Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Från: 35 495 SEK
17 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Bäst i Costa Rica

Drömmer du om att uppleva det bästa av Costa Rica? Då är detta den perfekta resan för dig.

 

Du börjar i pulserande San José, där du har en dag på egen hand för att "landa" och vänja dig vid den nya tidszonen. Härifrån fortsätter ni till natursköna Tortuguero på Costa Ricas karibiska kust, känt för sina många kanaler och sköldpaddor.

 

I centrala Costa Rica får du uppleva den majestätiska vulkanen Arenal med sina varma källor och den mindre turistiga och kanske ännu mer fascinerande Rincón de la Vieja, en av Costa Ricas mest aktiva vulkaner.

 

Därefter reser ni till Playa Tamarindo, som erbjuder härliga sandstränder och bra surfing för både nybörjare och experter, innan ni avslutar resan i Manuel Antonio National Park, där frodig regnskog och ett rikt djurliv möter vackra, ljusa sandstränder och spektakulära korallrev med fantastiska snorklingsmöjligheter.
 

Höjdpunkter

 • 15 nätter tur och retur
 • San José - museer, parker och marknader
 • Tortuguero - sköldpaddor och kanaler
 • Arenal - vulkaner och varma källor
 • Rincón de la Vieja - vattenfall och vulkaner
 • Playa Tamarindo - stränder och surfing
 • Manuel Antonio - strandsemester och snorkling
 • Alla transfers ingår
 • Många alternativ för aktiviteter

 

Utflykterna sker i mindre, internationella grupper med lokala, engelsktalande guider. Transporten sker också i mindre, internationella grupper.

 

Om du har andra önskemål för din resa, t.ex. fler/färre nätter eller annat boende, vänligen kontakta oss på tel. 010-750 24 72 eller på info@flamingotours.se. Vi hjälper dig gärna att skapa ett skräddarsytt program som uppfyller dina drömmar och önskemål.

Costa Rica

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Välkommen till Costa Rica

Idag flyger du från din valda flygplats till Costa Rica med mellanlandning(ar) längs vägen. Äventyret har börjat!

Efter en förhoppningsvis behaglig resa anländer du till San José Mineta International Airport, där vår lokala partner står redo att välkomna dig och se till att du kommer säkert fram till ditt hotell.

Inkluderat hotell
Park Inn by Radisson San Jose 3
Hotelluppgraderingar
Hilton San Jose La Sabana 5
Dag 2:

San José på egen hand

Idag har du en dag på egen hand i Costa Ricas pulserande huvudstad San José.

Staden erbjuder en mängd teatrar, museer och vackra parker som du enkelt kan utforska på egen hand. Du kan också besöka något av de lokala konstgallerierna i den gamla stadsdelen Barrio Amón eller utforska de många stånden på den berömda Mercado Central, där du kan köpa allt från kryddor, kaffe och färsk frukt till lokalt hantverk, kläder, skor och souvenirer.

Glöm inte att ta en paus på ett lokalt kafé och njuta av en kopp costaricanskt kaffe medan du tittar på stadens vardagsliv.

Om du vill vara säker på att du får ut det mesta av din dag i San José kan du köpa en guidad stadsrundtur för att uppleva Costa Ricas historiska och kulturella höjdpunkter. Läs mer om detta under "Tillägg/uppgraderingar".

Inkluderat hotell
Park Inn by Radisson San Jose 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Hilton San Jose La Sabana 5
Tilläggsturer
Stadsrundtur i San José
Dag 3:

Tortuguero och besök i byn

Idag reser du från San José genom Braulio Carrillo nationalpark till Guápiles, där du serveras en utsökt costaricansk frukost. Sedan fortsätter ni med hotellbuss genom banan- och ananasplantager tills ni kommer till piren där ni går ombord på båten till det unika naturparadiset Tortuguero.

Efter en idyllisk båttur på ca 1-1½ timme kommer ni fram till lodgen där lunch serveras. Kanske hinner ni också med ett dopp i den inbjudande swimmingpoolen innan ni på eftermiddagen åker på en guidad tur till den mysiga byn Tortuguero.

Byn ligger på en smal halvö i hjärtat av nationalparken med Karibiska havet på ena sidan och floden på den andra. Byn har starka afrokaribiska rötter och här kan du verkligen uppleva den lokala kulturen på nära håll.

Efter en äventyrlig eftermiddag seglar du tillbaka till lodgen, som ligger mitt i den frodiga regnskogen, för att äta middag innan du går till sängs till ljudet av grodor, cikador, apor, ugglor och mycket mer.

Inkluderat hotell
Aninga Lodge Tortuguero 3
Helpension
Hotelluppgraderingar
Manatus Hotel 4
Dag 4:

Båttur på kanalerna i Tortuguero

Börja dagen med en guidad vandring på lodgens privata stigar. Resten av förmiddagen är fri att koppla av på lodgen eller utforska på egen hand innan lunch serveras.

På eftermiddagen kan du ta en spännande båttur längs kanalerna i Tortuguero nationalpark. Nationalparken, som också kallas "Lilla Amazonas", är känd för sin unika biologiska mångfald och sitt omfattande nätverk av kanaler och laguner, omgiven av frodig tropisk skog och hem för ett imponerande djur- och fågelliv.

Du kan ha turen att få se olika arter av apor, kajmaner (krokodiler), uttrar, bältdjur, sengångare, tukaner och färgglada arapapegojor - och om du har riktig tur kanske du får syn på en av de utrotningshotade lamantinerna som lever i området.

Efter en äventyrlig eftermiddag seglar ni tillbaka till lodgen där middagen serveras.

En av de största attraktionerna i Tortuguero är, som namnet antyder, de många havssköldpaddorna som föder sina ungar på nationalparkens stränder. Det finns fyra typer av havssköldpaddor - den oäkta karettsköldpaddan, karettsköldpaddan, den äkta karettsköldpaddan, den gröna havssköldpaddan och den mycket sällsynta havslädersköldpaddan.

De flesta sköldpaddor förökar sig mellan juli och oktober, då det är störst chans att få se dem. Om du reser under den här perioden rekommenderar vi starkt den guidade nattutflykten, där du får möjlighet att se de stora sköldpaddorna kämpa sig upp på stranden, gräva hål i sanden och lägga sina ägg innan de glider tillbaka ner i vattnet.

Inkluderat hotell
Aninga Lodge Tortuguero 3
Helpension
Hotelluppgraderingar
Manatus Hotel 4
Tilläggsturer
Havssköldpaddstur i Tortuguero
Dag 5:

Resa till Arenal

Idag seglar du tillbaka till fastlandet och kör till Guápiles för lunch. Härifrån fortsätter ni västerut till Arenal. Resan tar ca 6 timmar och längs vägen kan du njuta av det vackra landskapet och smälta de många intrycken från din vistelse i regnskogen.

Vulkanen Arenal är Costa Ricas mest kända vulkan och ett av landets mest ikoniska landmärken med sin vackra, symmetriska konform. Området runt Arenal är känt som ett paradis för utomhusaktiviteter som forsränning, ziplining, ridning, vandring och mycket mer.

Vid ankomsten till Arenal checkar du in på ditt hotell och har resten av dagen på egen hand.

Du kan till exempel ta en promenad i området, unna dig en avkopplande spabehandling eller ta ett dopp i hotellets termalpooler, vars mineralrika vatten värms upp naturligt av vulkanen. Hotellen erbjuder också ett brett utbud av aktiviteter och utflykter om du vill uppleva ännu mer.

Inkluderat hotell
Montana De Fuego Resort & Spa 3
Frukost + lunch
Hotelluppgraderingar
Arenal Springs Resort 4
Arenal Kioro Suites & Spa 5
Dag 6:

Vandring och varma källor

Se fram emot en spännande och äventyrlig dag i natursköna Arenal.

Första delen av dagen är på egen hand för att njuta av de fina faciliteterna på hotellet eller utforska på egen hand, och efter lunch börjar äventyret.

Här får du en guidad vandring genom regnskogen i Arenal Volcano National Park, som erbjuder en varierad vegetation och ett imponerande djurliv, inklusive apor, hjortar, sengångare och ett överflöd av vackra fåglar. Du får också möjlighet att komma tillräckligt nära vulkanen för att kunna gå på de gamla lavaflödena, som nu har förvandlats till sten.

Längs vägen berättar din guide om regnskogen, de många djuren som gömmer sig bland träd och buskar och naturligtvis om den fascinerande 1 670 meter höga Arenal-vulkanen.

Efter vandringen fortsätter ni till Ecotermales Fortunas varma källor, där ni kan koppla av och vila kroppen i de varma bassängerna innan middagen serveras.

Inkluderat hotell
Montana De Fuego Resort & Spa 3
Halvpension
Hotelluppgraderingar
Arenal Springs Resort 4
Arenal Kioro Suites & Spa 5
Dag 7:

Välkommen till Rincón de la Vieja

På morgonen kör ni till nationalparken Rincón de la Vieja, som ligger i nordvästra Costa Rica. Resan tar bara ca 3½ timme, så du har gott om tid att njuta av resten av dagen på hotellet eller utforska området.

Huvudattraktionen i nationalparken Rincón de la Vieja är utan tvekan den 1900 meter höga vulkanen med samma namn. Vulkanen är en av de mest aktiva vulkanerna i Costa Rica och är känd för sina svavelhaltiga laguner, varma källor och bubblande lerbassänger och naturligtvis den aktiva huvudkratern.

Men området bjuder också på massor av unika naturupplevelser med tropiska skogar, vackra vattenfall med små sötvattenspooler och en mängd insekter, djur och fåglar.

Inkluderat hotell
Hotel Hacienda Guachipelín 4
Frukost
Dag 8:

Vandring och vattenfall

Se fram emot en spännande och äventyrlig dag i nationalparken Rincón de la Vieja.

Du börjar med en 3,5 kilometer lång vandring genom den tropiska skogen, där du kan njuta av en fantastisk utsikt över den majestätiska vulkanen, vacker natur och fascinerande djurliv, inklusive bältdjur, näsbjörnar, leguaner, vrålapor, spindelapor och mer än 300 fågelarter.

Huvudattraktionen i nationalparken Rincón de la Vieja är dock utan tvekan den kraftiga geotermiska aktiviteten, som syns tydligt i form av bubblande lerhål, varma källor och svavelosande fumaroler.

Sedan går färden vidare till det vackra vattenfallet La Oropendola, som ligger strax utanför nationalparken.

Du går längs en liten, ojämn stig till det imponerande 25 meter höga vattenfallet, som faller ner i en vacker turkosblå sötvattenspool. Här kan du ta ett uppfriskande dopp och njuta av den idylliska tropiska oasen innan du åker tillbaka till hotellet.

Resten av dagen är fri att koppla av på hotellet, ta ett dopp i poolen eller utforska på egen hand.

Inkluderat hotell
Hotel Hacienda Guachipelín 4
Frukost
Tilläggsturer
Ridning i Rincón de la Vieja
Dag 9:

Rincón de la Vieja på egen hand

Idag har du en heldag på egen hand i underbara Rincón de la Vieja med möjlighet att göra precis vad du vill.

Om du är i behov av avkoppling och egentid kan du koppla av på hotellet med en god bok, ta ett dopp i den härliga swimmingpoolen eller besöka någon av områdets varma källor, där du kan njuta av ett avkopplande dopp i de naturliga bassängerna med härligt varmt vatten.

Det är också möjligt att utforska området och uppleva den vackra naturen på hästryggen eller mountainbike, och för de mer äventyrliga finns det gott om äventyrsaktiviteter som ziplining, canyoning och abseiling.

Om du föredrar att planera din dag hemifrån kan du boka utflykter och aktiviteter genom oss när du bokar din resa. Alternativt kan de flesta hotell enkelt hjälpa dig att organisera utflykter efter ankomsten.

Inkluderat hotell
Hotel Hacienda Guachipelín 4
Frukost
Dag 10:

Resa till Playa Tamarindo

Idag reser du till Playa Tamarindo - en av de vänligaste, vackraste och mest populära strandstäderna på Costa Ricas Stillahavskust.

Resan tar bara ca 1½ timme, så du har gott om tid att njuta av staden och dess vackra omgivningar när du väl är framme.

Du kan till exempel ta en promenad längs den 3,5 km långa sandstranden och koppla av, sola och bada, utforska stadens butiker eller ta en drink på någon av de mysiga barerna.

Inkluderat hotell
Wyndham Tamarindo 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Cala Luna Boutique Hotel 4
Dag 11-12:

Strandsemester på Playa Tamarindo

De närmaste dagarna är på egen hand i vackra Playa Tamarindo, som med sin långa, gyllene sandstrand, härliga klimat och stora utbud av butiker och restauranger är ett perfekt resmål för en strandsemester.

Det finns också goda möjligheter att lära sig surfa i de mjuka vågorna, och om du redan är erfaren rekommenderar vi en tur till den ljusa sandstranden Playa Langosta, som ligger strax söder om Playa Tamarindo och erbjuder fantastiska vågor.

Du kan också åka till Playa Negra med sin ikoniska svarta sand eller lugna Playa Flamingo, båda cirka en halvtimmes bilresa från Tamarindo.

För den äventyrlige finns det en mängd aktiviteter i området, t.ex. ridning längs stranden, sportfiske med möjlighet att fånga tonfisk, båtturer med möjlighet att dyka eller snorkla, ziplining eller vandring i nationalparken Marino Las Baulas, där det finns ett stort bestånd av havslädersköldpaddor.

Under din vistelse i Playa Tamarindo bor du naturligtvis på ett vackert hotell med ett härligt poolområde där du kan koppla av när du behöver en paus från stranden och äventyren.

Inkluderat hotell
Wyndham Tamarindo 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Cala Luna Boutique Hotel 4
Tilläggsturer
Privata lektioner i surfing
Varma källor och zipline
Dag 13:

Resa till Manuel Antonio

Efter frukost åker ni söderut till idylliska Manuel Antonio. Resan tar ca 4½ timme och när du kommer fram har du resten av dagen på dig att koppla av på hotellet, gå till stranden eller utforska området.

Manuel Antonio nationalpark är en av Costa Ricas minsta men mest populära nationalparker, och när du väl har anlänt kommer du inte att tvivla på varför. Kombinationen av frodig regnskog, vajande palmer, lekfulla apor och vackra sandstränder med fantastiska korallrev är helt enkelt fantastisk.

Inkluderat hotell
Hotel Costa Verde 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Igloo Beach Lodge 3
Hotel San Bada 4
Shana By The Beach 4
Parador Resort & Spa 4
Dag 14-15:

Strandsemester i Manuel Antonio

Se fram emot några härliga, avkopplande dagar vid Manuel Antonio och Costa Ricas vackra Stillahavskust.

Det finns gott om möjligheter att varva ner med ett dopp i hotellpoolen, en god bok på en solsäng eller en avkopplande tur till stranden.

Om du föredrar lite mer action finns det gott om aktiviteter både på land och till havs. Du kan t.ex. ta en tur med katamaran och få chansen att se knölvalar och delfiner eller snorkla och uppleva områdets fascinerande undervattensliv på nära håll.

Du kan också vandra i Manuel Antonio nationalpark, paddla kajak, besöka det spektakulära vattenfallet Nauyaca eller prova på forsränning. Du kan läsa mer om möjliga utflykter under "Tillägg/uppgraderingar", men du kan också enkelt vänta och boka aktiviteter efter ankomsten till Manuel Antonio.

Inkluderat hotell
Hotel Costa Verde 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Igloo Beach Lodge 3
Hotel San Bada 4
Shana By The Beach 4
Parador Resort & Spa 4
Tilläggsturer
Katamaranbåt och snorkling
Kajakpaddling vid Damas Island och mangroveskogen
Forsränning i Manuel Antonio
Val- och delfinsafari i Manuel Antonio
Vandring i Manuel Antonio Nationalpark
Vandring till vattenfallet Nauyaca
Ridning till vattenfallet Tocori
Dag 16:

Resan hem börjar

Idag är det dags att säga adjö till Costa Rica och påbörja hemresan.

En chaufför hämtar dig på ditt hotell och kör dig direkt till flygplatsen i San José. Resan tar ca 3½-4 timmar och du kommer att lämna flygplatsen i god tid så att du hinner med ditt flyg hem.

Dag 17:

Välkommen hem igen

Du landar i Sverige efter en förhoppningsvis behaglig flygresa med massor av fina minnen från din resa till Costa Rica i bagaget.

Välkomna hem!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 15 nätter i Costa Rica
 • Flyg och boende enligt beskrivningen i dagsprogrammet
 • Transfers enligt beskrivningen i dagsprogrammet
 • Utflykter enligt beskrivningen i dagsprogrammet
 • Måltider enligt beskrivningen i dagsprogrammet
 • Resa med minst två personer
 • Dubbelrum för två personer, trebäddsrum för tre personer
 • Täckt av Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Måltider utöver de som nämns i dagsprogrammet
 • Köp av ytterligare utflykter
 • Tillköp av privata transfers för hela resan
 • Tillägg för enkelrum
 • Avbeställningsförsäkring vid sjukdom
 • Reseförsäkring
 • Vaccinationer
M
T
O
T
F
L
S
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!