Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Från: 24 495 SEK
14 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Vietnam från norr till söder

Följ med på en upplevelserik resa från norr till söder och upplev Vietnams mest fascinerande och unika områden.

 

På din resa från Hanoi i norr till Ho Chi Minh City i söder kommer du att uppleva en gudomligt vacker natur, mysiga båtfärder och fascinerande historiska byggnadsverk. Du reser tillbaka i historien och lär dig mer om både kejsardömet och Vietnamkriget, och du får en unik inblick i den fantastiska, vietnamesiska kulturen och livsstilen. En rundresa i Vietnam bjuder helt enkelt på massor av oförglömliga upplevelser.

 

Se också: Vietnam från norr till söder med badsemester

 

Höjdpunkter

 • 11 nätters upplevelserik rundresa med chaufför
 • Inrikesflyg – inga slitna nattåg i 4-personerskupé
 • Guidade utflykter i grupper med engelsktalende guide
 • Hanoi – kultur och historia i Vitenams pulserande huvudstad
 • Kryssning i Halong och Bai Tu Long-bukten – bortom allfartsvägarna
 • Hue – Vietnams gamla kejserliga huvudstad  
 • Hoi An – charmerande och autentisk stad med härlig strand
 • Ho Chi Minh City – upplev det tidigare Saigon och fascinerande underjordiska tunnlar
 • Mekongdeltat – trevlig båttur på Mekongfloden
 • Flytande marknad– upplev lokalbefolkningens Vietnam

 

Om du har andra önskemål för din resa, t.ex. fler/färre nätter eller annat boende, vänligen kontakta oss på tel. 010-750 24 72 eller på info@flamingotours.se. Vi hjälper dig gärna att skapa ett skräddarsytt program som uppfyller dina drömmar och önskemål.

Vietnam

Så beställer du en resa

Det är ett stort beslut att välja en resa. Börja med att beställa en icke-bindande offert idag

Hitta drömresan Hitta din drömresa på vår hemsida. Om du behöver hjälp kan du ringa oss på 010-750 24 72 eller skriva till oss på info@flamingotours.se.
Välj datum och flygplats Välj både avresedatum och flygplats i formuläret. Din offert kommer att baseras på dessa val.
Ta emot personlig offert Vi sätter upp och skickar dig en helt icke-bindande offert, vanligtvis inom en arbetsdag.
Se flygplan och skräddarsy I din personliga offert kan du se resplanen, tillvalsmöjligheter, viktig information och skräddarsy resan med vår resespecialist.
Godkänn och beställ När ni är nöjda, accepterar ni offerten på ert personliga erbjudande, där ni också hittar depositionsbeloppet.
Resan väntar! Vi ser till att hålla er uppdaterade om eventuella tidsändringar.

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Avresa mot nya äventyr

Äntligen har dagen kommit, när du kan gå ombord på ditt flyg och börja resan mot Vietnam. Luta dig tillbaka och njut av flygresan med en god bok, en film, ett korsord eller något helt annat.

Du tillbringar natten ombord på planet, så ta eventuellt med ett par öronproppar eller en sovmask, om det behövs för att få en god natts sömn.

När du kommer fram till Vietnam väntar massor med sinnesintryck och spännande upplevelser.

Dag 2:

Välkommen till Vietnam

Du landar på flygplatsen i Hanoi efter en förhoppningsvis behaglig och avslappnande resa.

Här står en chaufför redo för att köra till hotellet. Åkturen tar ca. 45 minuter till en timme, beroende av trafiken.

Här har du möjlighet för att acklimatisera dig och slappna av resten av dagen, så att du är redo att njuta av din vistelse i Vietnam, när äventyret börjar på allvar nästa dag.

Har du ork och lust är det naturligtvis fritt fram att utforska den charmiga vietnamesiska huvudstaden på egen hand.

Inkluderat hotell
HM Boutique 3
Hotelluppgraderingar
La Siesta Ma May 4
Dag 3:

Guidad rundtur i Hanoi

I dag ska du uppleva några av Hanois höjdpunkter på en guidad rundtur i den spännande storstaden.  

Dagen börjar med Tran Quoc Pagoda, som byggdes på redan på 500-talet och är Hanois äldsta pagod. Sedan åker du till Ho Chi Minh Complex - ett trafikfritt område med botaniska trädgårdar, monument, minnesmärken och pagoder. Vietnameserna reser långväga för att besöka komplexet för att visa ära för ”Farbror Ho”.

Komplexet består bland annat av den stora marmorbyggningen Ho Chi Minh Mausoleum, Ho Chi Minh Museum – tillägnat Farbror Hos liv, samt den vackra One Pillar Pagoda, som är byggd i trä uppe på en stenpelare och formad som en lotusblomma.

Härnäst fortsätter turen till Vietnam Museum of Ethnology, där du kan lära dig mer om vietnamesisk kultur och om de 54 etniska grupper som finns i Vietnam.

Lunchen intas på en vietnamesisk restaurang innan du fortsätter till Litteraturtemplet – Vietnams första
universitet och en av Hanois vackraste byggnader, samt ett extremt välhållet exempel på traditionell vietnamesisk arkitektur.

Sista anhalten på dagens rundvisning är det heliga Ngoc Son Temple, som ligger på en liten ö i norra delen av idylliska Hoan Kiem Lake. Templet, som ligger i Hanois charmiga Old Quarter, är ett av Hanois mest besökta och nås via en vacker bro i klassisk vietnamesisk stil.

Härnäst väljer du själv om du vill återvända till hotellet eller fortsätta utforska Hanois gamla stadsdel på egen hand. I de gamla kvarteren hittar du byggnader från kolonialtiden, buddhistiska tempel och pagoder, caféer, barer och restauranger, samt många spännande butiker och konstgallerier.

På kvällen kan du köpa en extra utflykt och uppleva en traditionell Water Puppet Show – en unik nordvietnamesisk tradition. Läs mer under Tillköp/Uppgradering.

Inkluderat hotell
HM Boutique 3
Frukost + lunch
Hotelluppgraderingar
La Siesta Ma May 4
Tilläggsturer
Water Puppet Show
Dag 4:

Kryssning i Halongbukten

Tidigt på morgonen går turen vidare mod Halongbukten, som är Vietnams mest berömda turistattraktion och bjuder på några av de allra vackraste naturupplevelserna i hela Sydostasien. Halongbukten finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista och kan delas in i tre områden – centrala Halong Bay, Bai Tu Long Bay och Lan Ha Bay. De allra flesta kryssningsfartyg håller till i centrala Halong Bay, medan få fortsätter hela vägen till det mer undangömda Bai Tu Long Bay.

Bai Tu Long Bay bjuder på minst lika vacker och fascinerande natur med tusentals kalkstensöar utspridda i det smaragdgröna vattnet, fantastiska vikar och hundratals vackra stränder – och som grädde på moset finns här långt färre turister än i den berömda centrala delen av Halongbukten. Turen börjar i Halong Bay och fortsätter sedan till Bai Tu Long Bay, som bjuder på unika naturupplevelser bortom allfartsvägarna.

Det tar ungefär 3,5 timme att åka från Hanoi till hamnen Cai Beo Port, där du går ombord på det fina fartyget och hälsas välkommen med en uppfriskande drink. Luta dig tillbaka och njut av den lugna åkturen och lunchen som serveras ombord på båten.

Efter lunch kastar bemanningen ankar utanför idylliska Cap La Island, där du kan ge dig ut på en kajaktur för att njuta av den fantastiska naturen med kalkstansöar, frodig natur och vackert vatten. Om vädret tillåter kan du även välja att koppla av med sol och bad på den fina lilla sandstranden. Stranden är rena paradiset med finkornig vit sand, omgiven av branta kalkstensklippor och smaragdgrönt vatten. 

Tillbaka på båten kan du njuta av en god drink i den fantastiska solnedgången medan färden fortsätter till Cong Do-området, där båten lägger till för natten.

På kvällen serveras en god middag ombord, varefter det finns möjlighet att delta i olika aktiviteter som brädspel eller bläckfiskfiske, samt njuta av en cocktail, juice eller ett glas vin på soldäcket (ingår ej). Du övernattar i den lyxiga hytten med eget badrum – en unik upplevelse.

Inkluderat hotell
Garden Bay Legend 4
Helpension
Dag 5:

Tai Chi och fiskebyn Vung Vieng

Efter en god natts sömn vaknar du till ljudet av mjuka vågor som vaggar båten. Om du är morgonpigg kan du prova på Tai Chi på soldäcket före frukost, innan båten fortsätter färden mot den allra vackraste fiskebyn i Halong Bay.  

Vung Vieng Village är en autentisk, flytande by där du får en unik inblick i vardagen i det lilla fiskesamhället. Du har även möjlighet att ta en tur i bambubåt eller kajak i området.

Tillbaka på båten serveras en utsökt brunch som du kan njuta av med utsikt över de natursköna omgivningarna, medan båten sätter kurs tillbaka till hamnen. Härifrån går resan tillbaka till Hanoi, där du har resten av dagen på egen hand.

Inkluderat hotell
HM Boutique 3
Frukost + lunch
Hotelluppgraderingar
La Siesta Ma May 4
Dag 6:

Turen går till Hue

Du äter frukost på hotellet i Hanoi. Sedan körs du till flygplatsen och flyger vidare till Hue.

Vid ankomst till Hue står din chaufför redo att hämta dig och köra dig vidare till ditt hotell. Åkturen från flygplats till hotellet tar ca. 30 minuter.

Här kan du ägna resten av dagen åt att koppla av eller upptäcka staden på egen hand.

Inkluderat hotell
Thanh Lich Hue Hotel 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Thanh Lich Royal Boutique 4
Dag 7:

Guidad rundvisning i Hue

I dag kan du se fram emot en spännande rundvisning i charmiga och stämningsfulla Hue – Vietnams före detta kejserliga huvudstad.

Du börjar dagen med att gå ombord på en drakbåt för att besöka den ikoniska Thien Mu Pagoden, som är Hues äldsta pagod och som har ett vackert läge på en kulle med utsikt över floden.

Sedan åker du vidare till citadellet i Hue, där du får en unik inblick i de gamla kejsarnas extravaganta leverne. Citadellet användes som kungligt palats samt politiskt och religiöst centrum från det att det byggdes i början av 1800-talet till år 1945, då Vietnams sista kejsare abdikerade.  

Du kan se fram emot storslagen asiatisk arkitektur med imponerande fästningar och palats, Den Förbjudna Staden, inspirerad av Den Förbjudna Staden i Peking, samt fascinerande historier om kejsarnas liv.

Därefter besöker du Dong Ba-marknaden innan du äter lunch på en mysig lokal restaurang.

Efter lunchen fortsätter du till Minh Mang Tomb och Khai Dinh Tomb – två imponerande begravningskomplex, som de två kejsarna lät uppföra. Den förstnämnda anses vara den mest majestätiska av alla de kungliga gravarna och är känd för sin unika arkitektur, som harmoniskt och naturligt smälter in i omgivningarna.

Den intressanta rundvisningen avslutas med ett besök i en by där man tillverkar traditionella konformade hattar.

Åter i Hue hämtas du av en chaufför som kör dig vidare till Hoi An. Åkturen tar ca tre timmar, så du har god tid att slappna av och reflektera över de många upplevelserna du har fått under dagen som gått.

Inkluderat hotell
Hoi An Beach Resort 4
Frukost + lunch
Hotelluppgraderingar
KOI Resort & Spa 5
La Siesta Hoi An Resort and Spa 5
Dag 8:

My Son Sanctuary och stadstur i Hoi An

Efter frukost på hotellet hämtas du av en chaufför som kör dig till My Son Sanctuary, en åktur på ca. 1-2 timmar. My Son Sancturary är ett enormt tempelkomplex från det gamla Champa-kungadömet, med som var influerat av hinduismen. My Son är i dag  upptaget på UNESCOS:s världsarvslista.

De fascinerande ruinerna ligger i ett tropiskt djungelområde som omfattar mängder av vackra stenskulpturer, torn och tempel. Tempelkomplexet består av fler än 70 olika element, som alla är tillägnade olika hinduiska gudar och gudinnor.

På vägen tillbaka till Hoi An besöker du Kim Bong Carpentry Village – en unik hantverksby, där man har specialiserat sig på snickeriarbeten genom århundraden. Här kan du gå runt bland olika små verkstäder, prata en stund med byborna och beundra handgjorda möbler, vackra träbåtar och detaljerade, religiösa statyer.

Efter en god vietnamesisk lunch på en lokal restaurang bär det av på en guidad stadsvandring i Hoi An, som har en mysig, gammal stadskärna med en charmig blandning av historiska byggnader, butiker, restauranger och autentiska gatukök.

Här upplever du Hoi Ans färgsprakande lokala marknad samt Tan Ky Old House, som är stadens bäst bevarade exempel på hur en handelsman levde i staden på 1700-talet, då detta var en viktig och hektisk handelsstad.

Du upplever också imponerande Fujian Assemly Hall, som uppfördes i slutet av 1700-talet som en plats där invånare från kinesiska Fujian kunde mötas i Hoi An. I dag kommer både lokalbefolkningen och turisterna hit för att uppleva den fascinerande arkitekturen och platsen används ofta i samband med kinesiska festligheter.

Du får också chansen att uppleva hur man föder upp silkesmaskar och producerar silke till Hoi Ans växande textilindustri.

Inkluderat hotell
Hoi An Beach Resort 4
Frukost + lunch
Hotelluppgraderingar
KOI Resort & Spa 5
La Siesta Hoi An Resort and Spa 5
Tilläggsturer
Hoi An Memories Show
Teh Dar Show
Dag 9:

Transfer till Ho Chi Minh City

Du äter frukost på hotellet och har resten av förmiddagen på egen hand i Hoi An. Du kan till exempel gå på upptäcktsfärd i den trevliga, gamla stadsdelen, shoppa eller äta lunch från ett av stadens många autentiska gatukök. 

På eftermiddagen är det dags att åka till flygplatsen och resa vidare till Ho Chi Minh City, där en chaufför hämtar dig och kör dig till hotellet. Åkturen från flygplatsen till hotellet tar ca. 40 minuter.

När du har checkat in kan du utforska Vietnams största stad på egen hand.

Du kan till exempel släntra en tur genom stadens historiska centrum, där du kan njuta av utsikten mot – och kontrasterna mellan – gamla franska byggnader och polerade skyskrapor.

Området bjuder också på breda boulevarder som populära Nguyen Hue, bra shoppingmöjligheter med allt från kända internationelle märken och designerbutiker till traditionellt hantverk och små souvenirbutiker, ett imponerande gatuliv och massor med fantastiska restauranger.

Ho Chi Minh Citys spännande museer kommer du att uppleva i morgon, när du bland annat ska ut på en fascinerande och lärorik resa tillbaka till Vietnamkriget.

Inkluderat hotell
Alagon City Hotel & Spa 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Paragon Saigon Hotel 4
Dag 10:

Stadsrundtur och Cu Chi-tunnlarna

I dag kan du se fram emot många upplevelser i charmiga och hektiska Ho Chi Minh City – staden som tidigare var känd som Saigon.  

På rundturen upplever du Presidentpalatset (även kallat Reunification Palace), där en nordvietnamesisk stridsvagn brakade in genom porten och markerade Vietnamkrigets slut år 1975. Palatset är som en tidskapsel från 1975 och man kan fortfarande se ett par av stridsvagnarna som användes i kriget.

I Ho Chi Minh upplever du också den fantastiskt vackra, nästan 60 meter höga Saigon Notre Dame-katedralen (utifrån) och Krigsminnesmuseet, som är en chockerande påminnelse om det långa och brutala Vietnamkriget. Här kan du bland annat se skrämmande bilder av delar av den amerikanska militärutrustningen som användes under kriget.

Efter lunch på en lokal restaurang åker du ut ur staden för att uppleva de berömda Cu Chi-tunnlarna, som byggdes av den kommunistiska gerillan under Vietnamkriget. Här kan du uppleva det imponerande och chockerande nätverket av tunnlar med bland annat sovrum, kök, fältsjukhus, kommandocentraler och vapenfabriker och själv prova på hur det känns att ”gå under jorden”.

Du körs tillbaka till hotellet efter en lång dag späckad med upplevelser.

Inkluderat hotell
Alagon City Hotel & Spa 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Paragon Saigon Hotel 4
Dag 11:

Båttur på Mekongfloden

Efter frukost på hotellet körs du till staden My Tho, som ligger i hjärtat av Vietnams berömda Mekongdelta. Här börjar du med att besöka den gudomligt vackra, buddhistiska pagoden Vinh Trang med fler än 60 statyer av Buddha och två hektar välhållna trädgårdar.

Sedan beger du dig ut på mysig båtfärd på Mekongfloden, där du kan njuta av traditionella hus på pålar och fruktplantager utmed floden.

Efter ett lunchstopp på Tortoise Island blir det ännu ett strandhugg för att njuta av underbara, färska frukter och honungste till tonerna av traditionell vietnamesisk musik.

Du kan även prova på en roddbåtstur på några av de små vattendrag som utlöper från Mekongfloden och gå på upptäcktsfärd genom fruktplantager och traditionella landsbyar, innan resan fortsätter till Can Tho, där guiden sörjer för transfer till ditt hotell.

Inkluderat hotell
TTC Hotel Premium Can Tho 4
Frukost + lunch
Dag 12:

Flytande marknaden i Cai Rang

Morgonstund har guld i mun! Räkna med en tidig start på dagen, så att du hinner uppleva Cai Rangs flytande marknad när den är som allra mest livad på dagen. Den guidade turen börjar i Ninh Kieu Harbour kl. 06:30 och föregår i en mindre motorbåt.

Cai Rangs flytande marknad är en grossistmarknad med stora mängder läckra frukter och grönsaker, och här kan du verkligen känna stämningen av lokalbefolkningens Vietnam.

Båtturen fortsätter genom små kanalsystem till en by, där du kan lära dig mer om hur risnudlar tillverkas.

På en lokal restaurang äter du en välsmakande lunch innan du körs tillbaka till Ho Chi Minh, där du övernattar. Åkturen tillbaka till Ho Chi Minh City tar 4-5 timmar, beroende av trafiken.

Inkluderat hotell
Alagon City Hotel & Spa 3
Frukost + lunch
Hotelluppgraderingar
Paragon Saigon Hotel 4
Dag 13:

Hej då Vietnam

Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen i god tid före avresan tillbaka mot Sverige med mellanlandning(ar) längs vägen.

Du lär ha massvis med spännande och oförglömliga upplevelser med dig hem i bagaget, så luta dig tillbaka och njut av flygresan, så att du är redo att berätta om dina upplevelser när du kommer hem.

Beroende på flygtider och tidsskillnad kan du landa i Sverige redan samma kväll.

Inkluderat hotell
Frukost
Dag 14:

Välkommen hem!

Välkommen hem från en fantastisk resa i Vietnam!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 11 nätter i Vietnam med frukost
 • Flygresor och boende som beskrivet i programmet
 • De måltider som framgår av dagsprogrammet
 • Hämtning på flygplatserna och transfers till och från hotellen
 • Alla resor, utflykter och entrébiljetter som beskrivs i dagsprogrammet
 • Guidade utflykter i grupper med engelsktalande guide
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Täckt av Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Måltider utöver de som beskrivs i programmet
 • Tillköp av extra utflykter och/eller privat guide
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg
M
T
O
T
F
L
S
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Se grupprabatt och fördelar i erbjudandet!
Få ett icke-bindande erbjudande med pris och reseplan

Andra resor till Vietnam