>
Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Från 39 995 SEK
15 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Historiska Peru med Inkaleden

Känn Peru i kropp och själ under denna resa där du får uppleva städerna och landet förr i tiden och nu. Hela resan avslutas med en vandring i inkaindianernas fotspår som slutar vid Machu Picchu – ett av världens sju underverk.

 

Från huvudstaden ”Kungarnas stad” Lima till ”Den vita staden” Arequipa reser vi vidare upp i Anderna och upplever Colca Canyon med de svävande kondorerna. 

 

Vi besöker Titica och dess häpnadsväckande landskap på 4 000 meters höjd och upplever de färgstrålande indianstammarna i området. Härifrån beger vi oss vidare mot hjärtat av det gamla inkariket, staden Cusco samt Den heliga dalen. 

 

Sedan tar vi på oss vandringskängorna och går längs Inka-leden – vandringsleden som inkaindianerna själva anlade för flera hundra år sedan. Målet: Det mytomspunna och imponerande Machu Picchu.

 

OBS! Det är inte möjligt att genomföra Inca Trail i februari månad då den då är stängd p.g.a. återhämtning av naturen. Om du ska resa under den perioden, är det möjligt att gå Salkantay-leden - till samma pris och med samma antal nätter.

 

Turen rekommenderas inte för barn under 12 år.

 

Höjdpunkter

 • 10 nätters upplevelserik rundresa i Peru
 • 3 nätter på den ikoniska Inkaleden
 • Lima – upplev staden vid Stilla havet. Bland annat stadsdelen Miraflores, San Fransisco-klostret och stadens historiska centrum
 • Arequipa – ”Den vita staden” med Santa Catalina-klostret, vacker arkitektur från kolonialtiden och den charmiga stadskärnan
 • Colca Canyon – Sydamerikas djupaste ravin, svävande kondorer och häpnadsväckande landskap
 • Titicacasjön – färgrika indianstammar på Uros och Taquile samt inkaruiner
 • Cusco – Inkaindianernas huvudstad, Santo Domingo-kyrkan och Saksaywaman-ruinerna
 • Den heliga dalen – upplev Pisac och det imponerande ruinområdet Ollantaytambo
 • Inkaleden och ”Dead Woman’s Pass” 4200 meter över havsytan
 • Machu Picchu – Det mytomspunna och mäktiga inkaområdet högt uppe i Anderna

 

Observera att Inkaleden blir utsålt snabbt eftersom det bara finns ett begränsat antal platser per dag. Vi kan även erbjuda Salkantay-leden till samma pris och samma antal nätter. Skicka en förfrågan på de datum du önskar och skriv "Salkantay" i kommentarsfältet om du föredrar Salkantay.

 

Om du har andra önskemål för din resa, t.ex. fler/färre nätter eller annat boende, vänligen kontakta oss på tel. 010-750 24 72 eller på info@flamingotours.se. Vi hjälper dig gärna att skapa ett skräddarsytt program som uppfyller dina drömmar och önskemål.

Peru

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Avresa från Sverige till Peru

Vi flyger med morgonflyget från Sverige och landar i Jorge Chávez International Airport på kvällen, lokal tid.

Vår lokala samarbetspartner kör oss till vårt hotell som ligger i den charmiga stadsdelen Miraflores. På vägen till hotellet får vi information om de nästkommande dagarna och om upphämtningstider.

Bilresan från flygplatsen tar ca 40 minuter.

Ingår
Tierra Viva 3
Dag 2:

Stadsrundtur i vackra Lima

Efter frukosten hämtas vi på hotellet, sedan bär det av mot Limas centrala delar.

Tillsammans med grupper från andra hotell ska vi nu uppleva den historiska delen av staden, med de imponerande byggnaderna från den spanska kolonialtiden. Plaza Mayor, som är ett av stadens vackraste torg, ligger omgivet av regeringspalatset och katedralen, som är ett av de viktigaste exemplen på arkitektur från kolonialtiden i Peru.

Det gäller även det vackra San Fransisco-klostret, som Unesco har k-märkt som en del av världens kulturarv. Klostret har en av de viktigaste samlingarna av konst från kolonialtiden, och de dystra katakomberna under klostret bör också upplevas.

Vi besöker även den moderna delen av Lima: Stadsdelen El Olivar de San Isidro, Miraflores och Larcomar. I Miraflores kan man bland annat ta en promenad längs ”Malecon”, som är termen för de sammanhängande grönskande parkerna, som man via breda gångstigar kan gå genom medan man njuter av den betagande utsikten över Stilla havet.

Ingår
Tierra Viva 3
Frukost
Dag 3:

Flyg till Arequipa och stadsrundtur

Vi hämtas upp på hotellet och skjutsas till flygplatsen, där resan nu går vidare till Arequipa, "Den vita staden". När vi ankommer till Arequipa blir vi hämtade och körda till vårt hotell.

Arequipa är Perus näst största stad och ligger vackert, omgiven av tre stora vulkaner. När vi har checkat in på vårt hotell har vi tid till att koppla av och på egen hand utforska staden innan vi på eftermiddagen tar en promenad tillsammans med en guide runt i staden.

Här lär vi oss bl.a. skillnaden på babyalpackaull och vanlig alpackaull, får historien om de fina vita byggnaderna och upplever en av de livliga lokala marknaderna med färska grönsaker, kött och frukt.

Ingår
Casa Andina Select 3
Frukost
Dag 4:

Colca Canyon

Vi blir hämtade tidigt på morgonen och åker mot Colca Canyon genom ett fantastiskt vackert landskap.

På vägen dit passerar vi vackra sjöar, imponerande vulkaner och flera fantastiska utsiktspunkter, där det är möjligt att rasta och njuta av utsikten.

Vi stannar bland annat vid Pampa Cañahuas där många exotiska djur bor, häribland lamor, flamingor, Isidores hökörn och inte minst de eleganta och sällsynta kamelerna, vikunjor.

Från den högsta punkten på vår resa, 4 800 m upp, får vi den vackraste utsikten över den peruanska delen av Anderna.

Härifrån åker vi ned i dalgången till den lilla, pittoreska byn Chivay, där vi checkar in på vårt hotell och har resten av dagen till egna aktiviteter. Utforska till exempel staden, unna dig ett bad i de varma källorna ”La Calera” eller slappa på hotellet och njuta utsikten till de unika omgivningarna.

Ingår
Casa Andina Standard Colca 3
Halvpension
Dag 5:

Kondorkorset och vidare till Puno

Efter frukosten blir vi hämtade på hotellet och påbörjar rundturen där vi ska uppleva de mest fantastiska platserna i Colca Canyon.

På vägen stannar vi till i små byar där tiden har stått stilla och där den koloniala arkitekturen är imponerande välbevarad.

Vi beger oss vidare till Colca Canyons absolut bästa utsiktspunkt, ”Mirador Cruz del Condor” – Kondorkorset, där du har en fantastisk utsikt över den 1 200 meter djupa ravinen. Här får du också en väldigt sällsynt möjlighet att få uppleva de majestätiska kondorerna, som svävar genom ravinen med en imponerande vingbredd på upp emot tre meter, som gör den till världens största flygande fågel.

Vi åker tillbaka till Chivay, där det är dags att äta lunch. Sedan går resan vidare mot Puno, som ligger cirka sex timmar bort, inklusive planerade stopp vid utsiktspunkter.

I Puno checkar vi in på hotellet – nästan 4 000 meter över havet, inte långt från Titicacasjön.

Ingår
Casa Andina Standard Puno 3
Frukost
Dag 6:

Uros och Taquile i Titicacasjön

Dagen ägnas åt att uppleva Titicacasjön, som ligger på gränsen mellan Peru och Bolivia, och är världens högst belägna sjö.

Vi blir hämtade på morgonen och åker ut i båt från Puno. Målet är de flytande öarna, Uros, som är små öar som är gjorde av sjögräs och rötter.

På varje ö bor det flera urosstammar och de lever som de har gjort i många hundra år, och det är fascinerande att få lov att uppleva hur deras vardag ser ut.

De visar stolt fram sitt hantverk, som kvinnorna ägnar dagarna åt att tillverka.

Vi fortsätter turen mot den långa klippön Taquile. Befolkningen på ön är känd för sitt hantverk, som anses vara bland det allra bästa av UNESCO – inte bara i Sydamerika, utan i hela världen.

På denna ö är det männen som stickar och kvinnorna som kardar ullen och väver.

Vi får en detaljerad inblick i deras kultur och äter lunch på en restaurang med traditionell mat på menyn.

Efter lunchen är det möjligt att utforska ön lite mer, innan vi tar båten tillbaka till Puno.

Ingår
Casa Andina Standard Puno 3
Halvpension
Dag 7:

Resa genom Anderna till Cusco

Dagen ägnas åt att åka till Cusco, som en gång i tiden var hjärtat i Inkariket. Vi blir hämtade på hotellet och skjutsas till busstationen, där guiden hjälper oss att hitta rätt buss. Den komfortabla turistbussen kör längs med ”Solrutten” där vi bland annat ska besöka staden Pucara och stanna till vid ”La Raya”-passet i 4 300 meters höjd.

Vi äter en delikat traditionell lunch i staden Sicuani och fortsätter mot inkaruinerna och Wiracocha-templet i Raqchi – ett av de största arkeologiska områdena relaterat till inkariket.

Sista stoppet innan vi ankommer till Cusco är orten Andahuaylillas. Där ska vi besöka kyrkan, som även kallas för Perus sixtinska kapell tack vare sina imponerande målningar.

När vi ankommer till Cusco hämtas vi på busstationen och åker till vårt hotell.

Det har nu blivit dags att strosa runt i Cuscos stadskärna och uppleva den härliga stämningen.

Ingår
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Halvpension
Dag 8:

Cusco – Inkaindianernas huvudstad

Den första delen av dagen ägnas åt egna aktiviteter och ni har chansen att utforska denna spännande stad som finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Cusco anses vara en av Sydamerikas mest spännande städer. Upplev livet på Plaza de Armas, där även den stora vackra katedralen ligger, samt restauranger och kaféer, där man kan sätta sig ner med något gott att dricka och njuta av omgivningarna.

De smala kullerstensgatorna, där det dyker upp små marknader, är väl värda att uppleva. Staden har även spännande museer som berättar en levande historia om staden och inkariket.

På eftermiddagen ska vi på en guidad tur till några av de viktigaste inkaruinerna i Peru. Upplev bland annat soltemplet Qoricancha, offerplatsen Qenqo, Puca Pucara-ruinerna, vattentemplet Tambomachay och fästningen Sacsayhuaman med de karaktäristiska väggarna av stora stenar som satts ihop tätt och utan att använda murbruk.

Därefter åker vi tillbaka till hotellet.

Ingår
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Frukost
Dag 9:

Den heliga dalen - Aguas Calientes

Vi blir hämtade efter frukosten och åker mot Den heliga dalen, som ligger mellan Cusco och Machu Picchu. Första stoppet på turen är dock Pisac, där man kan uppleva den stora färggranna indianmarknaden. Om man vill ha en autentisk souvenir med sig hem så är det här man kan göra ett bra köp hos de lokala indianerna, som förväntar att man prutar om priset.

Vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi reser vidare mot inkafästningen Ollantaytambo, som under inkariket var kungligt residens för kejsare Pachacuti. Själva staden är än idag levande och charmig och man kommer till ruinområdet från staden via en trappa med 200 trappsteg. Turligt nog är utsikten så fantastisk att man kan ha den som ursäkt om man behöver stanna många gånger på vägen upp.

När vi ankommer till Ollantaytambo följs vi till stationen, här tar vi sedan tåget vidare mot Aguas Calientes. Njut av den underbara utsikten från tåget, med naturen och bergen på vardera sidan, samt mysig servering på vägen. Framme i Aguas Calientes följs vi till hotellet och kan se fram emot en helt obeskrivlig upplevelse på Machu Picchu i morgon.

Ingår
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Halvpension
Dag 10:

Cusco och Wayllabamba

Nu är det dags att påbörja resan längs inkaleden i riktning mot Machu Picchu.

Vi reser från Cusco tidigt på morgonen och åker genom Den heliga dalen till den lilla staden Ollantaytambo, där vi rastar och får möjlighet att fotografera. Sedan fortsätter vi mot startpunkten för vår tur, där vi gör oss redo att påbörja vandringen.

På vandringens första dag besöker vi byn Miskay på 2 800 meters höjd där vi får chansen att träffa lokalbefolkningen och smaka den populära drycken ”chicha”. Vi kommer också få uppleva det fantastiska landskapet, Cusichaca River samt det vackra arkeologiska området Patallacta – och kanske har vi till och med tur och får uppleva den vackra jättekolibrin som området är känt för.

Längs vägen stannar vi till vid en vacker utsiktspunkt där vi äter lunch och när vi har vilat oss lite, fortsätter vi mot vår första camp i Wayllabamba på 3 000 meters höjd.

Ingår
Halvpension
Dag 11:

Wayllabamba – Warmiwañusca – Pacaymayo

Vi börjar dagen tidigt och efter frukosten fortsätter vi vår vandring i skuggan av bergen.

Detta kan bli en jobbig, men helt speciell dag eftersom vi ska nå den högsta punkten på rutten: Warmiwañusca, 4 200 meter över havet. Det är möjligt att ta en paus på vägen och vi rekommenderar att man tar gott om tid på sig och tar de pauser man behöver.

Medan vi vandrar kan vi njuta utsikten till de fantastiskt vackra omgivningarna och Dead Woman’s Pass, som passet kallas. Det är en unik upplevelse att gå genom det omväxlande landskapet, där det enda konstanta är den stenbelagda leden som inkaindianerna själva anlade för många hundra år sedan.

När vi kommer upp till toppen belönas vi med en helt spektakulär utsikt över Anderna och här har vi chansen att ta de karaktäristiska fotona av Inkaleden.

Dagen avslutas i Pacaymayo Camp där vi äter kvällsmat och får en god natts sömn.

Ingår
Helpension
Dag 12:

Pacaymayo - Wiñay Wayna

Efter en god frukost börjar vi dagens vandring som bjuder på flera arkeologiska platser, bland annat Runcuracay, Sayacmarca och Phuyuptamarca med sina imponerande fontäner och vattenkanaler.

Medan vi vandrar kan vi njuta av de vackra landskapen och det rika fågellivet – och kanske har vi turen att få syn på en andinsk gås.

Efter lunchen fortsätter vi till Wiñay Wayna, som är en av de vackraste inkaruinerna i området. Här tillbringar vi även vår sista natt på Inkaleden.

Ingår
Helpension
Dag 13:

Soluppgång över Machu Picchu

Dagen börjar väldigt tidigt så att vi ska hinna se solen stå upp över Machu Picchu – en helt unik upplevelse.

Vi går den sista biten mot den mytomspunna staden och kommer till området via Inti Punku (Puerta del Sol) och härifrån är det en häpnadsväckande utsikt över hela Machu Picchu.

I cirka två timmar visas vi runt av en guide, som visar oss de mest imponerande platserna i området, som är ett av världens sju underverk. Sedan kan vi själva gå på upptäcktsfärd i det mest ikoniska ruinområdet från Inkariket.

När vi är färdiga med att utforska Machu Picchu och är fulla av intryck tar vi bussen till Aguas Calientes, där vi kan äta lunch och slappa innan tåget avgår mot Ollantaytambo. Vid ankomsten blir vi hämtade och körda till Cusco.

Ingår
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Frukost
Dag 14:

Hemresa till Sverige

Efter frukosten skjutsas vi till flygplatsen, där vi flyger hem till Sverige.

Ingår
Frukost
Dag 15:

Vi ankommer till Sverige

Välkommen hem från en fantastisk resa!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 10 nätter på rundresan
 • 3 nätter i tält på Inkaleden
 • Flygresor och boende som beskrivet i programmet
 • Hämtning på flygplatsen och samtliga transfer till och från hotellen
 • Bussresor som beskrivet i programmet
 • Alla måltider på resan som beskrivet i programmet
 • Alla utflykter som beskrivet i programmet
 • Lokala engelstalande guider/chaufförer
 • Avgift till resegarantifonden
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer
 • Avresegaranti – Resan organiseras med minst 2 deltagare.

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Tillköp av extra utflykter
 • Måltider utöver de som beskrivs i programmet
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg
M
T
O
T
F
L
S
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!

Andra resor till Peru

 • Lima
 • Arequipa
 • Colca Canyon
 • Titicacasjön
 • Cusco
 • Den Heliga Dalen
 • Machu Picchu
 • 11 nätters rundresa
Ingår i priset
 • 13 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
32 995 SEK
Läs mer
 • 12 nätters rundresa
 • 2 nätter i Amazonas
 • Lima
 • Arequipa
 • Colca Canyon
 • Titicacasjön
 • Cusco
 • Den Heliga Dalen
 • Machu Picchu
 • Amazonfloden
Ingår i priset
 • 16 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
48 995 SEK
Läs mer