>
Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Spanien

Fakta om Spanien
 • Madrid
 • Spanska
 • Euro (EUR)
 • 46,7 miljoner
 • 6°C - 26°C
 • Sommartid +0 timme, vintertid +1 timme

Utanför Afrikas västkust ligger Kanarieöarna, en ögrupp som bland annat består av Gran Canaria och Teneriffa. Öarna tillhör Spanien och några av de saker de har gemensamt är fantastiska badstränder och vacker natur.

Tack vare sitt läge nära ekvatorn har öarna sommarväder året runt. Temperaturen är därför alltid högre än på det spanska fastlandet.

På Kanarieöarna hittar du allt från sömniga fiskebyar till färgsprakande badorter och eleganta storstäder med shopping och marknader.

Om du planerar en resa till Kanarieöarna rekommenderar vi att du läser igenom nedanstående reseinfo, där du hittar praktisk information om dricks, bagage och när det är bäst att besöka Kanarieöarna.

Resor till Gran Canaria

Resor till Teneriffa

Resevillkor

Alla resor köpta hos Flamingotours.se omfattas av lagen om paketresor. Läs mer om våra resevillkor här.

Resevillkor

Flygbiljetter och resplan

Din resplan skickas till dig när du har accepterat din offert, härefter skickas dina resedokument med information om din flygresa.

Det är mycket viktigt att ditt namn på flygbiljetten är 100% identiskt med namnet som det står skrivet i passet eftersom det inte kan ändras senare.

Eftersom flygtiderna kan ändras, är det viktigt att du kontrollerar aktuella flygtider på avresedagen, se anvisning i din bokningsbekräftelse. 

Vi rekommenderar att du befinner dig på flygplatsen i god tid före avresan.

Platsreservation på flyget

Hur gärna vi än vill, kan vi inte välja platser på flyget. Om du har särskilda önskemål till var du vill sitta i flyget, eller om ni reser tillsammans och vill vara säkra på att få sitta tillsammans på flygresan, så föreslår vi att du gör en platsreservation på flygbolagets hemsida.

På flygbolagets hemsida, finns oftast en kategori som heter ”manage my booking” där du bl.a. kan reservera din plats i flyget. Observera att många flygbolag kräver betalning för platsreservationen och att det är en bra idé att ha betalkortet till hands. Många flygbolag erbjuder dessutom uppgradering till platser med extra benplats och högre komfort mot extra betalning.

Det varierar mellan olika flygbolag hur tidigt det är möjligt att reservera platser och flera bolag öppnar för platsreservation mellan 72 och 24 timmar före avresan. Det är ändå en bra idé att prova att göra platsreservationen så snart du mottagit dina e-tickets och om det är för tidigt att reservera platser får du ett meddelande om när detta är möjligt.

Många flygbolag har i dag också en app till telefonen där man bl.a. kan välja platser i flyget och se eventuella tidsändringar med det samma.

Bästa tiden att besöka Spanien

Det är bäst att besöka det spanska fastlandet under sommarmånaderna, när det är varmast. Men Kanarieöarnas läge nära ekvatorn gör att dem till ett eftertraktat resmål året om, eftersom genomsnittstemperaturen allt ligger relativt högt. Om du drömmer om värme på semestern är både Gran Canaria och Teneriffa därför bra resmål året om.

Vintertid ligger temperaturen i regel på nivåer som motsvarar den svenska sommaren, med vattentemperaturer runt 20 grader. Under sommarmånaderna stiger temperaturen ofta till mer än 30 grader.

Ankomst på flygplatsen

En chaufför från vår lokala samarbetspartner står redo att hälsa dig välkommen på flygplatsen när du landar.

Incheckat bagage och handbagage

På din resplan hittar du information om hur många kilo du får ta med som incheckat bagage och som handbagagen. 

Det är viktigt att se till att du packar så att du klarar dig några dagar med det som finns i handbagaget om ditt bagage är försenat vid ankomsten.

Kom ihåg att packa pass, pengar, visum, medicin m.m. i handbagaget. 

Måltider och drycker

De måltider och drycker som ingår i priset beskrivs tillsammans med resa och hotell. Övriga måltider/drycker är för egen räkning.

 

Reseförsäkringar

Vi rekommenderar alla våra kunder att teckna både reseförsäkring och avbeställningsförsäkring.

Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkringar, som har marknadens bästa skydd och som även täcker kostnaderna om du blir sjuk i covid-19 eller placeras i karantän. Läs mer och beställ din reseförsäkring här.

Observera att en eventuell avbeställningsförsäkring i regel ska beställas innan anmälningsavgiften betalas.

Visum

På resan är det alltid ditt eget ansvar att du har nödvändiga dokument, bland annat giltigt pass eller nationellt ID. Visum är dock inte nödvändigt vid resor till Spanien/Kanarieöarna.

Handbagage

Vi rekommenderar att du packar följande i ditt handbagage: 

 • Pass
 • Flygbiljetter 
 • Kreditkort & kontanter
 • Mediciner
 • Kamera & kikare
 • Solglasögon
 • Mobiltelefon, laddare och annan elektronik 
 • Kläder till ett par dagar om bagaget skulle vara försenat 
 • Våtservetter
 • Handsprit

Valuta i Spanien

I Spanien  används Euro (EUR). 

Dricks

Om du är nöjd med servicen på barer och restauranger kan du ge ett mindre, valfritt, belopp i dricks. Detta är dock inte ett krav och det finns inga specifika regler för dricks i Spanien.

Tidsskillnad

Det spanska fastlandet ligger i samma tidszon som Sverige, men Gran Canaria och Teneriffa ligger en timme efter oss tack vare sitt läge väster om Afrika.

Språk

Spanska (kastilianska) är det mest utbredda språket i Spanien, inklusive Kanarieöarna.

Många pratar flera främmande språk, framför allt engelska.

Elektricitet och laddning av mobiltelefoner m.m.

Elektriciteten i Spanien är på 220 V, precis som i Sverige, och även eluttagen är de samma. En adapter är därför inte nödvändig, men det kan vara praktiskt att ta med en förgreningskontakt, så att du kan ladda flera enheter från samma stickkontakt.

"Rekommenderar starkt Flamingotours till alla som vill åka på safari antingen i Tanzania eller Kenya."

- Barbara

"Flamingo tours ska ha en stor eloge de har varit så hjälpsamma med alla frågor vi haft inför resan alltid vänliga och trevliga."

- Lena Antoniusson

"Vi vill rekommendera flamingotours för vi har alltid fått bra svar och bemötande när vi undrat något."

- Anna Kivi

"Vi reste till Sydafrika på kombinerad safari med Kapstaden. Allt fungerade perfekt med flygresor och transfer. Vi kände oss mycket väl omhändertagna."

- Sirpa