Medlem av danska Rejsegarantifonden nr. 2829
Skriv till oss på: info@flamingotours.se
Ring till oss på tel. 010-750 24 72
MENY

Extra Turer

Följ med på en stämningsfull middagskryssning på en traditionell dhow och njut av en läcker buffé med arabiska och internationella rätter. Alkoholfria drycker ingår i priset, liksom underhållning ombord på båten.

Medan den charmerande träbåten glider ut från Dubai Creek, har du gott om tid att prata om dagen som har gått eller bara njuta av lugnet och den vackra utsikten mot bland annat Dubai Marina, Palm Jumeirah och överdådet av imponerande och futuristiska byggnadsverk i det moderna Dubai.

Läs mer

Du hämtas på hotellet med en kraftfull jeep med fyrhjulsdrift.
 
Efter 45–60 minuter är du ute i öknen, där den duktiga och erfarna chauffören släpper ut lite luft ur däcken och gör bilen redo för en kittlande och adrenalinfylld åktur upp och ner för sanddynerna – även känt som ”dune bashing” – genom det storslagna och ändlösa ökenlandskapet.

Efteråt fortsätter turen till ett stämningsfullt ökenläger, byggt i traditionell beduinstil. Du hälsas välkommen med ”gahwa”, som består av arabiskt kaffe och dadlar, och slår dig ner bland stora kuddar innan du avnjuter middagsmaten direkt från grillen. Middagen ingår i priset.

En av kvällens höjdpunkter är förmodligen den förtrollande dansen ”Tanoora” och den imponerande magdansshowen. Det finns också möjlighet för att rida på en kamel, få en hennatatuering, njuta av en ”shisha” (vattenpipa) eller prova sandboard.

När kvällen når sitt slut, körs du tillbaka till hotellet – förhoppningsvis med massor av fantastiska minnen från öknen i bagaget.

Läs mer

Upplev Dubais absoluta höjdpunkter på denna heldagstur med privat, engelsktalande chaufför. Första delen av dagen upplever du det historiska Dubai, medan eftermiddagen tillbringas i det moderna Dubai.
 
Förmiddag: Historiska Dubai
På förmiddagen upplever du Grand Jumeirah Mosque, som är en av de vackraste och mest fotograferade moskéerna i Förenade Arabemiraten.
 
Du fortsätter förbi Dubai Creek till det gamla Al Fahidi Historical District, som till vardags kallas för Al Bastakiya-kvarteret. Området är lätt igenkännligt och mycket charmerande med sina unika vindtorn och smala gränder. Här kan du besöka Dubai Museum, som ligger i Al Fahidi Fort och som ger en fantastisk insikt i den traditionella livsstilen i emiratet.
 
Turen fortsätter till Dubais väldoftande ”spice souk” som lockar med ett stort utbud av spännande kryddor och som en gång var centrum för all handel med kryddor i hela landet.  Rundturen i historiska Dubai avslutas i den enorma och välbesökta ”gold souk”, som är berömd för sina hundratals guldbutiker.
 
 
Eftermiddag: New Dubai
På eftermiddagen körs du längs berömda Palm Jumeirah, format som en palm, där det finns en uppsjö av lyxhotell och som ibland kallas världens åttonde underverk.
 
Inte långt härifrån ligger Jumeirah-området, där du får chansen att ta en bild på det ikoniska lyxhotellet Burj Al Arab.
 
Därefter besöker du ”Downtown Dubai”, där du bland annat finner världens största köpcentrum, Dubai Mall, världens högsta byggnad, Burj Khalifa, och världens största koreograferade fontän, Dubai Fountain, som bjuder på en spektakulär show varje kväll.
 
Efter showen kör chauffören dig tillbaka till hotellet, där du kan slappna av efter en upplevelserik dag.

Läs mer

Upplev de största höjdpunkterna och mest fascinerande byggnadsverken i det nya, moderna Dubai på denna halvdagstur med privat chaufför.

Du börjar med att åka längs världsberömda Palm Jumeirah Island, format som en palm, där några av miljonstadens allra lyxigaste hotell ligger. Sedan fortsätter du till Jumeirah-området strax intill, där du får möjlighet att ta en bild på Burj Al Arab – världens mest ikoniska och lyxiga hotell.

Därefter besöker du metropolens nuvarande centrum ”Downtown Dubai”, där du kommer att uppleva världens största shoppingcenter, Dubai Mall, världens högsta byggnad, Burj Khalifa, och världens största koreograferade fontän, Dubai Fountain, som bjuder på en spektakulär show varje kväll.

Efter showen kör chauffören dig tillbaka till hotellet, där du kan slappna av efter en upplevelserik dag.

Läs mer

På denna heldagsutflykt till Abu Dhabi – som är Förenade Arabemiratens huvudstad – kommer du att uppleva metropolens allra största attraktioner med en privatchaufför.

Efter ungefär en och en halv timmes åktur genom det imponerande ökenlandskapet kommer du fram till Abu Dhabi, där du börjar med ett besök i Sheikh Zayed Grand Mosque, som är en av världens största moskéer med plats till ca 40 000 personer. Den imponerande moskén har 82 kupoler, fler än 1 000 pelare, ljuskronor förgyllda med 24 karat guld och världens största handvävda matta.

Observera att Sheikh Zayed Grand Mosque har en sträng klädkod, som ska följas för att få besöka moskén. Alla besökare ska vara klädda i långbyxor eller lång klänning/kjol och långärmad skjorta/tröja. Shorts och kläder som stramar eller är genomskinliga kläder är inte tillåtet och kvinnor ska dessutom täcka håret med en slöja.

Turen fortsätter till Heritage Village, där du kan uppleva en fantastiskt vacker rekonstruktion av en traditionell by i en oas. Här förs du tillbaka till tiden innan Abu Dhabi moderniserades och får en unik inblick i hur livet såg ut i öknen förr i tiden.

I Heritage Village kan du också se lokala konstnärer som bland annat tillverkar keramik, blåser glas och väver tyger. En del av alstren är till salu och på några ställen är det möjligt att själv prova på de olika hantverken.

Efter ett besök i historien körs du längs den vackra kustlinjen på Corniche Road till den lokala dadelmarknaden, där du kan köpa och smaka några av de allra bästa dadlarna i regionen. På väg tillbaka passerar du Abu Dhabis berömda Formel 1-bana och nöjesparken Ferrari World, där det är möjligt att stanna för att ta ett foto eller två, innan resan fortsätter tillbaka till Dubai.

Läs mer