Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Från: 24 495 SEK
18 dagar
Inkl. flyg
Få en offert Gratis och icke bindande

Autentiska Bali

Autentiska Bali en spännande och upplevelserik rundresa för dig som drömmer om att uppleva det ”äkta” Bali.

 

Du börjar i det världsberömda Ubud, där du kan se fram emot att uppleva fascinerande hantverkstraditioner, lokala marknader, vackra tempel och den berömda apskogen, Monkey Forest.

 

Resan fortsätter sedan österut till det mer orörda Sidemen, som är ett idylliskt paradis med frodig natur och vackra risterrasser, medan Lovina på Balis nordkust bjuder på, stränder med svart lavasand, fina snorkelvatten och chansen att se vilda delfiner.

 

Sista anhalten på rundresan är Pekutatatan på västkusten, ett område dit de stora turistströmmarna ännu inte når och där du kan uppleva inhemskt byliv och kilometerlånga orörda stränder med fantastiska solnedgångar.

 

Du reser sedan söderut mot några av Balis bästa sandstränder, där du har gott om tid för avkoppling och kan smälta alla upplevelser du har fått på rundresan.

 

Om du önskar kan badsemestern i Sanur flyttas till fashionabla Seminyak.

 

Höjdpunkter

 • 11 nätters rundresa på Bali med privat chaufför/guide
 • 4 nätters badsemester
 • Ubud – Monkey Forest, kultur och liv och rörelse  
 • Sidemen – vacker natur och frodiga risterrasser
 • Lovina – vilda delfiner, sort lavastrand och snorkling
 • Pekutatan – bortom turistströmmarna med kilometerlånga, orörda stränder
 • Sanur – avkopplande badsemester
 • Många utflykter och entréavgifter ingår

 

Om du har andra önskemål för din resa, t.ex. fler/färre nätter eller annat boende, vänligen kontakta oss på tel. 010-750 24 72 eller på info@flamingotours.se. Vi hjälper dig gärna att skapa ett skräddarsytt program som uppfyller dina drömmar och önskemål.

Bali

Så beställer du en resa

Det är ett stort beslut att välja en resa. Börja med att beställa en icke-bindande offert idag

Hitta drömresan Hitta din drömresa på vår hemsida. Om du behöver hjälp kan du ringa oss på 010-750 24 72 eller skriva till oss på info@flamingotours.se.
Välj datum och flygplats Välj både avresedatum och flygplats i formuläret. Din offert kommer att baseras på dessa val.
Ta emot personlig offert Vi sätter upp och skickar dig en helt icke-bindande offert, vanligtvis inom en arbetsdag.
Se flygplan och skräddarsy I din personliga offert kan du se resplanen, tillvalsmöjligheter, viktig information och skräddarsy resan med vår resespecialist.
Godkänn och beställ När ni är nöjda, accepterar ni offerten på ert personliga erbjudande, där ni också hittar depositionsbeloppet.
Resan väntar! Vi ser till att hålla er uppdaterade om eventuella tidsändringar.

Dagsprogram för resan

Dag 1:

Utresa från Sverige

I dag börjar ditt Baliäventyr med att du stiger ombord på flyget och sätter kurs mot Bali.

Luta dig tillbaka och njut av känslan av att vara på väg, så du är pigg och utvilad när du landar på Bali i morgon.  

Dag 2:

Välkommen till Bali

Efter en flygresa, som förhoppningsvis varit behaglig, landar du på Ngurah Rai International Airport på Bali. Här står din engelsktalande chaufför redo att hälsa dig välkommen och köra dig till Ubud, där du ska tillbringa första delen av din semester.

När du kommer fram till Ubud checkar du in på det charmiga hotellet och har resten av dagen på egen hand.

Ta ett dopp i poolen, gå på upptäcktsfärd i Ubud eller vila på rummet och få en god natts sömn, så du är redo att uppleva fantastiska Ubud de kommande dagarna.

Inkluderat hotell
Taman Harum Cottages 3
Hotelluppgraderingar
Anumana Hotel Ubud 4
Dag 3:

Ubud på egen hand

Dagen i dag är på egen hand i Ubud. Den berömda småstaden är Balis kulturella och konstnärliga centrum och erbjuder en lång rad upplevelser, som endera kan utforskas på egen hand eller med en guide.

Besök till exempel en marknad, promenera genom Ubuds centrum eller besök de lokala hantverkarna och upplev deras imponerande arbete.

Inkluderat hotell
Taman Harum Cottages 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Anumana Hotel Ubud 4
Tilläggsturer
Kintamani cykeltur i Ubud
Forsränning vid Ubud
Mason Elephant Park
Bali Zoo
Cykeltur i Ubud
Balinesisk matlagningslektion
Dag 4:

Ubuds vackraste höjdpunkter

Efter en härlig hotellfrukost besöker du Bali Bird Park – en fantastiskt vacker park med frodig natur och tusentals tropiska fåglar. Parken spelar en viktig roll i skyddet av hotade djur i Indonesien och hyser bland annat mer än 40 hotade indonesiska fågelarter. Parken har också en 4D-biograf, en reptilpark, en butik och olika shower och matningar.

Därefter fortsätter resan till Tegalagangs vackra och berömda risterrasser som anses vara några av de mest spektakulära på hela Bali. Förfriskningar och ett litet balinesiskt mellanmål serveras sedan på en mysig lokal restaurang, där du även har möjlighet att köpa lunch.

Efter lunch kör du till det idylliska Gunung Kawi Sebatu-templet, en av Balis bäst bevarade hemligheter. Templet är omgivet av naturliga pooler med kristallklart källvatten, lotusblommor och karp i vackra, naturliga och lugna omgivningar.

Sent på eftermiddagen kommer du tillbaka till hotellet i Ubud, där du har resten av dagen på egen hand.

Inkluderat hotell
Taman Harum Cottages 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Anumana Hotel Ubud 4
Dag 5:

Heldagstur i magiska Ubud

I dag kan du se fram emot att få uppleva några av de mest magiska platserna i Ubud.

Du börjar dagen med ett besök i den världsberömda apskogen, Monkey Forest, där du kan utforska den fascinerande parken med de många livliga aporna på egen hand.

Sedan går resan vidare till det storslagna Ubud-palatset, som en gång inhyste kungafamiljen och är känt för sin magnifika balinesiska arkitektur och vackra trädgårdar.

Nästa stopp på turen är byn Batuan, där du kan uppleva traditionella balinesiska hus och lära dig om de lokala familjestrukturerna och traditionerna, innan turen fortsätter till Kemenuh – en av många charmiga konstnärs- och hantverksbyar omkring Ubud Här besöker du en verkstad där man ägnar sig åt traditionellt träsnideri och du kan ta en närmare titt på de imponerande sniderierna och träskulpturerna.

Til sist åker du tillbaka till Ubud, där du har resten av dagen på egen hand.

Inkluderat hotell
Taman Harum Cottages 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Anumana Hotel Ubud 4
Dag 6:

Ubud på egen hand

I dag har du tid på egen hand i Ubud, så du väljer själv om du vill koppla av vid poolen, gå på upptäcktsfärd i byn eller köpa till en spännande utflykt.

Vi rekommenderar alla våra gäster att följa med på en guidad cykeltur i den vackra naturen omkring Ubud – ett alldeles fantastiskt sätt att uppleva ”det äkta Bali” med små byar, hindutempel och frodiga risfält. Läs mer om den trevliga cykelturen här nedan.

Du kan också prova på forsränning på den heliga Ayung-floden eller bestiga det heliga berget Batur.

Läs mer om olika utflykter i Ubud under Tillköp/uppgradering.

Inkluderat hotell
Taman Harum Cottages 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Anumana Hotel Ubud 4
Tilläggsturer
Kintamani cykeltur i Ubud
Forsränning vid Ubud
Mason Elephant Park
Vandring på Batur-vulkanen
Bali Zoo
Cykeltur i Ubud
Balinesisk matlagningslektion
Dag 7:

Kulturella Ubud och Sidemen

Du börjar dagen med frukost på hotellet och åker sedan till tempelkomplexet Gunung Kawi, som är Balis äldsta och består av tio vackra tempel som huggits in i en klippvägg. Du följer trapporna förbi gröna risterrasser och genom frodig regnskog för att komma ner till templen och den heliga Pakerisan-floden.

Efter besöket vid Gunung Kawi fortsätter resan vidare till det heliga vattentemplet Tirta Empul, som ligger knappt en timmes åktur från Ubud. 

Templet är det nionde mest heliga templet på Bali och är byggt kring en naturlig källa, vars kristallklara vatten betraktas som det allra heligaste på hela ön. Invånare från hela Bali vallfärdar därför till templet för att utföra reningsceremonier och turister får också lov att ta ett dopp i det heliga vattnet inne i tempelkomplexet.

Du fortsätter sedan till en kaffeplantage som är känd för att producera något av det dyraste och mest exklusiva kaffet i hela världen: Luwak Coffee. Här är det möjligt att provsmaka en kop välsmakande balinesiskt kaffe innan färden fortsätter till den traditionella byn Penglipuran.

Byborna i Penglipuran lever fortfarande ett traditionellt balinesiskt byliv och du kan se fram emot en fantastisk inblick i de olika regler och ritualer som det innebär.

Efteråt går resan vidare österut, till den charmiga och idylliska byn Sidemen, som ligger omgiven av vackra risterrasser och med spektakulär utsikt mot det heliga berget Mount Agung.

Här checkar du in på hotellet och har kvällen på egen hand.

Inkluderat hotell
Sawah Indah Villa 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Samanvaya Luxury Resort & Spa 4
Dag 8:

Sidemen på egen hand

Denna dag är på egen hand i härliga Sideman. Du väljer själv om du vill tillbringa dagen vid poolen och kanske få en avslappnande massage, eller om du vill utforska det vackra området på egen hand.

Du kan också välja att köpa till en guidad vandring som tar dig förbi vackra risterrasser och småbyar eller ge dig iväg på forsränning på Telaga Waja-floden.

Du kan läsa mer om olika utflykter i Sidemen under Tillköp/uppgradering.  

Inkluderat hotell
Sawah Indah Villa 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
Samanvaya Luxury Resort & Spa 4
Tilläggsturer
Vandring i Sidemen
Forsränning i Sidemen
Dag 9:

Modertemplet och transfer till Lovina

Du äter frukost på hotellet och beger dig sedan till en av de absoluta höjdpunkterna på din rundresa på Bali: Besakih-templet, även känt som ”modertemplet”.

Templet är byggt på den heliga Agungvulkanens sluttningar och är det största, heligaste och viktigaste hindutemplet på hela Bali. Här får du gott om tid att utforska det imponerande tempelkomplexet, som består av hela 23 tempel.

Efter besöket ved Besakih åker du till den mysiga kuststaden Lovina. Längs vägen stannar du till vid en vacker utsiktspunkt i Kintamanis högland, varifrån det finns en formidabel utsikt över Lake Batur och Mount Batur.

Här checkar du in på hotellet och har resten av dagen på egen hand.

Inkluderat hotell
Frangipani Beach Hotel 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
The Lovina Bali 4
Dag 10:

Lovina på egen hand

Dagen i dag är på egen hand i charmiga Lovina.

Om du är morgonpigg kan du ge dig ut på en tidig morgontur på havet för att se de vilda delfiner som lever utanför Lovinas kust – en helt fantastisk upplevelse. Läs mer om utflykten här.

Resten av dagen kan du koppla av vid den vackra, svarta lavastranden och ta ett dopp i Indiska oceanen, njuta av hotellets faciliteter eller lägga till en extra utflykt i området (mot tillägg).

Du kan till exempel följa med på en snorkeltur till de spektakulära korallreven vid Menjangan Island eller en spännande vandringstur i djungeln i West Bali National Park.

Läs mer om de olika utflyktsmöjligheterna under Tillköp/uppgradering.

Inkluderat hotell
Frangipani Beach Hotel 3
Frukost
Hotelluppgraderingar
The Lovina Bali 4
Tilläggsturer
Vandring i Bali Nationalpark
Snorkling vid Menjangan Island
Delfinsafari vid Lovina
Heldagsutflykt: Vandring och snorkling
Dag 11:

Trädet Bunut Bolong och Pekutatan

I dag går turen genom frodiga landskap och vackra byar till genuina Pekutatan i västra Bali.  

Längs vägen besöker du det speciella och mycket heliga Bunut Bolong-trädet, som är ett gigantiskt, gammalt banyanträd med ett jättelikt hål i. Balineserna betraktar detta träd som särskilt heligt och man utför ofta ceremonier vid trädet för att behaga andarna.

Efter besöket vid Bunut Bolong fortsätter du till Pekutatan – en genuin balinesisk by som behållit sin charm eftersom få turister letar sig hit jämfört med andra delar av Bali.

Inkluderat hotell
Puri Dajuma Eco Resort 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Kelapa Retreat & Spa 5
Dag 12:

På egen hand i Pekutatan

Idag har du en heldag på egen hand i idylliska Pekutatan med gott om tid att koppla av, njuta av de vackra omgivningarna och det härliga hotellet eller kanske ge dig ut på upptäcktsfärd i närområdet.

Den kilometerlånga, orörda stranden vid Pekutatan är perfekt för lugna promenader längs havet och solnedgången är spektakulär från stranden.

Inkluderat hotell
Puri Dajuma Eco Resort 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Kelapa Retreat & Spa 5
Dag 13:

Templet Tanah Lot

Njut av en välsmakande frukost och av de fantastiska omgivningarna i Pekutatan tills det blir dags att resa vidare. Du hämtas på hotellet och åker vidare till Balis mest kända och mest fotograferade tempel, Tanah Lot.

Templet har ett vackert läge uppe på en imponerande klippa utanför Balis västkust och har en fantastisk utsikt ut över havet. Det är ett av sju havstempel längs Balis kust som tillsammans utgör ett slags andligt skydd mot onda vindar från havet

Efter besöket vid Tanah Lot går turen vidare till Sanur på södra Bali, där du tillbringar resten av semestern.

Inkluderat hotell
Sanur Resort Watujimbar 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Puri Santrian 4
Dag 14-16:

Badsemester i Sanur

Efter frukost på hotellet är dagarna till fri användning med stora möjligheter att njuta av solens strålar, det vackra havet och den gyllene sandstranden. Den långa, gyllene sandstranden Sanur är en av de populäraste på Bali, och havet här är vanligtvis lugnare än på resten av ön. Området är därför perfekt för barnfamiljer och andra som vill njuta av ett dopp i det vackra havet.

Men Sanur erbjuder också mycket mer än stranden, och staden, som ligger precis bakom stranden, erbjuder en underbar blandning av gatukök, restauranger, tempel, marknader och butiker.

Du bor på ett trevligt hotell, där det såklart även går att koppla av vid den inbjudande poolen, ta ett dopp eller läsa en god bok i skuggan. Skulle det hända lite mer finns det möjlighet till en uppsjö av vattensportaktiviteter på stranden samt snorkling eller dykning utanför kusten.

Med sin avslappnade atmosfär, balinesiska charm och många faciliteter är Sanur den perfekta basen för en avkopplande strandsemester.

Det går bra att förlänga badsemestern – antingen på samma plats, någon annanstans på södra Bali eller med en vistelse på Giliöarna till exempel.

Inkluderat hotell
Sanur Resort Watujimbar 4
Frukost
Hotelluppgraderingar
Puri Santrian 4
Tilläggsturer
Dagsutflykt till Nusa Penida (från Sanur)
Nusa Penida med snorkling (Från Sanur)
Turtle Island med glasbottenbåt
Snorkling och Turtle Island med glasbottenbåt
Dag 17:

Hemresan börjar

Semestern går mot sitt slut och det är dags att säga farväl till Bali efter en underbar badsemester i Sanur.  

Du hämtas på hotellet för att åka till flygplatsen i god tid före hemresan. Nu stundar den långa hemresan, med gott om tid att smälta de många intrycken från resan.

Beroende på flygtider och tidsskillnad kan du landa i Sverige redan samma kväll.

Inkluderat hotell
Frukost
Dag 18:

Välkommen hem!

Du landar i Sverige med massor av goda reseminnen med dig hem i bagaget.

Välkommen hem!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • 11 nätters rundresa med frukost
 • 4 nätters badsemester med frukost
 • Privat bil med engelsktalande chaufför/guide
 • Flyg och logi som beskrivet i dagsprogrammet
 • Alle transfers som beskrivet i dagsprogrammet
 • Måltider som beskrivet i dagsprogrammet
 • Resan genomförs vid minst 2 deltagare
 • Dubbelrum vid 2 personer, trippelrum vid 3 personer
 • Täckt av Resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Måltider utöver de som beskrivs i programmet
 • Tillköp av extra utflykter
 • Turistskatt (150 000 IDR per person)
 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg
M
T
O
T
F
L
S
 • Stockholm
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Köpenhamn
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
 • Göteborg
  0.00 SEK per vuxen
  0.00 SEK per barn
  Begär pris
Se grupprabatt och fördelar i erbjudandet!
Få ett icke-bindande erbjudande med pris och reseplan