Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Från: 27 495 SEK
13 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Costa Ricas höjdpunkter

Costa Rica är känt för sin spektakulära natur med gröna molnskogar, majestätiska vulkaner, frodiga regnskogar och vackra korallrev.

 

På den här resan, som börjar i den livliga huvudstaden San José, får du uppleva Costa Ricas höjdpunkter med varma källor och vandring vid vulkanen Arenal, de ikoniska hängbroarna i Monteverde och gott om tid på egen hand i Manuel Antonio nationalpark, som erbjuder frodig regnskog, ett rikt djurliv och långa sandstränder med fantastiska snorklingsmöjligheter.

 

Arenal, Monteverde och Manuel Antonio erbjuder också en mängd utomhus- och äventyrsaktiviteter som kan förbokas eller köpas på plats. Du kan prova på forsränning, rida, åka ATV eller åka linbana genom den frodiga regnskogen.

 

Höjdpunkter

 • Resa med 7 nätter
 • 4 nätters strandsemester i Manuel Antonio
 • Marknader, museer och parker i San José
 • Vandring och varma källor i Arenal
 • Hängbroar och molnskog i Monteverde
 • Vackra sandstränder och korallrev i Manuel Antonio
 • Många alternativ för aktiviteter
 • Alla transfers ingår

 

Utflykterna sker i mindre, internationella grupper med lokala, engelsktalande guider. Transporten sker också i mindre, internationella grupper.

 

Om du har andra önskemål för din resa, t.ex. fler/färre nätter eller annat boende, vänligen kontakta oss på tel. 010-750 24 72 eller på info@flamingotours.se. Vi hjälper dig gärna att skapa ett skräddarsytt program som uppfyller dina drömmar och önskemål.

Costa Rica

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Välkommen till Costa Rica

Idag flyger du från din valda flygplats till Costa Rica med mellanlandning(ar) längs vägen. Äventyret har börjat!

Efter en förhoppningsvis behaglig resa anländer du till San José Mineta International Airport, där vår lokala partner står redo att välkomna dig och se till att du kommer säkert fram till ditt hotell.

Inkluderat hotell
Park Inn by Radisson San Jose 3
Hotelluppgraderingar
Hilton San Jose La Sabana 5
Dag 2:

San José på egen hand

Idag har du en dag på egen hand i Costa Ricas pulserande huvudstad San José.

Staden erbjuder en mängd teatrar, museer och vackra parker som du enkelt kan utforska på egen hand. Du kan också besöka något av de lokala konstgallerierna i den gamla stadsdelen Barrio Amón eller utforska de många stånden på den berömda Mercado Central, där du kan köpa allt från kryddor, kaffe och färsk frukt till lokalt hantverk, kläder, skor och souvenirer.

Glöm inte att ta en paus på ett lokalt kafé och njuta av en kopp costaricanskt kaffe medan du tittar på stadens vardagsliv.

För att se till att du får ut det mesta av din dag i San José kan du köpa en guidad stadsrundtur för att uppleva de historiska och kulturella höjdpunkterna i Costa Rica.

Inkluderat hotell
Park Inn by Radisson San Jose 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Hilton San Jose La Sabana 5
Tilläggsturer
Stadsrundtur i San José
Dag 3:

Resan till Arenal

Efter frukost hämtar din chaufför dig och kör dig norrut till Arenal. Resan tar ca 3 timmar och längs vägen kan du njuta av utsikten över den vackra naturen och inte minst den majestätiska Arenalvulkanen.

Arenalvulkanen är Costa Ricas mest kända vulkan och ett av landets mest ikoniska landmärken med sin vackra, symmetriska konform.

Vid ankomsten till Arenal checkar du in på ditt hotell och har resten av dagen på egen hand.

Här kan du ta en promenad i området, unna dig en avkopplande spabehandling eller njuta av ett dopp i hotellets termalpooler, vars mineralrika vatten värms upp naturligt av vulkanen.

Inkluderat hotell
Montana De Fuego Resort & Spa 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Arenal Springs Resort 4
Arenal Kioro Suites & Spa 5
Dag 4:

Vandring och varma källor

Se fram emot en spännande och äventyrlig dag i natursköna Arenal.

Första delen av dagen är på egen hand för att njuta av de fina faciliteterna på hotellet eller utforska på egen hand, och efter lunch börjar äventyret.

Här får du en guidad vandring genom regnskogen i Arenal Volcano National Park, som erbjuder en varierad vegetation och ett imponerande djurliv, inklusive apor, hjortar, sengångare och ett överflöd av vackra fåglar. Du får också möjlighet att komma tillräckligt nära vulkanen för att kunna gå på de gamla lavaflödena, som nu har förvandlats till sten.

Längs vägen berättar din guide om regnskogen, de många djuren som gömmer sig bland träd och buskar och naturligtvis om den fascinerande 1 670 meter höga Arenal-vulkanen.

Efter vandringen fortsätter ni till Ecotermales Fortunas varma källor, där ni kan koppla av och vila kroppen i de varma bassängerna innan middagen serveras.

Inkluderat hotell
Montana De Fuego Resort & Spa 3
Halvpension
Hotelluppgraderingar
Arenal Springs Resort 4
Arenal Kioro Suites & Spa 5
Dag 5:

På egen hand i Arenal

Idag har du en dag på egen hand i natursköna Arenal. Området är känt för sina många utomhusaktiviteter och är en dröm för äventyrslystna resenärer.

Du kan till exempel rida till vattenfallet La Fortuna, åka zipline mellan trädtopparna, prova på forsränning eller känna adrenalinet pumpa på en ATV-tur. Du kan läsa mer om möjliga aktiviteter under "Tillägg/uppgraderingar".

Om du vill vara säker på att det finns plats för din favoritaktivitet är det en bra idé att boka den när du bokar din resa. Men hotellen erbjuder också ett stort utbud av aktiviteter och utflykter, så det brukar finnas gott om möjligheter att boka efter ankomsten.

Inkluderat hotell
Montana De Fuego Resort & Spa 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Arenal Springs Resort 4
Arenal Kioro Suites & Spa 5
Tilläggsturer
ATV i Arenal
Ridning till La Fortuna-vattenfallet
Vandring till La Fortuna-vattenfallet
Forsränning i Arenal
Ziplining med utsikt över vulkanen Arenal
Dag 6:

Resa till Monteverde

Efter frukost på hotellet hämtar er chaufför er och kör er till Monteverde. Resan tar ca 3½-4 timmar och går längs små, slingrande vägar. Längs vägen kan du njuta av utsikten över de vackra landskapen och se hur lokalbefolkningen lever i de små byarna som du passerar längs vägen.

Frodiga Monteverde är ett av de mest unika områdena i Costa Rica med sin fascinerande molnskog med höga träd, hängbroar och vackra vattenfall, samt sin spektakulära biologiska mångfald med en mängd exotiska djur, fåglar och växter.

Vid ankomsten till hotellet checkar du in och har resten av dagen på egen hand. Vi rekommenderar en nattvandring (tillval) på kvällen - en unik upplevelse där du kan ha turen att få se nattaktiva sengångare, näsbjörnar, fladdermöss och eldflugor.

Kom ihåg att ta med regnkläder och en varm tröja, eftersom det ofta regnar och temperaturen i molnskogen kan vara något lägre än i resten av landet.

Inkluderat hotell
Monteverde Country Lodge 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Hotel Belmar 4
Tilläggsturer
Nattbesök i Monteverde-reservatet
Dag 7:

Hängbroarna i Monteverde

Idag kan du se fram emot att uppleva Monteverdes berömda hängbroar på en guidad tur genom den frodiga molnskogen.

När du går genom trädtopparna via de sex hängbroarna, som sträcker sig 300 meter totalt, får du en spektakulär utsikt över molnskogen och dess mångsidiga flora och fauna. Längs vägen berättar din guide mycket om det frodiga området och de djur som lever där, och svarar naturligtvis på alla frågor du kan ha.

Om du gillar äventyrsaktiviteter kan du kombinera hängbroupplevelsen med ziplining, där du åker genom trädtopparna via en flera hundra meter lång metalltråd.

Inkluderat hotell
Monteverde Country Lodge 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Hotel Belmar 4
Tilläggsturer
Kaffe, choklad och sockerrör
Ziplining i Monteverde
Dag 8:

Resa till Manuel Antonio

Efter frukost reser ni vidare till den varma Stillahavskusten och idylliska Manuel Antonio. Resan tar ca 4½-5 timmar och när ni kommer fram har ni resten av dagen på er att koppla av på hotellet, gå till stranden eller utforska området.

Manuel Antonio nationalpark är en av Costa Ricas minsta men mest populära nationalparker, och när du väl har anlänt kommer du inte att tvivla på varför. Kombinationen av frodig regnskog, ett rikt djurliv och långa sandstränder med vackra korallrev är helt enkelt fantastisk.

Inkluderat hotell
Hotel Costa Verde 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Igloo Beach Lodge 3
Hotel San Bada 4
Shana By The Beach 4
Parador Resort & Spa 4
Dag 9-11:

Strandsemester i Manuel Antonio

Se fram emot några härliga, avkopplande dagar vid Manuel Antonio och Costa Ricas vackra Stillahavskust.

Det finns gott om möjligheter att varva ner med ett dopp i hotellpoolen, en god bok på en solstol eller en avkopplande tur till stranden.

Om du föredrar lite mer action finns det gott om aktiviteter både på land och till havs. Du kan t.ex. ta en tur med katamaran och få chansen att se knölvalar och delfiner eller snorkla och uppleva områdets fascinerande undervattensliv på nära håll.

Du kan också vandra i Manuel Antonio nationalpark, paddla kajak, besöka det spektakulära vattenfallet Nauyaca eller prova på forsränning. Du kan läsa mer om våra utflykter under "Tillägg/uppgraderingar", men du kan också vänta och boka aktiviteter efter din ankomst till Manuel Antonio.

Inkluderat hotell
Hotel Costa Verde 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Igloo Beach Lodge 3
Hotel San Bada 4
Shana By The Beach 4
Parador Resort & Spa 4
Tilläggsturer
Katamaranbåt och snorkling
Kajakpaddling vid Damas Island och mangroveskogen
Forsränning i Manuel Antonio
Val- och delfinsafari i Manuel Antonio
Vandring i Manuel Antonio Nationalpark
Vandring till vattenfallet Nauyaca
Ridning till vattenfallet Tocori
Dag 12:

Resan hem börjar

Idag är det dags att säga adjö till Costa Rica och påbörja hemresan.

En chaufför hämtar dig på ditt hotell och kör dig direkt till flygplatsen i San José. Resan tar ca 3½-4 timmar och du kommer att lämna flygplatsen i god tid så att du hinner med ditt flyg hem.

Dag 13:

Välkommen hem igen

Du landar i Sverige efter en förhoppningsvis trevlig flygresa med massor av fina minnen från din resa till Costa Rica i bagaget.

Välkomna hem!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 11 nätter i Costa Rica
 • Flyg och boende enligt beskrivningen i dagsprogrammet
 • Transfers enligt beskrivningen i dagsprogrammet
 • Utflykter enligt beskrivningen i dagsprogrammet
 • Måltider enligt beskrivningen i dagsprogrammet
 • Resa med minst två personer
 • Dubbelrum för två personer, trebäddsrum för tre personer
 • Täckt av Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Måltider utöver de som nämns i dagsprogrammet
 • Måltider utöver de som nämn
 • Köp av ytterligare utflykter
 • Köp av privata transfers under hela resan
 • Tillägg för enkelrum
 • Avbeställningsförsäkring vid sjukdom
 • Reseförsäkring
 • Vaccinationer
M
T
O
T
F
L
S
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!