Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Tanzanias vilda liv

Visum till Tanzania

Planerar du en resa till Tanzania? Att förstå visumreglerna är avgörande för en smidig upplevelse. I den här guiden ger vi dig en omfattande översikt över allt du behöver veta om visumkrav, ansökningsprocessen och viktiga tips för att se till att din resa till Tanzania börjar utan problem.

Visum- och passbestämmelser

Om du planerar en resa till Tanzania finns det några viktiga pass- och visumregler som du bör känna till som svensk medborgare.

Krav på visum

Som svensk medborgare behöver du visum för att resa till Tanzania. Det rekommenderas att du ansöker om visum till Tanzania i god tid före din avresa. Du kan ansöka om turistvisum antingen på Tanzanias ambassad eller online här.

Tanzania erbjuder en e-visumtjänst där du kan fylla i ansökan och skicka in nödvändiga dokument online. Du kan göra det här. Handläggningstiden för ett visum kan variera, så det är bäst att ansöka i god tid.

Pass

För att resa till Tanzania måste ditt pass uppfylla följande krav:

  1. Giltighet: Ditt pass måste vara giltigt i minst 6 månader efter datumet för inresa till Tanzania.
  2. Tomma sidor: Det måste finnas minst två tomma sidor i passet för stämpling vid ankomst och avresa.

Ansök om visum till Tanzania

Så här ansöker du om visum till Tanzania

Steg 1: Onlineansøgning: Börja processen genom att gå till Tanzanias officielle e-visumportal. Här hittar du ett formulär som du ska fylla i med dina personuppgifter och reseinformation.

Steg 2: Ladda upp dokument: Se till att du har ditt pass redo, det måste vara giltigt i minst 6 månader från det datum du planerar att lämna Tanzania. Du måste också ladda upp dokumentation för din returresa, till exempel en flygbiljett.

Steg 3: Skicka in ansökan: När du har fyllt i formuläret och har dina dokument redo ska du skicka in din ansökan. Detta görs enkelt och smidigt via e-visumportalen.

Steg 4: Betala för visumet: Det kommer att tillkomma en avgift i samband med din visumansökan. Denna avgift betalas vanligtvis online på samma portal där du skickade in din ansökan.

Steg 5: Vänta på godkännande: Efter inlämning och betalning kommer det att finnas en väntetid under vilken din ansökan kommer att behandlas. Du får ett mejl när din ansökan har behandlats och godkänts.

Var noga med att dubbelkolla all information du anger och de dokument du laddar upp så att du inte behöver börja om från början.

Ansök om visum här

Håll dig uppdaterad om pass- och visumregler

För aktuell information om visumkrav för Tanzania rekommenderas att kontrollera Utrikesministeriets webbplats och kontakta Tanzanias ambassad. Detta är viktigt för att få den senaste informationen, särskilt vid ändringar i visumlagstiftningen.

Även om vi på Flamingo Tours gör vårt bästa för att hålla dig informerad, kan vi inte hållas ansvariga för eventuella avvikelser eller ändringar i officiella visumbestämmelser eller reseråd. Vi rekommenderar att du dubbelkontrollerar all relevant information strax före avresan med Tanzanias ambassad och Utrikesministeriet.

Våra resor till Tanzania