Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Extra Turer

Ni körs till Fumba Village, där den mysiga segelbåten - en traditionell Dhow med motor - ligger redo för dagens kryssning.
 
Kryssningen äger huvudsakligen rum i Menai Bay, där du har möjlighet att träffa både knölvalar och delfiner.
 
Under hela resan stannar vi vid olika stationer där du kan snorkla, utforska en dold lagun på Kwale Island omgiven av mangrover, klättra i ett gammalt baobabträd och koppla av under solen med läsk och frukt på en vacker sandbank. Slutligen ankrar båten på Kwale Island för lunch, där du kan njuta av grillad skaldjur, ris, kyckling, chips, läsk, lokala öl och ett underbart kaffe. 

Läs mer

Zanzibars enda nationalpark ligger mitt i Jozani Forest. Parken har rikt djurliv, inklusive några ovanliga och hotade djurarter.
 
Här hittar du bl.a. ca 40 olika slags fjärilar, 50 olika slags fåglar, och den röda colobusapan som lever endast på Zanzibar.
 
Jozani Forest är dessutom ett levande apotek – alla plantor och träd tycks kunna bota något. De höga träden och palmerna ger en vacker och unik upplevelse.
 
Turen tar 1–3 timmar. Med hänsyn till växter och djur är det inte tillåtet att lämna stigarna utan en guide. 

Läs mer

Vi startar i Stone Town och seglar ut på det turkosblå havet sent på eftermiddagen. Musikanterna ombord tar fram sina instrument och börjar spela medan besättningen serverar kanapéer och ett urval av drycker.
 
Njut av solnedgången och utsikten mot Stone Town från vattnet, lyssna till besättningens och slappna av medan vi lugnt och stilla glider runt bland de vackra färgerna från himlen och havet.

Turen varar 1–2 timmar.

Läs mer

Du hämtas på ditt hotell och körs till öns huvudstad, Stone Town. Här bjuds du ombord på en dhow och seglar till Prison Island.
 
Här får du möjlighet att uppleva det fängelse som inhyste upproriska slavar på 1860-talet och som senare brändes som karantänstation för människor som ville gå i land på Zanzibar.
 
Du kan också uppleva de stora sköldpaddorna, dik dik dik-antiloperna och påfåglarna på ön. Efteråt kan du snorkla med din guide som visar dig hur du upptäcker de färgglada korallerna och tropiska fiskarna. Dhowen seglar vidare till en sandbank, över vilken otaliga fåglar flyger och spökkrabbor kryper över sanden.
 
Efter lunch på sandbanken har du mer tid att snorkla, koppla av och lyssna på din guides berättelser om att segla på de sju haven.

Läs mer

På Zanzibars sydspets ligger fiskarbyn Kizimkazi. Här finns flera stim med delfiner, puckelval och delfiner, som ofta kan ses på en liten båttur från byn. Om du har tur kommer delfinerna så nära båten att du kan hoppa i vattnet och bada med dem. Turen tar ca 3 timmar och ligger på eftermiddagen för att undvika de många turister som kommer hit på förmiddagen.

Läs mer

Det tar knappt en halvtimme med en motordriven dhow att nå denna underbara historiska ö i väst. Ön hette ursprungligen Changuu och ägdes av en rik arabisk köpman som använde den för att hålla olydiga slavar under slaveriet.
 
Under ledning av den tredje sultanen av Zanzibar, strax efter avskaffandet av slavhandeln 1873, byggdes fängelset på ön, vilket gav den namnet Prison Island, som har hängt kvar sedan dess.  
 
Ön användes dock senare som karantänstation för alla östafrikanska länder efter utbrottet av kolera längs Afrikas östkust, där offren samlades i olika delar innan de skickades till ön för vidare behandling.
 
Idag är öns huvudattraktion reservatet för jättesköldpaddor. Dessa sköldpaddor fördes först från Seychellerna som en gåva till Sultanen av Oman. Dessutom har ön en vit sandstrand, en spektakulär naturskog med många olika fågelarter och smådjur samt en bra snorklingsplats i närheten. 
 
Priset inkluderar:
• Transfer hotell/ö/hotell.
• Engelsktalande guide.
• Snorklingsutrustning
• Inträdesavgift till skyddsområdet för jättesköldpaddor. 
 
Varaktighet: 3 timmar

Läs mer

Tropiska frukter, kryddor och många sällsynta växtarter är några av de växter du får se på denna guidade tur som förklarar varför Zanzibar kallas "Kryddön".
 
I byn Kizimbani besöker du en kryddodling där du både får lukta på och testa de olika tropiska frukterna och kryddorna. Zanzibar har många färska kryddor som: kardemumma, kanel, kryddnejlika, svartpeppar, ingefära, vanilj, citrongräs och muskotnöt. Du kommer också att få uppleva färsk frukt som ananas, banan, kokosnöt, mango, äpple och många fler, och du kommer att ha möjlighet att uppleva teknikerna för att klättra i ett kokospalmträd från första hand.
 
Sällsynta växter som hennabuske, ylang lang (parfymträd) och annatto (läppstiftsträd) finns också bland de växter du kommer att få möjlighet att se.
 
Turen tar ca 3 timmar och börjar och slutar på hotellet. 

Läs mer

På denna tur besöker ni Stone Town och turen tar ca 3 timmar. Ni körs till marknaden där ni verkligen kan känna stadens puls. Härifrån fortsätter ni till Angelican Church of Christ som byggdes på den gamla slavmarknaden av biskop Steers 1874.
 
Du får en guidad tur som inkluderar Nationalmuseet, Forodhani Gardens med det gamla konsulatet där Dr Livingstones torkade kropp togs innan den skickades till England, Arab Fort, The House of Wonders, Supreme Court-byggnaden, Tippu Tips hus, Kelele Square, det gamla brittiska konsulatet, barnhemmet, den gamla hamnen och mycket mer. I den gamla stadsdelen är de flesta byggnader över 200 år gamla och här finns många små exotiska basarer och butiker.
 
I priset ingår:
  • Transport till/från hotellet
  • Engelsk guide.
  • Inträdesavgift till den gamla slavmarknaden.

Läs mer