Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Amazon

Upptäck Perus dolda skatter och Amazonas underverk. Läs mer om djurliv, geografi och aktiviteter i Amazonas här.

Amazon

Amazonas regnskog sträcker sig över 6 miljoner kvadratkilometer och är ett ymnighetshorn av liv. Den utgör mer än hälften av planetens återstående regnskogar och är hem för en otrolig mångfald av flora och fauna.

Regnskogen är avgörande för jordens biologiska mångfald och hyser miljontals insektsarter, tusentals fågelarter och otaliga unika växter och djur, av vilka många ännu inte har beskrivits vetenskapligt. Amazonas komplexa ekosystem spelar en avgörande roll för att reglera det globala klimatet och fungerar som en viktig kolsänka som absorberar miljontals ton CO2 varje år.

Amazonfloden, som är känd som världens mest vattenrika flod, har sitt ursprung i Anderna och korsar den sydamerikanska kontinenten innan den rinner ut i Atlanten. Med över 500 bifloder täcker Amazonflodens avrinningsområde ett enormt område som dräneras och får näring av dess flöden.

Denna enorma flod flyter genom nio länder: Bolivia, Brasilien, Colombia, Ecuador, Franska Guyana, Guyana, Peru, Surinam och Venezuela, vilket gör den till en av de mest framträdande naturliga gränserna i världen.

Denna flod är livlinan för den mest omfattande regnskogen på jorden och dess flöde är mer än fyra gånger större än Kongoflodens, den näst största i volym. Amazonfloden är en central axel för transport, ekologi och kultur i regionen, vilket understryker dess betydelse bortom geografiska skalor.

Fakta om Peru
  • Lima
  • Spanska, Quechua och Aymara
  • Nuevo Sol (PEN)
  • 30 miljoner
  • 13°C - 27°C
  • Sommartid -7 timmar, vintertid -6 timmar

Bevarande av Amazonas

Amazonas är också hem för över 300 ursprungsbefolkningar vars existens och kultur är oupplösligt knutna till regnskogen. Dessa samhällen lever i harmoni med naturen och deras traditionella kunskaper om flora, fauna och hållbar livsstil är ovärderliga för bevarandearbetet.

Men dessa kulturer hotas också av yttre intrång, resursutvinning och kulturell assimilering, vilket gör skyddet av deras rättigheter och mark till en avgörande del av kampen för att bevara Amazonas.

Bevarandet av Amazonas är en global prioritering. Internationella avtal och samarbete mellan länderna i Amazonas är avgörande för att genomföra effektiva skyddsåtgärder.

En hållbar utveckling som respekterar regnskogens ekologiska gränser och stöder ursprungsbefolkningarnas försörjningsmöjligheter är vägen framåt.

Innovativa lösningar som betalning för ekosystemtjänster, hållbart skogsbruk och regenerativt jordbruk kan skapa livskraftiga alternativ till förstörelse. Utbildning och medvetandehöjande åtgärder spelar också en viktig roll för att skapa en global förståelse för Amazonas oersättliga värde.

Aktiviteter i Amazonas

Nyfiken på vilka aktiviteter du kan prova på i Amazonas? Här kan du läsa om vårt program i Amazonas:

Ditt Amazonasäventyr börjar med en tidig morgonavgång från Iquitos, där du färdas längs Amazonfloden till en lodge som ligger mitt i regnskogen.

Under din första dag i Amazonas utforskar du den frodiga regnskogen som omger lodgen, där du får möjlighet att uppleva det rika djur- och växtlivet. När natten faller på ger du dig ut på en spännande resa för att upptäcka kajmaner och njuta av synen och ljuden från regnskogens nattliga varelser.

Nästa dag väntar fler äventyr med en båttur som kan inkludera delfinobservationer innan du besöker en lokal Yagua-indianby.

Här får du lära dig mer om den lokala kulturen, se hantverk och uppleva en demonstration av blåsrör, en traditionell jaktmetod.

Därefter utforskar du Indiana, ett samhälle vid floden med rötter i en franciskansk mission, där du kan uppleva det lokala livet, marknaden och utbildningsanläggningarna.

På din sista dag i Amazonas har du möjlighet att välja mellan en promenad i regnskogen eller en båttur på floden för att fånga de sista intrycken av denna magiska plats innan du reser tillbaka till Iquitos och vidare till Lima.

Detta program ger en autentisk och djupgående upplevelse av Amazonas unika natur och kultur, från det ögonblick du anländer tills du lämnar denna underbara plats.