Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Visum till Sri Lanka

Hitta allt du behöver veta om nödvändiga pass- och visumregler och lär dig hur du ansöker om visum till Sri Lanka.

Visum- och passbestämmelser

Planerar du en äventyrlig resa till Sri Lanka? Då finns det några viktiga förberedelser du måste göra innan du packar dina väskor. En av de viktigaste aspekterna av din reseplanering handlar om att förstå och följa de särskilda pass- och visumreglerna för Sri Lanka.

Visum

Som svensk medborgare krävs visum. Vi rekommenderar att du ansöker om visum till Sri Lanka 2-4 veckor före avresan. Vanligtvis godkänns visumet inom 48 timmar, men det kan ta upp till en vecka. Visum till Sri Lanka kallas Electronic Travel Authorisation (ETA) och kan sökas online. Du kan läsa en steg-för-steg-guide längre ner i den här bloggen.

Pass

För att resa till Sri Lanka måste ditt pass uppfylla följande krav:

  • Giltighet: Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader utöver vistelsens längd.
  • Tomma sidor: Det måste finnas minst 2 tomma sidor i ditt pass.

Observera att det är ditt eget ansvar att följa de regler som gäller för resor till Sri Lanka. Du kan läsa mer om visum till Sri Lanka på det svenska utrikesdepartementets webbplats och på Sri Lankas ambassad i Stockholm.

Ansök om visum här

Hur man ansöker om visum till Sri Lanka

1. Ansøgning online eller på ambassaden: Besøg den officielle ETA-hjemmeside for Sri Lanka og udfyld de nødvendige oplysninger.

2. Ladda upp dokument: Du behöver ett giltigt pass, som måste vara giltigt i minst 6 månader efter inresedatumet. Du måste också ladda upp en bekräftelse på din återresa.

3. Indsend ansøgningen: Når du har udfyldt ansøgningsskemaet og indsamlet alle dokumenter, skal du indsende din ansøgning. Dette kan gøres elektronisk eller fysisk via ambassaden, afhængigt af den valgte metode.

4. Betaling af visumgebyr: Der vil være et gebyr i forbindelse med visumansøgningen. Betalingen kan ofte gøres online eller direkte på ambassaden.

5. Vent på godkendelse: Når du har indsendt din ansøgning, vil der være en behandlingsperiode. Du vil modtage en bekræftelse, når din ansøgning er godkendt.

Visummet er gyldigt i 30 dage fra udstedelsesdatoen, så sørg for at kontrollere, at dit visum gælder for hele din rejse til Sri Lanka.

Ansök om visum här

Håll dig uppdaterad om pass- och visumregler

För att du ska vara helt uppdaterad om visumregler och -krav rekommenderar vi starkt att du regelbundet besöker utrikesministeriets webbplats. På denna plattform hittar du den senaste informationen och råden, som är viktiga att vara medveten om, särskilt i händelse av ändringar i viseringslagar eller reseråd.

Det är också en bra idé att kontakta Sri Lankas ambassad, särskilt om du har specifika frågor eller särskilda omständigheter. Ambassaden kan erbjuda hjälp och vägledning om visumregler, inte bara för danska medborgare, utan även för personer av andra nationaliteter.

Tänk på att visumreglerna kan ändras, och det är därför viktigt att kontrollera all information igen nära ditt avresedatum. Detta kan göras via både utrikesministeriet och Sri Lankas ambassad för att undvika oförutsedda problem vid ankomsten till din destination.

Även om vi på Flamingo Tours arbetar hårt för att hålla dig uppdaterad, är vi inte ansvariga för eventuella felaktigheter eller ändringar i de officiella visumbestämmelserna eller reseinstruktionerna. Vi uppmanar dig att dubbelkolla all relevant information strax före avresan med både Sri Lankas ambassad och utrikesministeriet.

Sri Lankas Ambassad

Utrikesministeriet