>
Vi använder cookies för statistik och marknadsföring. Genom att klicka vidare acceepterar du användet av cookies. Läs mer
Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY
Bild nära en blå agama

Kruger Nationalpark

05.02.2019

Kruger Nationalpark ligger i Sydafrika och har ett rikt och varierat djurliv med cirka 150 olika däggdjur. Bland de djurarter som kan upplevas i Kruger finns bl.a. giraffer, bufflar, leoparder, lejon, elefanter med mera. Nationalparken bjuder även på spektakulär natur som du sent ska glömma.

Du hittar mer information nedan.

Kruger Nationalpark är en världsberömd och uppskattad safaripark som bjuder på fantastiska safariupplevelser som du aldrig kommer att glömma. Parken är lätt att besöka, eftersom infrastrukturen är god och man länge har strävat efter att förbättra förutsättningarna för turister att besöka parken.

Historien bakom nationalparken är att den passionerade jägaren Paul Kruger år 1898 insåg att det fanns ett behov för att skydda det vilda djurlivet och naturen i området. Ett långsiktigt och mångårigt arbete inleddes i samarbete med de sydafrikanska stammarna i området – stammar vars grottmålningar kan ses på flera ställen i parken.

 

Nationalparkens djurliv och natur

Artrikedomen som kan upplevas i nationalparken är enorm och omfattar cirka 150 olika däggdjursarter, 500 olika fågelarter och 115 olika kräldjursarter. Dessutom är naturen vacker. 

Nationalparken är avlång till formen och är ca 35 mil lång, 6 mil bred och har en total areal på ca 20 000 km2. Om vi jämför med svenska förhållanden motsvarar det en yta ungefär sex gånger större än Gotland. Med denna storlek och detta rika djurliv finns det alla möjligheter att uppleva ett riktigt äventyr i Kruger Nationalpark.

På en safari i Sydafrika åker du i öppna safaribilar som gör upplevelsen mer naturnära och genuin. På safarin har du en erfaren och duktig guide som sörjer för säkerheten så att du tryggt kan luta dig tillbaka och njuta av nationalparkens rika djurliv, natur och kulturella fotspår.

 

Vädret i Krugerparken

Under den sydafrikanska vintern – från april till augusti – är klimatat torrt och  dagarna sköna och soliga, men nätterna kalla. Under dessa månader är det lättast att se många djur eftersom djurlivet koncentreras kring de vattendrag som finns i naturen, samtidigt som vegetationen är glesare. Sommaren är varm, frodig och fuktig med många små och nyfödda djurungar.

 

Klicka här för att få en gratis offert på din nästa safariresa till Sydafrika.

En stor elefant tittar på kameran
Två giraffer dricker
Vacker apa i Kruger National Park
Nosehorn med mycket långt horn
Zebrorna gräver på slätten
Två baboon sidor i solnedgången
Løve äter sitt byte
Lite elefantfamilj från Sydafrika