som utan tvekan är stadens mest kända landmärke. Det holländska fortet, med sina mysiga små gator, hus, affärer, restauranger och hotell, är en liten stad i staden. Fortet är ett UNESCO: s världsarv och ett absolut måste när du besöker Galle.

Du upplever också den ikoniska Galle Lighthouse, som är Sri Lankas äldsta fyr och en av de mest kända sevärdheterna i området. Fyren är som tagen från ett vykort med gröna palmer, gyllene sand och det azurblå havet i bakgrunden.

Efter stadsrundturen fortsätter du till Yala, där du övernattar och gör dig redo för att åka på safari nästa morgon.

Inkluderat hotell
Oak Ray Wild Yala 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Elephant Reach Yala 4
Dag 4:

Safari i Yala Nationalpark

Se fram emot en underbar morgonsafari i Yala National Park – Sri Lankas äldsta och mest populära nationalpark.

Yala är världsberömt för sin stora koncentration av leoparder och är en av de platser i världen där du har störst chans att uppleva de imponerande, men skygga, kattdjuren i sin naturliga miljö. Parken är också hem för hjortar, apor, påfåglar, majestätiska elefanter, krokodiler, björnar, vårtsvin, vattenbufflar, guldschakaler och varaner. Det finns också ett imponerande rikt fågelliv med mer än 200 olika fågelarter, inklusive pelikaner, storkar och flamingos.

Efter en förhoppningsvis upplevelserik safari i Yala går resan vidare norrut till staden Ella. På vägen besöker du Ravana Ella Falls, som är ett av Sri Lankas vackraste och mest kända vattenfall. Det finns naturligtvis mest vatten i vattenfallet under regnperioden, och vattenfallet nästan kan torka upp helt under torra perioder.

Vid ankomsten till Ella checkar du in på hotell och har resten av dagen på egen hand.

Inkluderat hotell
Serenite Ella 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Ella Heritage 3
Morning Dew Hotel 4
Tilläggsturer
Besök på elefantbarnhem
Dag 5:

På egen hand i Ella

Dagen är till fri disposition i det charmiga Ella, som har ett fantastiskt läge bland vackra teplantager, kristallklara vattenfall och frodig natur.

Här kan du t.ex. ge dig ut på vandring, bestiga Little Adam’s Peak eller hyra en mountainbike och utforska Sri Lankas vackra Hill Country på egen hand.

Du kan också besöka Ella Spice Garden eller strosa längs Ellas trevliga huvudgata, där du hittar olika restauranger och barer.

Inkluderat hotell
Serenite Ella 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Ella Heritage 3
Morning Dew Hotel 4
Tilläggsturer
Vandring till toppen av Little Adam's Peak
Dag 6:

Naturskön tågresa och Temple of the Tooth i Kandy

Efter frukost kör föraren dig till tågstationen där du går ombord på tåget från Ella till Nanu Oya station, som ligger utanför Nuwara Eliya. Tågresan anses vara en av de allra vackraste i hela världen och tar dig långt bortom dit bilvägarna når.

Avståndet mellan Nanu Oya och Ella är inte mer än 60 km, men tågresan tar ändå ungefär 3 timmar och ger dig gott om tid att uppleva det fascinerande landskapet. Luta dig tillbaka och njut av utsikten när du kör förbi gröna tefält, vackra vattenfall och imponerande bergslandskap, genom tunnlar och in bland molnen.

Vid ankomsten till Nanu Oya står chauffören redo att möta dig och köra dig vidare till Kandy. På vägen besöker du en tefabrik, där du får en guidad tur och får en inblick i Sri Lankas berömda teproduktion.

Sri Lanka är världens fjärde största producent av te och med en årlig produktion på över 300 000 ton är te landets viktigaste exportvara. Tefabriken du besöker producerar något av Sri Lankas finaste te, som du får möjlighet att både smaka och köpa med dig hem.

Efter besöket i tefabriken går resan vidare till Kandy som finns med på UNESCO:s världsarvslista. På kvällen upplever du ett kulturellt inslag med musik och dans, varefter du besöker Temple of the Tooth, som har gjort Kandy känt som Sri Lankas andliga centrum. Temple of the Tooth innehåller en av buddhismens viktigaste reliker – Buddhas hundtand.

Templet är inrett enligt konstens alla regler och är ett absolut måste när du reser till Sri Lanka.

Inkluderat hotell
Thilanka Hotel 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Earl's Regency 5
Dag 7:

Kryddor och Dambulla Cave Temple

Efter frukost kör guiden dig mot Sigiriya, som ligger i Matale-provinsen i centrala Sri Lanka. Resan tar 3–4 timmar, så det finns gott om tid att koppla av och njuta av utsikten över de vackra landskapen.

Längs vägen stannar du till vid en ”Spice Garden”, en krydträdgård, där du får se hur de världsberömda lankesiska kryddorna odlas och används. Förutom att använda kryddor i matlagningen används kryddor för smärtlindring och hudvård som en del av ayurvediska behandling på Sri Lanka. Under besöket i kryddträdgården får du en rundvisning och får veta vilka kryddor du kan använda i olika situationer.

I dag besöker du även Dambulla Cave Temple, som är det största och bäst bevarade grotttemplet på Sri Lanka. Templet finns med på UNESCO:s världsarvslista och består av fem naturliga grottor i klipp som innehåller en mängd fascinerande statyer och väggmålningar.

Du kör sedan vidare till Sigiriya, där du checkar in på hotellet och har resten av dagen på egen hand.

Inkluderat hotell
Fresco Water Villa 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Habarana Village by Cinnamon 4
Dag 8:

Lejonklippan - Sigiriya Rock

Efter frukosten besöker du det som anses vara ett av de finaste monumenten inom srilankesisk kultur och historia, nämligen Sigiriya Rock, även känt som Lejonklippan. Den häpnadsväckande och mycket branta klippan reser sig nästan 200 meter över landskapet.

På toppen ligger ruinerna av kung Kasyapas imponerande fästning som byggdes på 400-talet. Sigiriya-klippan och lämningnarna från fästningen finns med på UNESCO:s världsarvslista och är ett av de bäst bevarade exemplen på stadsplanering från denna tid. Det är 1 202 trappsteg upp till toppen av klippan och att ta sig till hela vägen upp är en upplevelse du inte får missa. Utsikten från toppen är spektakulär.

Du börjar vandringen genom de symmetriska kungliga trädgårdarna som ligger nedanför klippan och tillhör de äldsta anlagda trädgårdarna i världen. Det finns flera ställen på vägen upp för klippan där du kan stanna och vila och ju högre upp du kommer, desto mer spektkulär blir utsikten över det grönskande landskapet.

Cirka halvvägs upp för klippan finns en liten platå där kungen lät bytgga en port i form av ett gigantiskt lejon och som klippan känd under namnet ”Lion Rock”. I dag finns bara tassarna kvar, men det är ett nationalmonument för Sri Lankas befolkning och anledningen till att det finns ett lejon på Sri Lankas flagga.

När du kommer upp till toppen av klippan kan du gå på upptäcktsfärd bland slottsruinerna. När man tänker på hur svårt det måste ha varit att frakta upp byggmaterial på en 200 meter hög klippa på 400-talet, så är det imponerande att tänka på omfattningen av kungens fästning med palats, dammar och ett bevattningssystem, som pumpade upp vatten ända upp till toppen med hjälp av ett imponerande hydrauliskt system.

På eftermiddagen kan du köpa till en safaritur i Minneriya National Park, där du kan spana efter elefanter. Parken har fått sitt namn efter den stora insjön Minneriya, som i perioder lockar till sig enorma flockar av asiatiska elefanter – ibland är det flera hundra elefanter där samtidigt.

Resan fortsätter sedan till badorten Pasikudah på östkusten, där du tillbringar de kommande dagarna.

Inkluderat hotell
Amethyst Resort Pasikudah 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Amaya Beach Pasikudah 4
Tilläggsturer
Safari i Minneriya National Park
Dag 9-11:

Badsemester i Pasikudah

Njut av en härlig och avkopplande strandsemester vid Pasikudahs underbara sandstrand.

Pasikudah är en idyllisk fiskeby på Sri Lankas östkust med en lång långgrund sandstrand med klart, azurblått vatten. Stranden är känd som en av landets vackraste med sina vajande palmer, gyllene sand och med fina hotell med härliga poolområden – alltsammans perfekt för en underbar och avkopplande badsemester. 

Utanför kusten vid Pasikudah finns också ett långt korallrev där du kan snorkla och uppleva det fascinerande livet under havsytan, samt ett skeppsvrak från andra världskriget, som är mycket populärt bland dykare. Under högsäsong finns det olika vattensportaktiviteter du kan prova på stranden.

Du kan också åka på utflykter i området och uppleva Batticaloa Fort, små marknader och lokala tempel eller åka på valsafari vid Trincomalee, där du kan ha turen att se blåvalar, kaskeloter och delfiner i perioden mars – augusti. 

Inkluderat hotell
Amethyst Resort Pasikudah 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Amaya Beach Pasikudah 4
Tilläggsturer
Val- och delfinsafari i Trincomalee
Dag 12:

Mot Negombo

Njut av de sista timmarna på stranden i Pasikudah innan chauffören hämtar dig och kör dig till kuststaden Negombo, som ligger nära flygplatsen norr om Colombo.

Det tar 5-6 timmar innan från Pasikudah till du är framme på hotellet, där du ska övernatta innan hemresan börjar i morgon.

Inkluderat hotell
Goldi Sands Hotel 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Pledge Scape Negombo 4
Suriya Resort Kammala 4
Dag 13:

Hej då Sri Lanka!

Det har blivit dags att farväl av magiska Sri Lanka.

Chauffören hämtar dig på hotellet och kör dig till flygplatsen i god tid före avgång.

Inkluderat hotell
Frukost
Dag 14:

Välkommen hem!

Du är återigen hemma i Sverige och har fått en massa härliga minnen med i bagaget. 

Välkommen hem!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 7 nätters rundresa med frukost
 • 4 nätters badsemester med frukost
 • Privat inhemsk chaufför/guide på rundresan
 • Flyg och inkvartering som beskrivet i programmet
 • Upphämtning på flygplatsen samt transfer till och från hotellen
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer
 • Täckt av Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, dryck och dricks
 • Köp av extra utflykter
 • Måltider och drycker utöver de nämnda i programmet
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg
M
T
O
T
F
L
S
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!