Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Från: 47 495 SEK
15 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Historiska Peru med Inkaleden

Mærk Peru i krop og sind på denne rejse, hvor du får oplevet byerne og landet som før og nu. Det hele afsluttes med en vandretur i inkaernes fodspor, der ender ved Machu Picchu – ét af verdens syv vidundere.

 

Fra hovedstaden ”Kongernes by”, Lima, til ”Den hvide by”, Arequipa rejser du videre op i Andesbjergene og oplever Colca Canyon med de svævende kondorer. 

 

Du besøger Titicacasøen i 4.000 meters højde og oplever de farverige indianerstammer i området. Herfra tager du videre mod hjertet af det gamle inkarige, byen Cusco samt Den Hellige Dal. 

 

Herefter tager du vandrestøvlerne på og går ad Inca Trail – stien som inkaerne selv har lagt for flere hundrede år siden. Målet: Det sagnomspundne og imponerende Machu Picchu.

 

Vær opmærksom på, at Inca Trail ikke kan gennemføres i februar, da der er lukket hvert år i februar måned pga vedligehold. Hvis du rejser i denne periode, kan du i stedet vælge at gå Salkantay trekket - til samme pris og med samme antal nætter.

 

Turen anbefales ikke til børn under 12 år.

 

Höjdpunkter

 • 10 nätters upplevelserik rundresa i Peru
 • 3 nätter på den ikoniska Inkaleden
 • Lima – upplev staden vid Stilla havet. Bland annat stadsdelen Miraflores, San Fransisco-klostret och stadens historiska centrum
 • Arequipa – ”Den vita staden” med Santa Catalina-klostret, vacker arkitektur från kolonialtiden och den charmiga stadskärnan
 • Colca Canyon – Sydamerikas djupaste ravin, svävande kondorer och häpnadsväckande landskap
 • Titicacasjön – färgrika indianstammar på Uros och Taquile samt inkaruiner
 • Cusco – Inkaindianernas huvudstad, Santo Domingo-kyrkan och Saksaywaman-ruinerna
 • Den heliga dalen – upplev Pisac och det imponerande ruinområdet Ollantaytambo
 • Inkaleden och ”Dead Woman’s Pass” 4200 meter över havsytan
 • Machu Picchu – Det mytomspunna och mäktiga inkaområdet högt uppe i Anderna

 

Observera att Inkaleden blir utsålt snabbt eftersom det bara finns ett begränsat antal platser per dag. Vi kan även erbjuda Salkantay-leden till samma pris och samma antal nätter. Skicka en förfrågan på de datum du önskar och skriv "Salkantay" i kommentarsfältet om du föredrar Salkantay.

 

Om du har andra önskemål för din resa, t.ex. fler/färre nätter eller annat boende, vänligen kontakta oss på tel. 010-750 24 72 eller på info@flamingotours.se. Vi hjälper dig gärna att skapa ett skräddarsytt program som uppfyller dina drömmar och önskemål.

Peru

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Avresa från Sverige till Peru

Du flyger från Sverige på morgonen och landar på Jorge Chávez International Airport på kvällen lokal tid.

Vår lokala partner kör oss till vårt hotell, som ligger i den charmiga stadsdelen Miraflores. På vägen får vi information om programmet för de kommande dagarna.

Restiden från flygplatsen är cirka 40 minuter.

Inkluderat hotell
Tierra Viva Miraflores 3
Dag 2:

Stadsrundtur i vackra Lima

Efter frukost hämtas du på ditt hotell och åker till centrala Lima. 

Tillsammans med grupper från andra hotell kommer du nu att utforska den historiska delen av staden, med sina imponerande byggnader från den spanska kolonialtiden. Plaza Mayor, ett av stadens vackraste torg, omges av regeringspalatset och katedralen, ett av de viktigaste exemplen på kolonial arkitektur i Peru. 

Detsamma gäller det vackra San Francisco-klostret, som är skyddat av UNESCO som en del av världens kulturarv. Klostret innehåller en av de viktigaste samlingarna av kolonial konst och de dystra katakomberna under klostret är också ett måste. 

Du kommer att besöka den moderna delen av Lima: stadsdelarna El Olivar de San Isidro, Miraflores och Larcomar. I Miraflores kan du ta en promenad längs "Malecon", som är namnet på de sammanlänkade, grönskande parkerna som du kan promenera genom via breda gångstigar medan du njuter av den hisnande utsikten över Stilla havet.

Inkluderat hotell
Tierra Viva Miraflores 3
Frukost
Dag 3:

Flyg till Arequipa och stadsrundtur

Du hämtas på ditt hotell och körs till flygplatsen för att flyga till Arequipa, "den vita staden". Arequipa är Perus näst största stad och är vackert belägen, omgiven av tre stora vulkaner. 

Vid ankomsten till Arequipa hämtas du och körs till ditt hotell. På eftermiddagen gör ni en guidad stadsvandring där ni bland annat passerar Plaza de Armas - det stora torget som är hjärtat i stadens historiska centrum med sina höga palmer, mysiga kaféer, fontäner och inte minst den imponerande Basílica Catedral Santa Maria.

Du kommer också att besöka det vackra kapellet Capilla de San Ignacio och Santa Catalina-klostret, som ligger i centrum av staden och är en av Arequipas huvudattraktioner. Det 20 000 kvadratmeter stora klostret byggdes 1579 och var tidigare hem för hundratals nunnor. De få nunnor som finns kvar bor nu i en liten del av klostret som inte är tillgänglig för allmänheten. Här kan du se fram emot att utforska klostrets färgglada väggar, vackra pelargångar och mysiga skrymslen och vrår.

Inkluderat hotell
Hotel Casa Andina Select Arequipa 4
Frukost
Dag 4:

Colca Canyon

Du hämtas tidigt på morgonen och kör mot Colca Canyon genom ett hisnande landskap.

Längs vägen passerar ni vackra sjöar, imponerande vulkaner och flera fantastiska utsiktsplatser där ni kan stanna och njuta av utsikten.

Ni stannar till vid Pampa Cañahuas, som är hem för en lång rad exotiska djur, bland annat lamor, flamingos, andörnar och inte minst den eleganta och sällsynta kameldjuret vicuñas.

Från resans högsta punkt, 4 800 meter över havet, får vi den vackraste utsikten över den peruanska delen av Anderna.

Härifrån kör vi ner i kanjonen till den lilla pittoreska byn Chivay, där vi checkar in på hotellet och har resten av dagen på egen hand. Utforska staden, unna dig ett dopp i de varma källorna, "La Calera", eller koppla av på hotellet och njut av utsikten över de unika omgivningarna.

Inkluderat hotell
Casa Andina Standard Colca 3
Halvpension
Dag 5:

Cruz del Condor (Kondorkorset) och vidare till Puno

Efter frukost blir du hämtad och börjar din tur för att upptäcka de mest underbara platserna i Colca Canyon.

Längs vägen stannar ni till i små byar där tiden verkar ha stått stilla och där den koloniala arkitekturen är imponerande välbevarad.

Ni vandrar vidare till den bästa utsiktspunkten i Colca Canyon, "Mirador Cruz del Condor" - Condor Crossing, där ni har en fantastisk utsikt över den 1 200 meter djupa kanjonen. Här har du också en sällsynt möjlighet att se de majestätiska kondorerna sväva genom kanjonen med ett imponerande vingspann på upp till 3 meter, vilket gör den till den största flygande fågeln i världen.

Ni kör tillbaka till Chivay, där ni har tid för lunch innan ni beger er till Puno, som ligger ca 6 timmars bilresa bort, inklusive stopp vid utsiktsplatser.

I Puno checkar ni in på hotellet som ligger nästan 4 000 meter över havet, nära Titicacasjön.

Inkluderat hotell
Casa Andina Standard Puno 3
Frukost + lunch
Dag 6:

Uros och Taquile i Titicacasjön

Dagen ägnas åt att utforska Titicacasjön, som ligger på gränsen mellan Peru och Bolivia och är världens högst belägna sjö. 

Du hämtas på morgonen och seglar från Puno ut på sjön mot de flytande öarna, Uros, som är små öar skapade av vass och rötter. 

Varje ö är hem för flera Uros-stammar och de lever som de har gjort i hundratals år. Det är fascinerande att få en inblick i deras vardag. 

Du fortsätter din resa mot den långa klippön Taquile. Här vandrar du i en timme längs små stigar för att nå byn.

Befolkningen på ön är känd för sitt hantverk, som av UNESCO erkänns som det finaste inte bara i Sydamerika utan i hela världen. På den här ön är det männen som stickar och kvinnorna som kardar ullen och väver. 

Du får en spännande inblick i deras kultur och äter lunch på en lokal restaurang innan du reser tillbaka till Puno.

Inkluderat hotell
Casa Andina Standard Puno 3
Frukost + lunch
Dag 7:

Resa genom Anderna till Cusco

Dagen ägnas åt att resa mot Cusco, en gång hjärtat i Inkariket. Du hämtas på ditt hotell och körs till bussterminalen, där din guide hjälper dig att hitta din buss. Den bekväma bussen färdas längs "Solvägen", med ett besök i staden Pucara och ett stopp vid passet "La Raya" på 4300 meter över havet.

Njut av en utsökt traditionell lunch i staden Sicuani och fortsätt mot inkaruinerna och Wiracocha-templet i Raqchi - en av de största arkeologiska fyndplatserna med anknytning till inkariket.

Sista stoppet innan ni anländer till Cusco är byn Andahuaylillas, där ni besöker kyrkan, även känd som Perus Sixtinska kapell på grund av sina imponerande målningar.

Vid ankomsten till Cusco hämtas du på busstationen och körs till ditt hotell.

Nu finns det tid att strosa runt i Cusco stad och uppleva de goda vibbarna.

Inkluderat hotell
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Helpension
Dag 8:

Cusco – Inkaindianernas huvudstad

Den första delen av dagen ägnas åt egna aktiviteter och ni har chansen att utforska denna spännande stad som finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Cusco anses vara en av Sydamerikas mest spännande städer. Upplev livet på Plaza de Armas, där även den stora vackra katedralen ligger, samt restauranger och kaféer, där man kan sätta sig ner med något gott att dricka och njuta av omgivningarna.

De smala kullerstensgatorna, där det dyker upp små marknader, är väl värda att uppleva. Staden har även spännande museer som berättar en levande historia om staden och inkariket.

På eftermiddagen ska vi på en guidad tur till några av de viktigaste inkaruinerna i Peru. Upplev bland annat soltemplet Qoricancha, offerplatsen Qenqo, Puca Pucara-ruinerna, vattentemplet Tambomachay och fästningen Sacsayhuaman med de karaktäristiska väggarna av stora stenar som satts ihop tätt och utan att använda murbruk.

Därefter åker vi tillbaka till hotellet.

Inkluderat hotell
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Frukost
Dag 9:

Den heliga dalen - Aguas Calientes

Du hämtas efter frukost och kör mot den heliga dalen, som ligger mellan Cusco och Machu Picchu. Första stoppet är dock byn Pisac, där du kan uppleva den stora, färgglada indiska marknaden. Om du vill ha en äkta souvenir med dig hem är det här du kan förhandla med de lokala indianerna som förväntar sig att du ska pruta om priset.

Du äter lunch på en lokal restaurang innan vi fortsätter till inkafästningen Ollantaytambo, där kejsar Pachacuti hade sitt kungliga residens under inkariket. Själva staden är fortfarande mycket levande och charmig, och ruinområdet nås från staden via en trappa med 200 trappsteg. Lyckligtvis är utsikten så hisnande att du inte behöver stanna flera gånger längs vägen.

Efter att ha njutit av utsikten och den fascinerande fästningen åker du tillbaka till ditt hotell i Cusco.

Inkluderat hotell
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Helpension
Dag 10:

Cusco och Wayllabamba

Nu är det dags att påbörja vår resa längs Inkaleden mot Machu Picchu.

Ni lämnar Cusco tidigt på morgonen och kör tillbaka genom den Heliga Dalen till Ollantaytambo, där ni har möjlighet att ta en kort paus innan ni fortsätter till startpunkten för vandringen. Här förbereder du dig för att påbörja själva vandringen.

På turens första dag besöker du byn Miskay på 2 800 meters höjd, där du får möjlighet att träffa lokalbefolkningen och prova den populära drycken "chicha". Ni får också uppleva det fantastiska landskapet, floden Cusichaca och den vackra arkeologiska utgrävningsplatsen Patallacta - och kanske har ni till och med turen att få se den vackra jättekolibrin som området är känt för.

På vägen stannar vi till vid en vacker utsiktsplats för lunch och efter lite vila fortsätter vi mot vår första camp i Wayllabamba på 3.000 meters höjd.

Inkluderat hotell
Boende i tält
Helpension
Dag 11:

Wayllabamba – Warmiwañusca – Pacaymayo

Ni börjar dagen tidigt och efter frukost fortsätter ni färden i skuggan av bergen.

Det här kan bli en tuff och mycket speciell dag eftersom ni kommer att nå den högsta punkten på rutten: Warmiwañusca, 4 200 meter över havet. Det finns gott om möjligheter att ta pauser längs vägen, och vi rekommenderar att du tar god tid på dig och tar de pauser du behöver.

Längs vägen kan du njuta av utsikten över de fantastiskt vackra omgivningarna och Dead Woman's Pass, som passet kallas. Det är en speciell upplevelse att vandra genom det föränderliga landskapet, där den enda konstanten är den stenväg som inkaindianerna själva anlade för hundratals år sedan.

När du väl når toppen belönas du med en spektakulär utsikt över Anderna och får möjlighet att ta de karakteristiska bilderna från Inkaleden.

Dagen avslutas vid Pacaymayo Camp, där ni äter middag och sover gott.

Inkluderat hotell
Boende i tält
Helpension
Dag 12:

Pacaymayo - Wiñay Wayna

Efter en god frukost börjar dagens vandring som tar oss till flera arkeologiska platser som Runcuracay, Sayacmarca och Phuyuptamarca med sina imponerande fontäner och vattenkanaler.

Längs vägen kan du njuta av det vackra landskapet och det rika fågellivet - och kanske har vi till och med turen att få se en gåsand.

Efter lunch fortsätter vi till Wiñay Wayna, en av de vackraste inkaruinerna i området. Här kommer du också att tillbringa den sista natten på Inkaleden.

Inkluderat hotell
Boende i tält
Helpension
Dag 13:

Soluppgång över Machu Picchu

Dagen börjar mycket tidigt så att du kan se solen gå upp över Machu Picchu - en helt unik upplevelse.

Du går den sista biten mot den mytomspunna staden och når området via Inti Punku (Puerta del Sol), varifrån du har den mest hisnande utsikten över hela Machu Picchu.

Under ca 2-2½ timmar guidas du runt av en guide som visar dig de mest imponerande platserna i det ikoniska ruinområdet, känt som ett av världens sju underverk.

När du har utforskat Machu Picchu och är full av intryck tar du bussen till Aguas Calientes, varifrån du går ombord på tåget till Ollantaytambo. Vid ankomsten hämtas du och körs tillbaka till Cusco.

Inkluderat hotell
Casa Andina Standard Cusco Plaza 3
Frukost
Dag 14:

Hemresa till Sverige

Efter frukosten skjutsas vi till flygplatsen, där vi flyger hem till Sverige.

Inkluderat hotell
Frukost
Dag 15:

Vi ankommer till Sverige

Välkommen hem från en fantastisk resa!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 10 nätter på rundresan
 • 3 nätter i tält på Inkaleden
 • Flygresor och boende som beskrivet i programmet
 • Hämtning på flygplatsen och samtliga transfer till och från hotellen
 • Bussresor som beskrivet i programmet
 • Alla måltider på resan som beskrivet i programmet
 • Alla utflykter som beskrivet i programmet
 • Lokala engelstalande guider/chaufförer
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer
 • Avresegaranti – Resan organiseras med minst 2 deltagare.
 • Täckt av Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Tillköp av extra utflykter
 • Måltider utöver de som beskrivs i programmet
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg
M
T
O
T
F
L
S
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Gratis, ej bindande och snabbt!

Andra resor till Peru

 • Lima
 • Arequipa
 • Colca Canyon
 • Titicacasjön
 • Cusco
 • Den Heliga Dalen
 • Machu Picchu
 • 11 nätters rundresa
Ingår i priset
 • 13 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
38 995 SEK
Läs mer
 • 12 nätters rundresa
 • 2 nätter i Amazonas
 • Lima
 • Arequipa
 • Colca Canyon
 • Titicacasjön
 • Cusco
 • Den Heliga Dalen
 • Machu Picchu
 • Amazonfloden
Ingår i priset
 • 16 dagar
 • Inklusive flygbiljetter
 • Bagage ingår
 • Inklusive transfer och guide
 • Måltider enligt beskrivning i programmet
Pris pr. pers. från
49 495 SEK
Läs mer