>
Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Extra Turer

Heldagstur i motoriserad dhow. Du hämtas på hotellet och åker till Fumba Village, där vi åker ut på vattnet i en dhow. Vi håller främst till i Menaibukten, där puckelval och delfiner håller till. Vi kastar ankar på en plats där vi tryggt kan bada och snorkla. Snorkelutrustning i god kvalitet finns att låna i många olika storlekar. Det finns frukt, vatten, mineralvatten tillgängligt under hel utflykten. Efter lunchen finns det möjlighet att prova på en åktur i en kanot utskuren i ett mangoträd. Du kan också välja att bada, snorkla eller bara vila på stranden. 

Läs mer

Zanzibars enda nationalpark ligger mitt i Jozani Forest. Parken har rikt djurliv, inklusive några ovanliga och hotade djurarter. Här hittar du bl.a. ca 40 olika slags fjärilar, 50 olika slags fåglar, och den röda colobusapan som lever endast på Zanzibar. Jozani Forest är dessutom ett levande apotek – alla plantor och träd tycks kunna bota något. De höga träden och palmerna ger en vacker och unik upplevelse. Turen tar 1–3 timmar. Med hänsyn till växter och djur är det inte tillåtet att lämna stigarna utan en guide. 

Läs mer

Vi startar i Stone Town och seglar ut på det turkosblå havet sent på eftermiddagen. Musikanterna ombord tar fram sina instrument och börjar spela medan besättningen serverar kanapéer och ett urval av drycker. Njut av solnedgången och utsikten mot Stone Town från vattnet, lyssna till besättningens och slappna av medan vi lugnt och stilla glider runt bland de vackra färgerna från himlen och havet.

Turen varar 1–2 timmar.

Läs mer

Vi hämtas på hotellet och åker till Stone Town, där vi åker båt till Prison Island för att se fängelset och de stora landsköldpaddor som bor på ön. Sedan snorklar vi med guiden, som visar oss var vi kan se koraller och färgsprakande fisk. Vi seglar vidare mot en sandbank där otaliga fåglar kretsar ovanför oss och spökkrabbor ilar fram över stranden. Vi äter vår lunch på sandbanken och sedan finns det tid till mer snorkling, avslappning eller till att lyssna på guidernas berättelser från de sju haven.

Läs mer

På Zanzibars sydspets ligger fiskarbyn Kizimkazi. Här finns flera stim med delfiner, puckelval och delfiner, som ofta kan ses på en liten båttur från byn. Om du har tur kommer delfinerna så nära båten att du kan hoppa i vattnet och bada med dem. Turen tar ca 3 timmar och ligger på eftermiddagen för att undvika de många turister som kommer hit på förmiddagen.

Läs mer

I Stone Town går du ombord på en lokal dhow för att komma ut till Prison Island, även känd som Changuu Island. Denna historiska ö användes förr till förvaring av slavar och namnet kommer från det fängelse som byggdes här år 1893 och som fortfarande står kvar. Öns huvudattraktion är de stora landsköldpaddorna som bor här, men stranden kan också rekommenderas. Här är vattnet alldeles klart och perfekt för dig som vill snorkla. 

Läs mer

Tropiska frukter, kryddor och många sällsynta plantor finns med bland upplevelserna på denna guidade utflykt som förklarar varför Zanzibar kallas för ”The Spice Island” – kryddön. Utflykten tar ca 3 timmar och börjar och slutar vid hotellet. I Kizimbani Viallage besöker vi en kryddodling för att dofta på och smaka olika tropiska frukter och kryddor. På Zanzibar odlas många olika kryddväxter och frukter, bl.a.: kardemumma, kanel, nejlika, svartpeppar, ingefära, vanilj, citrongräs, muskotnöt; ananas, banan, kokosnöt, mango, äpple och många fler. Du kan också uppleva olika ovanliga växter som hennabuske, ylang ylang (parfymträd) och annatto (läppstiftsträd).

Läs mer

Besök Stone Town som är Zanzibars huvudstad. Utflykten tar ca 3 timmar och börjar och slutar på hotellet. Vi kör in till marknaden där du kan känna stadens puls. Härifrån tar vi oss vidare till den anglikanska kyrkan, som började byggas år 1874 av biskop Steers på platsen för den gamla slavmarknaden. Du kan bl.a. se slavkamrarna, där slavarna kedjades fast i väntan på att auktioneras ut.

Vi promenerar runt i den gamla stadskärnan och upplever nationalmuseet, Forodhani Gardens med det gamla konsulatet där Dr. Livingstones kropp förvarades innan den skeppades till England, The Arab Fort, House of Wonders, Tip Tip House, Kelele Square, det gamla brittiska konsulatet, barnhemmet, den gamla hamnen och mycket mer. De flesta byggnader här är mer än 200 år gamla och du hittar massor med små exotiska basarer och butiker.

Läs mer