Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Heldagstur - Abu Dhabis höjdpunkter

Upplev Abu Dhabis största attraktioner på denna heldagstur med privat chaufför. Läs mer om utflykten och bli inspirerad här.

Heldagstur - Abu Dhabis höjdpunkter

Dubai

På denna heldagsutflykt till Abu Dhabi – som är Förenade Arabemiratens huvudstad – kommer du att uppleva metropolens allra största attraktioner med en privatchaufför.

Efter ungefär en och en halv timmes åktur genom det imponerande ökenlandskapet kommer du fram till Abu Dhabi, där du börjar med ett besök i Sheikh Zayed Grand Mosque, som är en av världens största moskéer med plats till ca 40 000 personer. Den imponerande moskén har 82 kupoler, fler än 1 000 pelare, ljuskronor förgyllda med 24 karat guld och världens största handvävda matta.

Observera att Sheikh Zayed Grand Mosque har en sträng klädkod, som ska följas för att få besöka moskén. Alla besökare ska vara klädda i långbyxor eller lång klänning/kjol och långärmad skjorta/tröja. Shorts och kläder som stramar eller är genomskinliga kläder är inte tillåtet och kvinnor ska dessutom täcka håret med en slöja.

Turen fortsätter till Heritage Village, där du kan uppleva en fantastiskt vacker rekonstruktion av en traditionell by i en oas. Här förs du tillbaka till tiden innan Abu Dhabi moderniserades och får en unik inblick i hur livet såg ut i öknen förr i tiden.

I Heritage Village kan du också se lokala konstnärer som bland annat tillverkar keramik, blåser glas och väver tyger. En del av alstren är till salu och på några ställen är det möjligt att själv prova på de olika hantverken.

Efter ett besök i historien körs du längs den vackra kustlinjen på Corniche Road till den lokala dadelmarknaden, där du kan köpa och smaka några av de allra bästa dadlarna i regionen. På väg tillbaka passerar du Abu Dhabis berömda Formel 1-bana och nöjesparken Ferrari World, där det är möjligt att stanna för att ta ett foto eller två, innan resan fortsätter tillbaka till Dubai.

Priser

Pris per person
110 USD
Utflykten beställes efter ankomst hos vår lokala samarbetspartner i Dubai
Fakta om Dubai
  • Förenade Arabemiraterna, Abu Dhabi
  • Arabiska och engelska
  • Dirham (AED)
  • 2,5 miljoner
  • 23-41°C
  • Sommartid +2 timmar, vintertid +3 timmar