Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Topp 5: Sevärdheter i Nairobi

I Kenyas huvudstad Nairobi finns det alltid något att göra. Staden, de närliggande förorterna och Nairobi National Park erbjuder massor av kulturupplevelser för hela familjen. Läs mer om Topp 5 måste-se attraktioner i Nairobi.

1. Karen Blixen-museet

Karen Blixen-museet i Nairobi är en fascinerande kulturell sevärdhet som ger en inblick i den berömda danska författaren Karen Blixens liv och arbete.

Museet var en gång Blixens afrikanska hem och centrum för hennes kaffeplantage.

Det var här hon tillbringade många år av sitt liv och som inspirerade henne att skriva den världsberömda boken "Out of Africa", en memoarbok som beskriver hennes liv i Kenya mellan 1917 och 1931.

Själva huset, som byggdes 1912 av den svenske ingenjören Åke Sjögren, har bevarats i sin ursprungliga form och ger besökarna en känsla av hur livet var på en kaffeplantage i början av 1900-talet.

Museets interiör innehåller originalmöbler från Blixens tid i Kenya samt artefakter från filmen "Out of Africa", som baserades på hennes bok och vann flera Oscars.

Besökare på Karen Blixen Museum får en guidad rundtur i huset och de vackra trädgårdarna. Dessa turer ger en djupare förståelse för Blixens liv och arbete, samt det inflytande hennes tid i Afrika hade på hennes skrivande.

Den lilla förort som omger museet, som ligger cirka 10 kilometer från Nairobi, kallas också "Karen" som en hyllning till Blixen. Området är känt för sitt lugn och sin skönhet och är en populär plats för både lokalbefolkning och turister.

Extra resor

Om man vill finns det tid och möjlighet att åka ut på sjön med båt. Lake Naivasha är mest känt för att det finns gott om flodhästar i sjön, men man kan också se många fåglar här, bl.a. pelikan, krontrana och örn. Runt sjön kan man se antiloper och andra djur som släcker törsten.
 
Vi kör även förbi Crescent Island, där det endast lever gräsätande djur som zebror, gnuer och antiloper, och om vattenståndet i sjön tillåter kan man gå iland för en promenad och se djuren på nära håll.

Läs mer

Förläng din resa med en extra dag i Nairobi och upplev några av stadens höjdpunkter. Lämpligt även för barn.

Höjdpunkter
Elefantbarnhemmet. De allra flesta elefant- och noshörningsungar du träffar här har mist sin mor till tjuvskyttar och har varit dömda till en säker död ute i vildmarken. Här får djuren en andra chans och målet är ett fritt liv i en av Kenyas nationalparker – ett arbete som sträcker sig över många år.

Lunch på Carnivore. Restaurangen är världskänd för sina grillspett och som har både struts och krokodil på menyn. Det finns även vegetariska alternativ.

Karen Blixen Museum. Här bodde den danska författarinnan under sina år i Kenya, och du kan få en guidad rundvisning inne i bostadshuset eller gå en tur på egen hand i trädgårdarna. Här finns inredning och utrustning kvar från åren som kaffeproducent.

Giraffcentret. Lär känna det stora djuret med de vackra ögonen. Från en terrass på anläggningen kan du handmata en giraff, klappa den, och kanske till och med krama den och få ditt livs enda giraffkyss.

Ingår:
1 övernattning på Tamarind Tree Hotel
Helpension

Läs mer

Att ha tillgång till sin egen safaribil med guide ger stor flexibilitet på plats.
 
Guiden har stor erfarenhet, vet var det är goda chanser att hitta olika djur och hur lång tid ni behöver för att komma fram till nästa övernattningsställe, men ni kan bestämma själva hur länge ni vill stanna och titta på olika djur och kanske göra ett extra stopp på en spännande plats längs vägen.

Läs mer

2. Giraffcentret i Nairobi

Giraffcentret, som ligger i förorten Lang'ata cirka 20 km från Nairobi, är en unik attraktion som har inrättats av African Fund for Endangered Wildlife (AFEW Kenya).

Centrets främsta syfte är att utbilda lokala skolbarn om Kenyas vilda djur och miljö.

Men centret välkomnar också lokala och internationella besökare som vill uppleva giraffer, det längsta levande djuret på jorden.

En av de mest minnesvärda upplevelserna här är möjligheten att mata giraffer från en plattform där du inte bara kan klappa dem, utan också få en "kyss" av dessa majestätiska varelser.

Förutom giraffer har Giraffe Centre också flera vårtsvin som fritt strövar omkring på området, vilket bidrar till den autentiska och naturliga upplevelsen.

För dem som vill se de sällsynta Rothschild-girafferna i sin naturliga miljö rekommenderas ett besök i Lake Nakuru National Park.

Här har du möjlighet att uppleva dessa sällsynta giraffer i deras naturliga livsmiljö, ett unikt tillskott till alla safariupplevelser i Kenya.

Fakta om Kenya
 • Nairobi
 • Engelska och Swahili
 • Kenya Shilling (KES)
 • 34,7 miljoner
 • 20°C - 30°C
 • Sommartid +1 timme, vintertid +2 timmer
 • 7 nätter på safari med helpension
 • Aberdare National Park
 • Samburu National Reserve
 • Solio Conservancy
 • Lake Naivasha
 • Masai Mara National Reserve
Ingår i priset
 • 10 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
28 995 SEK
Läs mer
 • 4 nätter på safari med helpension
 • 7 nätter på 4-stjärnigt hotell i Mombasa
 • Lake Nakuru
 • Masai Mara
 • Mycket safari på få dagar
Ingår i priset
 • 14 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
27 995 SEK
Läs mer

3. Restaurangen Carnivore i Nairobi

Nairobi, Kenyas pulserande huvudstad, är en stad full av kontraster och överraskningar, där det pulserande stadslivet möter unika naturupplevelser alldeles utanför dörren.

I centrum av denna dynamiska metropol ligger Carnivore Restaurant, ett kulinariskt paradis för köttälskare.

Restaurangen är känd för sin extraordinära inställning till kötträtter och serverar en mängd olika typer av kött. Köttet tillagas på imponerande Masai-svärd över en öppen grill i mitten av rummet. Rätterna serveras sedan på gjutjärnstallrikar, vilket ger en rustik charm till upplevelsen.

Carnivore var tidigare känt för sitt viltkött, inklusive unika alternativ som giraff, gnu, struts och krokodil, men ändrade sin meny 2004 i linje med nya bestämmelser. Menyn innehåller nu ett brett utbud av kött som nötkött, fläskkött, lammkött, kyckling samt odlad struts och krokodil, vilket fortsätter att locka både lokalbefolkning och turister.

Restaurangens "all-you-can-eat"-koncept lockar gäster som kan njuta av ett oändligt utbud av nygrillat kött.

Förutom kötträtter erbjuder Carnivore också ett urval av vegetariska rätter och ett brett utbud av sallader.

Carnivore Restaurant är alltså inte bara ett matställe, utan en sann gastronomisk institution i Nairobi som utlovar en minnesvärd och annorlunda matupplevelse.

Vanliga frågor och svar

Karen Blixen-museet ger en inblick i den berömda danska författarens liv och arbete, med guidade turer genom hennes tidigare hem och vackra trädgårdar.

Giraffe Manor är ett unikt boutiquehotell där du kan uppleva giraffer som bokstavligen sticker in huvudet genom fönstren medan du äter frukost.

David Sheldrick Wildlife Trust är känt för sitt arbete med att rädda och rehabilitera föräldralösa elefanter och erbjuder besökare möjlighet att lära sig mer om och stödja detta arbete.

Ja, platser som Karura Forest och Nairobi National Park erbjuder fantastiska möjligheter för naturfotografering med sitt rika djurliv och natursköna landskap.

4. David Sheldrick stiftelse för vilda djur och växter

En av höjdpunkterna i Nairobi är David Sheldrick Wildlife Trust, som ligger inom gränserna för Nairobis nationalpark.

Föräldralösa elefantungar

Centret grundades 1977 av Dr Dame Daphne Sheldrick till minne av hennes avlidne make David och har till uppgift att ta hand om föräldralösa elefantungar. Dessa unga elefanter vårdas och rehabiliteras tills de är tillräckligt starka för att återvända till det vilda.

Förutom elefanter erbjuder centret besökare en chans att se noshörningar, zebror, antiloper och andra vilda djur i deras naturliga livsmiljö.

Engagerad personal

Det är inte bara djurlivet som gör David Sheldrick Wildlife Trust speciellt, utan även de otroliga insatserna från den engagerade personalen och volontärerna. De arbetar outtröttligt för att skydda det kenyanska ekosystemet, bland annat genom att utbilda rangers för att bekämpa tjuvjakt. De patrullerar savanner och buskområden för att avlägsna djurfällor och rädda skadade djur, vilket är en viktig del av bevarandet av Kenyas naturskatter.

Elefanter i det vilda

År 2018 hade flocken på David Sheldrick Wildlife Trust vuxit till över 150 elefanter, med ytterligare 85 som fortfarande är beroende av stöd i det vilda. För dig som drömmer om att uppleva vilda elefanter i större skala är vår resa Safari Kenya och Zanzibar, där du besöker Amboseli nationalpark, ett perfekt val.

Parken är känd för sin stora population på cirka 900 elefanter och erbjuder en mer omfattande safariupplevelse som kompletterar det du ser i Nairobi National Park och på David Sheldrick Wildlife Trust.

5. Karuna Forest

I Nairobi, en stad som är känd för sin energi och dynamik, finns det fridfulla oaser som erbjuder en tillflyktsort från stadens stress och jäkt.

Karura Forest är en sådan pärla, en imponerande stadsskog som sträcker sig över 1 000 hektar i norra Nairobi.

Mångsidigt djurliv

Denna skog är inte bara en av världens största stadsskogar, utan också hem för en anmärkningsvärd mångfald av vilda djur, inklusive mer än 605 arter. Besökarna kan förvänta sig att se en fascinerande mångfald av vilda djur, t.ex. tre olika antiloparter, många reptilarter, över 200 fågelarter och en mängd färgglada fjärilar.

Karura Forest är en unik blandning av natur och rekreation mitt i hjärtat av Nairobi.

Den erbjuder en välbehövlig andningspaus och är en idealisk plats för både naturfotografering och avkoppling.

Förutom sitt rika djurliv erbjuder Karura Forest ett överflöd av naturlig skönhet. Skogen är fylld av färgglada, aromatiska blommor och träd, täcker totalt 632 hektar och är kryddad med pittoreska vattenfall och floder. Dessa natursköna områden inbjuder till avkopplande promenader och cykelturer, där besökarna kan ta fantastiska naturfoton och njuta av en paus från det hektiska stadslivet.

Behöver du hjälp att hitta den perfekta resan?

Drömmer du om att uppleva Nairobis fascinerande sevärdheter och fördjupa dig i Kenyas rika kulturarv? Våra kunniga resekonsulter hjälper dig gärna att planera en oförglömlig resa till hjärtat av Kenya. Nairobi, en stad med pulserande liv och oöverträffade naturupplevelser, erbjuder allt från möten med elefanter och giraffer till kulturella djupdykningar i Karen Blixen-museet.

 

Fyll i formuläret så kontaktar en av våra resekonsulter dig för att skräddarsy din resa. Oavsett om du vill utforska den lugna skönheten i Karura Forest, njuta av en frukost bland giraffer på Giraffe Manor eller berikas av berättelserna i Karen Blixen-museet, skräddarsyr vi din resa så att den matchar dina drömmar.

 

Ta det första steget mot ditt Nairobi-äventyr redan idag och förbered dig på att skapa minnen för livet i denna dynamiska och mångsidiga stad. Låt oss hjälpa dig att upptäcka det bästa som Nairobi har att erbjuda, från de dolda pärlorna i stadens hjärta till de magnifika naturliga underverk som Kenya är så känt för.

Anita Boström
 • Anita Boström
 • Resekonsulent
 • Tlf: 010-750 24 72
 • Mail: info@flamingotours.se