Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Drone bild av Sri Lanka

Visum för Sydafrika

Allt du behöver veta om passkrav och visumansökan för Sydafrika.

Reseinformation för Sydafrika

Sydafrika, med sin rika kultur, storslagna natur och fascinerande historia, är ett resmål som lockar äventyrslystna själar från hela världen. Men innan du kan uppleva den pulserande energin på gatorna i Johannesburg eller djurlivet i Kruger National Park, finns det viktiga förberedelser att göra - nämligen visum- och passkrav.

I det här inlägget guidar vi dig genom allt du behöver veta om visumkrav och passbestämmelser när du planerar din resa till Sydafrika.

Krav på visum

Svenska medborgare behöver visum för att resa till Sydafrika. Du måste fylla i ett formulär när du anländer till flygplatsen i Sydafrika och sedan kommer ditt visum att utfärdas. Ett turistvisum är giltigt i upp till 90 dagar.

Pass

För att resa till Sydafrika måste ditt pass uppfylla följande krav:

  • Giltighet: Ditt pass måste vara giltigt i minst 30 dagar utöver vistelsens längd.
  • Tomma sidor: Det måste finnas minst två tomma sidor i ditt pass.

Du kan hålla dig uppdaterad om visumregler på Utrikesdepartementet eller Den Sydafrikanska Ambassaden.

Håll dig uppdaterad om pass- och visumregler

För korrekt information om visum till Sydafrika rekommenderas att du kontrollerar utrikesdepartementets webbplats för de senaste uppdateringarna och vägledningen, särskilt om ändringar i visumbestämmelserna.

Dessutom kan du kontakta Den Sydafrikanska Ambassaden för specifika frågor eller situationer. Eftersom visumreglerna kan ändras är det viktigt att dubbelkolla informationen nära ditt avresedatum.

Observera att Flamingo Tours inte ansvarar för fel i viseringsinformationen och uppmanar dig att bekräfta allt med Den Sydafrikanska Ambassaden och utrikesdepartementet före avresan.

Den Sydafrikanska Ambassaden

Utrikesdepartementet

Våra resor till Sydafrika