Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Från: 28 995 SEK
16 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Bäst på Kuba med badsemester

"Bäst på Kuba med badsemester" är en perfekt resa för dig som drömmer om att uppleva Kubas absoluta höjdpunkter och avsluta med en avkopplande badsemester på en av världens bästa stränder.

 

Njut av fascinerande kultur och historia, klassiska amerikanska bilar, vacker natur och frodiga tobaksplantager, kullerstensgator och förföriska salsarytmer samt härliga stränder, kristallklart vatten och fantastisk snorkling.

 

Resan avslutas i badparadiset Varadero, som erbjuder lyxiga hotell, sandstränder och kristallklart vatten samt ett stort utbud av shopping och restauranger.

 

Om du föredrar lugn, ro och karibisk idyll kan du kostnadsfritt flytta din badsemester till paradisön Cayo Santa Maria. Se hotellalternativ under "Tillköp/uppgradering".

 

Höjdpunkter

 • Rundresa med 10 nätter på Kuba
 • 4 nätter med all inclusive-semester på stranden
 • Havanna, Viñales, Playa Larga, Cienfuegos och Trinidad
 • Guidad stadsvandring i Havanna och Trinidad
 • Cykel-, rid- eller vandringstur i Viñales
 • Möjlighet att köpa ytterligare utflykter
 • Alla transfers ingår

 

Om du vill ha fler eller färre nätter på varje resmål är det naturligtvis möjligt att anpassa resan efter dina önskemål. Kontakta oss på info@flamingotours.se eller tel. 010-750 24 72 för en pratstund om din nästa drömsemester.

Det är möjligt att uppgradera till privat transport för hela resan med 1 800 kronor per person.

Kuba

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Välkommen till Kuba

Idag går du ombord på flyget och reser till det fantastiska Kuba. Äventyret har börjat!

Efter en flygning, som förhoppningsvis varit trevlig, landar du på José Martí International Airport där vår lokala partner står redo att välkomna dig och köra dig vidare till Havanna.

Inkluderat hotell
Casa particular i Havanna 3
Hotelluppgraderingar
Iberostar Parque Central 5
Mystique Habana by Royalton 5
Dag 2:

Stadsrundtur i Havanna

Se fram emot din din första dag i Havanna – Kubas livliga och charmiga huvudstad.

Du börjar dagen med en lugn frukost på ditt casa eller hotell. Därefter blir du hämtad av en cykeltaxi som tar dig till kontoret hos vår lokala partner, där du får mer information om vad de kommande dagarna har att bjuda på.

Efter välkomstmötet kommer din guide och hämtar dig, och du kan se fram emot en två timmar lång rundtur i Havanna Vedado och Miramar i en klassisk amerikansk bil, följt av en guidad stadsvandring på cirka en timme i charmiga Havana Vieja.

Från den charmiga amerikanska bilen kan du njuta av utsikten över bland annat El Malecon (den 8 km långa strandpromenaden längs kusten), revolutionsmuseet, Parque Central och Gran Teatro de la Habana. Det är möjligt att ta korta pauser och uppleva Havannas stadsliv med sina klassiska bilar, små butiker och charmiga hus.

Vid Plaza de la Revolución tar du en längre paus där du har tid till att utforska och fotografera de spännande omgivningarna, som inkluderar Jose Marti Memorial, nationalbiblioteket och Palacio de la Revolución. Under stadsrundturen har du också möjlighet att besöka bland annat 5ta Avenida, Parque Almendares, Cementerio Colon, Universidad de la Habana och La Rampa.

Efter den två timmar långa bilturen fortsätter turen till fots i den charmiga gamla stadsdelen Havana Vieja, som är upptagen på Unescos världsarvslista.

Här ser du Plaza de Armas, fästningen Castillo de la Real Fuerza, Palacio del Segundo Cabo och Palacio de los Capitanes Generales, huvudgatan Calle Obispo, Havannas första universitet San Geronimo de la Habana, Plaza de la Catedral och den stämningsfulla Bodeguita del Medio.

Det finns även tid till att besöka det mysiga och charmiga Palacio de la Artesania för att köpa souvenirer eller bara njuta av atmosfären.

Efter stadsrundturen säger du hej då till din guide och har resten av dagen på egen hand

Inkluderat hotell
Casa particular i Havanna 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Iberostar Parque Central 5
Mystique Habana by Royalton 5
Dag 3:

Havanna på egen hand

Idag har du tid på egen hand i vackra Havanna och kan utforska staden på egen hand samt ta del av Kubas fascinerande historia och kultur.

Ta en promenad längs Havannas ikoniska strandpromenad El Malecón, njut av synen av de många amerikanska bilarna i stadsbilden, utforska de smala gatorna i gamla stan Havana Vieja, upptäck spännande museer, kyrkor och historiska byggnader eller låt dig inspireras i små konstateljéer och gallerier. Du kan också njuta av en mojito på ett lokalt kafé medan gatumusikanter bjuder på livemusik.

Om du vill uppleva ännu mer kan du köpa spännande utflykter. Lär dig till exempel att dansa salsa eller åk på en mysig cykeltur genom charmiga Havanna.

Läs mer om möjliga utflykter och aktiviteter i Havanna under Tillköp/uppgradering.

Inkluderat hotell
Casa particular i Havanna 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Iberostar Parque Central 5
Mystique Habana by Royalton 5
Tilläggsturer
Cykeltur i Havanna
Tropicana Show
Salsa i Havana
Dag 4:

Resan går till Viñales

Du äter frukost på ditt casa eller hotell, varefter du hämtas av chauffören som kör dig till ditt casa eller hotell i Viñales.

Åkturen från Havanna till Viñales tar cirka tre timmar och du åker i bil eller minibuss tillsammans med andra.

Vid ankomsten till Viñales har du resten av dagen på egen hand för att utforska de natursköna omgivningarna.

Inkluderat hotell
Casa particular i Viñales 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Hotel E Central Viñales 4
Dag 5:

Utflykt i natursköna Viñales

Dagen börjar med en guidad cykeltur genom Viñales-dalen, som är känd som ett av Kubas vackraste naturområden och ett paradis för naturälskare med frodiga tobaks-, kaffe- och bananodlingar, små gårdar, gröna bergssidor, svala vattenfall och sjöar samt karakteristiska "mogotes" (kalkstensberg).

Du cyklar i lugnt tempo genom de vackra omgivningarna och längs vägen besöker du en tobaksodling där du får en unik inblick i produktionen av regionens berömda cigarrer.

Om du föredrar att utforska Viñales-dalen till fots eller till häst kan du byta ut cykelturen mot en ridtur i Viñales eller en vandring i Vinales-dalen utan extra kostnad (anges vid bokning).

Efter den guidade utflykten har du resten av dagen på egen hand. Själva staden Viñales är en charmig stad med kubansk prägel. Här kan du koppla av på stadens torg, titta på den vackra kyrkan, njuta av en måltid eller en uppfriskande mojito på någon av stadens restauranger eller barer och insupa atmosfären när lokalbefolkningen dansar salsa utomhus och spelar musik sent på kvällen.

Inkluderat hotell
Casa particular i Viñales 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Hotel E Central Viñales 4
Tilläggsturer
Ridning i Viñales
Vandring i Viñales-dalen
Kubansk rom och tapas
Dag 6:

Strandliv i Playa Larga

Efter en tidig frukost hämtas du från ditt casa/hotell och körs till den lilla kuststaden Playa Larga, som ligger längst ner i Grisbukten med vackra sandstränder, kristallklart vatten, fantastiska snorklingsmöjligheter och en vänlig, genuin kubansk atmosfär.

Resan sker i bil eller minibuss som du delar med andra och tar cirka 6 timmar beroende på antalet stopp längs vägen.

Vid ankomsten till Playa Larga har du resten av eftermiddagen på egen hand för att utforska området, koppla av på stranden eller ta ett dopp i havet. Längs stranden finns ett fint urval av restauranger där du kan njuta av din middag och den vackra utsikten över havet.

Inkluderat hotell
Casa particular i Playa Larga 3
Frukost
Dag 7:

Turen går till Cienfuegos

Morgonen är på egen hand i vackra Playa Larga. Du kan slappna av på stranden och njuta av den härliga atmosfären eller följa med på en guidad snorkeltur och upptäcka det fascinerande livet under vattenytan i Grisbukten. Läs mer om snorkelturen under "Tillägg/uppgraderingar".

Efter lunch hämtas du upp och transporteras till Cienfuegos med privat bil. Resan tar ungefär 2 timmar.

Cienfuegos är känd som "La Perla del Sur" – Söderns pärla – och staden, som är ett av Unescos världsarv, är också något alldeles speciellt.

Den grundades av franska invandrare i början av 1800-talet och den franska närvaron är tydlig i de charmiga gamla byggnaderna med skuggiga kolonnader, breda boulevarder och gröna parker. Det är lätt att föreställa sig hur vackert och majestätiskt Cienfuegos var under sin storhetstid, då tobaks- och sockerproduktionen gav staden stora rikedomar.

När du går runt i Cienfuegos i dag befinner du dig i en autentisk stad där hästdragna vagnar fortfarande ses på gatorna och de mysiga kvarteren sjuder av liv - och staden är tack och lov lätt att utforska på egen hand.

Ett besök till Parque José Martí, som ligger mitt i gamla stan och är omgiven av vackra gamla byggnader, gallerier och kaféer, är ett måste. Parken är en utmärkt plats för att insupa atmosfären och iaktta stadslivet.

Du kan också besöka det vackra Palacio Ferrer, där du kan njuta av det förflutnas storhet och njuta av en fantastisk utsikt över Cienfuegos, eller stanna till vid Kubas enda triumfbåge, som byggdes som en symbol för Kubas självständighet från Spanien 1902.

Inkluderat hotell
Casa particular i Cienfuegos 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Hotel La Unión 4
Tilläggsturer
Snorkling vid Punta Perdiz
Dag 8:

Vattenfallet El Nicho

Du äter frukost på ditt casa eller hotell innan du hämtas av en privat taxi som tar dig till El Nicho-vattenfallet, som ligger i ett fantastiskt vackert naturområde ungefär en timmes bilresa från Cienfuegos. Här kan du utforska området på egen hand, och om du behöver svalka av dig finns det flera naturliga pooler vid vattenfallet där du kan bada i det kristallklara vattnet.

Inträdet till området El Nicho är cirka 10 euro och betalas på plats innan du kör in på området. Vi rekommenderar att du tar med bra skor eller gympaskor för den nästan 2 km långa promenaden till vattenfallet.

Chauffören väntar på dig vid vattenfallet och kör dig sedan till ditt casa/hotell i Trinidad, där du har resten av dagen på egen hand för att utforska den charmiga staden.

Inkluderat hotell
Casa particular i Trinidad 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Hotel Mystique Trinidad La Popa 5
Hotel E La Calesa 4
Dag 9:

Stadsvandring i Trinidad

Idag kan du se fram emot en underbar rundvandring i det färgstarka Trinidad, där du får möjlighet att upptäcka stadens främsta sevärdheter och några av dess mindre kända pärlor.

Du hämtas på ditt casa/hotell av din engelsktalande guide efter frukost. Själva stadsrundturen börjar vid Plaza Mayor, varifrån du beger dig österut längs Calle Real del Jigue, som kantas av en mängd vackra byggnader i kolonialstil och små butiker som säljer hantverk.

Nästa stopp är Plaza Santa Ana, där du hittar resterna av 1700-talskyrkan Iglesia de Santa Ana.

Härifrån fortsätter du till Parque Cespedes, en mycket populär mötesplats för lokalbefolkningen, och sedan vidare till Casa de la Musica, som ligger nära en av stadens vackraste utsiktspunkter, där du kan njuta av liveframträdanden och kalla drycker på kvällen.

På vägen passerar du också flera av stadens intressanta museer och kyrkor (inträdesavgift ingår inte).

Det sista stoppet på stadsrundturen är Canchanchara – en mysig och historisk bar som är känd för sina läckra cocktails.

Den spännande stadsrundturen tar 2–3 timmar och ger dig gott om tillfällen att lära dig mer om Kubas fascinerande kultur och historia, och efteråt har du resten av dagen på egen hand.

Inkluderat hotell
Casa particular i Trinidad 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Hotel Mystique Trinidad La Popa 5
Hotel E La Calesa 4
Dag 10:

Trinidad på egen hand

Idag har du tid att utforska det charmiga och färgstarka Trinidad på egen hand.

Den gamla kolonialstaden är av goda skäl ett av Unescos världsarv och det finns mycket att utforska både i och utanför stadskärnan.

Ta en promenad genom de kullerstensbelagda gatorna i den historiska stadskärnan och insup atmosfären medan du njuter av en mojito eller en utsökt måltid. Se lokalbefolkningen spela domino i skuggan eller salsa-dansa till förföriska salsarytmer. Atmosfären i Trinidad är verkligen unik!

Staden erbjuder också en mängd shoppingmöjligheter och många intressanta museer, bland annat det före detta San Fransisco de Asis-klostret med sitt berömda gula klocktorn.

I området runt Trinidad hittar du också fantastiska stränder, frodiga sockerrörsplantager och naturligtvis nationalparken Topes de Collantes - ett vackert naturreservat med spännande vandringsleder, vacker natur och hisnande vattenfall.

Vi erbjuder också flera utflykter och aktiviteter som kan bidra till att göra din vistelse i Trinidad ännu mer minnesvärd. Läs mer om dessa under Tillköp/uppgradering.

Inkluderat hotell
Casa particular i Trinidad 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Hotel Mystique Trinidad La Popa 5
Hotel E La Calesa 4
Tilläggsturer
Salsalektion i Trinidad
Seafari till Cayo Iguana
Vandring i Topes de Collantes
Dag 11:

Välkommen till paradiset

Efter en tidig frukost på ditt casa eller hotell hämtas du av din chaufför dig och åker till Varadero, där oändliga sandstränder och kristallklart vatten väntar.

Resan sker i en delad bil eller minibuss och tar cirka 5 timmar beroende på antalet stopp längs vägen.

Vid ankomsten till Varadero släpps du av vid ditt hotell, där du kan checka in och njuta av resten av dagen på egen hand. All inclusive ingår från och med ankomsten till ditt hotell i Varadero.

Inkluderat hotell
Hotel Sol Palmeras 4
All inclusive
Hotelluppgraderingar
Hotel Paradisus Los Cayos 5
Meliá Internacional Varadero 5
Hotel Sol Cayo Santa Maria 4
Dag 12-14:

Badsemester i Varadero

Varadero är Kubas mest populära destination för strandsemester och har några av världens bästa stränder med fin, ljus sand, kristallklart vatten och fantastiska möjligheter för snorkling och dykning – en utmärkt plats att avsluta en äventyrlig resa på.

Här kan du njuta av den kubanska solen, koppla av på den vackra sandstranden, ta ett dopp i hotellets inbjudande pool eller utforska det fascinerande livet under ytan med snorkel och cyklop.

Varadero är perfekt för dig som drömmer om en fantastisk badsemester med ett brett utbud av aktiviteter, affärer, restauranger och barer att välja mellan.

Om du föredrar en lugnare miljö kan du flytta din resa till Cayo Santa María, ett karibiskt öparadis med vackra sandstränder och fantastisk snorkling i en lugn miljö.

Inkluderat hotell
Hotel Sol Palmeras 4
All inclusive
Hotelluppgraderingar
Hotel Paradisus Los Cayos 5
Meliá Internacional Varadero 5
Hotel Sol Cayo Santa Maria 4
Dag 15:

Hemresan börjar

Det är dags att avsluta en fantastisk semester och säga farväl till Kuba.

Din chaufför tar dig direkt från ditt hotell i Varadero till José Martí International Airport. Resan tar ungefär 2½-3 timmar.

Framför dig väntar en lång hemresa med gott om tid att smälta de många minnesvärda upplevelser som du har fått på din rundresa på Kuba.

Dag 16:

Välkommen hem

Efter en förhoppningsvis trevlig flygresa kommer du tillbaka Sverige med många fina minnen i bagaget.

Välkommen hem!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 14 nätter på Kuba
 • Flyg och boende enligt beskrivning i dagsprogrammet
 • Privat transfer till/från flygplatsen och Playa Larga - Cienfuegos - Trinidad
 • Delad transfer Havanna - Viñales - Playa Larga och Trinidad - Varadero/Cayo Santa Maria
 • Utflykter enligt dagsprogrammet
 • Måltider enligt dagsprogrammet
 • Visum till Kuba
 • Avresegaranti - resan kommer att genomföras oavsett antalet deltagare
 • Dubbelrum vid två personer, trebäddsrum vid tre personer
 • Täckt av Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Andra måltider än de som anges i dagsprogrammet
 • Tillägg för extra utflykter
 • Tillägg för privat transfer under hela resan
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Vaccinationer
 • Tillägg för enkelrum
M
T
O
T
F
L
S
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!

Andra resor till Kuba