Vi bruger cookies til statistik og målrettet markedsføring. Klikker du videre på siden, accepterer du, at der sættes cookies til disse formål. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
This is svg icon for envelope wt Skriv till oss på: info@flamingotours.se
This is svg icon for handle wt Ring till oss på tel. 010-750 24 72
Massor av buffel löper över vägen

Reseinformation till Tanzania

Fakta om Tanzania
 • This is svg icon for location wt Dodoma
 • This is svg icon for language wt Engelsk och swahili
 • This is svg icon for payment method wt Tanzaniska shilling (TZS)
 • This is svg icon for adult avatar wt 53,5 miljoner
 • This is svg icon for thermometer wt 20°C - 30°C
 • This is svg icon for clock circular outline wt Sommartid +1 timme, vintertid +2 timmar

Resevillkor

Alla resor köpta hos Flamingotours.se omfattas av lagen om paketresor. Läs mer om våra resevillkor här.  

 

Flygbiljetter och resplan 

Din reseplan skickas till dig när du har accepterat din offert, härefter skickas dina resedokument med information om din flygresa. Det är mycket viktigt att ditt namn på flygbiljetten är 100 % identiskt med namnet som det står skrivet i passet eftersom det inte kan ändras senare. Vi rekommenderar att du befinner dig på flygplatsen i god tid före avresan.

 

Eftersom flygtiderna kan ändras, är det viktigt att du kontrollerar aktuella flygtider på avresedagen på VIEW TRIP. Här fyller du i reservationsnumret på din flygbiljett och ditt efternamn. Observera att det inte längre finns fysiska biljetter och att du därför ska använda ditt pass och ditt reservationsnummer vid incheckningen på flygplatsen.

 

 

Bästa tiden att besöka Tanzania

Det är möjligt att åka på safari i Tanzania hela året. Serengeti ligger på en högplatå med en genomsnittstemperatur på ca  27°C på dagen och ca  13°C på natten. Man har normalt en längre regnperiod från april till slutet av maj och en kortare regnperiod i november. När det regnar i Tanzania är det oftast som regnskurar som följs av blå himmel. Man kan därför åka på safari även i regnperioderna - områdena är mer frodiga och det är färre turister. 

 

 

Ankomst på flygplatsen

Våra lokala guider står redo att möta dig på flygplatsen vid ankomsten och kommer att följa dig under hela resan.  

 

 

Incheckat bagage och handbagage 

På din resplan hittar du information om hur många kilo du får ta med som incheckat bagage och som handbagage. Det är viktigt att se till att du packar så att du klarar dig några dagar med det som finns i handbagaget om ditt bagage är försenat vid ankomsten. Kom ihåg att packa pass, pengar, visum medicin m.m. i handbagaget. Om bagaget blir försenat tar det alltid lite längre tid innan det kommer fram än vad vi är vana vid i Europa. 

 

Transport i Tanzania

På safarin i Tanzania åker vi alltid i fyrhjulsdrivna landcruisers med höj- och sänkbart tak, vilket gör det möjligt att resa sig upp under safariturerna. På så sätt får du fri sikt åt alla håll och möjlighet att ta fantastiska djurbilder. Vi kör med högst 6 personer i varje bil och alla har fönsterplats. Det är möjligt att beställa en privat safaribil mot extra betalning. Kom ihåg att säga till om detta vid beställning av resan. 

Tillägg för uppgradering till egen privat safaribil (för hela sällskapet): 3 375 kr. 

 

Transporttid:

 • Kilimanjaro - Karatu: 4-5 timmar (ca. 200 km)
 • Karatu – Tarangire: 1,5 timmar (ca. 140 km)
 • Karatu – Serengeti: 4 timmar (ca. 250 km)
 • Serengeti – Ngorongoro: 3-4 timmar (ca. 100 km)
 • Ngorongoro – Karatu: 1 timme (ca. 35 km)
 • Karatu - Lake Manyara: 30 min. (ca. 30 km)
 • Lake Manyara – Arusha: 1,5 timmar (ca. 80 km)

Ovanstående tider kan påverkas av väder, väglag, vägarbeten och trafik m.m. 

 

 

Måltider och drycker

I våra resor ingår de måltider som framgår av programmet. Alla drycker är på egen räkning. 

 

 

Förberedelser/kom ihåg

 

Reseförsäkringar

Vi rekommenderar alla våra kunder att teckna både reseförsäkring och avbeställningsförsäkring. Kontrollera att de försäkringar du redan har även gäller vid resor till Afrika. Vi hjälper dig gärna med försäkringarna om du saknar rese- eller avbeställningsförsäkring.

Observera att en eventuell avbeställningsförsäkring ska beställas innan anmälningsavgiften betalas.

10 Visum

Svenska medborgare behöver visum till Tanzania. Vi rekommenderar dig att ansöka om visum på flygplatsen vid ankomsten. 

Ett visum kostar 50 USD per person vid visumdisken på flygplatsen, där du får ett visum och inresestämpel i passet. VIKTIGT: Kom ihåg att ha 50 USD per person med i kontanter på flygplatsen

Ditt pass ska vara giltigt i minst 6 månader efter utresan från Tanzania och det ska finnas plats för in- och utresestämplar i passet. 

Du kan läsa mer om visum till Tanzania på UD:s hemsida: www.swedenabroad.com 

Om du inte är svensk medborgare rekommenderar vi att du kontaktar Tanzanias ambassad i Stockholm för att höra vilka regler som gäller för dig. http://www.tanemb.se

 

11 Vaccinationer

Vi rekommenderar dig att kontakta din vaccinationsmottagning angående vaccinationer till Tanzania. Du kan även läsa mer om vaccinationer här: www.vaccinationsguiden.se

Kom ihåg att ta med intyg på att du här vaccinerad så att du kan visa upp det vid ankomst om det blir nödvändigt. 

Om du reser via ett annat afrikanskt land ska du vara särskilt uppmärksam på reglerna om gul feber. Rådgör med vaccinationsmottagningen om detta. 

 

 

12 Kläder under safarin

Vi rekommenderar vanliga sommarkläder till safarin - gärna ljusa färger, eftersom starka färger kan locka till sig tsetseflugor. Eftersom det kan komma fram en del mygg efter mörkrets inbrott rekommenderas långärmat och långbyxor. Det kan vara kallt morgon och kväll, så ta med en jacka eller fleecetröja.

 

 

13 Handbagage

Vi rekommenderar att du packar följande i ditt handbagage: 

 

 • Pass
 • Flygbiljetter 
 • Kreditkort & kontanter
 • Malariatabletter
 • Annan medicin
 • Kamera & kikare 
 • Solglasögon
 • Mobiltelefon, laddare och annan elektronik 
 • Kläder till ett par dagar om bagaget skulle vara försenat 
 • Påse för att skydda kamera m.m. mot det fina, röda afrikanska dammet 
 • Medel mot dålig mage

 

 

Fakta

 

14 Valuta i Tanzania

I Tanzania använder du US-dollar för att betala drycker m.m. under resan. Se till att du får med sedlar i små valörer; 20-, 10-, 5- och 1-dollarssedlar. Dollarsedlar utgivna före 2003 är inte giltiga i Tanzania och mottas inte. Observera att det inte är alla övernattningsställen i Tanzania som tar emot kreditkort. Om man kan betala med kort kan man riskera höga avgifter så kontanter är att föredra. 

 

 

15 Dricks

På många ställen runt om i världen används dricks som en naturlig del av de anställdas lön. Så är det också i Tanzania. Det är lämpligt att ha småsedlar med sig eftersom de anställda inte kan lämna växel på större belopp. En rättningslinje är att lämna 1 USD per väska som bärarna hjälper er med och 6-12 USD per person per dag till safariguiden. Dricksen är självklart frivillig och ska ges personligen till guiden/bäraren. 

 

 

16 Tidsskillnad

Tanzania är två timmar före Sverige när vi har vintertid och en timme före Sverige när vi har sommartid. 

 

 

17 Språk

Tanzania har en befolkning på ca 52 miljoner invånare och kiswahili (eller endast ”swahili”) är landets officiella språk. Även engelska är ett huvudspråk i landet är och är utbrett i framför allt städer och turistområden.

 

 

18 Mygg

Se till att ha myggmedel med på resan så att du kan skydda dig mot myggen, särskilt ben och händer. Det finns myggnät på rummet på de flesta övernattningsställen.

 

 

19 Elektricitet och uppladdning av mobiltelefoner m.m.

De flesta hotell och lodger får sin elektricitet från sina egna generatorer och de flesta stänger av dessa nattetid. Det är därför en bra idé att ta med en ficklampa eller mobiltelefon som kan användas som lykta. Elen är 240 V och man använder sig av 3-benade stickkontakter. Kom ihåg att ta med en förgreningskontakt, så att ni kan ladda flera enheter på en stickkontakt.

Fakta om Tanzania
 • This is svg icon for location wt Dodoma
 • This is svg icon for language wt Engelsk och swahili
 • This is svg icon for payment method-wt Tanzaniska shilling (TZS)
 • This is svg icon for adult avatar wt 53,5 miljoner
 • This is svg icon for thermometer wt 20°C - 30°C
 • This is svg icon for clock circular outline wt Sommartid +1 timme, vintertid +2 timmar