Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Massor av buffel löper över vägen

Extra Turer

Opplev soloppgangen i Serengeti fra luften. Nyt den unike utsikten og se dyrene ta sin morgentur over savannen. Se elefanter, sjiraffer og bøfler, men hold også utkikk etter rovdyrene som kan være på morgenjakt.
 
Dere kjører fra lodgen før soloppgang til piloten som gjør ballongen klar. Når du lander igjen, venter en champagnefrokost på savannen et lite stykke unna, som du kan nyte blant sebraer og sjiraffer hvis du er ekstra heldig.
 
Husk gode sko, en litt varm jakke, kamera, kikkert og solbriller.

Läs mer

Massajerna är ett afrikanskt folk som lever i gränsområdet mellan Kenya och Tanzania. Massajerna är kända för sina färgstarka dräkter och sin hoppande dans, som är mycket typisk för massajerna.
 
På din safari i Tanzania har du möjlighet för att besöka en massajby där du ser och upplever hur massajerna lever och bor.

Prata med din safariguide om du vill besöka en massajby, så planerar han in besöket i dagsprogrammet. Du betalar direkt till guiden, som i sin tur ser till att pengarna betalas vidare till massajbyn som tack för besöket.

Läs mer

Du hämtas av din guide som kör dig till Arusha nationalpark.
 
Arusha nationalpark är den mest lättillgängliga nationalparken på Northern Circuit i Tanzania och den perfekta platsen för en dagsutflykt. Med sina 552 kvadratkilometer är Arusha nationalpark en liten park med mycket att erbjuda.
 
Arusha nationalpark är indelad i tre områden: Momella Lakes, Mount Meru och Ngurdoto Crater. Beroende på årstid kan man se tusentals flamingos vid Momella Lakes som vandrar mellan Lake Manyara och detta område. Inom dessa områden har Arusha nationalpark ett brett utbud av landskap som sträcker sig från öppna savanner genom akacieskog till regnskog och slutligen till alpina förhållanden på de högre delarna av Mt. Meru.
 
Här finns ett varierat djurliv med växtätare som elefanter, flodhästar, bufflar, zebror och till och med enstaka gnuer. Nationalparken är också hem för världens största population av giraffer, vilket gör den till en utmärkt plats att besöka för alla som gillar dessa långhalsade, vackra djur.

Läs mer

Din guide hämtar dig och kör dig längs västra Kilimanjaros sluttningar upp till Maasai-land nära Tinga-Tinga.
 
Här anländer du till Olpopongi Maasai Village, där en grupp vänliga Maasai och bychefen välkomnar dig med en sval välkomstdrink. Under en promenad genom byn berättar din personliga guide om de tanzaniska massajernas liv, historia och nutid.
 
Lär dig mer om massajernas matkultur när du avnjuter ett traditionellt te (chai) som tillagas över en vedeldad spis. Du kommer också att äta lunch, varefter aktiviteterna i byn avslutas.
 
Eftermiddagen bjuder på en spännande och lärorik vandringssafari genom den närliggande bushen. Maasai-krigare guidar dig längs sina stigar och berättar om typiska medicinalväxter, extraordinära träd, spår och lokalt djurliv. Dessutom ingår användning av lokala verktyg, jakttekniker och eldberedning i din oförglömliga bushutflykt.
 
Efteråt avslutas utflykten och din guide kör dig tillbaka till ditt hotell.

Läs mer