Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Kruger Nationalpark

Kruger National Park ligger i Sydafrika och är hem för ett varierat djurliv med cirka 150 olika däggdjur. Däribland "The Big Five".

Kruger Nationalpark

Kruger National Park är en världsberömd och erkänd safaripark som erbjuder oförglömliga safariupplevelser. Den sydafrikanska nationalparken är en pärla i nordöstra Sydafrika och är en av världens bästa safariparker.

Historien bag Nationalparken

Kruger National Park har rötter som går tillbaka till 1898, då president Paul Kruger inrättade Sabie Game Reserve för att skydda Sydafrikas vilda djur.

År 1926 slogs flera områden samman för att bilda Kruger National Park.

Safariparken har fortsatt att växa och utvidgas och omfattar nu den stora Great Limpopo Transfrontier Park, som sträcker sig in i Moçambique och Zimbabwe.

Kruger National Park är känd för sin otroliga biologiska mångfald och sitt imponerande antal djurarter.

Med över 100 års historia och ett område som sträcker sig nästan 400 kilometer är det en unik plats för natur- och djurälskare.

Safari i Kruger nationalpark

Med mer än 147 olika däggdjursarter, 114 reptilarter och över 500 fågelarter är Kruger National Park en skattkista av vilda djur.

Du kan förvänta dig att se en mängd olika djur, bland annat elefanter, lejon, noshörningar, geparder, giraffer, flodhästar, kuduer och många fler.

När du åker på safari i Sydafrika färdas du i ett öppet fordon, vilket gör upplevelsen mer naturlig och verklig.

Turerna ledsagas av mycket skickliga och erfarna guider som garanterar maximal säkerhet.

Därför kan du luta dig tillbaka och njuta av djurlivet, naturen och de kulturella fotspåren i Kruger National Park.

The Big Five i Sydafrika

En av de mest kända attraktionerna i Kruger National Park är de så kallade "Big Five". Det är namnet på de fem mest ikoniska och imponerande djurarterna som många safarientusiaster drömmer om att få se.

Dessa fem majestätiska varelser är:

  • Lejonet: Lejonet är sinnebilden för den afrikanska savannen och är känt för sin kungliga hållning och sitt vrål. Du kan ofta hitta lejon i både de södra och centrala delarna av safariparken Kruger, särskilt runt floderna där de kopplar av i skuggan eller jagar sina byten.
  • Leopard: Denna smidiga och eleganta katt är en mästare på att dölja sig och är känd för sin fläckiga päls. Leoparden är ofta svår att upptäcka på grund av sin dolda natur, men lyckligtvis trivs de i Kruger safaripark, särskilt i de mer buskiga områdena i söder.
  • Elefant: Den afrikanska elefanten är en gigantisk och majestätisk varelse som strövar omkring i Kruger nationalpark. Med betar som kan väga upp till flera hundra kilo är dessa djur en imponerande syn och du kommer sannolikt att stöta på dem i de norra delarna av safariparken där mopaniträden trivs.
  • Buffel: Den afrikanska buffeln är känd för sin enorma storlek och sina imponerande horn. De lever i stora grupper och du kan ofta se dem i de södra och centrala delarna av safariparken Kruger, där de betar tillsammans med andra djur.
  • Noshörning: Kruger nationalpark är också hem för både vita och svarta noshörningar. Dessa majestätiska djur är utrotningshotade och det är en otroligt lycklig upplevelse att få se dem i det vilda. De ses ofta i både de södra och norra delarna av safariparken.

Att få se de fem stora i Kruger National Park är en dröm som går i uppfyllelse för alla safarientusiaster.

Fånga ögonblicket

Det är just här i Kruger National Park som du har chansen att se dem i deras naturliga miljö. Så när du besöker Kruger National Park, se till att du håller ögonen öppna och din kamera redo för att fånga ögonblicket när du stöter på dessa fantastiska varelser. Det är en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

Naturligtvis finns det också en fantastisk möjlighet att se många av de andra ikoniska afrikanska djuren som strövar omkring i bushen i safariparken.

De bästa årstiderna att besöka

Kruger National Park har olika årstider, var och en med sina egna fördelar. Vintern, som sträcker sig från april till augusti, bjuder på soliga dagar, svala nätter och mindre regn. Det här är en utmärkt tid för safari i Krugerparken eftersom det är lättare att upptäcka djuren på grund av mindre vegetation och mindre vatten i floderna.

Sommaren, som pågår från september till april, är varm och fuktig med en regnperiod. Landskapet i safariparken Kruger blir grönare och det finns många nyfödda ungar. Våren och hösten är också populära eftersom dagarna är soliga och varma utan extrema temperaturer eller kraftigt regn.

Väder och klimat i Kruger nationalpark

Klimatet i Kruger nationalpark har en genomsnittlig maxtemperatur på 28 grader och en minimitemperatur på 8 grader.

Kruger Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dag temp 32 31 32 28 24 23 22 24 26 27 29 31
Nat temp 18 19 18 18 14 13 12 12 16 18 18 19
Nederbörd i mm 109 110 79 37 14 8 8 7 19 38 75 105
UV-Index 5 11 11 9 7 11 9 7 9 9 11 11

Läs mer om vädret i Sydafrika

Boka en av våra resor

Kombinationsmöjligheter

Efter en oförglömlig safariupplevelse i Sydafrika finns det flera fascinerande resmål som du kan kombinera med din resa.

Besök Kapstaden för att uppleva en blandning av kultur och naturskönhet. Åk till Zanzibar för avkopplande stränder. Mauritius erbjuder lyxiga resorter och fantastiska vattenaktiviteter eller upplev de magnifika vattenfallen i Victoriafallen. Var och en av dessa destinationer ger en oförglömlig resa.

Kapstaden

Efter safarin kan Kapstaden vara ett bra stopp. Staden är känd för sitt ikoniska Taffelberg, sin pittoreska kustlinje och sitt livliga kulturliv.

Du kan utforska Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad, njuta av lokala viner i det närliggande vinlandet och uppleva stadens rika konst- och matscen.

Zanzibar

Zanzibar är perfekt för avkoppling efter en äventyrlig safari. Här kan du upptäcka historiska sevärdheter, kryddplantager och vackra stränder. Zanzibar erbjuder en avkopplande atmosfär och exceptionella snorklings- och dykupplevelser, vilket gör det till ett populärt val för dem som letar efter en kombination av kultur och strandsemester.

Mauritius

Ett annat bra resmål för avkoppling är Mauritius, känd för sina idylliska stränder, lyxiga resorter och möjligheter till vattensporter.

Ön erbjuder en perfekt blandning av avkoppling och äventyr med sina lyxiga resorter, olika vattensportaktiviteter och rika kulturarv.

Victoriafallen

Victoriafallen, ett av världens sju naturliga underverk, är en spektakulär avslutning på din resa. Dessa imponerande vattenfall kan upplevas från både Zambia och Zimbabwe och erbjuder aktiviteter som vattenrafting och bungyjump.

Läs mer om Reseinformation för Sydafrika

Vanliga frågor och svar

Ja, det finns flera privata viltreservat utanför Kruger National Park där gästerna kan uppleva lyxiga safarier i öppna fordon och se djuren röra sig fritt mellan parken och de privata områdena.

Sydafrika ligger söder om ekvatorn, så årstiderna är omvända jämfört med Europa och Nordamerika. I allmänhet är Kruger torrt och varmt, oavsett om det är sommar eller vinter. Sommaren har en regnperiod med korta eftermiddagsskurar, medan vintern är torr och varm med svala nätter.

Kruger National Park är en stor nationalpark som ligger i den nordöstra delen av Sydafrika, längs gränsen till Moçambique i öster och Zimbabwe i norr.

Kruger National Park kan besökas året runt, men många föredrar vår och höst när vädret är milt och det är lättare att få syn på djuren. Vintern är också populär eftersom sikten då är bättre.

Lejon finns ofta i både de södra och centrala delarna av parken, medan leoparder trivs i de mer buskiga områdena, särskilt i söder.

"The Big Five" är en benämning på de fem mest ikoniska djurarterna i parken: lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning.

Extra resor

Njut av en upplevelse för livet och den ultimata känslan av frihet när du svävar ljudlöst över himlen i en luftballong.
 
Du åker tidigt för att få ut det mesta av ballongsafarin och njuta av den vackra soluppgången med utsikt över de magnifika Drakensbergen.
 
Säkerheten är alltid vår högsta prioritet på Flamingo Tours. Därför vet vi oftast inte förrän kvällen innan om vädret tillåter att ballongfärden äger rum. Det är ballongskipparen ensam som bedömer om turen kan genomföras. Om vädret inte är lämpligt får du naturligtvis pengarna tillbaka.

Läs mer

Har du alltid drömt om att komma nära en majestätisk afrikansk elefant? Nu har du chansen!
 
På den här utflykten besöker du ett 16 000 hektar stort område som är hem för räddade elefanter som inte kan överleva i det vilda.
 
Här får du en unik möjlighet att se, röra vid och handmata elefanterna medan en guide berättar spännande historier och fakta om dem.
 
Utflykten tar cirka 3 timmar.

Läs mer

Om du vill vara aktiv och komma närmare naturen än du gör i safaribilen är en guidad bushvandring på Lamai Safari Lodge’s jaktområde något för dig. Här får du närkontakt med den afrikanska bushen och lär dig mer om dess fantastiska flora och fauna.
 
Du följer spåren efter Afrikas vilda invånare och får se hur nära du kan smyga dig på mindre djur som impala- eller nyalaantilop utan att de märker din närvaro. Under tiden upptäcker du några av naturens egna underverk i sällskap med en erfaren guide.
 
Turen tar ca 2 timmar.

Läs mer

Behöver du hjälp att hitta den perfekta resan?

Är du redo att uppleva Kruger National Park och dess vilda djur? Vårt team av experter hjälper dig att skräddarsy din drömsafari. Kruger är ett berömt naturreservat, hem till Big Five och en mångfald av vilda djur.

 

Fyll i vårt formulär så kontaktar en expert dig för att skräddarsy din resa och se till att du får en oförglömlig resa till Kruger. Om du drömmer om att se lejon, elefanter i deras naturliga miljö eller sällsynta arter kan vi förverkliga dina önskningar.

 

Starta ditt äventyr idag och skapa minnen för livet i det fantastiska landskapet i Kruger Nationalpark.

Anita Boström
  • Anita Boström
  • Resekonsulent
  • Tlf: 010-750 24 72
  • Mail: info@flamingotours.se