Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
INTRESSEANMÄLAN Gratis och icke bindande

Flamingo Safari och Zanzibar

Här har vi resan för dig som önskar en kortare resa, men som fortfarande vill uppleva mycket safari. Vi besöker Lake Nakuru och Masai Mara – två av Kenyas absolut bästa nationalparker. Med tre nätter i Masai Mara får vi gott om tid för massor av djurupplevelser. Vi avslutar resan på ett underbart hotell på Zanzibar. 

 

Höjdpunkter:

 • Lake Nakuru – stora flamingoflockar och noshörningar
 • Masai Mara – möjlighet att uppleva ”The Big Five”
 • Mycket safari på få dagar
 • Hög standard på lodger
 • 7 nätter på 4-stjärnigt hotell på Zanzibar

INTRESSEANMÄLANGratis och icke bindande
FRÅN 24795 kr
Barn under 12 år: 5000 kr rabatt
Det icke bindande erbjudandet skickas
Inom 24 timmar under normal arbetstid.

Dagsprogram för resan

Dag 1 : Utresa från Sverige till Nairobi

Vi flyger från Sverige/Köpenhamn med mellanlandning(ar) längs vägen. 

 

I Kenya väntar upplevelser som kommer att du kommer bära med dig genom resten av livet. Du kommer tänka tillbaka på bilder av sjöar rosa av flamingo, storslagna grässlätter, ljudet av rytande lejon, gryningsljus över savannen och många möten med vilda djur. 

Dag 2 : Nairobi - Lake Nakuru

Vi hämtas på flygplatsen i Nairobi och kör mot Lake Nakuru. Längs vägen stannar vi till för att njuta av den spektakulära utsikten över Great Rift Valley, innan vi följer vägen som slingrar sig ner för den branta bergssluttningen. Vi fortsätter till Lake Nakuru nationalpark, som är Kenyas minsta nationalpark, men som har ett rikt djurliv. Parken är en av de bäst i hela Afrika för att se den skygga leoparden och här finns också ett stort bestånd av vit noshörning.

 

Körturen tar ca. 4 timmar. 

 

Vi checkar in på Lake Nakuru Sopa Lodge, som har en härlig utsikt över sjön och nationalparken. 

 

INGÅR

Helpension

TILLKÖP/UPPGRADERING

Dag 3 : Lake Nakuru National Park – Masai Mara

Vi ger oss ut på en morgonsafari i Lake Nakuru Nationalpark. Nakurusjön är en salthaltig, grund sodasjö som lockar till sig mer än 400 fågelarter, varav den rosa flamingon är den mest berömda och speciella av dem. Flamingon förflyttar sig regelbundet runt Lake Nakuru i enorma flockar och är en imponerande syn. Lejon, flodhäst, vit noshörning, buffel, giraff, zebra, impala, pelikan och stork ses ofta i parken – för att bara nämna några arter.  

 

Efter safarin kör vi vidare till Masai Mara, där fler fantastiska upplevelser väntar på oss.

 

INGÅR

Helpension
Dag 4 : Masai Mara

Njut av morgonbrisen och upplev gryningen på savannen när vi ger oss ut på game drive, djurskådning, före frukost. Det är möjligt att lägga till en näst intill magisk färd i luftballong följt av champagnefrukost ute på savannen (tillköp). 

 

Efter lunch på lodgen tar vi en sen eftermiddagssafari på savannen och upplever mer av det storslagna afrikanska djurlivet. Masai Mara är berömt för ett stort bestånd av stora däggdjur, men här finns också många olika fåglar. Mer än 450 olika fågelarter har observerats i parken, häribland 55 olika rovfåglar.

INGÅR

Helpension

TILLKÖP/UPPGRADERING

Dag 5 : Masai Mara

Ännu en dag i Masai Mara? Javisst, Masai Mara har mer att bjuda på! Artrikedomen är enorm och djuren är i ständig rörelse, så det är ingen risk för att vi kommer ha långtråkigt eller uppleva samma saker flera dagar i rad. 

 

Vi är ute på game drive hela dagen och upplever denna speciella plats som bl.a. är känd för de tre stora kattdjuren – lejon, gepard och leopard. När det är dags för lunch letar vi rätt på en trygg plats med utsikt mot Marafloden där vi har picknick. I vattnet ligger stora krokodiler och väntar på att djur ska ge sig ut i floden.

 

I perioden juli-oktober kan man uppleva den stora migrationen i Masai Mara. Miljontals djur – gnuer, zebror och gaseller – korsar Marafloden för att beta på de frodiga slätterna. Att uppleva migrationen på första parkett är ett storslaget skådespel och ett minne för livet.  

INGÅR

Helpension
Dag 6 : Masai Mara - Zanzibar

Det har blivit dags att tacka Masai Mara för den här gången och åka tillbaka mot flygplatsen i Nairobi. Vi flyger nu vidare mot en härlig badsemester med underbara vita stränder och vajande palmer vid ett turkosblått hav.

INGÅR

Halvpension
Dag 7-12 : Zanzibar

På Zanzibar väntar ett underbart 4-stjärnigt hotell på en strand i världsklass.

 

De sista dagarna på resan ägnas åt avslappning och upplevelser på Zanzibar. Slappna av på hotellet, njut av drömliknande stränder med vit sand, kristallklart vatten och gröna palmer. Sug solens strålar till dig vid poolområdet eller hitta skugga under en palm. Om du inte vill riskera att fastna i solstolen för gott kan du aktivera dig med vattensport. Zanzibars kust är perfekt för dykning och snorkling med korallrev och färgstrålande fisk.

 

Allt detta gör Zanzibar till en unik pärla som det är svårt att resa hem ifrån.

INGÅR

Halvpension
Dag 13 : Zanzibar

Efter frukost hämtas vi på hotellet för att åka till flygplatsen och påbörja hemresan.

INGÅR

Frukost
Dag 14 : Hemkomst

Välkommen hem från en oförglömlig resa!

Vad ingår i resan?

I priset ingår

 • Flygresor och boende som beskrivet i programmet
 • 4 nätter på safari med helpension
 • 7 nätter på Zanzibar på 4-stjärnigt hotell med halvpension
 • Hämtning på flygplatsen och transfers mellan hotellen
 • Alla måltider på resan som beskrivet i programmet
 • Fönsterplats i 4-hjulsdriven landcruiser under safarin
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • Avgift till resegarantifonden

I priset ingår inte

 • Personliga utgifter, drycker och dricks
 • Tillköp av extra utflykter
 • Måltider utöver de som beskrivs i programme
 • Reseförsäkring
 • Visum
 • Vaccinationer
 • Enkelrumstillägg: 4 000 kr
INTRESSEANMÄLANGratis och icke bindande
FRÅN 24795 kr
Barn under 12 år: 5000 kr rabatt
Det icke bindande erbjudandet skickas
Inom 24 timmar under normal arbetstid.
Vi rekommenderar även
Flamingo Safari och Mombasa Från 21495 kr.

Drömmer du en safari med få övernattningsställen och många djur? Så har vi den perfekta resan här, med flamingo och noshörning i Lake Nakuru och 3 nätter i Masai Mara med fantastisk safari. Avsluta med bad i Mombasa.

14 dage Fly inkluderet Læs mere
Kilimanjaro, The Big Five och Mombasa Från 21395 kr.

Upplev några av de allra bästa parkerna i Kenya. Vi startar med Amboseli och vilda djur vid Kilimanjaros fot. Sedan besöker vi Lake Naivasha och åker båt bland flodhästar, pelikaner och örnar. Till sist upplever vi de...

14 dage Fly inkluderet Læs mere
Kilimanjaro, The Big Five och Zanzibar Från 24195 kr.

Få upplevelser kan mäta sig med att se elefanter vandra över slätten mot en bakgrund bestående av Kilimanjaro med sin snö på toppen. Lake Naivasha ger dig möjlighet att uppleva både flodhästar och fåglar på nära håll ...

14 dage Fly inkluderet Læs mere
Big Five safari och ekvatorn Från 20495 kr.

Det frodiga Aberdare i bergstrakterna kring Mount Kenya, Samburu med sitt torra klimat och unika djurliv, sjöarna Lake Nakuru och Lake Naivasha, och den storslagna savannen i Masai Mara. Den här 10 dagar långa resan b...

10 dage Fly inkluderet Læs mere
Big Five safari, ekvatorn och Zanzibar Från 22895 kr.

Aberdere med sin fantastiska växtlighet, Samburu med sitt halvökenlandskap och rika djurliv, Lake Nakuru med sina noshörningar, Lake Naivasha med flodhästarna och Masai Maras slätter – allt detta upplever du på denna ...

14 dage Fly inkluderet Læs mere
Big Five safari, ekvatorn och Mombasa Från 24895 kr.

Upplev några av de allra bästa parkerna i Kenya. Vi startar med Amboseli och vilda djur vid Kilimanjaros fot. Sedan besöker vi Lake Naivasha och åker båt bland flodhästar, pelikaner och örnar. Till sist upplever vi de...

14 dage Fly inkluderet Læs mere